Van maandag tot woensdag is koningin Máxima in India, waar ze het onderwerp financial inclusion (de toegang tot financiele diensten) onder de aandacht gaat brengen. Hoewel kleding uiteraard ondergeschikt is aan het doel van de reis, verrast Máxima ons vaak met kleurrijke jurkjes en mooie accessoires. Zo droeg ze tijdens het middagprogramma een oranje jurkje van NATAN en haar prachtige horloge van Cartier. Meer informatie over haar schoenen,tas en oorbellen volgt hopelijk zo spoedig mogelijk, maar bij buitenlandse reizen is het altijd weer afwachten of er veel beeldmateriaal wordt gepubliceerd. 

Máxima met de japon tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje 2014:

In New York, juni 2014:

Jurk van NATAN:

Foto's met dank aan: 

Karel Ostrom
www.monarchypress.com
UN

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maria

Maria

woensdag 02 jul 2014 - 18:52

Ik vind dat haar op bewegende beelden nog veel storender dan op foto's... :-(

afbeelding van AnneR

AnneR

woensdag 02 jul 2014 - 06:57

Fijn om te lezen, LG ! Dank je voor het doorgeven. (Dat maakt deze blog ook zo leuk, de achtergrondinformatie die deze en gene opduikelt :-)… dat maakt het veel interessanter.)

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 01 jul 2014 - 23:40

Nice stories LG, thanks for the links! ;-))

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 01 jul 2014 - 11:19

Snap dit niet goed. Wanneer ze een islamitisch land bezoekt, houdt ze wel rekening met de kledingvoorschriften. Waarom nu dan niet? Anderzijds houden moslima`s e.a. ook geen rekening met de westerse gewoonten wanneer ze ons land bezoeken of zelfs hier wonen. Misschien wil Màxima juist een statement maken voor de rechten van de vrouw, nl dat haar manier van kleden geen afbreuk doen aan haar capaciteiten als mens of deskundige op een bepaald terrein. Wel vind ik ik, als ze een statement wil maken, dit altijd moet doen, ook in islamitische landen en niet naar willekeur. Altijd of nooit..

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 01 jul 2014 - 11:22

Ik zou zo graag eens zo'n soort vraag willen stellen aan Máxima. Ik ben zo benieuwd waarom ze juist deze kleding koos. Zou ze hierin niet zo slim en naïef zijn of is het juist een heel doordachte keuze?

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 01 jul 2014 - 12:52

Ik denk dat het ondoordacht is. Met haar positie zowel voor VN als Koningin zijnde lijkt het me niet dat zij heel activistische standpunten gaat innemen en voor de vrouwenrechten gaat opkomen. Ze is daar voor inclusive finance tenslotte. Een iets langer jurkje met grotendeels bedekte armen was echt veel beter geweest en dat lijkt ze zelf ook te denken door met een shawl over haar dijen aan de gang te gaan. Als het haar gaat om vrouwenrechten had ze dat ook wel achterwege kunnen laten....
Mij stoort al dat gevlieg over de wereld voor bliksembezoeken van 24 uur ook wel een beetje. Echt duurzaam zijn die reisjes niet.... Ik vraag me of de belasting voor het milieu en alle kosten die moeten worden gemaakt voor beveiliging, onderdak etc het bereiken van het goede doel van inclusive finance dichterbij brengt... Het zijn maar wat gedachten, ik wil geen discussie uitlokken daar is dit blog niet voor. Josine, indien je mijn reactie niet gepast vindt moet je 'm maar verwijderen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 01 jul 2014 - 13:04

Wat mij betreft is deze reactie geen probleem hoor :) Ik hoop alleen wel dat de sfeer vanavond goed blijft op deze website... Ik ga namelijk lekker naar de Veluwse Bron genieten van allerlei soorten baden, maar de reis naar India bezorgt me toch wel een beetje stressgevoelens :P Dus lieve dames (en de paar zeer welkome heren onder ons): zouden jullie het gezellig willen houden? Niet alleen bij deze log, maar ook bij die van vandaag.

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 01 jul 2014 - 17:27

Oei, Josine… jij 'hoort' wat stress te hebben over wat je mee gaat nemen naar de Veluwse Bron, niet van wat hier geschreven gaat worden. Hoop dat als je daar bent, even alles van je kunt laten afglijden (hmmm, baden :-)).. goed voor je!) en je blog even kunt vergeten. Hier gaat de koekjestrommel rond, en de appeltaart (met slagroom) aan de koffietafel…. vertrouw er maar op ! Of een Indiase curry (die zijn heel lekker). En de muggen jagen we naar buiten (of slaan we dood) voor ze een olifant worden :-) Lijkt me een goed plan :-P
Veel plezier en ontspan je, alleen maar goed voor jou en je baby ! (dat is je allereerste zorg, hoor )

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 01 jul 2014 - 12:37

Dat soort gedachten houdt mij ook bezig hoor, Els....

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 01 jul 2014 - 10:53

Precies! Helemaal eens! En Zara, als ze expat etc was geweest was ze er als individu die adviezen niet ter harte neemt. nu ze is geen expat Ze is koningin en ze is een vertegenwoordiger van de VN.... Dan kun je dit soort fouten niet maken!!
Dat is vergelijkbaar met in een bikini naar de kerk gaan!

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 01 jul 2014 - 12:34

Maar ze kwam natuurlijk rechtstreeks uit het vliegtuig.......

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 01 jul 2014 - 12:22

Oh wat erg, the Netherland staat er en HM Queen M. of Netherland.......
;-))

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 01 jul 2014 - 10:09

Tja, het is ook wel verwarrend, want ook in India lopen vrouwen rond in strakke spijkerbroeken en het veligheidsissue speelt natuurlijk niet voor Maxima. Ik vind alleen dat je als gast beter wat kan aanpassen aan heersende norm van een aanzienlijk deel van de bevolking. Ook omdat het je boodschap in de weg kan staan. Wat wil je dat ze onthouden, een mooie, wat uitdagende, vrouw, of wat je te vertellen had?

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 01 jul 2014 - 08:10

Waarom denk je dat ze destijds bij het staatsbezoek die 'zedige' kleding aanhadden? Een vestje en een jurkje dat als je zit op de knieen ligt is al ok. Dat draagt ze ook, midi is hartstikke hip, en daarin ziet ze er ook prachtig uit.

De 'upperclass' is natuurlijk gewend aan westerse kleding. Maar je ziet de minister (?) in traditionele kleding, en dan vind ik het wel zo netjes om je een beetje aan te passen. Bovendien is ze ook 'de wijk in geweest' naar een watertappunt.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 01 jul 2014 - 07:55

Ik snap alle negatieve kritiek op de kleding van Máxima niet goed. Ze is er niet als ontwikkelingswerker, ex-pat of reiziger, maar bezoekt het land vanwege haar belangrijke functie op het gebied van micro-financiering, en spreekt er hoofdzakelijk met ministers en bankdirecteuren. De kledingadviezen die hierboven worden gegeven zitten er wat mij betreft dus helemaal naast. Ik ben juist blij dat ze de kleding die ze bij het officiële bezoek indertijd (met koningin Beatrix) dit keer thuis heeft gelaten. Gelukkig geen oubollige kleren die 'zedig' moeten lijken (en die haar helemaal niet leuk staan), maar gewoon een mooie Westerse outfit in dit minder dan 24 uur durende zakelijke bezoek. Ik denk dat Máxima inmiddels wel zoveel ervaring heeft, dat ze precies weet welke kleding wel en welke niet wordt gewaardeerd, of afbreuk zou doen aan de resultaten.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 01 jul 2014 - 12:26

Ze is er 2 dagen geen 24 uur en ze is er wel degelijk als "ontwikkelingswerker" en ook nog uit naam van de VN en als "Queen Maxima of the Netherlands"! En die kledingadviezen zitten er helemaal niet naast......maar dat is mijn bescheiden mening!
;-))

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 01 jul 2014 - 10:20

Sorry Zara je bedoeling waardeer ik om niet negatief over onze koningin te schrijven maar dat ze nu altijd haarfijn aanvoelt in welke kleding bij welke gelegenheid ze moet verschijnen is niet altijd te merken.
En ze hoeft beslist niet zedig of tuttig gekleed te gaan ,ze heeft ruim voldoende leuke kleding die toch heel netjes is.
Mij is altijd geleerd om zo gekleed te gaan dat je geen aanstoot geeft.En daar is niets ouderwets of stijfjes aan.maar gewoon respectvol naar je naaste toe.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

dinsdag 01 jul 2014 - 09:45

Maar ook voor iemand in een belangrijke functie is het helemaal niet verkeerd rekening te houden met de gebruiken van een land. En maxima hoeft geen kleding aan die zedig moet lijken, maar een van de (hoeveel zijn het er wel niet) natan jurkjes met mouwtje en knielengte was echt zoveel beter geweest. Op een foto staat ze ook te praten met een aantal vrij eenvoudig ogende mannen. Ik zou mezelf dan erg bloot en bekeken voelen, maar ik begin ook steeds meer te denken dat dat misschien wel is wat ze wil..

afbeelding van Sofia

Sofia

dinsdag 01 jul 2014 - 09:36

zara,zeer verstandige opmerkingen !!! Dit snijdt tenminste hout!!!

afbeelding van Wilma

Wilma

dinsdag 01 jul 2014 - 00:56

Zoals ik vanmiddag al schreef,denk ik er meer en meer over.En eigenlijk schaam ik me ook wel een beetje,over hoe onze Koningin zich presenteert.
Leuk jurkje,maar veel te kort en te bloot voor deze gelegenheid!
En inderdaad de uitgroei,kan echt niet!
Vandaag was Letizia op bezoek bij de Paus....prachtig en stijlvol...
Zoals ik al vaak opgemerkt heb gaat het om het waardig en toch menselijk zijn.
Als je te gewoontjes doet,verlies je je waardigheid.
Dat is zeker het geval bij kleding,kapsel.e.d.
Ik hoop zo dat Maxima dat een keer in gaat zien,want zo komen er meer kritieken.
Dus ze moet echt op zoek naar een goede styllist en perfecte kleding!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 01 jul 2014 - 00:01

Ja erg hè! Wat moet ze zich ongemakkelijk voelen! Onvoorstelbaar gênante misser

afbeelding van Doro

Doro

maandag 30 jun 2014 - 23:57

Ja erg hè! Wat moet ze zich ongemakkelijk voelen! Onvoorstelbaar gênante misser

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 30 jun 2014 - 23:21

Ik schaam me voor onze koningin. Rok te kort, blote armen en ook nog uitgroei..

afbeelding van Myrte

Myrte

maandag 30 jun 2014 - 23:03

Te kort en te bloot, wmb volstrekt ongeschikt voor een werkbezoek aan India.

afbeelding van Max

Max

maandag 30 jun 2014 - 21:50

Wat jammer wat jammer..... Helaas weer een misser. Geen respect voor de cultuur van het land. De jurk is mooi maar te bloot en te kort. Ongepast.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 30 jun 2014 - 21:20

Wat een leuke outfit voor een bezoek als dit! Ik hoop haar nog vaak in dit jurkje te zien., kleur en model staan haar prima. Wanneer je zit zijn. Dit soort rokjes altijd lastig, hoe ik er ook op let, bij mij kruipen ze ook op en Máxima kan het nu nog hebben.
Ik denk dat de omslagdoek meegenomen is om de schouders op straat te bedekken en zich aan te passen aan het land. Of tegen een te koude airco, waar je op dit soort bezoeken ook mee te maken kunt krijgen.

afbeelding van Mary

Mary

maandag 30 jun 2014 - 20:40

Josine, is het niet een taak van de persoonlijk adviseurs en/of hofdames om de koningin te informeren over gebruiken van een land en over wat kan of niet kan?

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 30 jun 2014 - 18:48

Ze is zelf duidelijk dol op dit jurkje, aangezien ze het al voor de derde keer in een relatief korte tijd draagt.
Ik vind het ook erg leuk en vooral prachtig van kleur en print, maar toch echt iets te bloot voor India. Zelf lijkt ze zich zittend ook niet prettig te voelen. Jammer, beetje een vreemde keuze dus.

afbeelding van Bea

Bea

maandag 30 jun 2014 - 18:45

Sluit me aan bij vorige schrijvers...... hoe moeilijk kan het zijn om je even te verdiepen in 'Lands Eer'?

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 01 jul 2014 - 11:41

Ook ik sluit mij hierbij aan! Ze zou eens een paar cursussen op het KIT moeten volgen. Alle expats krijgen daar een dag (in de meeste gevallen dan) om kennis te nemen van de lokale gebruiken en gevoeligheden en " 's lands wijzen" te leren kennen! Voor haar toch niet zo moeilijk, ze kan zo iemand thuis ontvangen om advies te krijgen!
Er is mooi gezegde in het Engels: "When in Rome, do as the Romans do!" En zo is het!
;-))

afbeelding van Merel

Merel

maandag 30 jun 2014 - 18:29

Ik was recentelijk in India om cursussen te geven, en je moet je kleding inderdaad een beetje aanpassen: geen knieën, schouders, bovenarmen, decolleté en middenrif (dat laatste is alleen OK als je een sari draagt, iets dat prachtig is, maar absoluut af te raden is als je het niet gewend bent :)), en ook moet kleding niet te strak zitten rond billen en borsten. De mensen zijn heel beleefd, en zullen er niet snel iets van zeggen, maar vooral de wat traditioneler ingesteld mensen vinden het onprettig en voelen zich ongemakkelijk. Ik heb daar vier weken lang in een tuniek met een broek eronder of een langere jurk (over de knie) met een vestje rondgelopen. En dat klinkt erger dan het is, want kan best mooi zijn :) Dus hoe mooi ik dit jurkje van Maxima ook vind, totaal ongepast voor India, helaas.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 30 jun 2014 - 17:50

ach wat hoop ik toch soms dat ze onze 'commentaren' leest...dit kan toch echt niet! Is er nou niemand die haar wijst op dit soort dingen. Een land als India, in deze kringen en dan zo met blote armen en korte rokjes verschijnen. Waarom vraag je je af! wat wil ze hiermee bereiken! Snap het werkelijk werkelijk niet. Maar ook niet dat de Koning of Prinses Beatrix hier blijkbaar niets van zegt. Of wellicht trekt ze zich er niets van aan. Ik vind het ongelooflijk jammer, de laatste maanden is het vaak te bloot en te kort. Nergens voor nodig.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 30 jun 2014 - 23:19

Mee eens; een faux pas!

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 jun 2014 - 16:52

Leuk idee Coosje, misschien lezen ze dit en vinden ze het ook een goed plan, maar ik reken er niet op.Ik denk dat hun vakantie huis in Griekenland echt heel erg prive zal blijven!!
Maar er zal toch wel iets leuks worden gedaan voor hun 12,5 jarig huwelijk waar ook de pers (gedeeltelijk) bij mag zijn??
We wachten het in spanning af.

afbeelding van M

M

maandag 30 jun 2014 - 16:26

Het jurkje is te kort of trekt erg op als ze gaat zitten. Kijk maar naar de pashmina die ze op haar schoot heeft gelegd. Het verbaast me wel een beetje van Max in deze situatie (nu ze altijd perfect gekleed is), de blote knieën en de blote armen. In India zou ik mij toch iets meer bedekken...

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 30 jun 2014 - 16:15

Het lijkt er in ieder geval op alsof ze niet de schoenen met de enkelbandjes aan heeft.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 jun 2014 - 16:08

Het jurkje is heel leuk, maar als ze zit is het duidelijk te kort.
Ik kan het daarom niet echt netjes vinden, ze wist het en daarom waarschijnlijk de omslagdoek, maar trek dan iets anders aan,dit moet toch ook een ongemakkelijke situatie voor haar zijn.Ik denk ook niet dat in deze kringen blote armen gewaardeerd wordt, een kort mouwtje was daarom beter geweest.Vanmorgen kwam ik bij de log over panty,s weer hele leuke dingen tegen met mouwtje ..........ze heeft zoveel moois en kan uit zoveel kiezen ,jammer dat er regelmatig toch verkeerde keuzes worden gemaakt.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 30 jun 2014 - 23:17

Helemaal met je eens: ongepast, zowel de blote armen als de te korte rok en mogelijk ook de kleur.

afbeelding van Willie

Willie

maandag 30 jun 2014 - 16:33

Vind het ook zeer opvallend dat ze en met blote armen en een korte jurk is. Weet van iemand die een paart jaar geleden ontwikkelingswerk ging doen in India dat er verwacht werd om de hele armen en benen te bedekken en niet vanwege bepaalde kringen maar vanwege de cultuur. Je zou toch zeker van een koningin mogen verwachten dat ze dat respecteert maar volgens mij heeft ze aan dit soort dingen gewoon lak en doet ze net wat ze zelf wil.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

maandag 30 jun 2014 - 15:41

Heel leuk zonnig jurkje, een van mijn favorieten. Ik ben het eens dat het wel te kort is om mee in een diepe bank te zitten. Het ziet er ongemakkelijk uit. Goed dat ze het oplost met de omslagdoek, maar het oogt wel beetje armoedig. Een langere zomerse jurk met mouwtjes was beter gewees denk ik. Wat een vlieguren maakt ze toch, ongelooflijk, heel de wereld over, van voor naar achteren, al die jetlags, maxima beschikt over een ijzeren gestel, dat is een ding wat zeker is.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 01 jul 2014 - 11:35

Nou ze zal toch echt wel first class of op z'n minst business vliegen! Tegenwoordig heb je daar slaapstoelen/bed!! Dus erg moe zal ze niet zijn als je niet in zo'n drukke economy class hoeft te zitten! (spreek overigens uit eigen ervaring.....)
;-))

afbeelding van Wilma

Wilma

maandag 30 jun 2014 - 15:33

Leuk jurkje!
Wat een verschil met de Appeltjes van Oranje,daar zo,n leuk en toch vlot kapsel!
Ik vind het zo jammer....en dan een omslagdoek over je benen...geen gezicht.
Het jurkje blijf ik mooi vinden,maar helaas te kort.
Niet koninklijk op deze wijze van dragen.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 30 jun 2014 - 15:05

Lekker snel, Josine! Ik vind dit een heel leuk jurkje en staat haar ook prachtig, maar hij is toch een beetje kort. Dat vind ik eigenlijk iets te voor een koningin. Leuk dat ze dit jurkje zo snel al weer herdraagt!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 30 jun 2014 - 14:54

Mijn blik viel direct op de omslagdoek. Jammer dat de rok zo erg opkruipt. Ze zou daar toch wat meer rekening mee moeten houden
Het lijkt me erg ongemakkelijk om zo te zitten met een rok halverwege de dijen.Op zich een leuk jurkje maar iets te strak en te kort.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?