Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdagmorgen 22 augustus een werkbezoek aan het Kansfonds dat dit jaar 60 jaar bestaat.

Kansfonds steunt lokale initiatieven en projecten die kwetsbare mensen helpen hun situatie te veranderen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Het fonds steunt ruim 500 projecten per jaar voor kwetsbare groepen als zwerfjongeren, kinderen in armoede en eenzame ouderen. Kansfonds deelt kennis en ervaring en biedt financiële hulp.

Koning Máxima bezocht één van de initiatieven die door Kansfonds wordt ondersteund, het interkerkelijk diaconaal centrum de Jessehof in Delft. De Jessehof is een inloophuis voor mensen met een klein sociaal netwerk, mensen die lijden onder sociale uitsluiting en dak- en thuislozen. In de Jessehof kunnen zij terecht voor een kopje koffie of thee en een luisterend oor. Ook kunnen zij er terecht met vragen op sociaal-maatschappelijk gebied. Koningin Máxima sprak met een aantal bezoekers en vrijwilligers van het inloophuis over hun ervaringen.

Aansluitend bezocht zij de netwerkbijeenkomst van Kansfonds in de Jozefzaal van de Maria van Jessekerk in Delft. Daar sprak zij onder anderen met een vertegenwoordiging van Netwerk Dak, de koepelorganisatie voor inloophuizen, over het belang van de huizen en de knelpunten waar de organisatie tegenaan loopt. Het werkbezoek eindigde met een gesprek met bestuursleden van het Kansfonds. Zij gaven een toelichting op de geschiedenis en werkzaamheden van het fonds.

Outfit: koningin Máxima droeg tijdens de eerste officiele verplichting sinds de zomervakantie een kleurrijke overhemdjurk van modehuis Natan. we zagen de outfit voor het eerst tijdens de reis naar de Antillen in 2013. 

Outfit van Natan:

Bekende outfit:

Sandalen van Natan (links):

Afbeeldingsresultaat voor sandalen nathan site:modekoninginmaxima.nl

Het bijpassende tasje komt eveneens van Natan en is in verschillende uitvoeringen in Máxima's garderobe te vinden. 

Foto's met dank aan Monarchypress.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marcella

Marcella

donderdag 24 aug 2017 - 14:47

Ik vind deze jurk haar fantastisch staan en de rose schoenen staan er super leuk bij lekker vrolijk en zonnig.
Het is tenslotte nog zomer!! En ze heeft nog super mooie benen geen enkel bezwaar bij deze jurklengte

wel een behoorlijke uitgroei van heur haar....maar dat is haar vergeven.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 23 aug 2017 - 20:30

Gecondoleerd Iris, AnnekeM en Maxima. Heel veel sterkte!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 23 aug 2017 - 20:05

Beter dan de vorige incarnatie van deze jurk.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 23 aug 2017 - 19:38

Burgemeester van Delft die altijd zeer goed gekleed gaat.. .had beter gekund...

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

woensdag 23 aug 2017 - 19:38

Leuk om Maxima weer te zien! Ze ziet er mooi en spontaan uit.
De outfit is helemaal af en de losse haren passen hier precies bij.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 23 aug 2017 - 18:50

Een frisse verschijning op een zomerse dag. En voor een goed doel. Haar haar gewoon, zo is haar haar. De schoenen qua kleur goed maar de brede band vind ik niet mooi.
toen mijn vader was overleden ging ik mijn eerste werkdag (na zijn begrafenis) in t donker gekleed. De tweede dag heb ik weer iets 'gewoons' aangedaan..

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 23 aug 2017 - 18:43

Cosmetische tandheelkunde ,nieuwe facings ?

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 23 aug 2017 - 18:57

Haar tanden lijken dikker.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 24 aug 2017 - 22:22

Haha Paula, ik ben het helemaal met je eens hoor. Haar tanden lijken inderdaad dikker. Maar soms moet ik gewoon vreselijk lachen om ons hier op deze site. Wij letten op dingen waar de meeste mensen waarschijnlijk totaal niet naar kijken bij onze koningin. Stel dat je deze site voor het eerst bezoekt, en dan als eerste reactie ergens leest: haar tanden lijken dikker. Hahahaha, dan denk je echt die mensen sporen niet helemaal :D

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 25 aug 2017 - 16:07

Jij zegt het Carmen... Ik ging zelfs naar RbR om een foto te vergroten. Ik kan dat aan werkelijk niemand in mijn omgeving vertellen (zonder keihard uitgelachen te worden,bedoel ik, en het ergste is, dat ik ze daar ook nog eens volledig gelijk in geef). Mijn man heeft een fascinatie voor horloges... 's avonds op de bank op de iPad zich verlekkeren aan horloges... ik noem dat "watch porn" (grapje). Ik doe dus aan "max porn". Ik ben verloren.

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 25 aug 2017 - 17:05

Precies Merel :D
Toen mijn man mocht dineren met de koning en koningin stelde ik achteraf ook allemaal van die vragen aan hem. 'Hoe was haar haar?????' En hij keek alleen maar zo van eeehm... En toen'Ja gewoon, blond en het zat vast aan haar hoofd' Hahahahahah, dat is dus volgens mij zoals de meeste mensen kijken, lol :D

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 23 aug 2017 - 17:54

Ze ziet er fris en fruitig uit. Ik vind de lengte prima kunnen. Al ben je in de 50 en je benen incl knees zien er goed uit, dan vind ik het nog goed kunnen.
Volgens mij heeft ze iets aan haar gebit gedaan. Niet dat het nodig was.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 23 aug 2017 - 17:44

Waarom moet ze rouwkleding dragen, er is geen hofrouw afgekondigd. Zou ze in rouwkleding naar deze bijeenkomst gegaan zijn dan had ze de hele pers en politiek over zich heen gekregen, zeker gezien de.moeizame status die haar vader had bij koninklijke gelegenheden. Tel daarbij de standpunten en codes over werk en privé van het echtpaar zelf en je kunt je het gedoe voorstellen wanneer ze haar zwaar gecodeerde privéleven weerspiegelt in haar werkkloffie. Want een kloffie is het wel; te korte jurk, opvallende schoenen, druk design, veel accessoires en losse haren.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

zaterdag 26 aug 2017 - 13:45

Nou zeg :P Ik loop ook regelmatig in felle kleuren rond en druk design, maar vind nou niet bepaald dat ik erbij loop in een "werk kloffie". Vind dat ze het hier prima doet.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 23 aug 2017 - 21:55

Leuk ouderwets woord, kloffie, maar het klopt helemaal!

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 23 aug 2017 - 18:39

Zou ook geen enkele reden kunnen bedenken waarom ze rouwkleding moet dragen ...begrijp ook de reactie van sol niet ?

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 23 aug 2017 - 16:25

Dat vraag je serieus of is het cynisch ?

afbeelding van Sol

Sol

woensdag 23 aug 2017 - 21:11

Geen ingetogen rouwkleren??

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 24 aug 2017 - 08:51

Als ze de rest van haar leven in een vuilniszak loopt.... prima Juliette maar dan kom ik hier nooit meer -!;)
Grapje nou ja ook weer niet ,het verbaasd me dat er zo gereageerd wordt op het rouwen van de koningin en bewondering oogt omdat dat ze weer aan het werk is .... Vorige week zag ik een berichtje dat Maxima op een feest gezien was .... tja dat is het nieuwe rouwen dan waarschijnlijk .Zou wel het laatste zijn waar ik behoefte aan zou hebben maar daar denkt iedereen duidelijk anders over ,geen probleem hoor .

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 25 aug 2017 - 14:50

Wat heerlijk dat ze evdn eruit is en naar een feestje! Dat zal haar hopelijk goed doen! Het leven is zo kort; je miet ervan genieten als het kan! En laar haar in haar waarde en iedereen op zijn of haar manier mag rouwen!
Kun je een link sturen van de feestfoto?

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 23 aug 2017 - 13:05

Heel leuk zomerjurkje, lekkere kleuren, leuke print, simpel model, fris katoentje (zo oogt het tenminste). Schoenen vind ik minder mooi; brede banden en een dunne hak, beetje uit evenwicht. Tas en oorbellen geweldig. Alle accessoires, zoals altijd, in dezelfde accentkleur: jammer.

Maxima lijkt mij vooral heel extravert. Of ze speelt dat heel goed, maar dat hoop ik niet voor haar. Het lijkt me een handige eigenschap in haar functie.

afbeelding van Jannie

Jannie

woensdag 23 aug 2017 - 10:23

Een frisse, vrolijke jurk die goed bij Maxima en eind augustus past!
Heeft ze nieuwe tanden of lijkt dat maar zo?

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 23 aug 2017 - 12:59

Nieuwe tanden? Dat vroeg ik mij ook af.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 23 aug 2017 - 13:15

Ja, de dame op de bovenste foto zag het ook: ' mag ik eens goed naar uw gebit kijken Koningin?'
Grapje... maar ik meende ook iets te zien aan haar tanden. Kan het niet benoemen.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 23 aug 2017 - 09:42

Dit is Maxima te voeten uit: Kleurrijk, coupe ravage, een overdaad aan toeters en bellen, een Natan-jurk die net niet jofel zit en lelijke schoenen. Maar ze staat er weer!
En over de opmerking 'vriendelijk maar niet aardig': ik heb van mensen die haar van nabij meemaken soortgelijke opmerkingen gehoord. Zelfs dat ze een behoorlijke bitch is.
Kan het zelf niet beoordelen. Wat ik zie is dat ze betrokken en spontaan haar werk doet. Als dat lukt dan ben je op zijn minst zeer professioneel met je vak bezig. Prima toch? Hoe ze in werkelijkheid is blijft gissen.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 23 aug 2017 - 12:51

Elise1: maar je stookt het vuurtje wel op, door het nogmaals te herhalen, er zelfs een opmerking aan toe te voegen.
Voor de gemiddelde Nederlander waarmee ze in contact komt is ze vriendelijk en voldoet ze prima aan het beeld "koningin".

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 23 aug 2017 - 18:12

Ja. Dat is precies waar ik ook op doel. Ze verstaat haar vak uitstekend en is zeer professioneel. Niks op aan te merken.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 23 aug 2017 - 13:06

De gemiddelde Nederlander bestaat niet.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 23 aug 2017 - 15:49

Citaat, en iedereen weet (hopelijk nog) van wie (!!)

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

woensdag 23 aug 2017 - 17:10

Dat was ; 'dé Nederlander bestaat niet' ;-)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 23 aug 2017 - 17:17

Ja, dàt was het - dank voor de correctie ! Vraag is dan : bestaat de "gemiddelde Nederlander" dan wél ?....

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 23 aug 2017 - 11:00

Ik citeer Elise1: "Dit is Maxima te voeten uit: Kleurrijk, coupe ravage, een overdaad aan toeters en bellen, een Natan-jurk die net niet jofel zit en lelijke schoenen. Maar ze staat er weer!"
Zó treffend beschreven. Zo zie ik Maxima ook. Al geldt dit doorgaans voor de dag-kleding. Ik kan me zó vaak verbazen ook over de overdaad aan accessoires of de in mijn ogen, te grote oorbellen, maar het hoort gewoon bij haar. Ze is geen Kate van Engeland, of Letizia van Spanje. Bij Maxima kun je van álles verwachten qua kleding, zelfs wat haar afschuwelijk staat (die rode culotte) dat draagt ze en sterker nog: ze draagt 'm nóg een keer op een ander tijdstip. Volgens mij interesseert mode of kleding haar werkelijk helemaal niet. Zo is Maxima.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 23 aug 2017 - 10:53

Willem Alexander vindt haar meer dan aardig hihi

afbeelding van zara

zara

woensdag 23 aug 2017 - 08:17

Zo'n vlot overhemd-doorknoop-model staat Máxima erg goed. Wat een lief en vrolijk jurkje, en wat zit haar haar leuk. Het valt inderdaad niet mee om weer gewoon aan de slag te gaan na het overlijden van een van je ouders. Aan de ene kant wil je het liefst dat het leven gewoon door gaat, aan de andere kant ga je door diep verdriet en rouw heen, en dan is het ontzettend fijn als mensen met je meeleven!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 23 aug 2017 - 07:50

Juliette, ik ben het zó met je eens: tegen onze Máxima kan niets of niemand op. Lief (kan ik niet goed beoordelen - als ik beelden bekijk zijn haar gezin en de twee families in elk geval dol op haar) spontaan en betrokken . Heerlijk!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 22 aug 2017 - 22:49

Een vrolijke outfit.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 22 aug 2017 - 22:39

Ik vind het ook knap dat zij zo haar werkzaamheden weer oppakt, na een paar emotionele weken. Maar moeten wij dat niet allemaal? In ons werkende bestaan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 22 aug 2017 - 22:50

Wij hebben geen camera's op ons gericht en blogs die over ons schrijven....
Mijn vader overleed net voor de vader an Máxima en ik weet als geen ander hoe moeilijk het is dan weer "gewoon" aan het werk te gaan, zelfs zonder in de spotlights te hoeven staan...

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 aug 2017 - 23:05

mijn vader overleed op 2 augustus dus ook een paar dagen voor die van Maxima. Voorm mij is het niet zozeer het weer aan het werk gaan maar ik voel me eigenlijk schuldig tegenover mijn vader dat ik gewoon weer aan de slag ga en het lijkt alsof ik hem vergeten ben....

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 23 aug 2017 - 17:08

Niet schuldig voelen Iris! Je vader zou toch willen dat je door gaat met je leven. Al snap ik de emotie wel. Toen ik op de middelbare school zat was mijn moeder ernstig ziek. Op een dag kwam ik uit school thuis, giebelend, vroeg me af waar ze was, en realiseerde me toen dat ik volledig was vergeten dat ze in ziekenhuis lag. Ik kan schuldgevoel dat ik toen voelde nu nog zo oproepen. Jaren later aan mijn moeder verteld. Zij vertelde dat ze in ziekenhuis maar aan een ding dacht: dat haar kinderen zo weinig mogelijk onder haar ziekte zouden lijden. Dus...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 22 aug 2017 - 22:47

Wat een geweldige foto's!!! Zoals Juliette zegt: het doet erniet toe hoe ze eruit ziet, maar wat een stralende verschijning! Ze staat er maar weer, ondanks al haar verdriet.
Leuk dat ze deze jurk en mooie schoenen herdraagt, staat zoveel beter dan tijdens het bezoek aan de Antillen. Ik hoop dat ze de tijd krijgt om haar verdriet een plekje te geven, maar het helpt vast ook als ze dit soort bezoeken af kan leggen.

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 22 aug 2017 - 21:59

Eens met Anna. Nog iets, ik vind haar er op de foto's best oud uit zien. En daar passen deze losse haren niet meer bij. Verder vind ik de jurk zelf heel mooi, ook met de assescoires. Lekker zomers.

afbeelding van Jannie

Jannie

woensdag 23 aug 2017 - 10:27

Ik heb een tante die wordt bijna 70. Zij is een beetje net zo'n type en heeft altijd lang haar gehad. Voor haar image heel belangrijk volgens mij. Ik denk niet dat Maxima het ooit zal afknippen.

afbeelding van Anna

Anna

dinsdag 22 aug 2017 - 21:55

Fijn dat ze weer aan het werk is.Hoop dat ze aan rouwen toekomt.
Puntje van kritiek op de jurk: ik vind m te kort.Boven de 40 heeft niemand mooie knieën meer.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 23 aug 2017 - 15:19

Mijn knieën in elk geval ook niet; ( En dan de verkoopster die toch te korte jurk probeert te verkopen en zegt dat het best kan. Ik hou van eerlijkheid:)

afbeelding van juliette

juliette

dinsdag 22 aug 2017 - 20:37

Als ik die eerste foto zie mag ze van mij de rest van haar leven in een vuilniszak lopen.
Het gaat er - hoe leuk ik het ook vind- eigenlijk helemaal niet om wat ze aanheeft of hoe haar haar zit, we hebben de liefste,spontaanste en meest betrokken koningin ooit en daar kan niks of niemand tegenop!

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 25 aug 2017 - 09:21

Juliette, helemaal mee eens. Ziet er goed uit, staat er maar weer en public en verstaat haar beide beroepen goed. Geweldig toch, dat ze vriendelijk is voor haar personeel. En haar knieën kunnen nog best vertoond worden boven de 40. Waarom je daarvoor schamen?? Een prachtige queen!!

afbeelding van DEP

DEP

woensdag 23 aug 2017 - 08:58

Helemaal met je eens Juliette. Wat een geweldige foto en dan is de verbondenheid tussen die twee zoveel belangrijker dan kleding. En al zou ze alleen maar vriendelijk zijn, dan heeft ze toch bereikt dat de mevrouw links heel hartelijk kan reageren. Genieten.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

woensdag 23 aug 2017 - 09:28

Welk artikel bedoel je, Kareltje?

Het lijkt mij gigantisch moeilijk om de balans te vinden tussen aardig zijn en vriendelijk. Het hofpersoneel is vast niet haar beste vriend (schat ik zo in) omdat ze (denk ik) beperkt wordt in haar bewegingsvrijheid. Maar dat kan ik natuurlijk niet hard maken, dat gevoel heb ik gewoon een beetje. In een boek dat ik heb gelezen stond dat 'Máxi' vroeger niet van make-up en mode hield en dat soort dingen. Ze zal in een gigantisch keurslijf zitten.. en dat doet vreemde dingen met een mens denk ik!

Desondanks vind ik haar een heel hartelijke prinses.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 25 aug 2017 - 20:47

Wat mode betreft heb ik ergens gelezen dat ze daar juist erg van hield, maar in haar functie in Nederland is niet alles gepast. Dus moest ze wat temperen; )

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?