Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagochtend 20 juni in theater De Tamboer in Hoogeveen aanwezig bij de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de provincie Drenthe. Dit Muziekakkoord Drenthe is onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is.

In het Muziekakkoord Drenthe is afgesproken hoe het muziekonderwijs in Drenthe de komende jaren wordt vormgegeven. Dit zijn afspraken tussen ruim twintig partijen in de provincie, waaronder schoolbesturen, culturele instellingen, pabo’s en overheden, die moeten leiden tot structureel muziekonderwijs op alle basisscholen. Het convenant wordt getekend tijdens een muzikale bijeenkomst in aanwezigheid van circa vijfhonderd kinderen. Er zijn optredens van Drentse basisschoolkinderen, jonge talenten en conservatoriumstudenten. Ambassadeur van Meer Muziek in de Klas Ilse de Lange is ook aanwezig.

Aansluitend bezoekt Koningin Máxima het rijdend atelier van Stichting Instrumentendepot Leerorkest. Het depot leent instrumenten uit aan muziekonderwijsinitiatieven, zoals Leerorkesten, in heel Nederland. Het rijdend atelier wordt gebruikt voor het transport van de instrumenten, maar ook voor reparatie en onderhoud. Lokale vrijwilligers en docenten krijgen workshops om zelf in het onderhoud en de reparatie te voorzien.

De Stichting Méér Muziek in de Klas is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten getekend in de provincies Limburg, Friesland en Zeeland en in diverse in diverse regio’s en gemeenten zoals de Liemers, Zutphen en omstreken en de stad Groningen.

Bezoek 2: later vandaag bezocht koningin Máxima ook nog een initiatief van Vluchtelingenkinderen. Yvonne van Woudenberg, onze fotograaf, heeft meer informatie over dit bezoek verzameld: 

Yvonne: "Stichting Vluchtelingkinderen zet zich in voor mensen die in Nederland die (nog) geen verblijfsvergunning hebben. Om te voorkomen dat mensen niets doen en doelloos in de AZC’s zitten, helpt de stichting onder andere met studies. Inmiddels hebben zij zo’n 330 mensen geholpen met gezinsherenigingen en/of het volgen van een opleiding. 

Vluchtelingen in Nederland spreken natuurlijk niet onze taal. Hiervoor worden taalcoaches ingezet, zodat zij ook daadwerkelijk de studies kunnen volgen en zich verstaanbaar kunnen maken. Wanneer men een studie succesvol heeft afgerond en de vluchteling wordt toch uitgezet, geeft Stichting Vluchtelingkinderen hen een bedrag mee om in hun eigen land opnieuw te kunnen beginnen en een eigen bedrijf kunnen opstarten.

De stichting hanteert het principe ‘Voor wat, hoort wat’. Men dient als tegenprestatie bijvoorbeeld in de winkel in Driebergen zijn of haar steentje bij te dragen. Ook hebben zij in samenwerking met de gemeente de mogelijkheid gekregen een kerk te kopen, genaamd ‘De Delerij’. Deze locatie biedt onderdak aan de Eurowinkel en vijf organisaties die zich bezighouden met onderwijs, gezinshereniging, participatie en integratie van asielzoekers en vluchtelingen van 18 jaar en ouder. Doordat alles onder één dak zit zijn de lijnen kort.

De omzet van Stichting Vluchtelingkinderen bedroeg ik 2017 € 170.000,00. In de gemeente Driebergen is een groot draagvlak en de verkoop van kleding en boeken loopt erg goed. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar het daadwerkelijk helpen van vluchtelingen in de AZC’s door hen te laten studeren."

Mode
Outfit: ausbrenner top met draperie en bruine pantalon 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Eerder gedragen? Nee 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Rachel

Rachel

dinsdag 25 jun 2019 - 16:51

Ik was erbij toen Máxima aankwam in Hoogeveen en vond het geweldig om haar in het echt te zien (dat was voor mij de 1e keer). Ze straalde en was erg vrolijk. Ik vond dat de outfit haar erg goed stond. Het maakt, denk ik, veel verschil of je de kleding in het echt ziet of op een foto. Voor deze gelegenheid vond ik het een prima outfit. Niet te formeel, maar juist zeer geschikt voor een bijeenkomst met kinderen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 24 jun 2019 - 10:18

Dinsdag is ze in Rotterdam bij t douane museum. Ik kan nergens tijdstip vinden. Niet op site van museum en ook niet van Koninklijk Huis. Hoe kom ik daar achter?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 21 jun 2019 - 17:58

Mooiere foto's! waardoor outfit meer ok toont.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 21 jun 2019 - 16:00

Ah wat zonde. Waar ze in Engeland haar outfits tot in de puntjes verzorgd droeg, is dit weer een allegaartje van net niet. De top is glim, glans (wel een mooie kleur) en en mwah pasvorm zo op de heupen. De broek er dan wijd onder in een stof die ook een soort patroon in zich heeft, waarbij de broek trekt rond de bovenbenen. Jammer, zeker als je gezien hebt hoeveel beter ze kan.

afbeelding van Elles

Elles

vrijdag 21 jun 2019 - 14:42

Wat is daar voor opmerkelijks aan,een hofdame die de bloemen overneemt??!!

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 21 jun 2019 - 14:43

Laatste seconden gezien?

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 21 jun 2019 - 14:58

De kofferbak in. En?

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 21 jun 2019 - 17:01

ja ik snap dit commentaar ook niet. De boeketjes worden heel lief aangenomen door Maxima. En keurig meegenomen . In de kofferbak maar wat is daar mis mee ?

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 21 jun 2019 - 18:43

LOL! Er staat denk ik een krat in de achterbak waar deze meneer, die duidelijk geen bloemist is, alles in pleurt ;) Wat zouden ze ermee doen? Het zou leuk zijn als ze op PHtB of PN een haltafel oid zouden hebben met allemaal vaasjes waar ze alle bloemen, kaarten en cadeaus uitstallen.

Wat een baan heeft ze toch. Zelfs als jullie mijn kleding en haar tot in de grond afkraken zou ik best een weekje met haar willen ruilen (jouw vrouw mijn vrouw :) ): al die mensen die oprecht zo verheugd zijn met je komst, de adoratie in die ogen, en bovenal de prachtige projecten die ze bezoekt. Hartverwarmend. Na die week zou ik punt 1 mijn eigen liefies, maar ook mijn anonimiteit, autonomie en ruimte voor verdieping erg missen denk ik. Maar toch, weekje lijkt me leuk. Wel gescheiden slaapkamers, want WA, die vast heel grappig en heel lief is, in zijn onderbroek daar moet ik niet aan denken.

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 22 jun 2019 - 04:32

Juist, en in plaats van 'pleuren' dacht ik 'kiepert' ;-) En wat ligt er allemaal nog meer in die achterbak? Het dagelijkse bergje? ;-) Ik vond het gewoon grappig om te zien.

Natuurlijk neemt de koningin die boeketten heel leuk aan, en natuurlijk overhandigt ze die aan een hofdame. Normaal zien we dan niets meer. Nu wel ;-) Gaat weer naar de volgende persoon die... zie filmpje. Is allemaal heel logisch. Dat gaat elke dag zo!

Vandaag zagen we het hele proces, omdat Max langs de auto liep om, buiten het plan om, toch nog wat mensen de hand te schudden. Dus vanwege haar spontaniteit zien we nog eens wat ;-)

Bloemen gaan toch altijd naar bejaarden- en ziekenhuizen? Of is dat alleen bij grote gelegenheden?

Tja, Merel, die laatste zin... hahahaha ;-) Zoals ze hier dan zeggen 'where is the eye bleach?' !

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 22 jun 2019 - 04:35

Twee keer, omdat ik een tweede keer 'opslaan' aanklikte, toen de eerste keer nog aan het laden was.

afbeelding van Celeste

Celeste

vrijdag 21 jun 2019 - 23:30

Hahahaha, Mérel.
Mijn man en W.A. lijken als 2 druppels water.!
Mijn man heeft alleen een mooier gebit.
Hahahaha, moet zó lachen, binnen nú en een kwartier ligt hij náást me.
Ín onderbroek , hahahahahahaha.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 22 jun 2019 - 00:58

O, jongens...dames, sorry, maar mag het gesprek nu even over een ander thema gaan....

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 21 jun 2019 - 20:55

Ligt aan de onderbroek;-) hahaha!!!!!!!

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

vrijdag 21 jun 2019 - 18:45

Ha Merel, nu je dit zo schrijft over WA in zijn onderbroek, moet ik daar juist wel aan denken!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 21 jun 2019 - 19:05

Je mag m hebben ;)

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 21 jun 2019 - 18:01

Ik snap het geloof ik wel, de boeketjes worden door die meneer in de auto gesmeten inplaats van voorzichtig neergelegd aangezien bloemen kwetsbaar zijn.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 21 jun 2019 - 19:28

Hahaha, ipv achter de rhodonderons in de kofferbak :):)

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 22 jun 2019 - 04:40

Of, zoals mijn klasgenoten die een yucca voor mijn verjaardag hadden gekocht zeiden 'als we vanavond na dit feest achterom langs je huis rijden zien we nog net dat dat ding over de schutting wordt gegooid' ;-) Oh wat hebben we toen gelachen, ruim 30 jaar geleden.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 21 jun 2019 - 16:13

Ze worden in ieder geval meegenomen! ;) Ik zie vooral een koningin die nog even de moeite neemt om naar de wachtende mensen toe te lopen die daar staan te wachten met hun boeketje.

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 21 jun 2019 - 09:22

jammer jammer, totaal niet mooi.
Hopelijk geen Natan meer voor Maxima. Laat dagt maar aan het Belgisch Koningshuis over.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 21 jun 2019 - 11:38

Nou idd. ik vind Natan bij koningin Mathilde vele malen beter staan, ook qua glimmende stofjes maar ook de pasvorm is veel beter bij Mathilde. Ook vind ik haar wel een type voor Natan, beetje klassieke stijl. Ik zou Alexander Mcqueen of Chivency meer bij onze koningin Maxima vinden passen. Of vd Krommeakker.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

vrijdag 21 jun 2019 - 09:14

Is de stof van de pantalon niet het zelfde als de rok die ze aan had eind mei in de Betuwe?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 21 jun 2019 - 15:04

Ik denk idd dat het raffia is.

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 21 jun 2019 - 09:06

Het is niet alleen de kleding die maakt hoe Máxima eruit ziet. Ook de uitstraling zegt vaak nog meer dan wat de kleding doet. Zo'n stralende lach, betrokkenheid in de gesprekken, laten zien wie ze echt is. Reinildis van Ditzhuijzen heeft er een mooi verslag van geschreven in Vorsten. Gelaat Daad en Praat. Heel leerzaam.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 21 jun 2019 - 07:14

Sparks sadness.

(de kleding, Maxima geenszins, in tegendeel)

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 20 jun 2019 - 23:38

O prachtig een wijde broek dacht ik, maar hoe mooi hij ook is of de koningin is te groot voor de broek of de broek te klein voor de koningin.
De stof valt ook niet mooi, die hoort meer te zwieren. Kleuren combinatie met de top vind ik wel heel mooi.
Al vind ik de top niet in balans ik had liever aan beide kanten dan roezels gezien.

De schoenen lijken me alleen niet zo comfortabel. Als je haar uit de auto ziet stappen en dan lopen ziet dat er heel ongemakkelijk uit, terwijl ze normaal toch heel soepel op haar hakken loopt.

Nog een pluspunt het knuffellapje is niet mee, of ze heeft 'm verstopt in de tas, die ik overigens prachtig vind, iemand een idee van wie die is?

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 20 jun 2019 - 23:00

Prachtige outfit! Zou willen dat ik van die lange slanken benen had en dit soort pantalons kon dragen. Ook vind de kleuren combinatie heel mooi! Juiste de kleuren die haar goed staan. En wat is ze weer enthousiast, petje af voor Maxima!

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 20 jun 2019 - 22:17

Heb nu meer foto's gezien....broek valt mij erg mee. Foto die hier staat geeft een ander beeld.....

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 20 jun 2019 - 21:36

Een betrokken Koningin dat zie ik op alle foto's en wat een agenda! Heel fijn haar zo vaak te zien aangezien er zoveel mooie initiatieven in Nederland zijn. Mensen voelen zich vaak vereerd als de koning of koningin langskomen en ik gun het iedereen met zulke mooie initiatieven dan ook dat ze langskomen. De top vind ik mooi. De kleur is vrolijk maar ik schrik van het haar omdat er een flinke uitgroei te zien is en het haar lijkt dood aan de punten. Ik moet echt even schakelen met het' Barbie haar van tijdens de Ascot dat zo blond was en nu deze uitgroei... Had er een staart van gemaakt dan had het mooier in verhouding gestaan met de draperieën. De broek zit in de bilnaad van Maxima en dat vind ik echt kwalijk. Let en couturier daar niet op?!?!?!

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 20 jun 2019 - 21:40

Margriet, dat zag ik dus ook op de video hoe die broek van achteren zit, en dan denk ik, zouden die kinderen dat nou zo geslaagd vinden om zo de billen van de koningin te zien?
Het is geen 1900 meer, we leven in een modernere tijd, ook een koningin, maar dat vind ik voor een koningin toch wel ietwat gênant dat je zo tegen haar kont aankijkt.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 20 jun 2019 - 21:26

De kleuren combi vind ik mooi staan bij Maxima. Maar zowel het model van de top als van de broek is vreselijk. De broek met die wijde pijpen is echt vreselijk. Het maakt Maxima dik. Jammer
Natan moet wel erg lekker zitten.
Jammer en het is zeker een heel groot verschil met wat ze in Groot Brittannië aanhad

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 20 jun 2019 - 21:00

Mooie top, fijne kleur, leuke ‘bellen’ en een stralende koningin die zich onvermoeibaar inzet voor een zaak die ook mij na aan het hart ligt. De rest snel vergeten en vergeven.

afbeelding van petra

petra

donderdag 20 jun 2019 - 20:16

De top vind ik leuk...de kleur staat haar heel mooi...de broek met die vouw vind ik niet mooi.

afbeelding van Adeline

Adeline

donderdag 20 jun 2019 - 20:07

Wat een vrolijke top draagt Maxima hier!
Wanneer deze net iets langer was uitgevallen, dan was ons de algehele krapte terplekke niet eens opgevallen...

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 20 jun 2019 - 19:55

Een spontane koningin en voor het kindergezelschap goed gekleed.
De top en de clutch zijn prachtig, de broek, tsja, wat zal ik daarvan zeggen.....

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 20 jun 2019 - 19:06

Ik heb haar nu op tv gezien. Toch ziet ze er erg charmant uit bij al die kinderen. Leuk die draperieeen!!!
Niet zoafstandelijk voor de kids, gezellig.

afbeelding van car

car

donderdag 20 jun 2019 - 19:02

Top opzich mooi als het doorgelopen had en in een jurkje was geeindigd! Dit bewijst maar weer dat ze geen modegevoel heeft! Jahahaha En claes en jan en af en toe eduard wel....(dit kan niemand namelijk geadviseeerd hebben, niemand!!!!

afbeelding van Claire

Claire

donderdag 20 jun 2019 - 21:16

Hier ben ik het helemaal mee eens.

afbeelding van car

car

donderdag 20 jun 2019 - 19:10

https://www.floryday.com/nl/product/Ruim-Broeken-Damesbroeken&leggings/1... even snel gezocht en kwam dit als eerste tegen....veeel mooier al! Ik denk dat de stof soepeler moet zijn en niet in z'on vreselijker lever beige kleur....echt een dooddoener voor onze koningin ( net als die koningsdagoutfit brrrr)...misschien als ze haar haar weer donkerder heeft dat het dan staat maar nuuu dus niet :))

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 20 jun 2019 - 18:34

Ik vindt de top heel mooi en goed staan. Ik vindt de wijde broek ook niet mooi, maar Maxima blijkbaar wel, anders draagt ze niet telkens weer een wijde broek. Ik denk dat we ons daarbij neer moeten leggen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 20 jun 2019 - 16:44

De top vind ik leuk, met die draperie, de kleur rood staat haar prachtig. Maar het totaalplaatje is het net niet.
Waar ik steeds naar blijf kijken, is die broek. Op zich hou ik niet van wijde damesbroeken, maar als Maxima daar wel van houdt en dit vindt passen bij koninklijke kleding zoals Josine hieronder ergens zegt, mij ook prima. Maar dan zou ik liever een soepelere stof gekozen hebben denk ik. Zoals die gele van de Zara die ze pas droeg.
Bij deze broek is de stof te stug en en zit de kruisnaad te hoog en is te duidelijk zichtbaar, daardoor wordt je blik daar steeds naartoe getrokken (bij mij in ieder geval) en dat vind ik hinderlijk. Bovendien lijkt ze nu een paar maten breder dan ze is.
Heb eens zitten googelen op 'wijde damesbroeken' en dan zie ik best veel wat lossere modellen. Meestal met hogere taille (en daarbij is een kortere top leuk) maar vooral zit het kruis dan lager, zodat het niet zo opvalt. Ik ben niet goed in linkjes toevoegen maar misschien kan iemand anders ook even meekijken. Je ziet bv direct bovenaan bij Shein een grijze losse wijde broek met strik in de taille, of paar regels verder, een roze broek met wijde pijpen van River Island. Dit soort broeken is misschien wat voor Maxima?

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 21 jun 2019 - 08:35

Nee, eigenlijk niet. Ik zag een meer flamboyanter model met hoge taille en ook een strik. Ik ga toch eens kijken hoe ik linkjes kan toevoegen ;)

afbeelding van zara

zara

donderdag 20 jun 2019 - 18:13

Wijde broeken dragen heerlijk, en ik gun Máxima deze "wijde broeken dag" van harte!
Ik deel trouwens de meningen over het cameltoe/liplees/vieze broek- probleem niet, lijkt me meer iets wat "in the eye of the beholder" ligt. De broek valt keurig wijd om de heupen, en zit zeker niet te strak. De mooie glanzende stoffen met heldere tinten compenseren wat mij betreft ook wel het wat bredere silhouet van de broek en de top. Er staan ook een paar feestelijke foto's op: https://dekrantvanmiddendrenthe.nl/artikel/1027083/koningin-maxima-bezoe...

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 20 jun 2019 - 18:20

Dank voor het filmpje. Daardoor zie je haar nu ook van de achterkant en daardoor zie je dat de broek ook in de bilspleet trekt.
De broek is dus gewoon te klein.

afbeelding van zara

zara

donderdag 20 jun 2019 - 18:55

Wat ik dus al zei: aan de voorkant "trekt" de broek niet, hij is dus niet te klein.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 20 jun 2019 - 19:12

Jawel hij trekt ook in haar kruis

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?