Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagmiddag 24 tot en met woensdag 26 september New York ter gelegenheid van de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Dinsdag 25 september neemt Koningin Máxima deel aan een door Mastercard georganiseerd ontbijt met bedrijven over de rol die zij kunnen spelen bij het verbeteren van de toegang tot financiële diensten. Veilige en betaalbare toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen en pensioenen draagt bij aan de economische en sociale ontwikkeling van mensen in armoedesituaties, aldus de Wereld Bank Groep (WB). Nog altijd kunnen 1,7 miljard volwassenen, hier geen gebruik van maken (Global Findex 2017).

Tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos in januari jongstleden, is op uitnodiging van Koningin Máxima, het ‘CEO Partnership for Financial Inclusion’ voor het eerst bij elkaar gekomen. Dit is een informeel samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven (Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor, Unilever). De CEO’s ervan spraken af dat zij hun kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar gaan delen en gaan samenwerken. Naast de plenaire bijeenkomst heeft Koningin Máxima bilaterale overleggen met enkele CEO’s.

In de namiddag is Koningin Máxima bij een bijeenkomst over het ‘Women Entrepreneurs Finance Initiative’ (We-Fi). Dit initiatief, onder supervisie van de WB, richt zich op betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Zeventig procent van deze vrouwen kan geen betaalbare formele lening aanvragen voor het opstarten of uitbreiden van hun bedrijf. Investeren in vrouwelijk ondernemerschap gaat verder dan investeren in een succesvol bedrijf met werkgelegenheid. Uit onderzoek van de WB blijkt dat met name vrouwen hun inkomsten investeren in het welzijn en de toekomst van hun kinderen en familie. In juli 2017 hebben de leiders van de G20 in Hamburg ingestemd met de oprichting van We-Fi.

Koningin Máxima neemt tijdens de bijeenkomst deel aan een discussie onder leiding van de WB president dr. Jim Kim. Andere deelnemers zijn H.E. Reem Al Hashimy, minister voor Internationale Samenwerking van de Verenigde Arabische Emiraten en Ivanka Trump, Advisor to the President of the Unites States of America (tbc), die sinds de oprichting nauw betrokken is bij We-Fi.

Outfit 1: Voor het ontbijt in New York haalde Máxima een rode japon met bijzonder gevormde pailletten van Natan uit haar koffer. Wat mij betreft een fantastische keuze. De kleur rood straalt kracht uit, door het vestje kan ze haar armen bedekken en de bijzonder gevormde pailletten geven het geheel ook een feestelijke touch. 

Meer lezen over de jurk met bijzonder gevormde pailletten? Klik dan hier

Máxima droeg de jurk van Natan twee keer eerder:

~~advertentie~~

~~advertentie~~

Outfit 2: Later op de dag kregen we ook nog een tweede look te zien: een jacquard japon met snijgarens van Natan. 

Máxima droeg de outfit twee keer eerder, in oktober 2017 en januari 2018. 

Foto's: Twitter en PPE 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 27 sep 2018 - 21:14

Rode outfit staat Maxima fantastisch. Die andere vind ik niet zo. Ik houd niet van franjes. Kleur staat Maxima wel en bij beide outfits zijn goed gecombineerd ( schoenen en vestje)

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 26 sep 2018 - 22:35

En toch en toch het zal wel ouderwets zijn, ik vind een jurk met mouwtje en bijpassend jasje of een mantel of broek pak met blouse het meest geschikt voor dit soort gelegenheden. Je zit dan nooit met blote armen als je het jasje uitdoet. Je kunt het jasje aandoen als je moet spreken of gaat wandelen om te netwerken.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 26 sep 2018 - 22:14

Leuk dat Máxima de mooie rode paileten jurk weer herdraagt. Deze keer echt de beste combinatie met het nude. De jacquard jurk van Natan is mooi en prima voor deze gelegenheid.

afbeelding van Molly

Molly

woensdag 26 sep 2018 - 21:18

Maxima ziet er op dag 3 ook leuk uit. Volgens mij is dit een nieuwe outift. Foto's zijn te zien op de website van ANP.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 26 sep 2018 - 18:56

@ merel: harigheid rond oksel: ik dacht dat Máxima haar oksels niet geschoren had maar zie nu de fake fur randen rond de oksels en snap dat je daar op doelde hahaha

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 26 sep 2018 - 17:28

Hele mooie jurkjes, als beide een mouwtje hadden gehad en als bij nr 2 de harigheid rond de oksel was weggelaten. Het 1e omdat ik mouwloos bij zo’n gelegenheid meestal te koud vind (qua AC) en je dan in de weer moet met vestjes en doekjes, maar ook omdat ik mouwloos prachtig vind bij een feest of een zomerse buiten gelegenheid maar wat minder bij een zakelijke binnenactiviteit waar iedereen meer bedekt is. Ik zou me beetje bloot voelen. Het 2e omdat, nou ja, daarom.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 26 sep 2018 - 16:52

Creme kleurige rok met witte blouse.
Zeker een topper,hoop het gauw weer terug te zien!

afbeelding van zara

zara

woensdag 26 sep 2018 - 16:44

Vooral het rode jurkje met pailletten vind ik prachtig!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 26 sep 2018 - 15:47

Op anproyals nieuwe look te zien. Crèmekleurige blouse met nieuwe rok. Netjes maar geen topper.

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 26 sep 2018 - 15:23

Prima,dat haar,rode jurkje ook leuk,jurk met snijgarens,prima,maar wel erg kort,als zij zit.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 26 sep 2018 - 11:21

Haar kleur haar vind ik wel mooi nu. Ze heeft het ook lang een beetje goudblond gehad, dat vond ik weer minder.
Het zal ook wel zijn om de beginnende grijze haren te verdoezelen. Die zie je met asblond minder dan bij goudblond

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 26 sep 2018 - 09:54

Zowel de rode jurk (met beige gecombineerd, ik moet haar kleurencombinaties eens goed onthouden en toepassen) als de jurk met snijgarens een goede keuze voor dit soort besprekingen. Zakelijk maar met een extra flair. Fijn dat haar haar verzorgd is.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 26 sep 2018 - 09:37

Ps ik vind wel haar haren te asblond. Dat zag je ook goed op de video in Groningen toen ze sprak over het ongeluk in Oss.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 26 sep 2018 - 09:25

Goede zakelijke looks. Vorig jaar ook in het rood ( broekpak) Chapeau Máxima. Ik vind haar zo veel zakelijker en leuke tonen dan bijvoorbeeld in die Prinsjesdag look. Is wel totaal anders maar dit straalt eenvoud en klasse uit.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?