Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van zondagavond 10 tot en met dinsdag 12 februari het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Jordanië heeft eind 2017 onder leiding van de Centrale Bank van Jordanië (CBJ) een nationale strategie voor inclusieve financiering gelanceerd voor het verbeteren van de toegang tot financiële diensten.

Koningin Máxima bezoekt Jordanië op uitnodiging van de regering. De laatste jaren is daar het aantal volwassenen met toegang tot financiële diensten gestegen van 24,6% in 2014 naar 33,1% in 2017 (CBJ, 2017). De nationale strategie van het land richt zich op het bereiken van die mensen die nog geen toegang hebben. Er is speciale aandacht voor vrouwen, jongeren, mensen met een laag inkomen en vluchtelingen. De belangrijkste pijlers van de strategie zijn het verbeteren van digitale financiële diensten, financiering van het midden- en kleinbedrijf en het verstrekken van kleine leningen. Ook richt de strategie zich op de ontwikkeling van financiële vaardigheden, consumentenbescherming en onderzoek naar het gebruik van financiële diensten. Veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten draagt bij aan zowel de economische als sociale ontwikkeling van mensen en landen aldus de Wereld Bank Groep (WB).

Koningin Máxima begint haar bezoek op maandag 11 februari met een overleg met internationale ontwikkelingspartners als het United Nations Development Programme (UNDP), de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), de Wereldbank Groep (WB) en het World Food Programme (WFP) over inclusieve financiering.

Aansluitend gaat zij op veldbezoek. Zo spreekt zij met onderneemsters die agent zijn voor Dinarak, één van de aanbieders van digitale financiële diensten via de mobiele telefoon. Klanten kunnen bij de agent geld opnemen of storten op hun zogenaamde mobile wallet (mobiele portemonnee). Ook kunnen zij hiermee rekeningen betalen en geld overmaken. Dit levert hen tijdwinst op, is veiliger en zorgt tevens voor extra klandizie bij de onderneemsters. Bij het tweede bezoek praat Koningin Máxima met vrouwen die met een zakelijke lening en coaching van het Microfund for Women (MFW) een toeristisch bedrijf hebben opgebouwd. Aan de lening zijn ook een levensverzekering en een ziektekostenverzekering gekoppeld. MFW biedt verschillende soorten leningen voor het bevorderen van de economische ontwikkeling van vrouwen.

Het laatste bezoek richt zich op het verbeteren van toegang tot financiële diensten om de ontwikkelkansen van vluchtelingen te vergroten. In Jordanië bevinden zich circa 3 miljoen vluchtelingen uit verschillende landen. Hiervan zijn 760.000 mensen bij de UNHCR geregistreerd. Een groot deel van hen woont buiten de vluchtelingenkampen en probeert daar een bestaan op te bouwen. Op 5 september 2018 woonde Koningin Máxima in haar functie van erevoorzitter van het Mondiale Platform voor Inclusieve Financiering (GPFI) in Den Haag een workshop bij over financiële diensten voor gedwongen ontheemden (RVD persbericht 209, 2018). Koningin Máxima spreekt tijdens het veldbezoek onder meer met studenten met een vluchtelingenstatus over de studiebeurs die zij ontvangen via het Albert Einstein German Academic Refugee Initiative (DAFI). De UNHCR werkt aan vernieuwing van humanitaire financiële instrumenten. Als proef ontvangen de studenten de beurs digitaal via een mobile wallet. Aanschaf van onder meer studieboeken en betaling van collegeld gebeurt digitaal. Ook spreekt Koningin Máxima met enkele vluchtelingen over de opbouw van een nieuw bestaan en de rol van financiële diensten hierin.

Dinsdag 12 februari spreekt Koningin Máxima onder anderen met minister-president Omar al-Razzaz, de minister van Financiën, Ezzedin Kanakriyah, de minister van Informatie en Communicatie Technologie, Mothanna Gharaibeh, de minister van Planning en Internationale Samenwerking, Mary Kamel Kawar en de gouverneur van de Centrale Bank van Jordanië, Ziad Fariz. Ook heeft zij een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van private organisaties.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de VN wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering (GPFI) van de G20.

Outfit: geruite pantalon met brede omslag + bruine coltrui met lange mouw van Max Mara + lang en mouwloos gilet in dezelfde kleur als de coltrui.  
Nieuw? Ja, zowel de top als het gilet + coltrui. 

 

De coltrui komt van Max Mara: 

Máxima's zilveren Gardenia-oorbellen komen van Buccellati en kwamen eerder in beeld tijdens de Olympische Spelen in februari 2018. 

Máxima's nieuwe tas is een ontwerp van Céline. Het zou me niet verbazen als hier sprake is van een geschenk, want koningin Rania heeft exact dezelfde tas in haar collectie. 

Rania met de tas: 

Máxima met de tas: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anna68

Anna68

vrijdag 15 feb 2019 - 12:06

Ja maar tamelijk slechte foto's waarbij je niet het hele ensemble goed ziet

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 13 feb 2019 - 09:43

Mooi, zakelijk, verzorgd en gepast. De kleuren staan haar. Maxima op haar best en duidelijk de leider van de delegatie en volwaardig gesprekspartner ipv betrokken vanwege de pr. van het doel en zichzelf.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 12 feb 2019 - 13:59

Ik ben blij met de zakelijker ogende kleding die Maxima de laatste tijd draagt. Nu nog een tas die geschikt is voor opbergen A-4tjes Scheelt oprapen!

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 12 feb 2019 - 13:55

Dit is een prachtig gilet. Maar het zou nog veel leuker staan met een mooie blouse en een strakkere broek. De ruitjes broek vind ik echt lelijk.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 12 feb 2019 - 11:47

Ze ziet er goed uit. Komt waarschijnlijk door de mooie kleuren die haar enorm flatteren. Geinige oorbellen ook. Maar de tas is vreselijk suf. Daar kun je ook nog mee over straat als je 90 bent.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 12 feb 2019 - 10:18

Ik houd niet van gilets, niet echt van coltruien en zeker niet van wijde broeken in O'Higgins ruitjes, en toch vind ik dit een mooie outfit (de kleur die haar zeer flatteert helpt mee, en de brede riem en feit dat gilet en trui dezelfde kleur hebben ook). De laarsjes vind ik beetje plomp, de oorbellen niet mooi (goud en zilver en bloemetjes...) en de tas saaaaaaaai.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 11 feb 2019 - 22:16

Ze ziet er prachtig uit! Ze is helemaal in haar element, geweldig om te zien. Topper is het onze koningin!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 11 feb 2019 - 20:55

Ik vind de broek zo ontzettend lelijk. Model broek is vreselijk. De kleuren staan Maxima fantastisch. Oorbellen vind ik niet zo bij deze outfit passen. Ik vind ze wel grappig. Laarzen prima

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 11 feb 2019 - 19:18

Bij Jordanie denk ik altijd aan warm weer, dus een koltrui had ik niet verwacht (maar dat kan aan mij liggen) Ik vindt de warme kleur van de trui en het lange gilet mooi. staan. De geruite broek met wijde pijpen is niet mijn smaak. Haar kapsel is weer erg piekerig, jammer.

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 11 feb 2019 - 19:43

De maximum temperatuur in Jordanië was vandaag 12 graden. Morgen wordt het daar 14 tot 15 graden.

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 11 feb 2019 - 19:01

Een hele mooie werkoutfit die denk ik ook nog eens heerlijk zit. Ook prachtige kleuren. Ik vroeg me ook af hoe de temperatuur in Jordanië is, ik dacht dat het daar lekker warm zou zijn als het hier winter is. Maar heb het niet gecheckt.

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 11 feb 2019 - 18:54

Dit vind ik echt heel mooi! Kleuren passen goed bij elkaar en de laarzen vind ik top! De oorbellen erbij zijn erg grappig. Mooie uitstraling zo! En ik vind het heel leuk om te zien dat ze de afgelopen weken veel broeken draagt.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 11 feb 2019 - 16:28

Hele mooie warme kleur en leuk vlot pak, minpuntje: de broek is wat te lang.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 11 feb 2019 - 16:27

Op ANP ook een interview met Maxima

afbeelding van Dahlia

Dahlia

maandag 11 feb 2019 - 16:22

Wauw! Wat ziet ze er mooi uit!! Die jas is geweldig!
Maar dat haar o dat haar. Erg onverzorgd.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 11 feb 2019 - 15:29

PS prachtige foto's op ANP inderdaad! Ik vind haar op de Niet Koningin momenten eigenlijk het meest leuk gekleed gaan. Echt een top look vandaag!! Super Maxima!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 11 feb 2019 - 15:10

Toch even lekker zeuren bij deze leuke outfit, ik vind de tas niet zo mooi! Hij is weliswaar groter maar haar stukken kunnen er niet in. Ik zou zeggen koop toch lekker bij Fred de la Bretonniere (Nederlands) of in Scandinavie een mooie zakentas waar A4 in past.

afbeelding van car

car

maandag 11 feb 2019 - 14:40

Yeahhh morgen ook nog een officiele ontmoeting! Ben benieuwd ben benieuwd!

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

maandag 11 feb 2019 - 14:36

Wat een ontzettend leuke vrouw hebben we toch als koningin! Om trots op te zijn!!
Ik zag op anpfoto nog wat betere foto's, haar make-up staat enorm goed ook bij haar kledingkleur. Haalt het hele geheel enorm op. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Die oorbellen zijn ook een grote hit, maakt haar erg vrouwelijk!!

afbeelding van zara

zara

maandag 11 feb 2019 - 13:05

Mooi zeg, deze elegante gilet met een truitje in dezelfde kleur. Gaat ook prima samen met de wijde broek. Ik meen me te herinneren dat Máxima al eerder een soortgelijk gilet had van een meer geel-beige, maar deze donkere honing kleur is vele malen mooier!

afbeelding van zara

zara

dinsdag 12 feb 2019 - 10:44

Bedankt voor de link, Lina! Deze gilet kan ik me niet herinneren en deze bedoelde ik dus ook niet, maar ik vind het een superleuke combinatie. Heel vrolijk, dat zonnige geel!

afbeelding van zara

zara

dinsdag 12 feb 2019 - 10:42

Oh ja! Die bedoelde ik! Ik vond deze gevoerde gilet, en dan ook nog in zo'n nietszeggende kleur (camel / beige) indertijd een veel te onelegante outfit voor een zakelijke aangelegenheid (Davos). Meer iets voor lekker schoffelen in de tuin, of zo. Leuk dat jullie allebei hebben meegekeken, Merel123 en Lina!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 11 feb 2019 - 12:58

mooie kleur voor Maxima, blokhakken onder de laarsjes denk ik. Broek is een leuker ruitje en model dan Josine aanvankelijk dacht. Wel echt Maxima, volgens mij is het in Jordanië best lekker weer momenteel en ze ziet er nu uit alsof ze een koude Nederlandse winter moet overleven maar ms zit er wel overal koude airco.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 11 feb 2019 - 14:36

leuk! en gave tas. Is t die ceintuur van t Etro jumpsuit?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 11 feb 2019 - 12:43

Goede licht-zakelijke outfit. Kleuren matchen goed. Ze houdt van dit soort lange gilets. Ze heeft volgens mij ook een lichtere. MaxMara levert deze in een aantal kleuren. En deze keer (gelukkig) de broek geen dubbele grote omslag.
Ze is in haar element zo te zien omdat ze hier stappen kan zetten (nog veel te doen in Jordanië lees ik) en zelf daarmee bezig is om toezeggingen binnen te krijgen.
Mathilde was vorige week ook op VN-missie. Ik vind haar altijd meer steun uitdragen (ook belangrijk) en minder de uitstraling van een stevige onderhandelaar.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

maandag 11 feb 2019 - 14:47

Ja dit vind ik ook Siobhan, ze is enorm in haar element bij zulke bezoeken. Krachtige uitstraling en verhaal. Maxima is inderdaad volgens mij ook meer een onderhandelaar dan Mathilde, denk dat dit ook wel in haar karakter zit en achtergrond (beleggingsadviseur bij de Boston Bank, of iets toch?). Oh ik lees zelfs vicepresident van een afdeling opkomende markten. Dat zegt genoeg denk ik.. ;-)

afbeelding van car

car

maandag 11 feb 2019 - 12:35

Jep i like it!!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 11 feb 2019 - 19:07

Wat een leuke trendy outfit! Spiced Honey (deze moiie caramel kleur) staat haar fantastisch. Leuke combinatie met de laarzen en mooie oorbellen. Top outfit om dit bezoek mee te beginnen!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 11 feb 2019 - 11:02

Mooie gedachte en helemaal mee eens zeker als het pesten minderjarigen betreft. Media en journalistiek doen aan waarheidsvinding en daarbij gaan ze tot het gaatje om iets uit te zoeken. Niet makkelijk als je een publiek figuur bent en jezelf niet kunt verdedigen. Kijk eens naar de berichten over Meghan en haar familie perikelen. Lijkt me echt moeilijk

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 11 feb 2019 - 10:43

Ik kwam zojuist de open brief van Sarah Ferguson over online pesten tegen en zij liet mij kennismaken met de mooi THINK-regel:

"How to create a positive digital footprint by using the principles of 'THINK before you post' (T- is it true; H – is it hurtful; I – is it illegal; N – is it necessary; K – is it kind?). It's a formula that adults, too, should bear in mind."

Mooi principe, vind ik.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 11 feb 2019 - 10:04

Maxima wordt verdacht van belastingfraude in Argentinië schrijft iemand onder het bericht van Jeroen Snel op Twitter?!?!? Dat lijkt me sterk!

Wat een geweldig leuke en zakelijke outfit. Ik zou zon lang gilet juist op een Skinny dragen maar ik vind het op deze wijde pantalon wel geinig eigenlijk. Draagt ze ook een brede ceintuur? Haar haren lijken ook goed te zitten. Perfecte look vandaag!

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

maandag 11 feb 2019 - 14:43

Lijkt mij ook sterk hoor Margriet. Ik vind het ook helemaal niet bij haar passen bij hoe haar uitstraling is. Ze is volgens mij juist een open, warme vrouw die eerlijkheid hoog in het vaandel heeft. Maar ja, wat weet ik daar nu van.. ;-)

Voor Meghan vind ik dit ook ontzettend naar. Je kunt jezelf niet verdedigen. Terwijl zij volgens mij juist een 'outspoken' persoon is. Erg moeilijk hoor. Ik zag vandaag nog een artikel waarin een brief van haar naar haar vader online was gepubliceerd. Dat vind ik echt te ver gaan hoor, zelfs voor journalistiek..

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?