Op de tweede dag van haar verblijf in New York draagt koningin Máxima een deux pieces van modehuis Natan. Geen nieuwe outfit dit keer, want ze droeg het eerder in Zeeuws-Vlaanderen en de Verenigde Staten. 

Foto: UN Photo/Devra Berkowitz

De koning voor zijn speech:

De speech:

Máxima luistert:

Na afloop:

In Zeeuws-Vlaanderen, mei 2015:

In New York, juni 2015:

Foto's met dank aan: 

Nederlandse Ambassade in de VS 
Provincie Zeeland 
Printscreens livestream

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Imke

Imke

dinsdag 29 sep 2015 - 21:27

Ik vind het een geschikte look in frisse kleuren, tikje chic door de glanzende stof. Als haar echtgenoot een speech houdt als Nederlands staatshoofd mag zij ook wel een beetje opvallen tussen de doorsnee mantelpakjes. De blouse is zeker niet mijn favoriete model, maar het kan prima. Wel jammer van de kreukels. Wat het haar betreft: op de meeste foto's zit het mooi, er is echt werk van gemaakt. Alleen op de laatste foto oogt het rommelig. Waarschijnlijk blijft het gewoon niet zo lang perfect zitten, heel herkenbaar voor mensen die niet van nature dik en sterk haar hebben. Eigenlijk zou er, om de criticasters tevreden te stellen, een hofdame met een busje haarlak mee moeten gaan die om de drie kwartier even flink de spuit erop zet. Of met andere woorden: ik vind de kritiek in dit geval wel erg goedkoop.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 29 sep 2015 - 21:54

Imke, ze kan toch ook haar haar even bijwerken in het damestoilet? Als zo'n dag lang duurt dan is dat wel zo handig als je haar dan gaat inzakken.

afbeelding van Imke

Imke

dinsdag 29 sep 2015 - 22:13

Dat zal ze ook vast wel doen, maar misschien was ze er net te laat bij... Als ik mezelf als voorbeeld mag nemen, ik heb fijn steil haar dat slecht in model blijft: dan zou ik met dit kapsel toch minimaal elke 1,5 uur even naar het damestoilet moeten voor een quick fix. Kan me voorstellen dat dat niet altijd lukt en dat je andere dingen soms belangrijker vindt (een gesprek met de first lady, ik noem maar wat).

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 29 sep 2015 - 22:59

Als zo'n kapsel dan zo slecht blijft zitten, bij zulke unieke en belangrijke momenten als bij de UN (en zeker als je man daar voor de eerste keer spreekt), waar dan ook nog het lobbyen belangrijker zijn dan je haar bijwerken (logisch) dan zou voor mij de keuze simpel zijn: op die dagen zou ik het opsteken (met of zonder haarstuk(ken)). Dat geeft een heel mooie, sjieke, en representatieve indruk (en plaatjes - voor iedereen die er op die dag niet bij kan zijn). :)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 30 sep 2015 - 08:36

Maria@ Zo is het maar net, er zijn oplossingen genoeg voor Maxima om wel een verzorgd kapsel te hebben maar die grijpt ze niet, ik noem het nochalance van haar kant en dat kan niet als je echtgenoot bent van de Koning.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 29 sep 2015 - 15:57

@Elisah: ik wil je nog wel even bedanken voor je vraag. Want hoe positief ik ook ingesteld ben wat betreft Máxima en de rest van mijn leven, zo negatief kan ik soms in de spiegel naar mezelf kijken. Voor mij was dat wel even een wake up call. Lieke naar mijn schoonmoeder gebracht, voor het eerst in m'n leven m'n haar laten verven in de blonde kleur die bij m'n huid past en lekker genoten van de me-time. Vanaf nu weer twee keer in de week 2 uur wandelen en dan komt alles goed.

Dat gezegd hebbende: Het is altijd de toon die de muziek maakt, maar ook binnen de muziekwereld zijn er weer verschillende belevingswerelden. Bij mij betekent prima ongeveer hetzelfde als oke, terwijl het bij anderen misschien zelfs wel bijna perfectie nadert ;) Kritisch zijn is ook goed, maar we moeten oppassen dat we niet 'verzuren' zoals we dat thuis noemen. Dat je nooit tevreden bent en altijd té kritisch bent. Deze site is er ook gewoon om te genieten, maar voor een ieder ligt die balans weer anders en daar probeer ik ook zeker rekening mee te houden. Ik zal ook niet zomaar een reactie verwijderen en al helemaal niet vanwege het feit dat hij kritisch is. Maar... een hoop zure reacties kunnen wel de sfeer verzieken, terwijl kritische reacties die goed onderbouwd zijn en niet té fel bewoord juist een fijne discussie kunnen opleveren.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 29 sep 2015 - 18:30

Josine ,wat leuk om te lezen, en hopelijk geeft je nieuwe haarkleur je weer positieve gedachten over jezelf, ik ken je niet ,maar ik heb je eens gezien op TV, en volgens mag, nee moet je positief over jezelf zijn......., je zag er nl super uit, met een heel mooi kapsel en de juiste kleding.

Als ik kritisch ben probeer ik het wel altijd te onderbouwen , anders heeft het geen waarde!!
En omdat dit een modesite is, zullen de meningen altijd verdeeld blijven.Maar dat mag dan ook.................

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 29 sep 2015 - 15:48

Mooie foto's van prinses Mabel te zien op de site van RU. Helaas maar een paar, maar wel de moeite waard. :-)

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 29 sep 2015 - 16:00

Daar staat ook een foto van Maxima met Ban Kimoon.
Ze draagt een oudroze, bekende?? jurk met een schootje, een prachtige hematietketting, en haar haar zit prachtig naar achteren geföhnd.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 29 sep 2015 - 13:58

@Josine, mogen er "styleadviezen" worden ingestuurd voor het komende staatsbezoek aan China?

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 sep 2015 - 13:46

Naar aanleiding van de discussie over wat hier wel of niet gezegd kan worden wil ik even het volgende kwijt. Toen ik net op deze site kwam keek ik heel oppervlakkig naar de kleding van de royals, ik vond het mooi of niet mooi, dat was het. Maar nu ik hier langer kom heb ik veel geleerd over kleding en ik moet zeggen dat ik daardoor veel gedetailleerder ben gaan kijken en dus ook meer op of aanmerkingen ben gaan geven. Dus…….
Vroeger was het mij misschien niet eens opgevallen of er vouwen in de kleding zaten of niet.

Verder wordt hier vaak gezegd dat ieder zijn eigen/andere mening en smaak mag hebben. Maar voor sommigen betekent dat dus dat als er dan daadwerkelijk een andere mening wordt gegeven door iemand (de een doet dat recht voor zijn raap, de andere wat "zemeliger"), hier meteen op gereageerd wordt en die andere mening de grond in wordt geboord. Dat vind ik echt heel raar.

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 29 sep 2015 - 14:39

Wat er zou gebeuren als iedereen dezelfde mening had:
'Ik vind dit mooi!
Ik ook.
En ik!
Dat ben ik helemaal met je eens!
En ik ook!' ----> dit soort 'gesprekken' bloeden vroegtijdig dood. (Het is ook een manier om van een vervelend gespreksonderwerp af te zijn: gewoon het met de spreker eens zijn - we zien dat hier een beetje terug wanneer mensen
aangeven dat ze hun negatieve reaktie maar niet uiten).

Wat er gebeurt wanneer mensen van mening verschillen:
'Ik vind dit mooi.
Ik niet.
Ik wel, want....
Maar...
Heb je hieraan gedacht....
Ik vind het wel mooi, want....
Ik ook, en....
Ik niet.
Misschien....' -----> dit soort 'gesprekken' gaan wel een tijdje mee.

Het zou een saaie boel zijn als iedereen het volledig met elkaar eens is. Ik denk zelfs dat dat het aantal bezoeken aan deze site en reakties op de foto's niet ten goede zou komen.

Wat ik ook wil opmerken is het volgende: Als iemand, bijv. een prinses, een mooi of netjes geheel neerzet, dan valt het me op dat er geen reakties komen met vergezochte 'vondsten' om het toch niet mooi te vinden.

Helaas is er bij de koningin regelmatig wel het een en ander te vinden (en daar hoef je echt niet voor te zoeken, dat zie je zo), dat afbreuk doet aan de algemene indruk. Het erover heen kijken lukt niet helemaal, en ja, I agree, dat ik het dan weeeer zie, vind ik gewoon jammer. Het is dan onvermijdelijk dat deze zaken hier genoemd worden. Maar dat is niet de 'schuld' van de lezers, en het is ook niet vergezocht. Het is zichtbaar, en daarom wordt het weer gemeld.

Wat mij dan weer opvalt is dat al die missers worden vergoeilijkt met 'ze doet het zo goed' en 'ze straalt'. Dat is zo, en dat doet op hetzelfde moment die missers niet verdwijnen. Hoeveel meer zouden we dat stralen zien als de missers er niet waren.
Dan zouden we misschien veel meer in die eerste categorie van 'gesprekken' vallen: 'Wat is dat Mooi!' Ik denk dat we dat allemaal veel liever zouden zien (en dat doen we niet zo vaak, maar wel bij JT).

afbeelding van LG

LG

dinsdag 29 sep 2015 - 16:01

;-) bijna korter kan het niet.

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 29 sep 2015 - 16:28

;-) Kan het ook weghalen.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 29 sep 2015 - 12:49

Ik ben weg van de kleuren die Maxima draagt. Het geel is helemaal geweldig. Maar ik vind het model niet zo mooi. Het staat wat te pompeus. Met een cape, zoals in Zeeuws-Vlaanderen, vind ik het wel mooi. Net of het dan wat beter valt.
Een ander positief punt: ze draagt hier kleding voor de derde keer. Alhoewel ze dit vaker doet, vind ik het leuk om te zien dat ze wat herdraagd. Als ze dat nooit zou doen, zou dat mij pas storen. Dan had ik echt iets van: ' Wij moeten allemaal aan het milieu denken waarom zij niet?' Maar gelukkig is dit niet aan de orde. Kreukels en slordige haren vind ik niet iets om me aan te ergeren. Alleen vind ik het niet mooi...

afbeelding van Annet

Annet

dinsdag 29 sep 2015 - 12:43

Je zult toch maar koningin of prinses zijn en iemand maakt, zonder jouw toestemming en medeweten, een log over jouw kleding. In deze log word je door de lezers van je haar tot je schoenen beoordeeld en soms zijn de meningen niet mals! Je zou er toch spontaan een minderwaardigheidscomplex van oplopen.
Aan alle lezers van deze log: 'Denk hier eens aan voordat je een mening opschrijft'.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 29 sep 2015 - 16:24

Ik heb onlangs nog contact gehad met iemand van het Paleis en die heeft op mijn verzoek gevraagd wat ze van de site vond. Ze vond het prima en had er geen problemen mee. Kreeg nog de complimenten. Dus ik denk niet dat Máxima door ons slapeloze nachten heeft ;)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 29 sep 2015 - 16:33

Leuk voor je!

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 29 sep 2015 - 15:06

@Annet: als je er voor kiest om zo'n hoge positie te bekleden als Máxima, moet je niet gaan piepen over negatief commentaar over kleding en haarstijl. Je kunt niet verwachten dat mensen dat niet zien of daar hun mond over gaan houden. Als ze slim is steekt ze er wat van op: gratis feedback zou ik zeggen.

afbeelding van Emmy

Emmy

dinsdag 29 sep 2015 - 15:22

Kiest?
Tuurlijk heeft ze voor WA gekozen en daarmee voor deze rol.
Maar als je verliefd bent op iemand en met diegene wil je je leven delen dan neem je ook een paar dingen op de koop toe. Wat zou dat geweest zijn bij Maxima? Ik kan dus niet mee in de zin "als er ervoor kiest om zo'n hoge positie te bekleden als Maxima". Nee, dat is de consequentie van haar keuze geweest.

Piepen... :-(
Ik heb Maxima nog nooit horen piepen.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 29 sep 2015 - 15:46

Denk je nou werkelijk dat Maxima het commentaar hier als gratis feedback gaat gebruiken?! En dan? De een vindt dit en de ander vindt dat. Als ze slim is dan doet ze dat niet. Je kunt de hele wereld niet pleasen.

Piepen? Ik denk dat wij harder piepen over haar kleding dan zijzelf zal doen. Beter gezegd, wij zijn degenen die piepen en niet Maxima.

Ze moet gewoon aandoen wat ze mooi vindt en waarin ze zich prettig voelt.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 29 sep 2015 - 18:29

@Emmy en Henny: Ik reageerde op de reactie van Annet die o.a. schreef: 'In deze log word je door de lezers van je haar tot je schoenen beoordeeld en soms zijn de meningen niet mals! Je zou er toch spontaan een minderwaardigheidscomplex van oplopen.'

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 29 sep 2015 - 18:36

-:)@Paula. Dat heb ik zo begrepen. Maar mijn reactie op de jouwe is echt niet negatief of onvriendelijk bedoeld.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 29 sep 2015 - 18:38

Oké, thanx Henny. Weet je, ze krijgt héél veel lof en terecht. Dus wat kritiek her en der, daar moet je tegen kunnen . Zo bedoelde ik het eigenlijk.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 29 sep 2015 - 18:43

Begrijp ik ook, hoor. :-)
Geschreven tekst komt vaak anders over, zoals je weet. Daarom vaak moeilijk inschatten hoe een ander dit oppakt.

Jij ook bedankt. :-)

H

afbeelding van Tineke

Tineke

dinsdag 29 sep 2015 - 12:32

Helemaal met Josine eens en Dianne der reactie had de mijne kunnen zijn. Ik wil die mensen met al die harde kleding en haar reacties wel eens in het dagelijkse leven zien.....zijn zij altijd perfect gekleed en gekapt? Trots op de koning met zijn mooie speech en onze positieve koningin!!!

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 29 sep 2015 - 10:16

Ik lees net jouw artikel hier., Josine. Helemaal mee eens. Wat een vreselijk gezeur hier.
Aan de andere kant krijg je dit ook, als je alles gaat uitpluizen en met elkaar discusieert over het onderwerp maximas kleding.
Over elk onderwerp,waar het ook over gaat wordt op het laatst dood bediscussieerd. Het kan niet anders datjeinherhaling valt.

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 29 sep 2015 - 09:33

.......oeps 2x

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 29 sep 2015 - 09:30

ik zeg niks over de koningin.. .D)
Maar over iemand anders , ik mis de reacties van Merel al een poosje ?
Altijd leuk en goed onderbouwd ......

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 sep 2015 - 10:39

Ik ook! Merel, wo bist du?

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 sep 2015 - 10:39

Ik ook! Merel, wo bist du?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 29 sep 2015 - 09:40

De bovenste foto is echt helemaal geweldig!! Super-kapsel!

De outfit vind ik niet mooi, want ik hou niet van zo'n wijde vormeloze top. Maar op de bovenste foto kun je dat niet zien, daarom vind ik hem zo prachtig! :)

Overigens vind ik de schoenen die ze bij eerdere gelegenheden aan had veel eleganter dan de LK Bennetts van dit keer. Maar waarschijnlijk zitten deze lekkerder...

Verder wel een heel verzorgd plaatje. Ben ook dol op die oorbellen.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

dinsdag 29 sep 2015 - 09:05

Helaas ben ik niet zo ingevoerd in de materie als jullie allemaal, ik kan dus niet inhoudelijk oordelen over hun toespraken en hun lobbypraktijken daar op waarde schatten.
Mijn mening blijft dat Máxima niet mooi gekleed is en er als een vreemde eend in de bijt uitziet.
Altijd die stijve glimmende zijde vind ik zo vreselijk, het ontbreken van enig raffinement in de coupe ook. En die haren, nou ja, laat maar.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 29 sep 2015 - 01:03

:-) Laat ik dan maar eens oprecht positief zijn. Ik vind het een leuke outfit en de kleur staat haar goed. Het haar zit netjes verzorgd. Ze ziet er leuk uit. Dat is wat ik ervan vind.
Wat maken die paar kreukels nu uit :-) Er is geen goud zonder schuim. Als je echt op details gaat letten - wat ik zelf ook weleens doe - dan vind je altijd wel wat. Dus dat probeer ik zo weinig mogelijk te doen. Het totaalplaatje vind ik belangrijker. Ik ben trots op ons koningspaar. Ik vind de reacties hier soms erg scherp. Net wat Theress schrijft, het lijkt bijna een veroordeling.

Ik heb de speech helaas (nog) niet gezien.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 29 sep 2015 - 07:03

Ben het met je eens, Henny. De koning en de koningin hebben het geweldig gedaan!

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 28 sep 2015 - 23:12

Wat ziet het er leuk uit!
Alle kritiek hier ten spijt ;-).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 29 sep 2015 - 13:10

Helemaal mee eens ;-) Die krullen zijn er ook duidelijk niet vanzelf ingekomen. Ze ziet er simpelweg prima uit!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 28 sep 2015 - 22:41

Michelle kan er ook heel verschillend uit zien. Met kapsels en met outfits. Sommige top; sommige niet

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 29 sep 2015 - 16:17

Hier scoort Maxima met kapsel
En na nog een goed kijken vind ik dat ook qua outfit

afbeelding van Iris

Iris

maandag 28 sep 2015 - 22:43

Ik schrik echt van die eerste foto van deze blog. Dat is echt to much, echt een celebrity en dat bedoel ik niet echt postief, niet geschikt voor deze gelegenheid. Michelle ziet er normaler uit.

afbeelding van Patricia

Patricia

dinsdag 29 sep 2015 - 11:34

Ik zie wel wel waarom je "to much" (sic) schrijft, want de eerste foto lijkt een beetje op een front row modeshow, waar celebrities als Victoria Beckham, Kim Kardeshian etc. aanwezig zijn en die zijn ook altijd erg opgepoetst.
In mijn ogen heeft een koningin het helemaal niet nodig om er zo over de top uit te zien. Het valt mij op dat geboren prinsessen en koninginnen er veel ingetogener uitzien dan aangetrouwde prinsessen en koninginnen.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 29 sep 2015 - 11:56

Daarmee serveer je meteen Letizia, Mary, Mathilde en anderen af... Allemaal geen "aangeboren" prinsesses/koninginnen...

Ik denk dat Michelle Obama net zo lang met haar uiterlijk is bezig geweest en door de kapper onder handen is genomen als Maxima, zo niet langer...

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 29 sep 2015 - 12:31

Mathilde is natuurlijk wel van adel van huis uit. Jonkvrouwe d'Udekem d'Acoz.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 29 sep 2015 - 13:09

Klopt, maar het is pas een grafelijke familie sinds 1999 hoor! Daarvoor waren ze ook wel van adel, maar van lagere rang.

afbeelding van Patricia

Patricia

dinsdag 29 sep 2015 - 12:26

Afserveren is een term die ik nooit zou gebruiken en al helemaal niet in deze situatie.
We hebben overigens geen idee hoe lang Michelle Obama of Maxima 'onder handen zijn genomen' ;)
Zij vinden dat ze er zo mooi uitzien en dat is toch eigenlijk het belangrijkst?

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 29 sep 2015 - 12:32

Double up!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 29 sep 2015 - 11:45

helemaal mee eens! dit vind ik wat nouveau riche allemaal

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 29 sep 2015 - 07:05

Waarom to much?? Ik zie weinig verschil... Zien er beiden goed uit.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 29 sep 2015 - 10:34

Jeanine68, jij zegt het en ik dacht het.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?