Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van dinsdagavond 22 tot en met donderdag 24 januari het World Economic Forum (WEF) in Davos. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima heeft onder meer bilaterale gesprekken over de verbetering van toegang tot financiële diensten met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fintech organisaties en het bedrijfsleven. Daarnaast woont zij een aantal plenaire sessies bij waaronder de ontbijtbijeenkomst Financial Inclusion: Minding the gap op woensdag 23 januari. Donderdagochtend 24 januari is zij aanwezig bij de Financial and Monetary Systems Stewardship Board Meeting waar zij sinds 2016 op uitnodiging van het WEF lid van is.

Woensdagochtend 23 januari heeft Koningin Máxima een overleg met het CEO Partnership for Inclusion. Dit is een informeel samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven uit verschillende sectoren (Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor, Unilever). De samenwerking heeft tot doel om de kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar delen en de samenwerking op dit terrein te intensiveren. De CEO’s kwamen in januari 2018 op uitnodiging van Koningin Máxima voor het eerst bijeen tijdens het WEF.

Aansluitend aan het overleg is er een open paneldiscussie Private-Private Partnership for Financial Inclusion. Koningin Máxima is hier gastvrouw van, samen met het CEO Partnership. De discussie richt zich op de rol van internationale bedrijven in het beter toegankelijk maken van financiële diensten en wat dit kan betekenen voor het uitbreiden van hun marktpotentieel. Hoewel de afgelopen tien jaar ruim 1,2 miljard meer volwassenen toegang hebben gekregen tot financiële diensten, moeten nog steeds 1,7 miljard het zonder stellen (Global Findex 2017). Volgens onder meer de Wereld Bank Groep (WB) belemmert dit hen in hun economische ontwikkeling.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de VN wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Als lid van de ‘Stewardship Board of the World Economic Forum System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems’ vraagt zij aandacht voor inclusieve financiering. Andere experts in dit kader zijn regeringsvertegenwoordigers, vertegenwoordigers van centrale banken en private instellingen.

Het WEF is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten. Het thema van dit jaar is ‘Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution’.

Outfit 1: Op 23 januari kregen we allereerst een grijze pantalon en top met drapering van Natan te zien. Deze outfit komt aan bod in de voorgaande blog. Na een kledingwissel verscheen de koningin vervolgens met een bekende rode pantalon en dito top van Natan ten tonele, zie onderstaande foto. 

Máxima met de outfit op 6 december 2018: 

Outfit 2: Op de derde dag van haar verblijf in Davos draagt de koningin een donkerblauwe blouse en een geruite pantalon. Het zou mij niet verbazen als de blouse eerder in beeld is gekomen op Prinsjesdag 2016, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. De broek is in ieder geval een nieuw ontwerp van Natan. 

Foto via de RVD:

Pantalon van Natan: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kate101112

Kate101112

zondag 27 jan 2019 - 13:38

Dag Josine,
Ligt dat aan mij of is het inloggen in deze blog moeizaam.
Elke keer alles invullen , kan dan makkelijker of ligt het aan mij..
Kwam met na inloggen terecht op mijn eigen commentaren.
Ik ben volgens mijn jong volwassen kinderen wel blond maar zoo blond..

Met groet Kate

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 27 jan 2019 - 03:39

De geruite broek van het model vind ik prachtig. Hoop dat hij Maxima ook zo leuk stond.

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 26 jan 2019 - 17:31

Wie verzint zoiets. dat ga je toch niet dragen? Alleen om weer wat anders aan te hebben.
Mijnheer Vermeulen van Natan, u laat onze koningin voor gek lopen.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 26 jan 2019 - 21:42

Ze koopt het zelf hoor....

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 26 jan 2019 - 22:21

En het ergste .... voor héél erg veel geld! Ik moet ineens aan haar werk voor de VN denken, mensen die misschien eindelijk €50,- bij de bank kunnen lenen om een kleding ateliertje op te kunnen zetten en wellicht met mooier stoffen, veel mooiere dingen kunnen maken dan dit geruite broekkie.

afbeelding van Maria

Maria

zondag 27 jan 2019 - 02:37

Toepasselijk:

1. Gambia's antwoord op Coco Chanel - 1 Vrouw die droogte, massa emigratie en politieke onrust niet in de weg laat staan van haar droom om een mode-imperium op te bouwen: https://www.bbc.com/news/magazine-38264336

2. Heel bijzonder voorbeeld van 1 vrouw die het verschil maakte voor haar hele dorp: http://www.bbc.com/capital/bespoke/woman-who-lifted-a-village/

En via een mooi Nederlands initiatief:
3. Gered gereedschap: https://www.geredgereedschap.nl/

kun je dit lezen:
4. https://www.geredgereedschap.nl/onze-resultaten/villa-maria/maria-nakyanzi/

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 26 jan 2019 - 17:16

Rode combi staat Maxima goed. Maar die geruite combi vind echt niet mooi. Die ruit lijkt wel een deken. Vreselijk

afbeelding van Kate101112

Kate101112

zaterdag 26 jan 2019 - 15:17

Dat is toch geen flatteuze ,op dekens geïnspireerde, kleding..
Was Eduard op vakantie of heeft hij een hekel aan haar...
dit adviseer je toch (aan bijna ) niemand..

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 26 jan 2019 - 12:23

Nee geen mooie broek, een zeer onflatteuze stugge broek van die dikke meubelstof

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 26 jan 2019 - 00:05

Het lijkt dan toch een broek te zijn met een jas/omslag van zelfde stof.
Wat een (succesvol) gepuzzel!
En we zijn er nog niet helemaal....

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 24 jan 2019 - 18:48

Het rode pak vind ik heel sterk, een prachtige kleur bij haar! Mee eens Anneke dat een geruite broek bij haar blauwe outfit wat spannender zou zijn!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 24 jan 2019 - 18:18

Oh leuk die rode outfit! Die staat haar echt perfect en mag ze vaker dragen. De blauwe top met geruite rok is niet mijn smaak maar misstaat haar zeker niet. Het zou trouwens ook een geruite broek kunnen zijn, dat zou ik dan weer wat leuker vinden.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 24 jan 2019 - 16:02

Altijd grappig om te zien dat Maxima in de groepen waarmee ze zit niet anders lijkt dan een ander. De aanwezigen om haar heen luisteren wat , kijken af en toe op hun telefoon met andere woorden: She is just one of the guys

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 24 jan 2019 - 20:33

Wat verwacht je dan? Ze is daar gewoon aan het werk. Nou ja, gewoon.....Ze heeft hooguit een hele klap duurdere juwelen om haar vingers, polsen, armen en nek...
Dit als reactie op wat Margriet76 schrijft..

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 24 jan 2019 - 19:16

Tja, ze behoort bij de elite die lekker elitair de problemen gaat oplossen, die ze zelf hebben veroorzaakt door hun manier van leven. Maar ik houd er over op. Zie blog over Maxima's oorbellen. Kleding is ok, niet bijzonder. Hoeft ook niet hier.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 24 jan 2019 - 15:53

Ik hoop dat haar mooie rode jas ook mee is. En gelukkig schoenen onder de broek vandaag.
Mooie blauwe blouse en gedeeltelijk zichtbare rok. Haar zit goed naar mijn idee. En wat een bijzondere ontmoetingen weer. Ik hoop dat ze vooruitgang boekt met haar doelstellingen hierdoor.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 24 jan 2019 - 15:51

Vreemde combinatie.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 24 jan 2019 - 15:59

De rok is van Natan.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 24 jan 2019 - 13:48

Maxima lijkt wat minder met haar uiterlijk bezig dan vorig jaar tijdens de top in Davos. Het haar casual en losjes en de kleding ook allemaal 'losjes' Ik vind het rode ensemble qua kleur erg sprekend maar de combinatie op zo'n wijde pantalon weer wat minder haar mooie silhouet benadrukken. Al met al geen modische statements tijdens Davos maar dat hoeft dan ook niet.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?