Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 20 tot en met donderdag 23 januari het World Economic Forum (WEF) in Davos dat dit jaar 50 jaar bestaat. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Het programma in Davos bestaat uit het bijwonen van een aantal plenaire sessies. Daarnaast voert Koningin Máxima bilaterale gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen en functionarissen van centrale banken uit onder meer Ethiopië, Ghana, Italië, Nigeria en Pakistan en spreekt zij met vertegenwoordigers van fintech organisaties en het bedrijfsleven over de stand van zaken van verbetering van toegang tot financiële diensten. Wereldwijd hebben nog altijd 1,7 miljard mensen geen toegang tot basale financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekering, lening, pensioen of digitale betaalmethoden. Dit belemmert hen in hun economische ontwikkeling.

Koningin Máxima woont maandagavond het 2020 TIME 100 Davos Dinner bij. Aan de hand van het thema Next-Generation World: Shaping the Future bespreken deelnemers hoe hun activiteiten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie volwassenen.

Dinsdag 21 januari houdt Koningin Máxima een korte openingstoespraak bij de lunchbijeenkomst Smallholder Finance as Asset Class van het International Trade Initiative (IDH). Woensdagochtend 22 januari opent Koningin Máxima de workshop Financial Inclusion Beyond the Individual: The Role of MSMEs. Digitale financiële diensten spelen een belangrijke rol in de ontwikkelingsmogelijkheden van het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast heeft zij woensdag een overleg met het CEO Partnership for Economic Inclusion. Dit informele samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven werkt aan projecten die financiële diensten voor hun klanten beter toegankelijk maken en daarnaast ook het marktpotentieel vergroten. De CEO’s van Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor en Unilever kwamen in januari 2018 op uitnodiging van Koningin Máxima voor het eerst bijeen tijdens het WEF.

Mode 
Outfit: Bekende top met aangeknipte sjaal (van Natan) + nieuwe rok van leer, ook afkomstig van Natan. Haar rode mantel met geborduurde bloemen, te zien op beeld van ANP, komt  van Oscar de la Renta, een modehuis waar ze de laatste tijd goed kan slagen.


Bekende top van Natan:

Nieuwe rok van Natan: 

Nieuwe mantel van Oscar de la Renta: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Magda

Magda

donderdag 23 jan 2020 - 11:00

Nou, nou, Maxima is aardig aan het shoppen geweest. Twee nieuwe mantels.
Ik vind deze beter dan die andere, drukke jas, maar ook deze vind ik niet echt mooi.
Dit zijn jassen die je af en toe draagt. Nu heeft ze wel meer van dit soort in de garderobe hangen en die zijn ook maar één of twee keer gedragen. Geldverspilling wat mij betreft.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 25 jan 2020 - 13:50

Wel eens met je.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 23 jan 2020 - 09:51

Leuk dat jullie dit mooi vinden maar ik zou niets van wat ze hier draagt in mijn kast willen. Ik gaf het direct weg .Als ze zo gekleed is ben ik helemaal niet hebberig .

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 22 jan 2020 - 12:01

Rok en blouse goed geschikt voor de bijeenkomst. De jas is voor mij ook Brrr... doet me denken aan macramé. Een kritiekpuntje, waarom nu niet geïnvesteerd in een mooie leren werktas waarA4 formaat in past. Mathilde heeft er een, Victoria en Mary hebben er meerdere. Het staat zo armoedig zo’n stapeltje losse papieren. Mooie vulpen erbij zou ook niet mistaan!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 22 jan 2020 - 04:42

Goed zo Maxima om te investeren in winterjassen! Eindelijk. En dan in zo n mooie! Maar dit model... ik zou net als die vorige een maatje kleiner kiezen..
Ik heb deze winter ook deze lengte lederen bordeauxrode rok gekocht. Combineert met heel veel. Deze combi vind ik ook mooi. Ik draag er een dunne antraciet kleurige panty bij.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 21 jan 2020 - 23:43

....de top is inderdaad heel mooi - de leren rok een ramp, evenals het kapsel.
Eenvoudige paardenstaart zou meer verzorgd hebben gestaan. Maar de Koningin
is nu eenmaal in een andere funktie onderweg en kan dus aantrekken wat zij
mooi, praktisch en geschikt vindt. Helaas geen foto van het diner gisteravond ?

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 21 jan 2020 - 21:21

De rok is denk ik hetzelfde model als die Camel rok met die strik op de heup/buik die ze ook heeft. Ik vind het mooi en zeker met de blouse. De jas vind ik helemaal niet mooi, te veel Desinqual en dat is nou echt een type kleding waar ik totaal kriebels van krijg.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 21 jan 2020 - 20:23

Een Máxima outfit ;-). Mooie kleur en zakelijke uitstraling.
Kekke leren rok, mooi in combinatie met de blouse en een hele uitgesproken jas. Wat ik me wel afvraag is waarom Máxima ook in de winter zo vaak een lichte panty draagt. Josine, zijn daar (Koninklijke) voorschriften / etiquetteregels voor?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 21 jan 2020 - 19:31

Is het erg als ik alleen maar de kleur rood mooi vind hier?!!! Leren rok.... :-( brrrrr......
En de jas is waarschijnlijk gekozen voor zijn geborduurde edelweissjes ;-)

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 21 jan 2020 - 19:13

Voor mij de mantel en de rok. De blouse zit weer eens te strak en ik aarzel over het model.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 21 jan 2020 - 18:24

Wat een prachtige set in een mooie warm rode kleur .
De leren rok heel geschikt voor deze gelegenheid , zakelijk en elegant met de top .
De jas is heel mooi en voor een koningin perfect
Het is duidelijk geen jas om elke dag in weer en wind op de fiets te dragen , zou ook behoorlijk opvallend zijn en snel vervelen denk ik ......

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 21 jan 2020 - 18:14

Doe mij de hele set. Super outfit.

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 21 jan 2020 - 17:52

Vind de blouse en jas mooi. De rok vind ik echt niet mooi. De jas zou ik zelf wel willen hebben. Heb foto's van de koningin gezien op de site van ANP. Ik vind haar daar op sommige foto's niet mooi op staan. Het lijkt net of ze hele erge wallen heeft. Maar op andere foto's staat de koningin wel weer mooi.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 21 jan 2020 - 17:47

Een prachtige bijzondere mantel, leren rok vind ik maar niks., zou zo'n rok prettig dragen? Ik betwijfel het.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 21 jan 2020 - 17:51

Wat een super toffe outfit! De blouse staat heel erg mooi bij deze mooie rok en wat een geweldige jas! Van mij had ze de pumps thuis mogen laten en voor een paar enkellaarsjes kiezen, bijvoorbeeld die leuke beige Gucci laarsjes.

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 21 jan 2020 - 17:29

Wat leuk! Rood vind ik voor vandaag een mooi gekozen kleur en de rok is lekker vlot met de split en de 'strik'. Het leer vind ik een mooi contrast geven met de stof en uitstraling van de blouse. De jas vind ik helemaal super! Beetje folklore en tikje oversized. Hoop dat ie ook lekker warm is met de sneeuw.

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 21 jan 2020 - 16:59

De kleding is prima, vooral de jas is prachtig. Past helemaal bij haar.
Maar toch kijk ik er met zeer gemengde gevoelens naar. Het WEF is immers het meest hypocriete event van de wereld. Miljardairs en miljonairs die onder andere over de armoede in de wereld praten. Armoede, die mede het gevolg van de levenswijze (o.a. mega footprint, niet genoeg belasting betalen) van de rijken.
Dit jaar praten ze ook over het klimaat. Wel allemaal met het vliegtuig (bij voorkeur met een prive-jet) naar Davos gekomen natuurlijk.
En ja, onze koninklijke familie is ook paraat en eveneens hypocriet. Geld parkeren in belastingparadijzen, belastingtruukjes via antieke meubeltjes... afijn we kennen de voorbeelden. En Max heeft de trein ook niet genomen denk ik.

https://www.zakelijk-dagblad.nl/bedrijven/is-de-elite-van-davos-ontzette...

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 21 jan 2020 - 19:25

Eens, maar je ogen sluiten voor armoede en het er niet over hebben is ook geen optie. Ik kan wel meer zeggen, maar daar vind ik MKM niet geschikt voor.

afbeelding van Maura

Maura

woensdag 22 jan 2020 - 08:50

Ik ben het daar niet mee eens. Als dit blog geen podium biedt om kritiek te uiten op de setting waarin deze kleding gedragen wordt, zou Josine ook niet bij iedere post uitgebreid de omstandigheid beschrijven waar Maxima zich bevindt. Er woorden nota bene doorgaans bij posts meer woorden gebruikt om de setting te beschrijven dan voor de kleding van Maxima zelf.

Je kunt de kleding van Maxima niet los zien van de setting waarin ze deze draagt. Dus heel terecht dat @Marie... kritiek uit op de hypocrisie van de deelnemers van Davos, waaronder Maxima zelf.

Dit vind ik bij veel optredens van Maxima, aandacht vragen voor bepaalde problematiek, verschijnen in een bepaalde setting en dan ook graag aandacht willen voor haar modieuze verschijning. Zou ze als Angela Merkel in eenvoudige onopvallende kleding komen, dan zou alle aandacht naar haar boodschap gaan. Nu wordt deze vaak opgeëist door opvallend modieuze kleding die ze doelbewust aantrekt, waardoor het alleen nog maar over haar uiterlijk gaat. (Waarbij ik mij dan weer erger over de continue stroom nieuwe kleding en de boodschap die daar weer van uit gaat.)

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 21 jan 2020 - 17:12

Precies Marie.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 21 jan 2020 - 16:39

Ton sur ton is hartstikke hip en verlengt het silhouet. Ik ben dus wel blij met deze zakelijke en eigentijdse look van de koningin.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 21 jan 2020 - 16:37

Beelden van de jas zijn te vinden bij ANP. Voor mij helaas onbetaalbaar om te publiceren.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?