Koningin Máxima was woensdagochtend 9 september aanwezig bij de landelijke MuziekTafeldag, georganiseerd door de stichting Méér Muziek in de Klas. Tijdens de bijeenkomst in de Theaterhangaar in Katwijk spraken verschillende regionale vertegenwoordigers over ervaringen en successen om duurzaam muziekonderwijs in hun regio te verankeren. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas.

Méér Muziek in de Klas heeft in Nederland inmiddels veertien MuziekAkkoorden gesloten. Meer dan de helft van de Nederlandse basisscholen is op dit moment weer bezig met muziek. De duurzame verankering van muziekonderwijs in het lesprogramma verschilt nog per regio en per school. Tijdens de landelijke MuziekTafeldag kwamen vertegenwoordigers van het onderwijs, gemeenten en culturele instellingen bij elkaar, zowel fysiek als online. Aan bod kwamen onder meer hoe leraren beter uitgerust kunnen worden om muziekles te geven en hoe je financiële middelen kunt aantrekken om structureel muziekonderwijs te realiseren.

De Stichting Méér Muziek in de Klas is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Er werden MuziekAkkoorden getekend in onder andere de provincies Limburg, Friesland, Zeeland en Drenthe en in diverse regio’s en gemeenten zoals in Hellendoorn, de Liemers, Zutphen en omstreken, de stad Groningen en onlangs in Hoeksche Waard.

Mode
Outfit: gebloemde midi-jurk van NATAN 
Eerder gedragen: Ja 
Accessoires: nieuwe oorbellen van Prada

Het vestje werd door Ariane gedragen op Koningsdag 2018: 

Máxima met de jurk in 2017: 

In 2015:

Tijdens het debuut in 2013: 

Jurk van NATAN: 

De nieuwe schelpoorbellen komen van Prada. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

zaterdag 12 sep 2020 - 15:34

Ik vind de jurk wel leuk, hoewel het wit misschien wat flets is in combinatie met het harde paars/zwart, maar het sjaaltje erbij doet mij denken aan de outfits van stewardessen.

De commentaren van Bleu Style zijn inderdaad hilarisch. Maxima loopt al zo'n 20 jaar mee, komt overal ter wereld in de meest diverse gezelschappen in alle lagen van de maatschappij, maar commentator Bleu Style meent 'mevrouw' (inderdaad niet de correcte aanspreektitel) de maat te moeten nemen.
Dat koningin Elisabeth van de UK niet met mouwloze tops verschijnt lijkt me prima, maar Maxima kan het best hebben.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 10 sep 2020 - 07:00

Is dit het vestje dat door Alexia werd gedragen op Koningsdag 2018?

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 09 sep 2020 - 22:55

Leuke jurk die ik al weer vergeten was. Vlotste combi met huidkleurige panty, vestje en ietwat te grote schelpenoorbellen. Ze kan het absoluut hebben!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 09 sep 2020 - 22:42

Leuke jurk, sjaal vind ik in elk geval beter gedaan dan vorige keer. De oorbellen doen met denken aan mijn jeugd: houd maar eens een schelp tegen je oren, dan hoor je de zee... dat het het bloed is wat je door je oren hoort lopen wist ik toen niet. Vind het magisch!

Zwarte laarzen had ik leuk gevonden hieronder

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 09 sep 2020 - 21:39

Superleuke jurk die ik helemaal was vergeten. Bruist nu meer met sjaaltje, blote armen en losse haren!

afbeelding van Kitty

Kitty

woensdag 09 sep 2020 - 20:21

Uit wat voor jaar kruik kom jij met je bizarre commentaar. Dit helemaal om te gieren:
Echter, helaas mevrouw deze zijn voor privé doeleinden!

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 09 sep 2020 - 19:19

De combinatie van vandaag vind ik de mooiste en de oorbellen idd lekker groot, het past bij haar.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 09 sep 2020 - 19:03

Ik waardeer t zeer dat met regelmaat herdragen van leuke kleding. De oorbellen vind ik veeeeeel te groot. Maar dat t schuurt vind ik dan wel weer leuk.

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 09 sep 2020 - 16:46

Ze is weer helemaal terug na de vakantie, mooi om te zien hoe enthousiast ze zich inzet. Ik vind deze jurk mooi staan en met die armen kan ze best nog mouwloos dragen!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 09 sep 2020 - 16:00

Wat een fijne enthousiaste verschijning is Máxima toch. Ik vind de jurk geen topper voor Máxima, maar het sjaaltje en de oorbellen weet ze er weer een heel eigen twist aan te geven. Ik zou deze oorbellen nog wel eens willen zien bij een mooi Camel kleurig of haar Oranje Claes Iversen broekpak en dan met haar haar in een staart. Denk dat ik ze dan beter tot hun recht vind komen.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 09 sep 2020 - 15:57

Ik vind het leuk bedacht, ga je naar Katwijk dan doe je schelpen in je oren. Hoe toepasselijk met het strand vlakbij. En ik vind grote, opvallende accesoires zo goed bij haar passen. Dat vestje erbij is ook een heel goed idee met dit weer.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 09 sep 2020 - 15:07

De eerste drie keer vond ik deze bloemenjurk heel tuttig, heel stijf. Nu, met los haar, geinige oorbellen en een huidkleurige panty, vind ik hem opeens wél tof. Chapeau Máxima! En die armen wil ik ook ;)

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 09 sep 2020 - 17:59

Precies! Ik herkende de jurk niet eens omdat-ie nu zoveel leuker staat en meer positiefs doet.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 09 sep 2020 - 21:32

Ik had precies hetzelfde. Sjaaltje ook leuk erbij zo.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 09 sep 2020 - 15:00

Blijf Meer muziek in de klas een mooi initiatief vinden!

De kleuren van de jurk vind ik fris, het model in combi met de print en het sjaaltje erbij iets minder. Grote oorbellen vind ik eigenlijk vaak heel leuk bij Maxima als ze goed gecombineerd worden. Wat mij opvalt bij dit paar is dat als ze lacht, de ronde en brede vorm van haar oorbellen haar gezicht ook een stuk breder maken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 09 sep 2020 - 15:00

Pfff wat een enorme oorbellen. Die mag ze van mij gelijk weer doorverkopen.

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 09 sep 2020 - 14:59

Heel mooi! Gelukkig geen donkere panty’s, echt lelijk bij een lichte jurk, ik zou niet weten waarom deze jurk niet kan, mouwloos wat is daar mis mee en wat is er mis dat het niet zakelijk is, Máxima is geen zakenvrouw maar komt als koningin dus ook geen mevrouw zoals iemand zegt, beetje respectloos hoe er gepraat wordt over haar. Al was ze zakenvrouw dan zou deze jurk keurig zijn, nogal ouderwets al die regeltjes. Haar kapsel vind ik ook niet zo mooi maar is dat niet gewoon haar zaak hoe ze dat draagt? Ze kan het niet gauw goed doen, een boho jurk niet zakelijk, ik vind het echt onzin!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 09 sep 2020 - 14:54

Ik kan dit ook geen mooie jurk vinden...gelukkig draagt ze er geen donkere panty's bij.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 09 sep 2020 - 14:26

Het jurkje is leuk, naden weer niet passend op het patroon typeert Natan, tja.. mooier zou geweest zijn wanneer de koningin iets met haar haar zou hebben gedaan in plaats van dit. En die schelpen in haar oren.... zeker tijdens het bootritje waar we allemaal de foto’s van hebben gezien in Griekenland, uit de zee gevist. Nee m.i slaat zij hier toch echt de plank mis hiermee. Veels te groot, net als dat korsetceintuur van gisteren. Niet echt verfijnd. Ik dacht eerst dat ze kerstballen in had.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 09 sep 2020 - 14:03

Ik weet dat er veel fans zijn van deze japon, maar ik vind hem niet bij Máxima passen. Verder heb ik een hekel aan schelp oorbellen, deze zijn nog forser dan het paar dat ze al heeft. Maar, als je de laatste foto bekijkt met het vestje en het sjaaltje dan is het toch gewoon een plaatje? Dus ben ik toch (een rijmende) fan vandaag.
En iedereen die vindt dat ze te lang uit beeld is geweest, wordt dezer dagen weer prima bediend ;-)

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 09 sep 2020 - 14:16

Vind de oorbellen ook wel erg heftig idd

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

woensdag 09 sep 2020 - 13:43

Stijltechnisch is e.e.a. niet in balans met wat de ‘meetlat’ voor zakelijke bezoeken voorschrijft. De kans om deze wetenschap wat serieuzer te nemen, komt de professionele uitstraling/ de eerste indruk zondermeer ten goede!

Wanneer de kledingstijlen van 3, 8 en 9 september onder de loep worden genomen:
1. Mouwloze tops zijn not done voor zakelijke afspraken als ook belangrijk om de persoonlijke hygiëne te kunnen garanderen;
2. Een boho jurk is nu eenmaal geen zakelijke jurk. Het zijn fantastische jurken en zeer verleidelijk om altijd en overal te willen dragen. De prints, de patronen en de expressie ervan. Echter, helaas mevrouw deze zijn voor privé doeleinden!
3. Losse haardrachten komen helaas ook niet in het boekje van de zakelijke etiquette voor.

Een best wel spijtige conclusie/ reactie, echter eerlijkheid duurt het langst!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 10 sep 2020 - 11:46

....beste BlueStyle,

geheel met U eens. Jammer, dat enkelen zich in sarcastische uitlatingen verliezen en anderen U blijkbaar
géén andere zienswijze gunnen. Aan Uw kommentaar is niets toe te voegen.

afbeelding van Anouk

Anouk

donderdag 10 sep 2020 - 22:17

Nou Johanfrederik volgens mij is het principe agree to disagree ;-)

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 10 sep 2020 - 16:49

Vandaag wordt u op uw wenken bediend: een keurige paarse japon of deux pieces met mouwtje, een bescheiden riem, lengte over de knie met een nette pump. Veel eigentijdser en veel meer Máxima dan de wit-gebloemde japon.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 10 sep 2020 - 17:15

....U zegt het.

afbeelding van Anniek

Anniek

woensdag 09 sep 2020 - 17:38

ik ben het ook niet altijd eens met haar keuze, maar dit commentaar zou beter in de vorige eeuw, excuses ik bedoel de eeuw daarvoor, passen.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 09 sep 2020 - 18:12

LOL Anniek

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 09 sep 2020 - 16:04

Als dit zakelijke bezoeken waren geweest, had ik je gelijk gegeven. Alleen, dit zijn werkbezoeken, zonder zakelijk tintje. Deze bezoeken hebben haar aandacht en draagt ze een warm hart toe, met name muziek. Dat mensen zich netjes kleden is omdat zij de koningin ontvangen, geen zakenvrouw ;-) De zakenvrouw zie ik eerder wanneer ze in haar functie van de VN naar buiten treedt (niet de veldbezoeken, maar al die gesprekken).

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 09 sep 2020 - 16:00

Ach, wellicht denkt ze 'Je kunt me de boom in met je zakelijke protocol'. En misschien heeft ze ook wel gelijk. Ze is in ieder geval by far de minst saaie koningin/prinses die we momenteel kennen in West-Europa. Wat een verademing als je haar kledingstijl vergelijkt met bijvoorbeeld die supertuttige Kate, de stijve Mette-Marit of de altijd correcte Mary. Als dit blog over een van die drie ging dan was ik allang afgehaakt.....

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 09 sep 2020 - 16:00

Ach, wellicht denkt ze 'Je kunt me de boom in met je zakelijke protocol'. En misschien heeft ze ook wel gelijk. Ze is in ieder geval by far de minst saaie koningin/prinses die we momenteel kennen in West-Europa. Wat een verademing als je haar kledingstijl vergelijkt met bijvoorbeeld die supertuttige Kate, de stijve Mette-Marit of de altijd correcte Mary. Als dit blog over een van die drie ging dan was ik allang afgehaakt.....

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 13 sep 2020 - 16:16

Hi ,hi, ik moet er even om lachen als ik je commentaar lees. Ken jij supertuttige Kate, de stijve Mette Marit of de altijd correcte Mary persoonlijk dan? Veel mee gesproken soms? of een dagje samen op stap geweest? Samen gewerkt misschien? Volgens mij zou je dan iets meer recht van spreken hebben als je deze benamingen gebruikt. Dan leer je iemand wel een beetje kennen. Maar anders, acht, wat we zien op de plaatjes is ook maar een detail hoor. Wie weet zijn het wel heel leuke vrouwen binnenshuis en is onze koningin thuis minder leuk.Je weet het niet hoor. De buitenkant zegt niet alles!

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 09 sep 2020 - 21:31

Volledig mee eens! En lef heeft ze, supertof.

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 09 sep 2020 - 13:18

Classy !! Altijd goed

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 09 sep 2020 - 13:13

Prachtig jurk, heel stijlvol-elegant. de schoen vind ik minder , geeft de voet onnodig een plomp aanzien. Dan vind ik schoentjes, foto 2017, veel fijner, en eleganter. Maar goed, het gaat tenslotte over het bezoek.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 09 sep 2020 - 12:02

Gisteren zag ze er heel herfstig uit en nu weer wat zomerser.
Maar wel heel elegant gekleed. Gelukkig nu geen donkere panty's erbij, geen gezicht bij zo' n lichte jurk vind ik, nu is het beter.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?