Hare Majesteit Koningin Máxima houdt op dinsdagochtend 5 maart in De Rijtuigenloods in Amersfoort een korte toespraak bij het jubileumsymposium ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Qredits-Microfinanciering Nederland. Koningin Máxima spreekt in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Andere sprekers zijn staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en de oprichter en algemeen directeur van Qredits, Elwin Groenevelt. Ook komen er enkele ondernemers aan het woord en is er een paneldiscussie over het belang van alternatieve financiering voor ondernemers in Nederland. Na afloop van het plenaire programma hebben zowel Koningin Máxima als staatssecretaris Keijzer gesprekken met de ondernemers.

Qredits heeft als landelijke non-profit kredietorganisatie in de afgelopen tien jaar aan 15.000 startende en bestaande ondernemers een zakelijke lening verstrekt. Het gaat in totaal om 300 miljoen euro. Naast kredietverlening ondersteunt de organisatie ondernemers bij het opzetten en doorgroeien van hun bedrijf. Dit gebeurt door de inzet van 600 ondernemerscoaches. Dit zijn vrijwilligers die zelf een ondernemersachtergrond hebben. De coachingstrajecten zijn een belangrijke factor voor het slagen van de ondernemers. Uit onderzoek van Qredits blijkt dat 90% van deze bedrijven na 3 jaar nog bestaat. Ondernemers kunnen ook voor advies terecht bij de ‘Qredits Academy’ waar diverse trainingen en e-learningmodules worden aangeboden. Sinds enkele jaren is de organisatie ook actief op MBO-scholen met het onderwijsprogramma ‘EigenBaas’. Inmiddels hebben 5000 studenten dit programma gevolgd.

In januari 2016 ondertekende Qredits een leningsovereenkomst met de Europese Investeringsbank (EIB) om nog meer ondernemers te kunnen ondersteunen (zie RVD-persbericht nummer 389, 2015). Recent is de Qredits International B.V. opgericht om andere microfinancieringsorganisaties in Europa te adviseren. Sinds 2016 is de organisatie ook actief in het Caribisch deel van het Koninkrijk met kantoren op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Qredits is tien jaar geleden opgericht op advies van het Comité (destijds de Raad voor Microfinanciering) om ondernemers te ondersteunen die via reguliere banken geen leningen konden aanvragen.

Outfit: japon met een lijfje van grijze wol en een rok van okergele kant. 
Ontwerper: Natan. 
Eerder gedragen: Werkbezoek Duitsland, oktober 2018. 

Máxima met de outfit in Duitsland, oktober 2018: 


Foto: PPE/Nieboer

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

woensdag 06 mrt 2019 - 20:13

Prachtige kleuren, maar oh die pumps erbij.. wat zonde. Staat niet helemaal geweldig en slaat zo net de plank mis. Jammer, dit kan ze beter! Verder de oorbellen wel erg leuk bij de kleurkeuze.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 06 mrt 2019 - 10:07

Ik vind het geen geweldige look, maar sluit me aan bij degene die zeggen dat ze dit liever zien dan een strakgetrokken koningin. Ben wel heel benieuwd wanneer de koningin haar haren gaat knippen, deze look kan geen jaren meer duren denk ik.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 06 mrt 2019 - 06:22

Inderdaad Henny .... Volop opmerkingen dat het haar niet gewassen lijkt en 1 iemand doet een suggestie voor een hoed aan Maxima...... Het haar valt dus echt op..... En niet op een positieve manier. Zonde!

Ik wil nog even opmerken dat de make up van Maxima toch weer prachtig is aangebracht. Volgens mij doet ze dat vaak zelf en dat kan ze goed

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 06 mrt 2019 - 03:02

Och jeetje!! Zie ook fotos en comments op newmyroyals.com. Onze koningin maakt niet een beste indruk ... .

afbeelding van Sjanie

Sjanie

dinsdag 05 mrt 2019 - 23:06

De foto's worden altijd recht van voren gemaakt , dat is de meest onvoordelig een positie om iemand in beeld te brengen .

afbeelding van Anna68

Anna68

dinsdag 05 mrt 2019 - 22:54

De koningin is altijd smaakvol gekleed, maar please geef haar een nieuwe kapper. Wellicht mag ze de kapper van Kate lenen.

afbeelding van Sjanie

Sjanie

dinsdag 05 mrt 2019 - 21:02

Even antwoord op de vraag , van welke handwerk techniek het kant van de rok gemaakt is .
Het is met dunne kantwol gekantklost , het is waarschijnlijk een gekloste strook kant de zoom en de bovenkant van de rok heeft een identieke geschulpte rand , omdat het een rechte lap was hebben ze er geen zijnaden in gemaakt maar met plooitjes op het bovenlijf je gezet , vandaar dat de rok iets ,bol, valt .

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 05 mrt 2019 - 20:20

Ik kan de jurk niet mooi vinden... op naar morgen! . Dan zal ze vast iets nieuws aan hebben. ( vermoed ik) Ik kan me trouwens niet ergeren aan haar haar. We zijn nou eenmaal niet allemaal geboren met een volle bos haar... Ze heeft wel een lekker kleurtje van de wintersport!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 05 mrt 2019 - 20:20

Ik kan de jurk niet mooi vinden... op naar morgen! . Dan zal ze vast iets nieuws aan hebben. ( vermoed ik) Ik kan me trouwens niet ergeren aan haar haar. We zijn nou eenmaal niet allemaal geboren met een volle bos haar... Ze heeft wel een lekker kleurtje van de wintersport!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 05 mrt 2019 - 20:17

Mede in het kader van DOESLIEF, ik ben het met Josine (sterkte!) eens dat de authenticiteit van Maxima mij zeer charmeert. ‘Be your age’ maakt haar karaktervol. Al dat fotoshoppen vind ik vreselijk koningin Mathilde lijkt plots wel 20 kilo lichter en dunner dan haar dochter (was in de vogelpoepjes jurk met dank aan Merel) of de koninginnen Rania en Lethitzia hebben opeens een zeer scheve mond alsof ze een ernstige aanval hebben gehad. En tja die 2 laatste zinnen zijn dus weer niet DOESLIEF, valt niet mee dus!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 05 mrt 2019 - 19:02

Niets mis mee jurk, maar ook geen topper. Prima voor deze gelegenheid. Tijdens het bezoek van morgen in Bremen worden we vast weer met een nieuwe outfit verrast.
Ik vind het nog altijd jammer dat ze haar haar niet wat vaker draagt zoals het laatste bezoen in Buenos Aires. Een Franse paardenstaart is een mooie tussenvorm van los en opgestoken haar en staat haar fantastisch. Maar ik heb ook veel bewondering voor het feit dat Máxima trouw blijft aan haar eigen keuzes. Wat ze ook draagt ik waardeer haar passie en enthousiasme voor het onderwerp.

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 05 mrt 2019 - 17:34

Ik zou die grijze bovenkant er onmiddellijk vanaf afknippen. En dan een mooi zwart coltruitje met een wat langere korte mouw erbij dragen, van Filippa K bijvoorbeeld. Ik denk dat dat veel stijlvoller staat.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 05 mrt 2019 - 20:40

Super idee Jannie!

afbeelding van Dahlia

Dahlia

dinsdag 05 mrt 2019 - 17:17

Geen mooie outfit voor vandaag. De kleur grijs staat haar niet en de jurk is niet mooi. Tja en dan het haar. We kunnen het blijven zeggen en ik vind het zelf ook heel onverzorgd maar dr veranderd niks aan;)

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 05 mrt 2019 - 21:23

Meghan ziet er weer stralend uit.
Ben ontzettend benieuwd naar de looks van de baby. Het belangrijkste is natuurlijk dat het kindje straks gezond is.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 05 mrt 2019 - 19:32

Op 11 maart nog een keer.
an event at Canada House in London.

Dat die lengte iedereen lijzig maakt kan ik niet met je eens zijn. Bij Kate is dat het geval omdat ze lang en dun is (tante Sidonia ;-) ). Maar ik bijvoorbeeld ben wat kleiner dan Kate en niet zo dun en dan maakt die lengte me wat langer en slanker, niet lijzig, terwijl als ik iets korts draag ik kleiner en propperiger lijk.
Ik draag dus juist graag langere rokken en rokken.

De jurk van Maxima vind ik niet mooi trouwens.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 05 mrt 2019 - 21:21

Leuk die verschillen. Mij maakt zo n lange jurk t erg braaf.
Ik kijk uit naar morgen onze queen en 11 maart Meghan !

afbeelding van Dahlia

Dahlia

dinsdag 05 mrt 2019 - 17:18

Ja mooi is Meghan hè! En Kate ook zoals altijd.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 05 mrt 2019 - 18:42

Meghan ziet er inderdaad mooi en uit Kate in mijn ogen stijf en lijzig. Maar ja... smaken verschillen. Over Maxima kan ik ik kort zijn: vreemde jurk in mooie kleuren. En over haar kapsel is al genoeg gezegd.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 05 mrt 2019 - 20:40

Echt verbazend hoe mooi de jurk van Meghan zit, terwijl het zo'n stijve stof is en er een flinke buik inzit!!
Ik ben zeer benieuwd wat voor een babytje er geboren gaat worden! :-) Een roodharig jongentje met het mooie teintje van zn moeder!!
De jurk van Kate vind ik vreselijk!!
Veel te ouwelijk en nu lijkt ze al helemaal geen boezem meer te hebben.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 05 mrt 2019 - 23:53

Sjanine, zo zie je maar dat het wel kán, een jurk van een stuggere stof die goed valt. Maxima kan daar aan zien dat als ze niet alles te klein koopt het heel mooi kan staan iets van een dergelijke stof.

Ik vind het wel raar dat Meghan binnen een jas aanheeft terwijl niemand dat heeft.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 05 mrt 2019 - 15:32

Grijs en geel vind ik een mooie combi, die Maxima goed staat. Deze jurk vind ik echter niet mooi. Model zit raar. Ik hoop dat Maxima echt van Natan afstapt en een ander modehuis kiest.

afbeelding van Evanne

Evanne

dinsdag 05 mrt 2019 - 15:00

Alsof ze zo onder de douche vandaan is gekomen zonder iets aan haar haar te doen, piekerig.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 05 mrt 2019 - 14:54

Ik vind de materialen en het kleurenspel van de jurk erg mooi, maar de proporties niet. De boezem lijkt erg laag te hangen door de hoge taille en ik mis daardoor wat 'lucht' tussen taille en decolleté. En een mooi kapsel mis ik ook, maar het authentieke van Máxima spreekt me ook juist weer aan. Zie haar stralen op de laatste foto! Heerlijk met kraaienpootjes en wat rimpels in haar voorhoofd. Wat een verademing in een wereld vol perfecte celebrities!

afbeelding van zara

zara

dinsdag 05 mrt 2019 - 16:11

Helemaal mee eens!
(Maar inderdaad, wat de jurk betreft, die mist een goede taille, daarom valt hij voor mij in de categorie "gezellige moeke" jurken.)

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 05 mrt 2019 - 14:37

We hebben deze jurk bij het Duitslandbezoek natuurlijk al besproken, nu ik hem weer zie blijf ik die gele wolstof onwaarschijnlijk mooi vinden, zo ook de combi met het grijs.
Helaas pakt de verwerking van beide stoffen niet goed uit.
( der haren gaan deze keer wel over een grens voor mij).

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 05 mrt 2019 - 14:03

Ik vind het geen mooie jurk. De hoge taille niet, de aangeknipte mouw niet, de stolpplooien niet, de vervilte wollen 'schort' niet (alsof een gehaakte omslagdoek te heet is gewassen en vervolgens met plakvlieseline beetje luk raak op de jurk is gestreken, het doet een beetje macrobiotisch-biologisch Gudrun-Sjödénachtig aan, ik kan daar niet zo goed tegen, terwijl ik wel van handwerk en kleur en een maf detail houd, het is een dunne lijn...). De kleurcombinatie vind ik prachtig.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 05 mrt 2019 - 13:57

Hier word ik niet blij van... Ik vind de gele rok sowieso niet mooi en die zit veel te hoog in de taille. Haar kapsel is slordig. Heel jammer!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 05 mrt 2019 - 14:41

Jammer genoeg komt de jurk vandaag weer niet tot zijn recht.. ik had gehoopt dat met goede onderkleding, het geheel er niet zo ouwelijk uit zou zien..
Daarbij stoort het kapsel me niet zo!
De foto's van RbR zijn toch geweldig met dat kleine meisje!!
Ze had er duidelijk niet zoveel zin in, maar later is ze er trots op dat ze zulke leuke foto s in haar plakboek heeft zitten :-).

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 05 mrt 2019 - 14:52

De jurk vind ik heel mooi! De verhoogde taille hou ik van. En de kleurencombi vind ik prachtig! De bijzondere stof van de rok ook heel mooi.
Maar haar kapsel, helaas!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 05 mrt 2019 - 13:16

ja t scheelt welke foto je ziet.
Bij Robin ook wat vlottere foto's waar de jurk ook beter uit komt.
Ik had een meer zakelijke outfit verwacht. Maar deze kan ook wel.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 05 mrt 2019 - 13:15

Ik vind dit geen mooie jurk helaas, door de hoge taille lijkt het net of haar borsten ergens op rusten. De kleurencombinatie vind ik wel mooi! Fijn om Maxima weer te zien.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 05 mrt 2019 - 13:11

Op twitter zijn beelden (Rick Evers) waar het haar eventjes beter lijkt te zitten. Niet dat het veel bijzonders is dan, maar goed. Ze haalt natuurlijk 80x haar handen door het haar, daardoor zit het vaak extra slordig. Tja en die pieken, daarover is al zoveel gezegd. Zelf zal ze het erg mooi vinden denk ik.

afbeelding van Sandra

Sandra

dinsdag 05 mrt 2019 - 12:56

Jurk voldoet prima voor de activiteit, het kapsel helaas niet.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 05 mrt 2019 - 12:35

Ik schrik hier eigenlijk van.... weinig optredens in de agenda dus ik keek er naar uit....helaas. de jurk heb ik nooit geweldig gevonden en vind ik eigenlijk best vormloos maar dat haar.... Alsof ze gedacht heeft; ik moet weer ten tonele verschijnen wat zal ik er nu van maken? Nou snel even dit en dat.....ik mis de Maxfactor al een hele poos tijdens haar Koninginnelook. Jammer.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 05 mrt 2019 - 12:32

Jurk niet echt geweldig, maar het haar spant de kroon vandaag.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 05 mrt 2019 - 12:22

Vilt? Leuk om haar weer te zien maar ik hou hier niet van, net zo gezocht als de grijze jurk met dr groene verfdruppels / ladders.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 05 mrt 2019 - 12:09

Dames, dit is toch een gehaakte rok? Of is er toch een andere handwerktechniek gebruikt? Bij Natan spreken ze over kant van wol.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 05 mrt 2019 - 14:05

Josine, dit is zeker kant gemaakt van wol. Natan is niet mijn favoriet, zoals inmiddels wel belend is, maar stofkennis hebben ze wel.
Ik las dat je opgenomen bent, heel veel sterkte en wij bidden voor je.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 05 mrt 2019 - 17:26

Ben je opgenomen Josine? Ik heb misschien iets gemist. Ik hoop dat het niets ernstigs is. Heel veel sterkte!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 05 mrt 2019 - 18:25

Hopelijk gaat het goed Josine met jou en de kleine!

Maxima heeft geen armbanden om;) , verder niet zo,n mooie outfit en zeker geen mooi kapsel. Wel vrolijk....

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 06 mrt 2019 - 15:53

Josine is inderdaad opgenomen in het ziekenhuis. Vanmorgen ben ik even met mijn dochter bij haar op bezoek geweest, omdat ik toevallig in de buurt was. Ik wil jullie gerust stellen: ze ziet er goed uit! Maar het is pittig ivm de misselijkheid. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Verder laat ik het even aan Josine over wat ze precies wil vertellen ;).

Over een paar weken hoop ik het bloggen een poosje van haar over te nemen, maar dat terzijde.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 05 mrt 2019 - 19:25

Om haar linker pols zie ik een horloge en een armband.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 05 mrt 2019 - 19:35

Ja , maar rechts niets te zien en dat is wel eens anders geweest met zó veel bling aan haar pols.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 05 mrt 2019 - 12:34

Kantklossen zou een optie kunnen zijn.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 05 mrt 2019 - 11:54

Mooie keuze, maar ik hoop dat de top van de jurk er dan nu beter uitziet!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 05 mrt 2019 - 11:22

Ik denk de jurk die Maxima in Duitsland droeg.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 05 mrt 2019 - 11:27

Ja goed gezien dat is hem inderdaad jeanine68 zonder hoofddeksel deze keer maar met donkere pumps

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 05 mrt 2019 - 11:18

Los haar,grijze top beige gele rok

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?