Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdagochtend 9 mei de openingstoespraak bij de internationale conferentie Future of Health Coverage in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Zij doet dit in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). De conferentie wordt georganiseerd door Financial Times in samenwerking met het Joep Lange Instituut en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking neemt deel aan een dialoog over het belang van internationale samenwerking voor Global Health.

De conferentie richt zich op de rol van mobiele technologie voor structurele verbetering van de gezondheidszorg in met name ontwikkelingslanden. Dankzij technologische innovaties kunnen meer mensen direct bereikt worden en toegang krijgen tot goede en betaalbare zorg. Het Joep Lange Instituut, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de non-profit organisatie PharmAccess werken al jaren samen aan initiatieven die de gezondheidssystemen in ontwikkelingslanden verbeteren.

Koningin Máxima gaat in haar openingstoespraak onder meer in op het belang van fintech voor de verbetering van toegang tot financiële diensten. Zij richt zich in het bijzonder op het belang van ziektekostenverzekeringen en veilige spaarmogelijkheden. Uit cijfers van de Wereld Bank Groep blijkt dat jaarlijks circa 100 miljoen mensen terugvallen in armoede vanwege ziektekosten.

Eind oktober 2017 bracht Koningin Máxima in haar VN functie een bezoek aan Nigeria. In de deelstaat Lagos sprak zij in een ziekenhuis met patiënten, artsen en consulenten over een gesubsidieerde digitale ziektekostenverzekering van PharmAccess en de lokale overheid. Naast de bijdragen van Koningin Máxima en minister Kaag, houdt Soumya Swaminathan, plv. directeur-generaal programma’s van de Wereldgezondheidsorganisatie de keynote speech.

Het Joep Lange Instituut is een onafhankelijke organisatie die zich richt op het samenbrengen en mobiliseren van stakeholders om mobiele technologie maximaal in te zetten voor de ontwikkeling van financieel gezonde zorgstelsels. Het doel is om wereldwijd mensen toegang te geven tot efficiënte en betaalbare gezondheidszorg.

PharmAccess wil door middel van een publiek-private samenwerking en maximale inzet van mobiele technologie en innovaties de toegang tot goede en betaalbare zorg voor mensen in Afrika verbeteren.

Koningin Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie adviseert zij de secretaris-generaal en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het GPFI, Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering van de G20.

Uitblinkerslunch:

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima lunchen in Paleis Noordeinde met 28 uitblinkers: Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

  

Foto ©RVD, Jeroen van der Meyde

Outfit:  ingekorte maxi-jurk van Giambatista Valli. Nu dus een midi ;-) 
Eerder gedragen: 12 februari 2019, VN-reis Jordanië.
Accessoires: oa een clutch van Natan en oohangers van juwelier Steltman.

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Daan01

Daan01

zaterdag 11 mei 2019 - 10:49

Hebben jullie de beelden uit Sevilla gezien!!!!

afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 11 mei 2019 - 10:51

Zie de log hierover ;-))

afbeelding van Daan01

Daan01

zaterdag 11 mei 2019 - 11:13

Moest de site ff op nieuw laden , sorry !

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 10 mei 2019 - 08:21

Geweldig mooie jurk. Zou ik graag hebben. En de wat donkerdere haarwortel vind ik ook mooi. Alleen jammer van de deken (ik snap het wel, je weet nooit hoe warm het binnen is of hoe warm je het zelf zal hebben, ik bedoel, ik ben ook een vrouw, maar wel jammer, al weet ik ook niet goed wat hier dan beter bij past (voor mij werken, als ik even ongegeneerd reclame mag maken, ik heb geen aandelen, icebreaker hemdjes meestal wel goed, dunne wol, koel als je het warm hebt en warm als je het koud hebt)).

afbeelding van zara

zara

vrijdag 10 mei 2019 - 07:56

Eerst en vooral een compliment voor alle dames op de grote groepsfoto! Veel leuke, spannende dessins en gedurfde kleuren, en allemaal prachtig verzorgd (kobaltblauw broekpak, prachtige maïsgele rok, jurk met gouden riempje, enzovoorts!). De outfit van Máxima past hier prima tussen. Origineel, om dit leuke stofje zo in te korten naar midi, en mooie combi met de zachte kleur van de suede tas en pumps.

afbeelding van Maaike

Maaike

vrijdag 10 mei 2019 - 10:20

Helemaal mee eens ! Alle dames prachtig. Het haar van Maxima is zoveel mooier met een lichte slag. Er zitten nu ongetwijfeld extensions in, maar het zou ook prima kunnen met alleen haar eigen haar.

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 09 mei 2019 - 22:34

Wat vreselijk dat ik er 23 keer op sta, sorry, sorry, kan iemand het verwijderen?

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 09 mei 2019 - 23:05

Jij dacht: laat het nu maar eens duidelijk zijn wat ik er van vind...... lachen toch.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 10 mei 2019 - 11:32

Ik heb het gemist, doe nog ‘ns ;)

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 09 mei 2019 - 22:26

Wat een mooie verschijning vandaag! Met de combinatie van de oorbellen, de clutch en schoenen is het echt een feestje! En al tig keer hier genoemd; haar haar en make-up is erg mooi gedaan.

afbeelding van Jrn

Jrn

donderdag 09 mei 2019 - 21:42

Mooie moderne modische koningin.
Cijfer 9,5

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 mei 2019 - 20:34

Leuk de jurk zo in kortere vorm.
Goed initiatief van hen om deze luitjes in t zonnetje te zetten.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 09 mei 2019 - 20:27

Wat zit haar kapsel en make-up mooi. Zo is los haar schitterend. De jurk is leuk vermaakt, maar van mij had met name dat zwarte paneel ook wit mogen zijn. Ik blijf het een mengelmoesje vinden die ik persoonlijk niet zo mooi vind.

En nu gaat het hier niet over de gasten, zijn Maxima en Willem-Alexander heel toegankelijk en snap ik het imago van een rapper. Maar wat Ronnie Flex aan heeft, is wel heel erg casual. Een hele broek en een overhemd met lange mouwen is toch wel het minste. Of ben ik nu ouderwets?

afbeelding van Maaike

Maaike

vrijdag 10 mei 2019 - 10:30

Nee hoor, ik vind je niet ouderwets. Er zal geen kledingvoorschrift zijn geweest. Misschien heeft hij zelfs wel zijn duurste broek aangetrokken ;-)). Een net pak zal niet bij hem passen, maar een mooie spijkerbroek met een overhemd zou inderdaad wel wat netter zijn geweest.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 10 mei 2019 - 17:58

Het kledingvoorschrift was 'tenue de ville'. En een spijkerbroek met gaten past daar niet echt bij ;-)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 09 mei 2019 - 20:14

Prachtig! Vrouwelijk en super verzorgd. Leuk dat de jurk korter is. Prachtige make up..wat zou ik graag zo eens onder handen genomen willen worden: mijn haren gedaan en mijn make-up en kleding.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 mei 2019 - 22:12

-

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 09 mei 2019 - 20:00

Beeldige jurk en haar kapsel is ook verzorgd! Echt prachtig staat deze jurk, kan niet anders zeggen,

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 09 mei 2019 - 23:23

Jij studeert blijkbaar voor cassetterecorder ;). 2, 3 of 4 keer hebben we al heel wat keren mee gemaakt, maar 23 keer plaatsing nog niet. Je hebt dus een MKM record gebroken! Lol.

Wees gerust, ze zijn - op 1 na - verwijderd, dus het staat er weer keurig netjes bij ;).

afbeelding van Maria Rose

Maria Rose

vrijdag 10 mei 2019 - 08:56

Haha Twor, ik dacht dat m'n telefoon bleef hangen. Niet dus

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 09 mei 2019 - 20:35

Hahaha Marly, jij vindt het 23 x leuk en ik geen 1 x behalve haar haar!

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 09 mei 2019 - 22:23

Ja daar kunnen er dus 22 van verwijderd worden ;)

Marly, als je toevoegt even wachten want soms gaat dat wat traag en als je dan weer op toevoegen klikt komt het er meerdere keren te staan, zoals je ziet ;)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 09 mei 2019 - 19:42

Foto uitblinkerslunch heb ik zojuist ff toegevoegd voor Josine. Josine komt inderdaad niet overal tegelijk aan toe. Ik heb het even heel kort gehouden, en gewoon toegevoegd aan de log, ze draagt toch dezelfde kleding. En, we kunnen ieder moment visite krijgen ivm onze trouwdag.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 10 mei 2019 - 07:58

Gefeliciteerd met de trouwdag!

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 09 mei 2019 - 21:32

Gefeliciteerd ! En dan ook nog bloggen ? Soms echt ongelooflijk wat jij en Josine hier allemaal doen naast een fulltime gezin.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 10 mei 2019 - 08:51

Dank je wel allebei! Gelukkig was dit alleen even snel iets toevoegen, tussen het etentje en de visite door ;). Gisteravond met de visite even een stukje van onze trouwfilm terug gekeken. Wat heerlijk om weer te zien. Echt na genieten. De kids hebben ook een stukje gekeken, hadden ze nog nooit gezien. Zo leuk!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 09 mei 2019 - 19:41

Wat ziet ze er leuk uit en wat bijzonder dat de gastvrouw (loco-burgemeester?) matchende kleuren draagt. Ik vind dit niet de mooiste kleuren combinatie, maar hè staat haar wel heel erg goed.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 09 mei 2019 - 19:32

In tegenstelling tot iedereen vind ik deze jurk vreselijk. Ik vind Maxima er wel stralend uitzien
Haar kapsel zit leuk

afbeelding van Meike

Meike

donderdag 09 mei 2019 - 19:06

Naaaah wat leuk! Serieus, alles goed dit keer! Je zou zo een 11 geven!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 09 mei 2019 - 18:39

Heel leuke jurk!!
De vrouw erachter draagt een Zara’tje

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 09 mei 2019 - 16:05

Ja, er is ook Uitblinkerslunch vandaag! Maar ik denk dat Josine erg druk is met haar kleuter, peuter, baby, huishouden en de website even op haar beurt moet wachten! Respect, Josine voor het hooghouden van die vele ballen! We wachten rustig af. Af en toe even op de nieuwssites of twitter kijken dan lees je ook al veel.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 09 mei 2019 - 19:11

Zeker respect hoor, het was absoluut geen kritiek.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 09 mei 2019 - 15:45

Er was vandaag ook een uitblinkerslunch, zijn daar geen foto's van? Misschien is de lunch nog bezig eigenlijk denk ik nu.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

donderdag 09 mei 2019 - 15:26

Prachtig! Ik zeg niks meer aan doen;)

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 09 mei 2019 - 14:12

Mooi en verzorgd ziet zij er vandaag uit!

afbeelding van Sandra

Sandra

donderdag 09 mei 2019 - 10:44

De jurk van het bezoek aan Jordanië.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 09 mei 2019 - 10:24

Nieuwe jurk. Stippel, zwart, ander dessin. Mooi plaatje.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?