Koningin Máxima heeft vandaag een drukke dag. Allereerst bezoekt zij VUmc om meer te weten te komen over neurowetenschappen. Rond de klok van een uur is zij vervolgens in Museum Van Loon in Amsterdam aanwezig bij de lancering van het Borski Fund. Dit nieuwe investeringsfonds richt zich op het versterken van financieringsmogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers met groeiambities. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Prix de Rome. 

Info activiteit 1: Koningin Máxima brengt donderdagochtend 31 oktober een werkbezoek aan het Imaging Center en de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie VUmc in Amsterdam. Het werkbezoek stond in het teken van de neurowetenschappen en de geestelijke gezondheidszorg.

Info activiteit 2, de lancering van het Borski Fund: Koningin Máxima is aanwezig in haar functies van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Na afloop van de lancering reist ze door naar het Stedelijk Museum voor de uitreiking van de Prix de Rome. Deze prijs is de oudste prijs in Nederland voor beeldend kunstenaars onder de 40 jaar. Het doel van de prijs is getalenteerde kunstenaars te signaleren en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen en hun zichtbaarheid te vergroten. De winnende kunstenaar ontvangt een bedrag van 40.000 euro en een werkperiode in de American Academy in Rome.

Kunstenaars Esiri Erheriene-Essi, Femke Herregraven, Rory Pilgrim en het duo Sander Breure & Witte van Hulzen zijn genomineerd voor de Prix de Rome 2019. De jury selecteerde hen uit 108 kunstenaars die waren voorgedragen. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikt de prijs uit.

Sinds januari 2013 is de organisatie en financiering van de Prix de Rome in handen van het Mondriaan Fonds. In een periode van vier jaar vinden steeds twee edities beeldende kunst en één editie architectuur plaats.

De tentoonstelling met werk van de genomineerde kunstenaars is van 19 oktober 2019 tot en met 22 maart 2020 te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Outfit 1, gedragen bij  het werkbezoek en de lancering van het Borski Fund 
Outfit: Wollen deux-pièces met pantalon en ceintuur. 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, oa tijdens een werkbezoek aan AFAS 

Outfit 2, gedragen tijdens Prix de Rome 
Outfit: Japon van camelkleurig kant met een okergeel als tegenkleur. 
Ontwerper: Claes Iversen 
Eerder gedragen: Ja, oficieel bezoek koningspaar Jordanië 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 09 nov 2019 - 22:59

Dat paarse pak is to die for. En de camel outfit vind ik een beetje saai, behalve het gordijnkoord dat het geheel lekker ophaalt.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 03 nov 2019 - 16:59

De 2e outfit met de grote hoed,prachtig.
Echt koninklijk!!

afbeelding van Iris_c

Iris_c

vrijdag 01 nov 2019 - 17:06

Outfit 1: Wat een prachtige kleur en stof. Het bovenste deel lijkt wel iets te trekken bij de buik. Prachtig afgemaakt met de oorbellen en de nagels. Wat ik me altijd afvraag is of ze gellak heeft of normale nagellak die niet onder een lamp is uitgehard.
Outfit 2: De kleding afzonderlijk is prachtig. Mooie materialen, de cape goed gesneden. Ik weet niet of ik zelf ook precies deze combinatie had gemaakt. De kleuren van haar hele outfit liggen erg dicht bij elkaar waardoor het haar een tikkie flets maakt. De lengte van de jurk vind ik niet mooi. Al met al ziet Maxima er wel uit als een Koningin om trots op te zijn.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 01 nov 2019 - 13:13

Ik wijk af van iedereen. Ik vind de paarse outfit mooi van kleur maar de top vind ik niet mooi zitten. Kleur staat Máxima wel goed.
De kanten jurk vind ik redelijk maar die ceintuur vind ik erg lelijk en vind ik meer voor een gordijn dan voor een koningin. Kortom ik ben niet echt weg van de outfits. Ook de jas omgeslagen vind ik overdreven.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 01 nov 2019 - 13:32

Tja, wanneer er geen mouwen in zitten, moet je het wel als een cape omslaan :)
De ceintuur vind ik weer zo'n echte Iversen actie. Ik mag dat wel, artikelen gebruiken voor een ander doel dan waarvoor ze bedoeld zijn.

afbeelding van lieneke

lieneke

vrijdag 01 nov 2019 - 10:35

weer super gestyled

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 31 okt 2019 - 23:18

Ze ziet er top uit vandaag, in beide outfits!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 31 okt 2019 - 23:17

Ze ziet er top uit vandaag, in beide outfits!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 31 okt 2019 - 23:13

Zo ik ben over mijn winnaarseuforie heen.. nu even inhoudelijk voor wat het waard is.... nou ja niet op dat Ursula andress pak want dat ik een dikke vette 100+
De vitrage jurk met gordijnkoord ben ik helemaal geen liefhebber van. En deze kleur vind ik echt niet mooi staan bij haar haar wat er daardoor niet fris blond uit maar grijs. Dat is op zich niet erg natuurlijk grijs haar maar maakt het geheel en zeker door de op zich mooi knot extra tuttig

Maar dat pak... ohlala wat een topper is dat. Zou er alleen een warm bruin- rode lipstick bij gedragen hebben.

afbeelding van PK020

PK020

zondag 03 nov 2019 - 03:38

Hoi Doro, wat heerlijk dat je je een winnaar waant! :-) Heerlijk, doet een mens goed, toch?

Ik ben dol op het door jou betitelde Ursulla Andress-pak; slaat vooral op de opvallend prachtige riem?
De kleur staat onze koningin super, afijn dat weten we allemaal al tijden.

Ik gooi er een andere beroemdheid tegenaan Doro, mijn associatie's zijn met Miss Emma Peel! Een Emma Peel-pak dus :-)))
Alhoewel ik niet denk dat Emma dergelijke brede omslagen zou hebben, zo lastig met karate lijkt me, blijven overal achter steken. ;-) En 'wiede piepen', zoals men in het Noorden van Nederland placht te zeggen, volgens mij had Emma die ook niet maar daar moet ik nog even nader onderzoek naar doen. Ik ken haar voornamelijk in strak gesneden "pakjes".

Blijft een feit, gelukkig; onze Queen staan pakken SUPERB! Deze Ursula/Emma-versie staat voor mij zeker in de top 3, tot nu toe. Ja en het beroemde rode pak natuurlijk, kan daar geen genoeg van krijgen incl 'kwastjes blouse'.... Yes Maxima, you rock powervrouw!

Btw, who is Emma Peel? :-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Peel

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 31 okt 2019 - 22:52

Chique! Vooral met de haren omhoog. Kant is mooi maar soms vind ik het wat ‘te’ vaak gedragen.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 01 nov 2019 - 06:55

Ik lees dit steeds vaker, en ik herken het ook wel eigenlijk. Kant is een hele rijke stof, waardoor de belijning vaak simpel wordt gehouden. Heel begrijpelijk, maar daardoor worden ze ook wel een beetje dertien-in-een-dozijn-jurken. Mijn voorkeur gaat meer uit naar geborduurde of geprinte stoffen. Of geborduurd guipure kant, zoals we te zien kregen op Prinsjesdag 2016.

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 02 nov 2019 - 20:38

Goed omschreven Josine, '13 in een dozijn-achtige jurken'. En ik moet ook steeds meer aan de Albert Cuypmarkt denken, how come? "Amsterdam's kant' is zeker anders van kwaliteit maar ik kom overal kant tegen, arghhhh

Prinsjesdag 2016; in mijn beleving 1 van Maxima's meest prachtige jurken/combi's en 1 van de beste Prinsjesdag-outfits 'ever', cq rok + blouse-combi! En in haar hoedanigheid als echtgenote van de koning ook passend, "basis" met een "zakelijke" touch incl waanzinnig kleurenpalet en stofbewerking..
De rok hebben we later terug gezien in .... welk Scandinavisch land was dat ook alweer? Rok + matchende top = avondjurk > Denemarken?

De jurk incl openvallende cape / we keren even terug naar de outfit van dit/dat moment / is een geweldig plaatje! Kleur, hoed, handschoenen, juwelen > TOP! Maar zodra de pracht cape uit, of af?, gaat komen we idd een statisch-achtig geheel tegen. Een lezer hier vertolkte dat als een soort van standbeeld, massiviteit. M.i. opvallend te noemen; Kant is luchtig > Toch massief geheel? Speelt de kleur dan misschien ineens een niet zo positieve rol? Of de lengte?

Haar signature relevé blijft een schot in de roos! Incl cape een plaatje, uhhh statement!

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 01 nov 2019 - 12:25

Je hebt kant en kant nietwaar ? Echte kant blijf ik koninklijk vinden.
Ik meen dat het koningin regentes Emma was die zelfs kant verzamelde , maar dan in het bijzonder mooi echt kantwerk , veel uit het buitenland .
Daarom vind ik het juist zo mooi dat Maxima ook zulk bijzonder kantwerk in enkele japonnen heeft

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 01 nov 2019 - 12:32

Ja, dat is waar. Je kunt alle kanten op met kant. Alleen de rechte en eenkleurige jurkjes heb ik nu wel gezien.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 01 nov 2019 - 13:19

Leuke woordspeling, dus wat mij betreft mag ze alle kanten op met kant .
Maar van dit soort jurkjes heeft ze nu idd.voldoende !

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 01 nov 2019 - 11:14

Ja dat was echt prachtig maar ook erg duur denk ik ivm het vele werk wat erin zit. Maar het was uitermate mooi vooral de kleurencombinatie blauw met goud.

afbeelding van car

car

donderdag 31 okt 2019 - 21:53

Hoe hebben ze dat haar zo snel opgestoken dan :) ik houd van de beige mantel! Vernieuwend

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 31 okt 2019 - 21:52

Ze ziet er in beide outfits geweldig uit. Maar... op de een of andere manier ben ik zo uitgekeken op kant. Ik vind het bij mezelf tuttig (waaronder 1 wel echt duur exemplaar achter in mijn kast) en bij alle royals eigenlijk ook. Zelfs bij trouwjurken geef ik momenteel de voorkeur aan mooie gladde stoffen. Bij doopjurken vind ik het nog steeds wel schattig.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 31 okt 2019 - 21:25

Ooooo ik had het goed!! Wat leuk! Wat heb ik gewonnen?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 01 nov 2019 - 06:55

Een kus van de juf ;)

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 01 nov 2019 - 13:57

Yeahhhhhh!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 31 okt 2019 - 21:02

Bijzonder chique en uiterst stijlvolle tweede outfit, incluis de omgeslagen mantel en alle accessoires : de heel fraaie halflange handschoenen, de hoed, de oorbellen, het tasje en de pumps - alles echt koninklijke elegantie en verfijning !!

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 31 okt 2019 - 20:39

Broekpak is heel mooi, prachtige kleur, de band bij de heupen vind ik ook heel leuk, de omslag onderaan de pijpen minder, van mij mag het smaller gesneden. Oorbellen vind ik ook heel mooi. Kanten jurk is echt super, prachtig gewoon. Ze is zeer geïnteresseerd en warm, erg mooi om te zien!

afbeelding van Anna68

Anna68

donderdag 31 okt 2019 - 20:03

Tja, de "broekpakken" mooi simpel met idem accessoires. De kanten jurk is qua kleur mooi, maar qua stijl heb ik wel eens veel betere outfits van Yversen gezien. En de lengte van deze jurk maakt het geheel zo massief, zeker gezien het feit dat Máxima zo lang is.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 31 okt 2019 - 20:01

Wow wat een dag! twee super outfits en bijpassende kapsels!
Zo stijlvol en perfect passend bij t event.
Ja een tien voor vandaag,
Wat is die 2e outfit waanzinnig!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 31 okt 2019 - 19:56

De kleur van de eerste outfit, prachtig!
Ze ziet er stijlvol uit, met beide outfits.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 31 okt 2019 - 18:50

Wat een geweldige modemaand was oktober. Ik weet niet hoeveel (nieuwe) outfits ze deze maand droeg, maar wat ben ik trots op onze trendy en stijlvolle modekoningin! En deze maand wordt dan ook nog afgesloten met deze twee top outfits. Het rood staat Máxima super. Maar ook heel fijn deze mooie cape en jurk van Claes Iversen terug te zien. Bij beide outfits mooie make-up en sieraden; dikke 10!
Op naar november.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 31 okt 2019 - 18:44

2 hele mooie outfits vandaag! En erg leuk dat ze zich omgekleed heeft.
Wat is die kanten jurk een snoepje...... Ik houd van de kleurencombinatie en wat een grappig ceintuurtje! Helemaal geslaagd vandaag.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 31 okt 2019 - 18:12

...alweer een uiterst elegante verschijning, vooral bij de Prix de Rome. Koninklijker kan het niet.
En natuurlijk het enorme interesse aan alles wat er in het land gebeurd, ook aan nieuwe ontwikkelingen.
Kompliment.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 31 okt 2019 - 17:42

Zeker de tweede outfit is een plaatje.
De oorbellen bij de eerste outfit vind ik zo mooi!

afbeelding van Cindy

Cindy

donderdag 31 okt 2019 - 17:30

Ze zag er prachtig uit vandaag! Complimenten!

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 31 okt 2019 - 17:21

Ben ik de enige die regelmatig denkt , o, ja, wow, dit had ze ook nog ?
Er hangt echt heel veel moois in haar kast (en)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 01 nov 2019 - 06:20

Nee hoor, je bent zeker niet de enige. Ik denk dat ook geregeld. Maar precies zat ik te denken aan deze jas. Eerder gedragen bij het bezoek van koningin Rania, die zou ik weleens terug willen zien! En ja hoor, geweldige outfit, zooo koninklijk!

afbeelding van Door1972

Door1972

donderdag 31 okt 2019 - 17:16

Wat ziet ze er vandaag weer mooi uit!

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 31 okt 2019 - 17:09

Wauw die tweede outfit !!! In love

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 31 okt 2019 - 17:03

Respect voor onze drukke koningin, ze is geïnteresseerd en betrokken.
Kledingkeuze,s vandaag helemaal goed , ze ziet er verzorgd uit .

afbeelding van Marie...

Marie...

donderdag 31 okt 2019 - 16:58

Het donkerrode pak vind ik erg mooi. Simpel en chic. Beeldige oorbellen er bij. Meer heb je niet nodig. De kanten outfit ziet er erg verzorgd uit, maar dat is niet zo mijn smaak.

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 31 okt 2019 - 16:18

Het RD toonde verschillende foto s van koningin Maxima. Ze heeft de moeite genomen om zich meerdere malen te verkleden. Heel netjes met de kanten jurk en bijpassende hoed. Ook het paars-rode broekpak is wel zo makkelijk op een werkbezoek,en: ze is niet bang om hersenen te bekijken en naar de uitleg te luisteren. Wat een belangstelling legt ze ten toon!! Héél Goed!

afbeelding van Anne-Wil

Anne-Wil

donderdag 31 okt 2019 - 15:38

Max was vanmorgen op werkbezoek in het AMC. Ze draagt dezelfde kleding als vanmiddag. Dus bordeauxrode broek en top en overjas.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 31 okt 2019 - 15:05

Het koninklijk paleis op de dam gebruikt ze voor kledingwissel(aldus blauw bloed) josine

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 31 okt 2019 - 13:46

De koningin draagt een bordeaux rode broek met brede omslagen, een bordeaux rode top en een bordeaux rode jas. De top en broek zijn van Natan.

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 31 okt 2019 - 15:03

Leuk om deze outfit weer te zien. Ze heeft de outfit al eens eerder gedragen weet alleen niet meer wanneer.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 31 okt 2019 - 15:24

Dat was op 29 januari van dit jaar in Leusden en in Den Haag.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 31 okt 2019 - 13:14

Hoedje op en daarna hoedje af! Of even andere ketting.

Ik schat in dat ze iets creatiefs draagt.
Misschien wel haar Vrijheidsbeeld outfit!
Maar ik hoop op die Bordeaux rode broek met top met die Ursula Andress riem

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 31 okt 2019 - 09:54

Er zit niet veel tijd tussen beide gelegenheden, dus ik verwacht geen kledingwissel. Maar je weet maar nooit bij onze koningin.

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 31 okt 2019 - 12:25

Daar heb je gelijk in.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?