Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 11 juni een werkbezoek gebracht aan vrijwilligersorganisatie House of Hope in Rotterdam. De organisatie helpt kwetsbare bewoners van Rotterdam-Zuid bij maatschappelijke, financiële en praktische problemen. House of Hope is één van de deelnemers van het programma ‘Meedoen, samen uit de armoede’ van het Oranje Fonds.

Koningin Máxima ontmoette de oprichters en bestuursleden van House of Hope en sprak met hen over het ontstaan van de organisatie, de aanpak van het verbinden van wijkbewoners en de plannen voor de komende jaren. Ook zijn de gevolgen van de coronamaatregelen voor het werk in de wijk, voor de ondersteuning van mensen met hulpvragen en voor het contact met zowel wijkbewoners als vrijwilligers gedeeld. Koningin Máxima ging vervolgens met medewerkers en vrijwilligers van House of Hope in gesprek over de activiteiten die zij organiseren, over het verbinden en versterken van mensen en over het inzetten van de talenten van de bewoners voor de wijk. Aansluitend sprak Koningin Máxima met een aantal deelnemers over wat de gesprekken, spreekuren en andere activiteiten van House of Hope voor hen betekenen en over hoe hun persoonlijke situatie is verbeterd .

Het vierjarige programma ‘Meedoen, samen uit de armoede’ van het Oranje Fonds ondersteunt sociale projecten die mensen stap voor stap uit de armoede helpen. Door trainingen, workshops en coaching kunnen de deelnemende initiatieven ervaringen delen, zich verder ontwikkelen en meer mensen bereiken. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Mode 
Qua kleding blijft Máxima op de Spaanse confectietour, want ook vandaag droeg ze weer nieuwe items van Massimo Dutti. 

Bij aankomst had de koningin een fossielketting om. Bij vertrek niet meer omdat het sieraad brak tijdens het bezoek.

Leren blouse uit de limited collection van Massimo Dutti: 

Geribde trui met asymmetrische mouw van Massimo Dutti: 

De culotte kwam eerder deze maand ook al in beeld, en komt van Zara. 

Clutch van Kayu: 

Het is de vierde keer in korte tijd dat Máxima kiest voor een lichte ton sur ton-look met pantalon. 

Shoppen à la Mäxima 
- Asymmetrische top, gelijk aan die van Máxima. €59,95 
- Leren blouse, gelijk aan die van Máxima. €199,00
- Clutch met steensluiting van Bulaggi. €44,95
- Oorstekers van Fossil. €34,40 
- Culotte van Someday. €99,90
- Beige pumps van L.K.Bennett. €176,- 
 

 

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 15 jun 2020 - 11:17

....Jammer, het bedoelde artikel in Vorsten.NL is helaas verwijderd. Wellicht wegens de scherpe kritiek op vooral
de titel: 'Schandalig - Waarom koopt Maxima zoveel Kleding in het buitenland ?'

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 14 jun 2020 - 17:26

Goed kritisch interview van u @Josine in het blad Villamedia over de kleding van Maxima! Ja ik vind het ook uiterst jammer hoor dat ze nooit naar Addy van den Krommenacker gaat, maar wel altijd en eeuwig maar die slordige Natan. Addy is ook een unieke verfijnde en een perfecte couturier.

afbeelding van Ella

Ella

vrijdag 12 jun 2020 - 18:45

Ik vind dit soort nude tinten erg mooi bij Máxima’s haar-en oogkleur en mooi bij het seizoen. Ik mis bij dit soort outfits een taille en daardoor een lijn. . Culottes mogen wat mij betreft verboden worden. Het overzicht laat prachtig zien waarom. Ketting vind ik echt des Máxima’s en mooi. En wat een fraaie oorbellen. Subtiel, zeker voor haar doen. Zijn die nieuw?

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

vrijdag 12 jun 2020 - 15:55

Nou, ik vind haar schoenen echt om in te bijten. Dan niet de schoen maar de kleur. Waar ze vaak voor bruin suede kiest, vind ik dit gewoon helemaal top!
Kijk eens hoe mooi compleet deze kleur dit heerlijke zomer outfit maakt! Het is een aanrader!

afbeelding van Elles

Elles

vrijdag 12 jun 2020 - 14:54

??ik snap het niet.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

vrijdag 12 jun 2020 - 10:24

Oh oh, die culottes! Ik kan ze alleen zien als half afgeknipte broekspijpen. Zo onflatteus. De bloes vind ik wel lekker stoer. Van leer? Dat weer wat minder. Was leuker geweest op de lange broek. Maxima lijkt van thema's te houden. Nu het thema écru ton sur ton...

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 jun 2020 - 09:02

Zou ze gesponsord worden door MD? Prima al die nude tinten maar ik word er wel een beetje lacherig van. Het is niet haar sterkste look maar ze heeft er wel iets eigens van gemaakt. De blouse, top en clutch zou ik best willen dragen. Is het gouden 'touwtje' om haar pols nieuw? En wat is die ring lelijk.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 12 jun 2020 - 11:23

Nou @Jens, ik durfde het al niet te benoemen maar ben het roerend met u eens. Er kwam één woord in mijn gedachten op toen ik hem zag; boksbeugel. Of mag ik dat niet hardop zeggen?

afbeelding van AdrianavD

AdrianavD

vrijdag 12 jun 2020 - 08:55

Zo'n leren blouse is supertof. Culotte ook helemaal van nu en kan ze goed hebben met haar lengte. Had de set met andere schoenen en tas afgestyled. Wel heel veel nude en toon op toon de laatste tijd. Heel veel betaalbare confectie (waarom?) Best saai eigenlijk...Misschien om de aandacht uit te laten gaan naar de projecten die worden bezocht? Vraag me ook af waarom een koninginnelook nu niet zou kunnen, ze is toch zeker de koningin? Dus ik zeg lekker shoppen in eigen kast en misschien een beetje downstylen met iets minder pracht en praal dan gewoonlijk.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 12 jun 2020 - 08:19

Wel leuke set. Ik had er alleen een andere tas bij gekozen in plaats van deze chique clutch. Die valt qua stijl hier een beetje buiten.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 11 jun 2020 - 23:56

Tja... ze had beter kunnen blijven zitten...op die foto leek mij de set leuk....
Ik ben toch eigenlijk bang dat haar eigen gevoel voor mode/smaak toch niet erg sterk is.
Toch maar weer eens een Natannetje uit de kast halen?

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 12 jun 2020 - 14:39

Alsjeblieft niet zeg. Dat stijve Koninginneharnas van Natan... zo weinig origineel ook. Ze lijkt dan altijd een kopie van Mathilde.
Ik weet ook wel dat bovenstaande looks (en kapsel!) allemaal niet zo perfect zijn, maar het is wel wat bij Maxima past. Ik vind het toegankelijk en losjes.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

vrijdag 12 jun 2020 - 17:42

Echt niet mee eens...........`losjes, niet perfect, toegankelijk is de beschrijving; Mee eens ! Alles wat een koningin nou juist niet moet zijn, dacht ik zo, wanneer zij in functie is. En die culottes, ik begrijp echt niet, dat een elegante vrouw daar voor kiest.....; Maar ze draagt ze zo vaak, dat het bijna went.......# gemiste kansen

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 12 jun 2020 - 19:55

Dus in uw ogen moet een koningin ontoegankelijk zijn, stijf en perfect. Na ja, dat zou niet mijn koningin zijn denk ik.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 13 jun 2020 - 09:43

De mijne ook niet. 'Ontoegankelijk'....het zal maar over je gezegd worden. Ik hoop niet dat mensen dat ooit over mij zeggen.

Wellicht bedoelt hij het anders......

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

zaterdag 13 jun 2020 - 20:43

Vinden jullie Beatrix dan zo ontoegankelijk? Ik vind dat niet; er is een mooi woord om haar te beschrijven: vriendelijk-afstandelijk.....en ik vind dat bij een koningin( of oud-koningin) passen. Misschien ook een kwestie van smaak, maar ik vind soms, dat Maxima iets te toegankelijk is....het is , in haar functie, niet een `vriendin`van ons Nederlanders, maar onze koningin, en daar hoort een zekere mate van afstand bij. De koninklijke waardigheid vraagt daarom........; Precies daarom vind ik het heel leuk, dat Beatrix er uit ziet, zoals ze er uit ziet: niet zoals de meeste andere vrouwen van haar leeftijd. En daarom ook, vind ik Maxima, in echte `koninginnekleren`, zoals die van Natan, het mooist om naar te kijken. Tja.......ieder zijn voorkeur, en smaken verschillen !

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zondag 14 jun 2020 - 19:02

...geheel met Uw mooie verwoording eens. Lees maar eens het artikel in Vorsten. Het feit, dat de Koningin
haar kleding veelal in het buitenland koopt is geen wonder. Er zijn maar weinig nederlandse couturiers, die
kunnen tippen naar franse, italiaanse of belgische ontwerpers.. Enkelen natuurlijk uitgezonderd, die eveneens
prachtig handwerk leveren, zoals Hr. Taminiau of Hr. Krommenacker. Een Koningin heeft veelal andere
criteria voor kledingkeuze, dan een doorsnee nederlandse vrouw. Haar funktie kan zij niet naast zich neerleggen
en moet uitdrukking in haar uiterlijk en kleding vinden.

afbeelding van Anouk

Anouk

zaterdag 13 jun 2020 - 21:01

Ik vind vergelijkingen tussen Beatrix en Maxima altijd scheef eerlijk gezegd. Beatrix was staatshoofd, Maxima is vrouw van het staatshoofd. Een andere positie, een ander soort benaderbaarheid. Claus was ook veel meer benaderbaar dan Beatrix en dat vind ik best logisch. Als staatshoofd heb je een andere positie dan de echtgenoot. En vergeet niet: ook nog eens twee verschillende generaties. Dat zie je in GB ook terug. De oudere generatie houdt meer afstand dan de nieuwe generatie. Is daar iets mis mee? Lijkt mij van niet. In deze tijd draait het meer dan ooit om de instelling of het bedrijf waar een bezoek aan wordt gebracht en niet zozeer om de zichtbaarheid van koningin/prinses.

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 16 jun 2020 - 11:54

Je verwoordt het heel mooi Anouk. Ik denk dat in deze tijd 'afstandelijkheid' en 'mysterie' niet meer zo passen. De aansluiting bij wat er in de maatschappij leeft is heel belangrijk. WA doet het heel goed in mijn ogen. Hij treft de juiste toon, komt op de goede plekken, is toegankelijk.
Jammer dat er wel vaak (terechte) kritiek komt het financiële reilen en zeilen van de koning en koningin. De verbouwing en het onderhoud van de privé-vertrekken van WA en Max op kosten van de belastingbetaler, het gegoochel met de koninklijke kunst, enz, enz . En dus ook de riante kledingvoorraad de koningin, die niet bijdraagt aan de Nederlandse mode-industrie.
Voor dit soort zaken missen WA en Max soms net de juiste antenne...

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 16 jun 2020 - 13:14

Dank Marie!

Transparantie is inderdaad de volgende stap, zonder het 'sprookje' helemaal te ontdoen. Dat is net mysterieus om de verkeerde redenen. Wellicht komt dat weer in de volgende generatie? ;-)

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

zaterdag 13 jun 2020 - 21:55

Natuurlijk is dat een groot verschil, staatshoofd zijn, of niet. Maar in mijn optiek zijn zowel Alexander als Maxima zeer benaderbaar, en dat is een verschil met de vorige generatie. Of daar iets mis mee is......zal de tijd moeten leren. Behalve dat het een kwestie van smaak is, ligt mijns inziens het gevaar op de loer dat het koningshuis doodgewoon wordt, en dat er niets van het `mysterie`overblijft. Volgens mij gaat het bij royals om een goede balans te vinden tussen gewoon zijn , en bijzonder zijn/ een bijzondere positie innemen. En iedereen heeft zo zijn of haar eigen favoriete royal.....

afbeelding van Suus

Suus

zondag 14 jun 2020 - 15:54

Boeiende discussie. Zelf denk ik altijd: je hoeft geen afstand/waardigheid te laten zien (spelen?) met een houding/kleding, ‘gezag’ en waardigheid heb je of niet. En ik vind het juist krachtig als je benaderbaar en daardoor menselijk bent en door dicht bij jezelf te blijven daarmee tegelijkertijd vanzelf ‘gezag’ uitstraalt, zoals bijvoorbeeld WA.

afbeelding van elisah.

elisah.

zondag 14 jun 2020 - 16:35

Ik vind dit ook heel boeiend , want alles speelt mee, de gelegenheid waar je naar toe gaat, Beatrix was zeer betrokken , dat kon je zo goed aan haar gezicht zien, maar bleef toch altijd op een koninklijke wijze heel waardig, Juliana heeft altijd geprobeerd om zo gewoon mogelijk te zijn, een vrouw net als ieder ander, maar door alles erom heen ben je dat gewoon niet,
maar het is wel aandoenlijk om te zien hoe graag iemand dat wil zijn .Maxima geniet volgens mij heel erg van haar leven met de taken die erbij horen, maar ook de luxe, de status , en de mogelijkheden die haar dit geven op allerlei gebied, als echtgenote van de koning kan zij zo veel betekenen op haar eigen spontane manier.
WA heeft altijd gezegd dat hij het anders zou doen dan zijn moeder, en mede door Maxima gaat hem dat heel goed af, en toch is hij duidelijk de Koning.
Een betrokken en lieve koning als ik het zo mag zeggen ,die er voor iedereen wil zijn .

afbeelding van Suus

Suus

zondag 14 jun 2020 - 20:49

Precies dat gevoel krijg ik van WA, en daar draait het om toch? Goed verwoord Elisah.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 11 jun 2020 - 22:26

Ik vind haar er breder uitzien dan ze is, doordat de broek wijd is en de leren blouse open is.
Ik zou de blouse dicht dragen zonder top eronder met een brede bruine riem eromheen en bruine laarsjes/pumps.
Of de top en broek zonder de blouse eroverheen en dan de top in de broek, ook weer met een bruine riem.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

donderdag 11 jun 2020 - 20:26

Zou ze zoveel lichtgekleurd dragen als kleur van de hoop? Koninginnenkleren zijn nu natuurlijk not done en alleen maar donker is ook zo somber.

afbeelding van Senna

Senna

vrijdag 12 jun 2020 - 10:36

je hebt denk ik gelijk en met deze rustige kleuren trekt ze niet alle aandacht op zich zelf.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 12 jun 2020 - 00:05

Hi Wiekie, even een vraagje, waarom is koninginnekleding nu not done? Beatrix was toch ook in vol ornaat compleet met haar bekende kapsel op bezoek? Misschien zie ik het verkeerd hoor vandaar mijn vraag.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

vrijdag 12 jun 2020 - 08:45

Ja, goede vraag.....dit zijn werkbezoeken in crisistijd. Daar past voor mijn gevoel geen kleurige vol ornaatkleding bij. Overigens vind ik haar echt nog wel koningin. Ik draag nooit een clutch bijv. Letitia van Spanje droeg de afgelopen weken ook sober en donker. Daar zijn dan ook meer doden te betreuren. Ik denk dat wit voor Maxima ook een symbolische betekenis heeft.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

vrijdag 12 jun 2020 - 08:47

En Beatrix opende de week van Jantje Beton of zoiets. Dat is een feestelijke gebeurtenis.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 11 jun 2020 - 20:23

Vandaag een gevalletje net niet. Op een of andere manier vind ik de ton sur ton kleuren (misschien door de verschillende stoffen) niet zo mooi bij elkaar passen. Ketting is een beauty, hopelijk kan deze gemaakt worden. Ik was al verbaasd over de openstaande clutch, maar na het lezen van de info snapte ik het.......

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 11 jun 2020 - 20:18

Mooie ketting! Waar was die van? En hoe weten jullie dat die gebroken is?
De rest is combi van vormeloze Jack, suffe trui die. Iet flattered en een culotte tja
Als er er nou bruine laarzen onder had gedragen had dat nog wat bijzonders en hips gehad.

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 12 jun 2020 - 14:42

Moet het altijd bijzonder en hip? Ik vind het toegankelijk en losjes. Zeker wat op aan te merken maar deze manier van kleden past op de een of andere manier bij haar.

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 12 jun 2020 - 14:41

Moet het altijd bijzonder en hip? Ik vind het toegankelijk en losjes. Zeker wat op aan te merken maar deze manier van kleden past op de een of andere manier bij haar.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 12 jun 2020 - 09:05

Dat vertelde de fotograaf mij. Vandaar de vermelding in de tekst.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 11 jun 2020 - 20:11

Hé wat jammer dat de mooie ketting brak en dat de leren blouse (op zich heel mooi) de mooie top verhult. Ik was dan helemaal enthousiast geweest over de outfit, nu kan ik het niet heel mooi vinden. Dus ik hoop dat de ketting snel gemaakt wordt en we deze outfit nog eens in de herkansing zien. De top met een mooie (leren) rok lijkt me ook heel geslaagd, of zoals op de foto van Massimo Dutti met een oker kleurige wijde broek.
Maar wat tof dat ze dit project bezocht!

afbeelding van Sandramaartje

Sandramaartje

donderdag 11 jun 2020 - 19:34

Ik houd van dit soort outfits, vooral omdat deze kleur mijzelf totaal niet staat, de kleur = ❤️ Ik hoop dat ze de top nogmaals zal dragen maar dan zonder de blouse.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 11 jun 2020 - 19:24

Het ton sur ton vind ik haar mooi staan! Ze gaat avontuurlijk voor een combi met glad leer, ribstof, suede schoenen en een effen cullotte. Dat geeft de outfit een mooie dimensie. De verschillende stijlen die de losse kledingstukken uitstralen maken het wat rommelig vind ik. Wat jammer van haar ketting, die vond ik erg leuk!

afbeelding van Maggie

Maggie

donderdag 11 jun 2020 - 19:20

Zoals deze blik. Maar misschien in contrasterende kleuren?

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 11 jun 2020 - 19:12

Ik vind dat Máxima straalt, maar voor de rest moet ik een beetje huilen... ik houd zo van de kleding van de Massimo Dutti, maar ze kiest werkelijk de minst mooie stukken uit en/of combineert ze niet best. Snif, snif.

afbeelding van Jansje

Jansje

donderdag 11 jun 2020 - 18:36

Wat een afgrijselijke outfit, echt bij elkaar geraapt en oogt slordig. Gekreukt en te groot.
De ketting is een topper!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 11 jun 2020 - 23:48

...inderdaad een rommeltje. Wellicht kunt U de prijzen weglaten.. Geeft een merkwaardige blik
op de kleding van de Koningin.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 jun 2020 - 09:00

Josine noemt prijzen van soortgelijke artikelen JF. Zodat u en ik ze desgewenst kunnen scoren.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 12 jun 2020 - 11:12

...wellicht laat Mevrouw aan haar kleding ook het prijskaartje hangen ?!

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

vrijdag 12 jun 2020 - 17:43

Geestig !

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 jun 2020 - 12:08

Ik begrijp u niet.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 12 jun 2020 - 13:41

Nee, het kwartje wil bij mij ook niet vallen....

afbeelding van Marjet

Marjet

vrijdag 12 jun 2020 - 16:44

Ik gooi een duit in het zakje ;) Denk dat JF bedoelt dat je normaliter ook niet 'te koop loopt' met het bedrag wat je aan een bepaalde kleding set besteedt. Wel heel gebruikelijk in tijdschriften, en ook hier nu :) Vind het toch altijd leuk om een prijsoverzicht hebben bij zo'n shopping collage, kan je een beetje dromen over een bepaalde aanschaf.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?