Koningin Máxima is vanavond bij de opening van het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest. De koningin draagt een felrood broekpak van Valentino. Komt het je bekend voor? Niet zo gek, prinses Charlene droeg het pak eerder tijdens het Rode Kruis Gala. 

Foto met dank aan www.royalphoto.nl


Foto met dank aan: Josee Zwaga 

Valentino:

Klik hier voor een foto van Charlene. 

Een rood broekpak dat nog in Máxima's kast ligt:

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Janna

Janna

maandag 14 sep 2015 - 12:25

Zo'n pakje lijkt mij wel lastig als je gebruik van de ladies moet maken!

afbeelding van Fina

Fina

maandag 14 sep 2015 - 11:39

GEWELDIG!

afbeelding van marinde

marinde

zondag 13 sep 2015 - 23:05

Ik vind het jammer dat ze de sjaal anders draagt dan het model. Ben geen fan van haar schoenen.
Maar verder vind ik het een fantastisch plaatje!

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

zondag 13 sep 2015 - 18:26

Ik vind het haar prachtig staan! Rood is een mooie warme kleur voor haar! Ook haar haren vind ik niet onverzorgd. Van achter is het mooi gekamd, dus niet onverzorgd! Ok misschien was opgestoken nog mooier, maar het stoort mij niet!
Het grappige is dat heel veel mensen hier negatief zijn terwijl op royalista een poll anders uitwijst. 70% vind het Maxima beter staan dan de overige 30% die het Charlene mooier vind staan! En dit is een percentage vanuit 217stemmers! Denk dat wij gewoon veel kritischer kijken naar Maxima vanuit onze Hollandse eerlijkheid :)

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zaterdag 12 sep 2015 - 22:45

Een paar jaar geleden was een aantal van haar avondjurken tentoongesteld tijdens de summer opening van Buckingham Palace. Daar ben ik toen heen geweest. Werkelijk prachtig, kleuren, materialen, borduurwerk, indrukwekkend!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 13 sep 2015 - 00:48

LG@ Hartelijk dank voor deze leuke link, het is genieten om naar de kleding van Elizabeth te kijken, zij ziet er altijd zo onberispelijk uit en dat op deze hoge leeftijd, knap hoor!!

afbeelding van Magda

Magda

zondag 13 sep 2015 - 13:15

Helemaal mee eens. Prachtig!

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 12 sep 2015 - 21:35

Wat is/was the queen toch een mooie vrouw!
Ik was een aantal jaren geleden voor een onderwijsproject op bezoek bij York College, Engeland. Ik zat in een hotel waar ook een groep oudere dames verbleef. Zij zaten bij mij aan de ontbijttafel en hadden het over de film die ze de vorige avond samen hadden gezien, "the queen", met in de hoofdrol Helen Mirren. De dames waren laaiend enthousiast maar één van hen moest toch het volgende kwijt: "She did allright but the queen has better legs!" Hilarisch! Ik heb de rest van de dag lopen grinniken....

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 12 sep 2015 - 21:53

Haar zuster Margaret was ook een stunning beauty! Ik heb trouwens nog een portrait drawing van haar, gemaakt door Peter Scott (zoon van...ja, ja). Voor belangstellenden: even laten weten dan stuur ik een kopie.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 13 sep 2015 - 09:11

Margreet, ik heb interesse.
Hoe gaat het trouwens met het prentenboek dat je voor een kindermusical aan het maken bent? :-)

afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 13 sep 2015 - 11:38

Ik zal Josine vragen om je mailadres dan stuur ik je een kopie. Kende je Peter Scott? Hij heeft prachtige portretten gemaakt en heel veel illustraties. Zijn vader was de beroemde Noordpoolman.
Het prentenboek, tja, ik wacht nog op de tekst. Eerder kan ik niet beginnen. Hopelijk krijg ik het voordat we naar Skye vertrekken, over vier weken...

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 12 sep 2015 - 21:35

Alles wat Queen Elizabeth draagt is kleurrijk, maar nooit vulgair, haar make-up is altijd smaakvol, schoenen en juwelen mooi, en als er één land is waar prachtige koninklijke juwelen te zien zijn, is het in Engeland. Toch ziet Queen Elizabeth er nooit uit als een glisterende kerstboom. Maxima moet nog veel leren, maar van wie..............? Tot nu toe ben ik zelden of nooit impressed!

afbeelding van Paula

Paula

zondag 13 sep 2015 - 12:03

@Janna: eens met hoe je de kledingstijl e.d. van Koningin Elizabeth omschrijft. Zeker nu op oudere leeftijd, ziet ze er ontzettend goed gekleed uit. Geen ouwetuttenstof maar vrolijke en lichte kleuren en dito hoeden.
De keerzijde van dit koningshuis vind ik wel dat het behoorlijk stram en stijf overkomt. Als ik denk aan het huwelijk van Catherine en William dan vond ik het ontzettend kil en emotieloos.
Ons koningshuis daarentegen is menselijker: Maxima lekker flamboyant, Willem-Alexander spontaan en het huwelijk van Maxima en W-A was zeer zeker niet emotieloos en kil. En aan Catherine zouden wij denk ik een minder leuke koningin hebben. Ikzelf vind haar stijf en verre van spontaan.
Dus het Engelse koninghuis zou ook nog wel wat kunnen leren van de onze, me dunkt!

afbeelding van Janna

Janna

zondag 13 sep 2015 - 12:40

@ Paula - De Engelsen zijn nu eenmaal gereserveerder en tonen minder snel emoties, maar dat betekent niet dat het een kil volk is. Tradities worden daar nu eenmaal meer gekoesterd dan in Nederland en er zijn vaste protocollen voor officieële gelegenheden waar strikt aan wordt gehouden. En toeristen lusten er wel pap van!
Ik herinner mij het huwelijk van Catherine en William heel goed en ben het niet met je eens dat het "ontzettend kil en emotieloos" was.
Dat flamboyante van Maxima vind ik een beetje té veel van het goede voor een vrouw in haar positie. Ze zou eens naar haar "tante" Prinses Margriet moeten kijken hoe je ook spontaan maar met stijl kan zijn inplaats van "kijk mij eens"! "Noblesse oblige", daar ontbreekt het nog al eens aan.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 13 sep 2015 - 13:35

@Janna: dan verschillen we van mening Janna. Ik vind het juist een deel van Maxima's charme, dat flamboyante, dat de kleding geregeld niet erg goed zit (lol!) en haar ietwat overdadige accessoires-gewoontes. Ik denk dat het me niet zo boeit omdat ik zo vol bewondering kijk naar hoe ze altijd weer straalt. Noem me één andere koningin die datzelfde heeft, of prinses voor mijn part. Ze gáát er voor, 200% en ze geniet intens. En dat mis ik bij de Engelse royalty. Traditie of niet, maar man, man, wat een terughoudendheid, om niet te zeggen 'saaiheid'.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 12 sep 2015 - 21:21

dank je L.G. om deze link te delen ik heb genoten van die mooie kleding en schoenen echt 60 jaar in beeld wat heeft koningin Elisabeth mooie kleding gedragen en vele tijdloze stukken echt geweldig

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 12 sep 2015 - 20:25

LG, wat een prachtige foto's van koningin Elisabeth. Er zitten beeldige creaties tussen.
Bedankt.

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 12 sep 2015 - 20:41

Helemaal met je eens, Henny :)

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 12 sep 2015 - 19:30

Toen ik die foto zag dacht ik 'geplooid tijdens het lopen'. Ik kan me niet voorstellen dat de koningin een jumpsuit draagt bij zo'n gelegenheid. Kan ook geen andere foto's van dit ensemble vinden. Neem je ons in het ootje, LG ;)

Wel vond ik dit: http://www.britishpathe.com/workspaces/jhoyle/Commonwealth-Tours-1960s. Erg leuk, maar ook duidelijk nog in de 'koloniale' sfeer.

afbeelding van LG

LG

zaterdag 12 sep 2015 - 20:19

Toen ik deze foto zag en naar haar linkerbeen keek deed dit mij denken aan een jumpsuit. Wie weet, het zou leuk zijn om andere foto's te kunnen zien. Ik zou niemand in het ootje durven nemen en nu heb ik de neiging om Ot en Sien boeken te lezen LOL.

Edited, Maria je hebt gelijk het is een jurk, andere foto gevonden (scroll naar beneden voor de liefhebber).
https://www.google.com/search?q=queen+elizabeth+in+nepal+getty+images&ne...

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 12 sep 2015 - 20:34

Ik heb ook gegoogled, maar was niet geduldig genoeg om zover naar beneden te gaan. Goed gevonden :)

Leuke associatie met Ot en Sien.

Kunnen jullie je dat voorstellen: in plaats van gala jurken - gala jumpsuits als voorschrift? ;)

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 11 sep 2015 - 20:32

Mooi pak, staat haar prachtig. Jammer van dat onverzorgde, slecht geknipte haar. Ordinair geverfd ook. Doet afbreuk aan haar mooie outfit.

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

zondag 13 sep 2015 - 18:28

Tis niet ordinair geverfd ;) Ze heeft het naar mijn weten al tijden niet meer geverfd en hoort dit bij de uitgroei en denk ook nog wat van de zon!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 11 sep 2015 - 20:26

Is tasje nieuw?

afbeelding van Channa

Channa

vrijdag 11 sep 2015 - 18:24

Mooi pak, en de kleur rood is geweldig. Die staat Maxima (en ook Charlene trouwens) heel goed. Het is al zo'n sterk beeld, dat er verder niet veel bij hoeft om het af te maken, althans dat is mijn mening. Anders gezegd: nu te veel van het goede vanwege schoenen, clutch, nagels en lippen, en de oorbellen, qua kleur en ontwerp, dan wel grootte.
Nude of niet glanzend goud (schoenen en clutch, en nagels ook in nude) zou het geheel beter afmaken en het pak meer laten stralen,; nu is er teveel afleiding en oogt het minder chique dan zou kunnen.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 11 sep 2015 - 16:18

Ik vind het geen lelijk broekpak, maar ook niet heel geweldig. Bij Charlene vond ik hem mooier staan. Máxima had inderdaad de sjaal thuis mogen laten en het ´koningsvaartkapsel´ zou hier geweldig bij staan.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 11 sep 2015 - 15:29

Misschien een hele domme vraag hoor maar waarom zit de sjaal de verkeerde kant op? Ik zie dat zelf zo gauw niet.

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 11 sep 2015 - 16:23

De idee is dat er een ononderbroken diagonale lijn te zien is: de stof/kleur loopt van de geklede schouder naar de oksel aan de andere kant van het lichaam.

Die lijn werkt verlengend en versmallend: het hoofd/de nek/blote schouder/deel van de borst zijn 'een geheel' en lijken langer omdat er geen horizontale lijn is die bijv. de nek van de borst scheidt, of het hoofd van de nek (ook smaller omdat er maar 1 ontblote schouder is). Hetzelfde gebeurt aan de 'kleding kant': de diagonaal wordt deel van de vertikale lijnen die gevormd worden door de lengte van de persoon die dat kledingstuk draagt. De breedte van deze persoon wordt niet benadrukt. Bij Charlene kun je dit goed zien.

Bij het model (vierde foto hierboven) blijft een deel van de diagonaal behouden omdat de 'loszittende' delen van de sjaal op het pak zelf vallen, en niet op de ontblote schouderpartij. Pak en sjaal lijken 'een geheel' te vormen. Er onstaat een leuke werking tussen de diagonaal van het pak en de horizontale lijnen van de sjaal.

Het probleem bij de bovenste foto's is dat de sjaal de hoofd/nek/schouder/borstpartij opdeelt in verschillende stukken (hoofd, schouder, en tussen pak en sjaaltje). Ook creeert het uiteinde van de sjaal aan de voorkant een vertikale lijn, en op de blote schouder bijna een horizontale. De diagonale lijn van het pak wordt nu ondergeschikt aan de lijnen van de sjaal = effekt van diagonaal weg. De vertikale haren versterken de vertikale lijn van de sjaal.

De vertikaal van de sjaal benadrukt ook de vertikaal van de mouw, die daardoor nog volumineuzer lijkt.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 12 sep 2015 - 02:47

heel goed verwoord Maria dank u helemaal juist vind ik
dat zou je best meer kunnen doen vind ik zeer leerrijk en boeiend

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 12 sep 2015 - 19:31

Ik denk dat dit eenmalig was, Jeannine. Ik ben geen specialist ;)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 sep 2015 - 18:29

Helemaal waar Maria. Jammer dat Maxima het op die manier droeg. Ik vind het een prachtige jumpsuit en ik hoop dat ze die nog eens herdraagt, maar dan de sjaal op die manier dat er een ononderbroken diagonale lijn te zien is.

Bedankt Maria voor de toelichting :-)

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 11 sep 2015 - 18:21

:-)

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 11 sep 2015 - 16:44

Bedankt Maria en Merel. De uitleg heeft het verduidelijkt en ik snap het ook, maar zo op het eerste gezicht vind ik het geen probleem, komt een beetje positief nonchalant over en dat vind ik wel leuk.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 11 sep 2015 - 15:52

Over de blote schouder ipv over de geklede.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 11 sep 2015 - 14:20

We hebben hier nog steeds te maken met meningsverschillen. Of je daar nu wel op niet reageert moet je zelf weten, dat is een keuze voor ieder zich.
Hoe je opbouwende kritiek opvat, dat is ook per persoon verschillend. Dit is ook omdat de communicatie beperkt is tot alleen schriftelijke taal.
Ik vind dat het juist keurig onderbouwd is door bovenstaande mensen, er wordt een reden gegeven waarom ze iets wel of niet mooi vinden en wat de elementen zijn die het gehele plaatje verstoord.

afbeelding van car

car

vrijdag 11 sep 2015 - 14:19

Wauw door de foto's op Robin ben ik om, het staat haar super, en wat een persoonlijkheid heeft ze toch!!! Helaas jammer van de te groffe schoen, had liever iets elegants gezien(mijn eigen schoen van Steve madden in mijn stijladvies had er perfect bij geweest)
Alleeën de theorie is dat wanneer ze nu zo uitpakt ,.. De jurk dinsdag ingetogen is... Of goedkoper!! (Hahaha we zullen zien)

afbeelding van maria1

maria1

vrijdag 11 sep 2015 - 12:54

Al een jaar of twee lees ik deze blog en alle reacties. Vermakelijk vind ik het meestal.
Dit is de eerste keer dat ik een reactie plaats en ook de laatste. Wat mij opvalt naast de zeker ook positieve berichten is vooral de zure ondertoon in veel gevallen. Nu al meteen weer aan het begin van het seizoen. Dan zijn de haren niet goed dan de strik, de hoed de schoenen etc. Kijk dan niet zou ik zeggen.
Succes met je blog Josine, je doet je best maar er is een verschil tussen al dan niet opbouwende kritiek of ronduit gratis onaardig.
Ik ga er vanuit dat Maxima deze blog niet leest met dat getut kan zij zich niet bezighouden lijkt me

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 11 sep 2015 - 19:13

Hè? Zuur, nee, dat is niet leuk en niet nodig..maar waar gaat deze blog nu eigenlijk over? Over de haren, de strikken, de hoeden, de schoenen, etc. Dus! Toch? Hoezo niet kijken?
De kritiek hoeft niet eens opbouwend te zijn. Iedereen mag gewoon zeggen wat hij/zij vindt van een creatie. Meestal is het commentaar goed onderbouwd hoor! En meestal ook niet "gratis" onaardig. Getut? Men probeert doorgaans goed te formuleren wat en waarom men iets "vindt". Jouw commentaar vind ik zelf degraderend en arrogant, sorry, maar dan moet jij inderdaad maar niet meer "meedoen", wat mij betreft. Zul je ook wel weer zuur vinden...

afbeelding van Henny

Henny

zondag 13 sep 2015 - 09:07

Heel goede en terechte reactie van je, Margreet.

afbeelding van Gert

Gert

vrijdag 11 sep 2015 - 23:35

Maar ze mag toch zeggen wat ze wil....?

afbeelding van LG

LG

zaterdag 12 sep 2015 - 05:00

Natuurlijk mag dat maar ik denk (en ik kan het mis hebben hoor) dat een aantal deelnemers aan deze site de zin "Dit is de eerste keer dat ik een reactie plaats en ook de laatste" een beetje kinderachtig (kan zo gauw even niet op een ander nederlands word komen) vinden.

afbeelding van LG

LG

vrijdag 11 sep 2015 - 14:57

Marial ik vind het knap dat jij dit "getut" al 2 jaar leest. Ik heb al moeite met het volgen van 2 jaar politiek "getut" (ik had liever een ander word gebruikt maar dat staat niet zo netjes) in mijn land voordat ik kan stemmen in november 2016. Gelukkig is het volgen van politiek ook vermakelijk. Misschien lees jij deze blog al http://orderofsplendor.blogspot.ch/2015/09/royal-style-twin-of-day-septe...
Ik vind de gevarieerde reacties leuk om te lezen en toen ik dit las: "I just hate seeing a royal lady look so...ketchup-y. Bleah. Put it back in the bottle" sproeide de koffie over mijn keyboard:-))

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 12 sep 2015 - 10:17

-

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 sep 2015 - 16:37

Bedankt voor de link LG :-)

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 11 sep 2015 - 15:51

Ja, de tolerantie voor elkaars mening en de humor bij OOS is heerlijk!

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 11 sep 2015 - 15:24

Ik had OOS nog niet bezocht vandaag, dank voor de link LG :)

De bewegende beelden geven de indruk dat er gestrompeld werd op de MM hakken omdat de broekspijpen tot op de grond hingen. Niet elegant. Zag ik ergens een opmerking over haarstuk? Daar lijkt het aan de achterkant wel op.

Kijkend naar de RU beelden waarop Max en degene die haar welkom heet samen staan: kan ik hieruit concluderen dat die haarstijl mode is in Nederland?

Ik ben opgevoed met de idee dat hoge hakken onder lange broeken 'not done' is. Dat ben ik later zelf wel gaan doen. Maar nooit met broeken die zo lang zijn dat ze alleen met hakken gedragen kunnen worden.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 11 sep 2015 - 16:03

In beweging (filmpje onder de link van LG) doet het me denken aan een steltloper. Of ze heeft er niet de rode MM onder maar een paar hele dikke bontlaarzen. Vreemd... De associatie met een Gypsy horse kwam ook bij me op: http://www.lakeridgegypsy.com

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 12 sep 2015 - 13:56

Ha,ha Merel, grappig. Maxima heeft op het filmpje inderdaad een zeer merkwaardig loopje. Bang dat ze over de lange en wijde pijpen struikelt denk ik. Wie is overigens die elegante mevrouw die haar binnen een hand geeft? Zeer chique look!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?