Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmorgen 22 februari een werkbezoek gebracht aan Schuldenlab070 en het Jongerenperspectieffonds in Den Haag.

Schuldenlab070 is in 2016 als actieplatform opgericht door de gemeente Den Haag en Stichting Society Impact. Onder het motto ‘it takes a city to solve debt’ werken publieke en private partijen samen aan innovatieve oplossingen voor armoede- en schuldenproblematiek in Den Haag. Bijna één op de vijf huishoudens in deze gemeente heeft te maken met hoge schulden of loopt het risico daarop. De missie van Schuldenlab070 is te komen tot oplossingen die mensen schuldenzorgvrij maken. De organisatie werkt samen met vijfentwintig partners, waaronder landelijke organisaties als ING, Eneco, CZ, ADG Dienstengroep, AEGON, Rabobank, SVB, Reclassering Nederland en platform Wijzer in Geldzaken.

Twee projecten van Schuldenlab070 werden tijdens het werkbezoek uitgelicht: Sociaal Hospitaal (SOHOS) en het Jongerenperspectieffonds (JPF). SOHOS zorgt voor een integrale aanpak met één hulpverlener per gezin voor betere en goedkopere hulp voor multiprobleemgezinnen. Het JPF richt zich op jongeren tussen achttien en zeventwintig jaar die door schulden worden belemmerd in hun ontwikkeling. De schulden van de jongeren worden gesaneerd en op basis van een perspectiefplan worden zij begeleid en gaan zij terug naar school of werk. Als tegenprestatie doen jongeren een maatschappelijke stage. Inmiddels worden 160 jongeren geholpen. Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met de initiatiefnemers en partners over het concept en de ambities van Schuldenlab070. Daarna sprak zij met vertegenwoordigers van partijen die actief zijn binnen het JPF over de werking van het fonds en de toekomstplannen. In het laatste gesprek sprak Koningin Máxima met een aantal jongeren die deelnemen aan het JPF over wat het fonds voor hen betekent.

Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.

Outfit: koningin Máxima draagt tijdens het bezoek een oudroze complet met grijze accenten van modehuis Natan. Blijkbaar bevalt dit type kleding goed, want Máxima heeft meerdere varianten van dit ontwerp in haar kast hangen en allemaal zijn ze al meerdere keren gedragen. 

De mantel door de jaren heen. En Máxima natuurlijk ook ;)

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 23 feb 2018 - 16:58

Prima dat ze herdraagt hoor. Wat mij betreft zo veel mogelijk. Maar ja.... deze vond ik de eerste keer al niet zo mooi. Beetje suffe kleur en echt zo'n Natan-ontwerp.... Niet mijn smaak.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 23 feb 2018 - 13:34

Ik vind dit echt een slechte kleur voor Maxima. En te vaak gezien al, deze outfit.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 23 feb 2018 - 13:30

Is niet mijn smaak. Ik hou niet van de kleuren en ben uitgekeken op deze set.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 23 feb 2018 - 13:13

Wel een goede set voor een bezoek. Alleen die panty is niet mooi. Lijken ladders in te zitten. Jammer

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 23 feb 2018 - 12:45

Ik ben niet weg van deze set. Vind de kleuren niet mooi en ik vind het geheel net te kort. Prima dat ze het herdraagt en geweldig fijn dat ze eindelijk haar blingbling thuis heeft gelaten op een werkbezoek als dit. Nu haar haar nog kammen.....

afbeelding van Maribrune

Maribrune

vrijdag 23 feb 2018 - 09:38

Vind het feit dat maxima haar kledij herdraagt erg positief. Volg marjanneke hierboven want vind ook dat zij met iets bollere wangen er frisser uitzag!!!!!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 23 feb 2018 - 13:35

Ik vind het niet bijzonder dat ze haar kleding herdraagt. Dat is normaal :-)

Haar gezicht is door het afvallen smaller geworden. Ik vond dat bolle ook mooier. Maar dat is het nadeel van afvallen, je gezicht wordt ook smaller, zie ik om me heen.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

vrijdag 23 feb 2018 - 09:05

Leuk om te zien hoe ze deze outfit eerder heeft gedragen.
Wat mij opvalt is haar iets bollere toet in 2013 en 2014, eerlijk gezegd vind ik dat ze er toen veel beter uitzag dan nu.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

vrijdag 23 feb 2018 - 08:23

iets langere ensembles ogen beter en kleur flatteert niet echt. Totaal plaatje is toch goed te noemen. Doel bezoek is nobel zeker in deze tijden waar iedereen wel toegang krijgt tot het bankwezen ( haar ander engagement) maar waardoor vele jongeren met kortdurende banen zo in de muil van de leeuw lopen !!!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 23 feb 2018 - 08:19

Mooie set qua model en stof (geen kreukels), dit eenvoudige jurkje met bijpassende mantel, maar vreselijke kleur (lever?) die haar ook wat pips lijkt te maken. Ik zou dit in een dunne doubleface wol in andere kleuren prachtig vinden. Afwezigheid van sieraden is opvallend; juist bij deze outfit had een grote ketting of broche het wat boeiender gemaakt. En ze zou de ceintuur wat eleganter kunnen knopen, zoals in 2013.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 23 feb 2018 - 07:55

In 2016 bezocht ze eenzelfde schuldeninitiatief in Leiden en toen droeg ze de outfit dus ook. En nu vraag ik mij op mijn beurt af of hier sprake is van een bewuste keuze of dat ze simpelweg iets uit de kast gegrist heeft.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 23 feb 2018 - 08:15

Misschien hangt het in het rekje ‘understated’?

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 23 feb 2018 - 06:21

Eén van de mindere outfits. Ik had het veel leuker gevonden als de jurk en de jas langer waren geweest. En ook ik heb dit kledingstuk nu wel gezien. Schoenen zijn wel erg mooi, die staan haar altijd goed.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 23 feb 2018 - 00:20

een geschikte outfit voor deze bestemming.
niet opvallend en netjes
t valt op dat ze veel van deze (kleinere) clubs bezoekt die mensen uit de schulden probeert te halen.
Leuke tas!

afbeelding van Jrn

Jrn

donderdag 22 feb 2018 - 22:18

Mooie understared chic, staat Maxima zeer goed en die pumps! Cijfer: 8,5

afbeelding van Jrn

Jrn

donderdag 22 feb 2018 - 22:19

understared = understated ;-)

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 22 feb 2018 - 21:22

Ja hoor eens met bovenstaande, klaar nu met deze ondefinieerbare kleurenset. Wellicht iets voor haar vriendinnen ;-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 22 feb 2018 - 19:44

Wat goed dat Máxima dit initiatief bezoekt! Wat mij betreft niet haar beste outfit, maar blijkbaar is het een favoriet (met het vogel hoedje wel de allerbeste combinatie). Voor een bezoek als dit helemaal prima, maar wat het belangrijkste is, haar warme aandacht voor dit initiatief.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 22 feb 2018 - 19:28

Ik heb dit set nu wel gezien. Prima outfit, maar genoeg gedragen! Wel prachtige pumps!

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 23 feb 2018 - 16:16

Goh, we hebben dit ensemble nu een keer of 6 gezien. Als het een keer of 60 zou zijn zou ik het misschien met je eens zijn maar 6!. Hoe denk je dan wel niet over mij. Ik heb maar 6 setjes in mijn kast hangen en die draag ik het hele jaar door. Meestal zijn ze pas na een jaar of 9 echt versleten en gaan ze weg niet eerder. Heb nu een trui aan die al 15 jaar oud is en nog zo goed als nieuw er uit ziet, die gaat ook niet weg.
Ja, Maxima heeft een publieke functie maar je kunt ook zeggen dat ze heel veel collega's heeft (wij) en zij heeft de rol van top manager. Dat je een avondjapon minder vaak draagt soit, maar gewone dagelijkse kleding moet je echt veel vaker dragen.

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 22 feb 2018 - 17:41

Prima outfit voor een bezoek als dit en het staat haar ook goed. Het materiaal en de snit vind ik mooi, het trekt nergens, de maat is goed.
Het moet me toch even van het hart: Máxima en ‘belangstelling’ voor schulden, ik vind het een lastige combi. Ja, ik ben het er helemaal mee eens dat zij deze projecten bezoekt, aandacht voor deze problemen is goed en ik denk dat haar belangstelling oprecht is. Maar écht invoelen wat het betekent om arm te zijn en schulden te hebben en doorlopend keuzes te moeten maken (‘dit wel, dat niet’) dat zal moeilijk voor haar zijn. In elk geval wat haar kleding betreft hoeft zij nooit keuzes te maken en dat laat ze ook duidelijk zien. Door haar positie kan zij (mondiaal) wat betekenen voor hen die in armoede leven en geen toegang hebben tot financiële diensten, maar het is een betrokkenheid op afstand, die ‘geen centje pijn’ doet.
Door haar kledingkeuze vandaag en haar ingetogen houding op de foto laat zij in elk geval zien dat zij zich deze afstand realiseert en dat zij zich probeert in te leven.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 23 feb 2018 - 14:11

Huh... Moet ze dan ook alle ziektes ondergaan of een medische studie volgen om invoelend te zijn als ze patiënten of doktoren te spreken krijgt? Ze heeft geen olympische medaille, heeft ze die nodig om op niveau met sporters te praten? Waarom verwacht je eigen levenservaring dan wel bij armoede, financiële hulpverlening etc? Empathie en interesse heeft ze dus dat lijkt mij voldoende voor oprecht vragen en geven van aandacht.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 23 feb 2018 - 08:25

Zich kunnen inleven in anderen, kunnen meeleven, is de kern van haar taak. Daarvoor hoeft ze toch helemaal niet alles zelf hebben ervaren? Dat geldt voor jou vast ook!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 feb 2018 - 21:17

Juist vanwege haar invloed is het heel goed dat ze dit onder de aandacht brengt door een bezoek te brengen. En ik denk dat die mensen het ook heel erg waarderen, dat ze meeleeft. Overigens helemaal met Frederike eens dat ze zich probeert in te leven door haar eenvoudige en vrij onopvallende kledingkeuze. Voor deze gelegenheid beter een set die al vaak gedragen is dan een glanzende splinternieuwe Natan outfit.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 22 feb 2018 - 20:46

In een boek over de jeugd van Maxima las ik onder meer dat ze een of twee jaar werkloos was toen ze in New York woonde en toen in de Bijstand zat, die wat werd aangevuld door geld van bijlessen die ze gaf. Dus ze kent, als dit waar is, ook armoede!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 23 feb 2018 - 19:51

Dat is krap bij kas misschien geweest maar armoede is echt wel wat anders hooe

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

vrijdag 23 feb 2018 - 22:09

Ik heb nooit de indruk gehad dat de familie Zorreguieta armlastig was, eerlijk gezegd ...

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 23 feb 2018 - 19:47

Joh! Denk je echt dat Maxima armoede kende?? Wake up sweetie!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 23 feb 2018 - 19:49

Tja, wat is armoede? Ze had het vroeger iig niet zo breed als nu ;)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 22 feb 2018 - 19:30

Maar wie moet dan deze grote groep en dit bedrijf onder de aandacht brengen? Dat zal altijd iemand zijn die kansrijker en meer financiele middelen heeft dan degene die echt heel arm zijn.
Dan is het toch juist fantastisch dat de ultieme pleitbezorger dit nu doet?
Bovendien is zijn koningin van NL! Na de Koning de hoogst geplaatste persoon in ons land. Wij zijn haar onderdanen. Ze houdt zich bezig met alle lagen van de bevolking. En hoe zou je het dan vinden als ze zich alleen richtte op succesvolle en vermogende mensen puur omdat zij dat is?
Mag ze dan ook geen zieken en gehandicapten en slachtoffers meer bezoeken?

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 23 feb 2018 - 08:28

Doro, onderdanen, really? ;)

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 23 feb 2018 - 19:45

Hahahha! Ja officieel wel maar zo zie ik dat natuurlijk helemaal niet!!

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 22 feb 2018 - 18:27

Ik vind de outfit niet mooi, doet niets voor maxima en oogt ouderwets.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 22 feb 2018 - 16:29

zo ontzettend kleurloos dit. vind dit echt een van de miskopen van Maxima. Ze heeft nog zoiets in het effen bruinig met zo'n centuur omgeknoopt uit de zelfde tijd volgens mij. ook niet echt geslaagd. Maar deze kleur doet me aan iets heel onsmakelijks denken, sorry

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 22 feb 2018 - 15:27

Wel aardig deze look. Goed dat ze al haar dure sieraden achterwege heeft gelaten dat zou bij dit bezoek totaal niet passend zijn.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 feb 2018 - 18:47

Haha, dat denk ik ook ;)

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 22 feb 2018 - 16:33

Moest hard lachen! Ja, Kareltje, je hebt gelijk. Het is te hopen dat er geen staatsbanketten of galadiners binnenkort in de agenda staan, ze heeft vast al haar tiara's ook uitgeleend!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 feb 2018 - 15:24

Bekende outfits, doet mijns inziens niet zoveel voor haar. Ik dacht meteen: heeft ze een ladder in haar panty? Kan natuurlijk gebeuren onderweg. Maar als ik naar haar andere been kijk zie ik nog een streep aan de voorkant.

afbeelding van Els

Els

donderdag 22 feb 2018 - 16:50

Dan heeft ze de panty vast verkeerd om aan, bij naadkousen hoort de naad aan de achterkant ;-)

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 22 feb 2018 - 17:44

Heb foto's op website van anp gezien en daar zag ik geen lijn in de panty. Zou het reflectie van licht kunnen zijn?

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 22 feb 2018 - 18:18

Ja, ik dacht dat ook... en het is een glanspanty

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 feb 2018 - 18:46

Dat zal het vast zijn, combi van glanspanty en het licht.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?