Het werkbezoek aan Colombia is al weer verleden tijd en vandaag en morgen bezoekt koningin Máxima diverse instanties in buurland Peru. Voor de eerste dag van de zakelijke trip koos koningin Máxima haar bekende lila ensemble van modehuis NATAN, gecombineerd met een bloembroche van diamanten en vermoedelijk amethist. Herkomst van de broche is helaas onbekend, maar ik heb de hoop nog niet opgegeven dat we daar nog een keer achter gaan komen. Ook de prinses van Kent heeft de broche namelijk in haar bezit, dus wie weet komen we ooit nog te weten wie de bedenker is van de prachtige broche. 

Foto met dank aan https://twitter.com/PortafolioECpe 

De outfit zagen we voor het eerst in Venetie, juli 2010. 

De tweede maal in Qatar, maart 2011. 

Derde keer in Brazilie, november 2012. 

Broche zagen we voor het eerst tijdens Prinsjesdag 2008:

Foto's met dank aan: 

www.royalpress.nl via www.ppe-agency.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Ria M

Ria M

zondag 09 mrt 2014 - 19:43

De oorbellen vindt ik echt prachtig. Alleen niet zo bij deze japon.

afbeelding van Annetje

Annetje

vrijdag 07 mrt 2014 - 20:57

Meer dan mee eens!

afbeelding van Jantineloveyou

Jantineloveyou

vrijdag 07 mrt 2014 - 13:24

Mooi plaatje!

afbeelding van Carine

Carine

vrijdag 07 mrt 2014 - 12:43

De kleding vind ik heel mooi, maar dat haar. Ze heeft zulk dun haar en daardoor zie je die extensions ook zo goed. Die hebben een heel andere structuur dan haar eigen haar. Als je haar hebt zoals bv Josine, is het een sieraad als je het lang draagt. Maar bij Maxima vind ik het ronduit armoedig ogen Goed voorbeeld inderdaad is Mathilde. Geen superkort haar, maar heel vrouwelijk en verzorgd.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 07 mrt 2014 - 11:03

Hoewel het op zich geen top-jurk is, ben ik toch wel erg gecharmeerd over deze keuze dit keer. Een prima jurk voor dit bezoek. Officieel genoeg, maar toch toegankelijk.

Opvallend ook, vind ik, wat een verschil een goed paar schoenen kan maken. In de foto's van Venetie hierboven, vind ik die sandalen echt te grof en onelegant, maar de schoenen die ze vandaag bij het jurkje aanheeft vind ik juis zeer elegant er bij staan! Mooie schoenen kunnen een outfit toch echt afmaken!

Alleen de blauwe oorbellen erbij snap ik niet zo goed (ze zijn wel mooi maar passen er niet zo goed bij). En de enorme handtas met die gekke kwast er aan heeft ook niet mijn voorkeur.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 07 mrt 2014 - 09:49

Goed gekozen, deze simpele jurk in sixties look. Het heeft wel iets 'gezelligs', en door de accessoires, zoals de tas en de oorbellen, valt er toch genoeg interessants aan de outfit te zien, maar is het niet te 'posh'. Het valt me op dat veel vrouwen het haar los dragen op de foto's van dit werkbezoek. Máxima valt daarmee zeker niet uit de toon. Het is misschien wel jammer dat het haar een beetje wegvalt in de grote halsopening, maar als ze het in een staart had gedaan, zou het volgens mij niet echt een mooier plaatje hebben opgeleverd.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 07 mrt 2014 - 09:23

Volgens mij vind Maxima het heerlijk om het haar los te laten hangen . Geen gedoe met speltjes ,knotjes ,elastiekjes ,enz . En op dit soort reizen of werkbezoeken kan dat ook denk ik .En misschien speelt leeftijd ook een rol ,ze voelt zich er wat jonger door ??? Persoonlijk vind ik opgestoken veel mooier ,of zoals bij Mathilde ,altijd verzorgd ,en toch vlot.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 07 mrt 2014 - 09:23

Het lijkt allemaal nonchalant bij elkaar gegrabbeld. En dat gecombineerd met piekhaar. Maar ze doet goed werk en werkt volgens mij heel hard.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 07 mrt 2014 - 07:53

Nog eens uitgebreid de foto`s bekeken (Robin) en moet mijn mening bijstellen wat betreft de jurk.
De jurk valt toch goed,en deze keer geen lichte panty`s,maar vrijwel zeker blote benen.
Josine weet je ook wat het merk van de tas is? Ik vind deze geweldig,en past goed bij het geheel.

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 06 mrt 2014 - 21:57

De tas en schoenen zijn inderdaad geweldig! Met het jurkje is ook niets mis, alleen het loshangende haar kan hier echt niet. Het valt helemaal weg in de kraag. Een staart moet toch wel lukken? Bij de andere outfits vond ik het minder storend en vind het op zich wel netjes zitten de afgelopen dagen, maar bij deze outfit kan het niet. Haar make up is toch ook netjes? Waarom dan geen staart bij jezelf doen? De oorbellen zijn prachtig, maar ik snap de combi niet met dit jurkje. Ze had het in de kleur van de schoenen en tas moeten houden en haar broche. Soms dan begrijp ik haar gewoon niet zo goed. Maar ze straalt en ze ziet er leuk uit, ook de outfits van de afgelopen dagen. Het is immers een werkbezoek, dan hoef je niet helemaal uit te pakken. Ik ben benieuwd naar morgen!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 06 mrt 2014 - 21:18

Ik heb nog even haar haar geobserveerd. Op zich is er niets mis met loshangend haar, tenzij het sliertig hangt, zoals in haar geval. Bij deze jurk vallen de uiteinden helemaal weg in de kraag van haar jurk. Ik vind dit niet mooi. Jammer zelfs. Ik heb zelf kort haar - ik was en föhn het ieder dag - ja, als je haar maar goed zit ;)), ik heb dan ook geen ervaring met de verzorging van lang haar. Maar het lijkt me dat het niet echt veel meer tijd kost om er meer aandacht aan te besteden; een eenvoudige trendy knot of zo. Dat zou een wereld van verschil zijn ;))

Als ik mijn vorige reactie lees, lijkt het wel of ik mezelf nu tegen spreek. Nee, ik sta nog steeds achter mijn vorige reactie :))

afbeelding van Kaatje

Kaatje

vrijdag 07 mrt 2014 - 09:02

Ik ben het met je eens. In Brazilie zie je het haar ook helemaal in de kraag wegvallen. Juist daardoor oogt het extra slierterig.

Zelf heb ik lang haar, maar dan niet stijl maar met krullen. Ik hoef er niet zo heel veel aan te doen.... Alleen zorgen dat het niet teveel pluist. :-)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 06 mrt 2014 - 20:42

Ik vind haar ensemble niet echt verkeerd, maar ik ben ook niet enthousiast. Belangrijk is dat Maxima helemaal in haar element is. Ze is vrolijk en ze voelt zich daar als een vis in het water. Ze GENIET! En dat is waar het omdraait en ze doet daar goed werk. Wat wij van haar outfit vinden doet er dan eigenlijk niet echt toe.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 06 mrt 2014 - 20:42

Je hebt helemaal gelijk!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 06 mrt 2014 - 20:02

Jurkje is misschien flets... Maar qua pasvorm zie ik dit vele male liever als de jurk van gisteren...
Jaa.... Ik vind het een leuke jurk voor een werkbezoek... En het zijn korte mouwen.. Dus dat klopt ook...
Broche, schoenen en tas matchen met elkaar, maar ik snap de kleur oorbellen niet...
De oorbellen opzich zijn juweeltjes..

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 06 mrt 2014 - 19:53

Dit is 1 van mijn favoriete outfits. Super leuk dit jurkje en mooie kleur. Zakelijk en trendy, helemaal Máxima! De oorbellen staan er erg mooi bij en de tas en schoenen zou ik zo willen hebben! Goede keus, zo zie ik haar graag!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 06 mrt 2014 - 20:57

Ik heb een schoenen- en tassentic en ik vind haar schoenen en tas helemaal SUPER :)))

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 09 mrt 2014 - 22:51

Henny.Volgens mij moet ze veel pijn lijden.Bij de meeste schoenen zit ze er echt in geperst.Ook bij de beige lakschoenen van Bennett.Moet toch niet zo moeilijk zijn om schoenen te laten maken.dat doen zoveel mensen met een beetje budget.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 09 mrt 2014 - 23:17

@Sofia: ik zeg alleen dat ik haar schoenen en tas heel mooi vind. Een kwestie van smaak. Ik begrijp je reactie daarom niet. Wat bedoel je nu precies?

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 10 mrt 2014 - 00:04

Henny. Ik heb ook een schoenen en tassen tic,wil maar zeggen dat het me opvalt dat ze altijd in haar schoenen geperst zit en dat het moeilijk moet zijn met zo'n maat.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 06 mrt 2014 - 19:03

Ik vind het ook een prima jurkje voor een dergelijk bezoek. Het is netjes, maar wel toegankelijk. De sieraden matchen niet perfect (had liever de oorhangers van amethist gezien), maar voor de rest vind ik het een leuk plaatje :)

afbeelding van Myrte

Myrte

donderdag 06 mrt 2014 - 18:48

Zonder hoed, juwelen en handschoenen oogt dit jurkje nu wel heel low-key. Misschien was dat wel haar bedoeling. Binnen die context: precies goed. Als de mode-lat hoger ligt dan ben ik het eens met de wat kritische opmerkingen.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 06 mrt 2014 - 17:38

Het is een lief jurkje, ook niet meer dan dat, maar op sommige foto,s toont hij erg kort.
Oorbellen ,armband(en) en broche passen echt niet bij elkaar, maar dat zijn we van Maxima inmiddels gewend.
Haar stralende glimlach maakt gelukkig veel goed.

afbeelding van Marije

Marije

donderdag 06 mrt 2014 - 17:08

Ik vind het op zich wel een mooi ensemble, maar ze heeft mooiere dingen. De hoed vind ik wel echt super (droeg ze alleen vandaag niet;)!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

donderdag 06 mrt 2014 - 17:04

Dit is niet zo`n mooi geheel. De jurk valt aan de onderkant niet goed en is ook een tikje te kort.
De oorbellen en broche passen totaal niet bij de jurk.
Jammer ook van de bijna altijd te lichte panty`s.
Wat me opvalt is dat ze zo blij en vrolijk kijkt . Ze geniet echt en ik kan me dat wel voorstellen,je eigen taal spreken en al die vrolijke mensen, en natuurlijk het werk wat ze zo graag doet.
Even weg uit Nederland waar de mensen er niet vrolijker op lijken te worden.
We missen nu eenmaal de fleur van Zuid-Amerika,en dat zal ze soms toch wel erg missen.

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 06 mrt 2014 - 21:58

Ik neem aan dat ze hier gewoon blote benen heeft toch?

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 06 mrt 2014 - 16:28

Inderdaad, die combinatie van amethist en tanzaniet snap ik ook niet zo goed. In Venetië was er toch een mooiere match gemaakt. De japon vind ik verder netjes, zeg maar. Ik vind de afwerking te grof (kraag, tailleband). Doet een beetje sixties aan, Mary Quant-achtig kraagje. Enfin, daar hou ik persoonlijk niet zo van.

Ik kijk nog een keer naar de foto's van Venetie: wat zie je (aanhechting van) de drukknoopjes van de binnenkant goed zitten, zeg. Niet mooi!

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 06 mrt 2014 - 18:26

Dat van de drukknoopjes zie je tegenwoordig wel vaker, het stiksel als decoratie op de bovenkant van de stof! Ik heb een jas waar dat ook zo is, heeft grote "pickpackers" (drukknopen)! ;-))

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 06 mrt 2014 - 20:11

Aha... zo had ik het nog niet bekeken! :-)

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 06 mrt 2014 - 16:21

Ik vind dit een leuke outfit. Het is niet een van haar topper, maar prima geschikt voor zo´n bezoek. Idd wel wat bleekjes voor zo´n land. Mocht wel wat feller.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 06 mrt 2014 - 15:12

Ik vind dit geen mooie japon, of robe manteau, beetje bleekjes voor zo'n Zuid-Amerikaans land! Begrijp ook de combi van oorbellen en broche niet zo goed......

afbeelding van car

car

donderdag 06 mrt 2014 - 16:04

Neee Christa ik snap de combi ook niet! Het matcht met de blauwe kussens..maar daar heb je het ook mee gehad ;)
Ze heeft trouwens dezelfde schoenen als gisteren aan....

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 06 mrt 2014 - 16:27

Toch bijzonder, om van te voren met de kussens rekening te houden... :-)

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 06 mrt 2014 - 19:10

Haha, die vind ik wel leuk.....
Jurkje is wel leuk, maar idd wat flets. Ik begrijp ook niet waarom ze er zo'n rommeltje van maakt met de sieraden. Jammer. Verder prima.
Ik heb nog even wat foto's bekeken, maar wat zijn die oorbellen toch juweeltjes. prachtig.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 06 mrt 2014 - 20:11

Ja, he... ik ben er ook echt helemaal weg van. Echte tanzaniet (en niet tanzaniet kwarts, wat je bij sommige webwinkels ziet) is zeldzaam en dan zulke joekels van stenen... Heel bijzonder en een erg mooi simpel ontwerp.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?