Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van dinsdagavond 22 tot en met donderdag 24 januari het World Economic Forum (WEF) in Davos. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima heeft onder meer bilaterale gesprekken over de verbetering van toegang tot financiële diensten met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fintech organisaties en het bedrijfsleven. Daarnaast woont zij een aantal plenaire sessies bij waaronder de ontbijtbijeenkomst Financial Inclusion: Minding the gap op woensdag 23 januari. Donderdagochtend 24 januari is zij aanwezig bij de Financial and Monetary Systems Stewardship Board Meeting waar zij sinds 2016 op uitnodiging van het WEF lid van is.

Woensdagochtend 23 januari heeft Koningin Máxima een overleg met het CEO Partnership for Inclusion. Dit is een informeel samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven uit verschillende sectoren (Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor, Unilever). De samenwerking heeft tot doel om de kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar delen en de samenwerking op dit terrein te intensiveren. De CEO’s kwamen in januari 2018 op uitnodiging van Koningin Máxima voor het eerst bijeen tijdens het WEF.

Aansluitend aan het overleg is er een open paneldiscussie Private-Private Partnership for Financial Inclusion. Koningin Máxima is hier gastvrouw van, samen met het CEO Partnership. De discussie richt zich op de rol van internationale bedrijven in het beter toegankelijk maken van financiële diensten en wat dit kan betekenen voor het uitbreiden van hun marktpotentieel. Hoewel de afgelopen tien jaar ruim 1,2 miljard meer volwassenen toegang hebben gekregen tot financiële diensten, moeten nog steeds 1,7 miljard het zonder stellen (Global Findex 2017). Volgens onder meer de Wereld Bank Groep (WB) belemmert dit hen in hun economische ontwikkeling.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de VN wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Als lid van de ‘Stewardship Board of the World Economic Forum System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems’ vraagt zij aandacht voor inclusieve financiering. Andere experts in dit kader zijn regeringsvertegenwoordigers, vertegenwoordigers van centrale banken en private instellingen.

Het WEF is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten. Het thema van dit jaar is ‘Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution’.

Outfit 23 januari: grijze pantalon en top met asymmetrische mouw van Natan. Eerder gedragen op 31 oktober 2018. 

Ik moet zeggen dat ik de styling van vandaag beter vind dan die van 31 oktober 2018. Het afscheid van Donner, voormalig vice-president van de Raad van State, smeekt mijns inziens om een chique japon of een mantelpak. Zeker als de kleding wordt gecombineerd met een hoed. Een zakelijk overleg in Davos vraagt daarentegen om heel andere kleding en daarom vind ik de broek en top veel geschikter voor vandaag. Toch zal dit nooit mijn favoriete outfit worden, zeker niet sinds we de drapering hebben omgedoopt tot een vaatdoekje ;-). 


Foto: PPE/Nieboer 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 26 jan 2019 - 17:13

Ik vind de kleur combinatie grijs en beige mooi. Maar deze outfit vind ik vreselijk lelijk. Maakt Maxima breed. De top met die rare flap is echt te lelijk voor woorden. Jammer

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 24 jan 2019 - 23:36

Bij de close Ups lijkt het truitje van een soort Fleece, maakt het keukendoek helemaal een microvezel doekje. Jammer dat zoiets gemaakt wordt

afbeelding van Maria Rose

Maria Rose

donderdag 24 jan 2019 - 13:47

Als ze m'n ma was geweest had ik toch even gevraagd of ze over deze combinatie zeker was; zwart rokje en topje dr in en het is een heel ander gezicht, maaaar ja we hebben allemaal wel eens zo'n dag dat we liever in een joggingbroek en sweater op de bank zitten te netflixen. En dan is dit nog best een nette versie

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 24 jan 2019 - 16:20

Alleen zit ze niet op de bank, maar op haar werk... en iets verzorgder qua haar en styling mag wel. Zeker bij de functie, titulatuur en aanzien die ze heeft.

afbeelding van zara

zara

donderdag 24 jan 2019 - 13:19

Uitstekende keuze, een pantalon met top. Prima afgestemd op Angela Merkel! De bijou ketting en oorbellen geven pit aan de outfit. Alleen de outdoor laarzen vallen wat uit de toon.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 24 jan 2019 - 13:40

Nieuwe jurk?

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 24 jan 2019 - 13:03

Gossiemikkie, wat een gruwelijk haar....

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 24 jan 2019 - 12:17

Ik moet je teleurstellen - de onderste foto werd gisteren middag al getweet door MP Rutte

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 24 jan 2019 - 12:16

Ja, dat zag ik zojuist ook, dus ga ik mijn bericht even aanpassen!

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 24 jan 2019 - 11:54

De laarzen zijn van Tod's, Tod's Zeppa Para shearling-trimmed suede wedge ankle.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 24 jan 2019 - 11:41

Waarom niet een andere broek eronder. Beetje variëren is toch niet zo moeilijk.
Of iets anders op die broek. Het hangt allemaal in setjes klaar, weinig fantasie is daar voor nodig.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 24 jan 2019 - 09:30

Op het filmpje van Merkel zie je de haarpuntjes van Maxima goed. Als ze het iets korter laat knippen valt het vast al voller. Ik vind een blonde kleur haar erg mooi staan maar in de winter toont het vaak gelig ( heb ik zelf ook met highlights) Ik kies daarom voor meer lowlights in de winterperiode waardoor het geheel wat warmer toont in mijn gezicht. Misschien een idee voor Maxima, wat vinden jullie?

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 24 jan 2019 - 12:16

Waar vond je dat filmpje van Merkel?

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 24 jan 2019 - 11:32

Simpele truc om het geel eruit te halen: wassen met zilvershampoo. Je moet wel een krachtige gebruiken. Ik heb nu een goed merk dat gewoon bij de drogist voor een normale prijs te koop is. Weet niet of ik hier het merk mag noemen. Begint met schw en eindigt met een kop ;-) fles ziet er niet uit, maar werkt als een tierelier.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 24 jan 2019 - 16:25

Mooi omschreven en toch herkenbaar dit merk. Knap gedaan!

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 24 jan 2019 - 13:02

Ik gebruik al jaren Guhl en dat is echt perfect. Schwarzkopf werkt bij mij een stuk minder goed.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 24 jan 2019 - 12:22

Goede tip, die uit de lila fles doet niet zoveel ;)

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 24 jan 2019 - 09:11

Bij het afscheid van Donner vond ik het een flodderig geheel maar bij de foto's van gisteren vind ik het gewoon leuk. Lekker wollig, ook door de zachte kleuren. De vaatdoek stoort mij nu ook geheel niet. Ik snap de laarzen wel, de broek is natuurlijk te lang voor platte schoenen dus heeft ze het zo opgelost. Niet beeldig maar ook niet heel erg. Die stijlenclash qua tassen vind ik zeer des Maxima's en daarom oké. Benieuwd of er vandaag wat kleur gaat komen.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 24 jan 2019 - 12:07

Ik zie door jouw opmerking pas dat het van wollige stof is gemaakt. Gek genoeg dacht ik steeds dat het een soort zijde/satijn was. Dat wol is inderdaad eigenlijk best aardig. De vaatdoek voegt voor mij niks toe. Een langere flap die ze dan rond haar nek had kunnen draperen was beter geweest mijn inziens.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 24 jan 2019 - 07:34

Die schoenen, echt vreselijk. De combinatie van de handtas en de schoenen is een vlag op een modderschuit.
Ik snap dat ze buiten voor een paar stevige stappers kiest, maar neem dan een iets eleganter paar mee voor binnen.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 24 jan 2019 - 03:57

Goed gekozen. Dit soort kleding staat haar mooi en leidt niet af. Kleur truitje flatteert haar, zag ik op het filmpje met Merkel!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 23 jan 2019 - 22:48

T geld is op, ze zijn net verhuisd. (Grapje)

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 23 jan 2019 - 21:34

Brrr, wat een vreselijke outfit; zo saai!! Jammer genoeg heeft ze dit jaar nog niks spectaculairs laten zien. Ze heeft zoveel moois in de kast hangen dat ze maar 1x draagt. En zoiets trekt ze voor een 2e keer aan, jammer weer.

Ik moet er eigenlijk doorheen kijken, maar haar kapsel verpest helaas elke outfit, hoe mooi die ook zou zijn...

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 23 jan 2019 - 21:50

MeRoyalty, ik ben het helemaal met je eens. Ik had me helemaal verheugd op het nieuwe modejaar, maar het valt me zo tegen.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 23 jan 2019 - 21:31

Afschuwelijke outfit.
Deze broek met een passende grijze cashmere coltrui, cognac riempje en cognac leren laarzen (met hak, misschien wel dat paar met die gouden hakken) en ze ziet ee leuk uit.

Deze top met vaatdoek (wat leuk dat je mijn opmerking nog gebruikt haha) hoefde echt niet op herhaling

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 23 jan 2019 - 19:39

De kleuren zijn een mooie zachte combinatie, het ontwerp is wat 'joggingpak' achtig.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 23 jan 2019 - 18:37

Ik vind de gekozen kleding bij de tot nu toe 3 optredens in het nieuwe jaar beetje somber en flets. Hopelijk maakt ze van 2019 nog een kleurrijker jaar!!!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 23 jan 2019 - 19:27

ik vind het een behoorlijk hoog gehalte van saaiheid hebben van wat ik tot nu toe heb gezien.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 23 jan 2019 - 18:29

Zie ook BB voor mooie foto's!

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 23 jan 2019 - 14:43

Deze set past inderdaad veel beter bij deze gelegenheid dan bij het afscheid van Donner. De korte mouwen lijken me wel wat fris in de winter.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 23 jan 2019 - 14:41

Goede suggestie Anneke M, dat had ik ook graag gezien. Ik heb overigens niets met deze brede rand om de pijpen. Een keer gezien en dan ben ik er alweer op uitgekeken....vreemd hè? Ik koop ze zelf ook nooit.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 23 jan 2019 - 14:30

Ze zit er niet om mooi te zijn, maar toch zijn er outfits die ik liever terug gezien had. Bijv het prachtuge oranje broekpak met de groene bloes. Zakelijk en hip, verveelt nooit!
Maar ik ben het met Josine eens, beter voor deze gelegenheid dan de eerste.

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 23 jan 2019 - 14:26

Brr.,korte mouwen,niet geschikt,om deze tijd van het jaar vind ik lange mouwen gekleder staan en zeker op zo'n Top.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 23 jan 2019 - 14:13

Ze liep op de foto met haar jas een flink stuk open aan de bovenkant en geen sjaal om brrrrrr......We konden daardoor wel alvast spieken naar wat ze aanhad;-) Heren op de achtergrond ook met jas open. Misschien is het er niet al te koud?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 23 jan 2019 - 14:56

welke foto?

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 23 jan 2019 - 15:13

bij overzicht nieuwe oorbellen ,twitterfoto van Amaliaatje om 11 09uuren JOjo

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 23 jan 2019 - 16:03

Dank je. Met lichte chanel-tas.
Waar is haar veel warmere lammy-jas? dat was vorig jaar nog een modisch lichtpuntje.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 23 jan 2019 - 14:00

Lijkt mij een beetje fris. Zag Mathilde op foto met dikke sjaal om.
Ik kan mij niet herinneren dat Maxima in Davos iets bijzonders aan had.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 23 jan 2019 - 14:05

Vaatdoekje!!!! Hahaha!!!
Prima outfit voor deze bijeenkomst maar erg erg jammer van dat haar.... Piekerig, gelige kleur en slierten. Het doet zo'n afbreuk aan de rest van haar verschijning

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 23 jan 2019 - 13:44

Vaatdoek :-)... Of een theedoek die je bij koken of bakken even over je schouder gooit. Ai, zulke vergelijkingen zijn inderdaad niet goed voor imago van het kledingstuk.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?