Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 1 december de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in het voormalig klooster Mariënburg in 's-Hertogenbosch. Voorafgaand aan de opening is de koningin eerst nog aanwezig bij een Uitblinkerslunch. 

Data science richt zich op het onderzoeken van en betekenis geven aan grote hoeveelheden gegevens, 'big data'. Veel datasets zijn zodanig groot geworden, dat organisaties en ondernemingen deze zelf niet kunnen analyseren en hiervoor de wetenschappelijke expertise van universiteiten inschakelen. De resultaten van data science kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het het maken van beleid en de ontwikkeling van innovaties voor het bedrijfsleven en de samenleving. In de academie werken de Technische Universiteit Eindhoven en de Tilburg University samen met het internationale bedrijfsleven in de regio Brabant en daarbuiten. Door deze samenwerking kunnen de 'big data' vanuit verschillende wetenschappelijk disciplines worden benaderd (juridisch, economisch, technologisch en sociaal). De provincie Noord-Brabant en de gemeente 's-Hertogenbosch maken ook deel uit van het samenwerkingsverband van JADS.

Koningin Máxima woont eerst het openingsprogramma bij in de Mariakapel en krijgt aansluitend een rondleiding door het gebouw. Daar praat zij met studenten en wetenschappers over de activiteiten van de academie. Als afsluiting verricht zij de opening van de academie.

Outfit 1: Koningin Máxima draagt tijdens de Uitblinkerslunch een rode japon van modehuis Natan en eveneens rode schoenen van het Belgische modehuis. Koning Willem-Alexander draagt een matchende das. Mooi. Rood is dé modekleur voor mannen dit seizoen. Kijk ons eens een hippe koning hebben ;-) 

Outfit 2: Tijdens de opening droeg Máxima dezelfde japon als eerder die dag bij de Uitblinkerslunch. Bij een opening hoort natuurlijk een hoed, dus droeg Máxima een vilten flaphoed in de kleur van haar jurk. 

© Rijksvoorlichtingsdienst, foto: Jeroen van der Meyde.

Máxima met de japon in Washington:

In Rusland:

In Haarlem:

-

Jubileumsymposium Blijf van mijn Lijf. 

Máxima met de japon bij 'China in Nederland', 2015. 

Lezing Koning Willem 1 Prijs:

Afbeeldingsresultaat voor koning willem 1 prijs site:www.modekoninginmaxima.nl

Ontwerp van Natan:

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 04 dec 2016 - 12:42

Ik ben een echte Jeroen Bosch-fan. Als ik zijn naam zie/lees, en als ik ook nog lees dat Maxima in Den Bosch is, krijg ik acuut een Maxima-in-Bosch-schilderijen-visioen. Ik heb namelijk laatst een prachtig prentenboek gekocht, gemaakt door Thé Tjong Khing, genaamd "An adventure in the World of Hieronymus Bosch". Daarin speelt een vrouw, gekleed in een rode jurk, een belangrijke rol. Sindsdien zie ik steeds onze Max, "in" dat boek, ook al is de vrouw in het boek een akelige vrouw. Sorry Maxima... Ach ja, zo hebben we allemaal onze invullingen, bij deze site.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 03 dec 2016 - 17:49

dubbel...

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 03 dec 2016 - 17:35

Fantastisch. Mooie stoffen, leuke details (riempje om de jurk, lint om de hoed) en dan die geweldige kleur. Pasvorm is, voor Natan, het trekt nog altijd een beetje bij de b's, goed. En ik vind het leuk gecombineerd, zo all-red. Ook leuk om te zien hoeveel rode accessoires ze heeft :). Voor mij is dit denk ik, met de hoed, de beste outfit van de week.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 dec 2016 - 17:11

Oeps ook 2x

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 dec 2016 - 17:10

Dank jullie wel :-)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 dec 2016 - 17:10

Dank jullie wel :-)

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 02 dec 2016 - 16:48

O,sorry 2 e keer.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 02 dec 2016 - 16:47

Leuk om te lezen, Henny!!

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 02 dec 2016 - 16:46

Leuk om te lezen, Henny!!

afbeelding van Philip

Philip

vrijdag 02 dec 2016 - 16:29

Maxima is back!

Van top tot teen met hoed erop is het prachtig, bij uitblinkers lunch had ik haar kapsel met iets meer spelden aan zijkant gedaan zodat de rozen beter tot recht komen. Maar voor de rest netjes!

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

vrijdag 02 dec 2016 - 15:46

Wat een leuke outfit! Rood staat haar heel mooi!

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 02 dec 2016 - 12:16

Mooie kleding en het jurkje een goede lengte. Alleen die panda-ogen zijn misschien mooi van veraf, maar van dichtbij vind ik het lelijk en maakt haar er bovendien ouder uitzien.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 02 dec 2016 - 11:51

Oh wat enig, helemaal in het felrood. Die cape en die hoed, wow! Erg geslaagd dit!

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 02 dec 2016 - 11:32

@ Henny dank je wel dat je dit wil neerschrijven ook de toelichting over de uil en de pauweveren ik weet graag wat je er van vind en hoe je het ervaren hebt ik heb Maxima ook eens gezien van een 10 a 15 m afstand maar toen had ze een zeer donker bruine hoed en donker bruine mantel dat was zo donker ik hoopte op kleur( het stond haar heel mooi dat bruin) maar de donkere schaduw op haar gezicht van de grootte hoed en ook de ogen zwaar opgemaakt toch ben ik blij dat ik ze gezien heb maar ik ga ooit nog eens kijken bij zeer warm weer en hoop dan op lichte kleur kleding het zal je nog lang bijblijven

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 dec 2016 - 11:25

Hier ben ik dan :-). (Ik was niet eerder in de gelegenheid).

Het was een bijzondere en indrukwekkende ervaring! Once in a life time misschien?
Carmen, je had gelijk.

Wat zag ze er prachtig uit! Haar outfit is van een schitterende kleur rood, nog mooier dan op de foto’s. En wat een mooie stof. She was shining. Ze droeg het haar in een paardenstaart, wat erg mooi staat bij het type hoed dat ze droeg. Het zat heel verzorgd. (ik vond alleen dat haar ogen te donker omrand waren). Maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk.

Er waren best veel mensen op de been, waaronder ook veel fotografen. En uiteraard de nodige beveiligers. (Volgens mij stond Rick Evers ook tussen het publiek). Toch wist ik een fatsoenlijk plekje te bemachtigen. Ik kon ze dus van vrij dichtbij zien.
Tijdens het ontvangst kreeg ze van een paar zusters van het voormalige klooster de Mariënburg enkele pauwenveren aangeboden (een associatie met bijgeloof, dat staat voor waardigheid, schoonheid en onsterfelijkheid. Ze zei: “Wat lief”.

Ze werd naar binnen begeleid voor het openingsprogramma en een rondleiding. Na enige tijd kwam ze weer buiten. Er werd een spectaculaire lichtshow en een dansoptreden weggegeven. Tijdens de show verrichtte ze digitaal de opening van de academie. Ze genoot zichtbaar van dit alles. Er waren een paar (party)tenten opgezet, waaronder ze kon staan. Tijdens de show werd er ook een uil in de lucht gelaten, als teken van wijsheid.

Na dit alles was het nog even zwaaien en “tot ziens” en vertrok ze met haar gevolg richting huiswaarts.

Nee, ik heb ze helaas geen hand kunnen geven.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 02 dec 2016 - 11:28

Leuk om te lezen, Henny!
Ik heb haar ook nog nooit in levende lijve gezien.
Daar hoop ik ook nog een keertje op!

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 02 dec 2016 - 11:27

Dat moet inderdaad een geweldige ervaring geweest zijn.
Ik zou bijna jaloers worden:)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 dec 2016 - 11:44

Het was jammer dat je er niet bij was, Orchidee. Zou best gezellig zijn geweest. :-)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 02 dec 2016 - 11:17

Leuk om je verslag te lezen! :)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 02 dec 2016 - 09:51

Geweldige outfit, staat haar fantastisch! Met iets afwijkende accessoires in het verleden vond ik het ook erg leuk, moet ik zeggen. wel erg rood dit keer.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 02 dec 2016 - 10:00

Nou idd.. Vind het te rood allemaal.
Omslagdoek andere kleur was beter geweest..
Maar aanpassing vind ik wel super.. Rode jurk smorgens en dan smiddags een verzorgd vast kapsel zonder het op te steken + een jonge vlotte flaphoed.

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 02 dec 2016 - 00:32

Henny, hebje het leuk gehad vandaag??

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 02 dec 2016 - 00:32

Oh wouw, wat staat dat rood haar toch goed. En nu zelfs alles een keer in het rood! Heel gewaagd, maar zeer geslaagd!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 01 dec 2016 - 21:24

Foto's van vandaag zijn toegevoegd :)

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 01 dec 2016 - 21:51

Wat een schitterende foto's heeft Yvonne van Woudenberg weer gemaakt.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 01 dec 2016 - 21:51

In de Indonesische cultuur brengen die geluk, is mij wel eens verteld.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 01 dec 2016 - 21:02

Mooie jurk, staat haar super!

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 01 dec 2016 - 20:01

Prachtige outfit. Alle details zijn top. Vind persoonlijk de combinatie met bordeaux rood wel wat spannender dan alles matchend rood.
Grappig: op Newmyroyals.com denkt iemand dat Máxima de nieuwe rode outfit van Mathilde van deze week probeert te kopiëren....

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 02 dec 2016 - 00:33

Ik kreeg bij de dagoutfits deze week juist de indruk dat Mathilde zich probeerde aan te passen aan de flamboyante stijl van Maxima. Maar het verschil is dat het (te) vele rood en de grote hoed Mathilde overschaduwde en Maxima draagt de kleur met verve. Hoewel het dus goed en haar beter staat, vind ik het niet handig om deze week een zelfde look te dragen als de vrouw waar je de hele week mee op sjouw bent geweest voor het oog van de camera. Je kunt op je vingers natellen dat er vergeleken wordt, ook al lijkt Maxima daar niet mee te zitten.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 02 dec 2016 - 09:49

Daar ben ik het mee eens!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 01 dec 2016 - 19:25

Deze jurk staat Maxima prima.
En Henny....was het leuk vanmiddag?

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 01 dec 2016 - 19:24

Ze draagt de armbanden van gisteren, oorbellen van Natan en Pomellato ringen. De "broche" is volgens mij nieuw.

afbeelding van Arianne

Arianne

donderdag 01 dec 2016 - 19:22

Leuk, leuk, leuk. Tevreden. Dit jurkje zou ik ook wel willen hebben:-).

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 01 dec 2016 - 18:51

Spetterend!!!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 01 dec 2016 - 18:47

Ja ons koningshuis is zoveel duurder dan hey belgische begreep ik onlangs. Prima dat ze zoveel blijft herdragen. Al die dure outfits blijven toch moeilijk te verklaren zeker als je realiseert dat zoveel mensen in Nl beneden se armoedegrens leven. Bovendien hoeft ze van mij geen vertegenwoordigster van modemerken te zijn maar een vertegenwoordigster van ons land dat zich representatief kleedt.

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 01 dec 2016 - 18:42

Wat leuk om Máxima weer in deze jurk te zien! Goed dat ze kleding ook vaker dan 1 of 2 keer herdraagt. Rood staat haar ook erg mooi.
Ik zie net op Newmyroyals dat ze bij de opening van de academy dezelfde jurk aan heeft, maar ze heeft haar haar in een staart en ze draagt de rode flaphoed erbij die ze in Rusland ook droeg.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 01 dec 2016 - 18:16

Volle week. Reken maar dat t constant optrekken met een ander stel op veel locaties veel energie vraagt. Ik zou gesloopt zijn. En dan nu weer een volle dag.
Ze ziet er goed uit in deze jurk. Wat een fors aantal keren gedragen. Is deze ook waard. Maar ik sluit niet uit dat de discussies rondom vergoeding amalia enzo ook haar aanschafbeleid van de afgelopen dagen en ook bij t staatsbezoek Australië hebben beïnvloed.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 01 dec 2016 - 19:50

Prachtige outfit weer en mooi die matchende stropdas van onze koning. De rode broche die ze draagt vind ik erg mooi en wat leuk dat ze vanmiddag zon prachtige hoed en rode cape voor de opening droeg.

afbeelding van Tineke

Tineke

donderdag 01 dec 2016 - 17:30

De rode kleur staat haar heel mooi, ziet er fantastisch uit samen met de koning

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 01 dec 2016 - 17:25

Matilde heeft haar geïnspireerd van de week met dat rood:-)

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 01 dec 2016 - 16:15

Koningin Máxima heeft voor den Bosch haar haren op een staart gedaan en bovenstaande grote rode hoed opgezet.
Een favoriete combinatie van haar zo te zien!

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 01 dec 2016 - 16:11

Ja hoor Max, toppie vandaag!

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 01 dec 2016 - 15:49

Ik heb een vraagje. Als 'het' in de 'ballonjurk' wel naar boven kan, waarom dan niet hier? Dat heeft dan toch te maken met goed ondergoed?

afbeelding van Tineke

Tineke

donderdag 01 dec 2016 - 17:32

Ziet er toch prima uit Maria?

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 01 dec 2016 - 15:47

Wat heerlijk, ze bestaat nog!
Gewoon leuk mens in prima kleren!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?