Gekleed in een felrood jurkje van modehuis Natan heeft koningin Máxima vanmiddag het Orion-gebouw in Wageningen geopend. Het is niet de eerste keer dat we Máxima met de creatie zien, ze droeg het eerder tijdens het bezoek aan Groot Brittannie op 10 juli 2013. De hoed is wel nieuw en is afkomstig van de Brusselse modiste Fabienne Delvigne. 

De rode hoed is een nieuw exemplaar, waarmee de hoeden-teller op 144 staat. 

Máxima met het jurkje op 10 juli:

Armband van Herve van der Straeten:

De armband zagen we eerder tijdens de sluiting van het Glazen Huis, 18 december 2009. 

Huwelijk Griekenland, augustus 2010:

Tijdens galavoorstelling Introdans, oktober 2011. 

Oorringen van Cartier:

Schoenen en clutch van LK Bennett:

 

Foto met dank aan Elles, RTL Bouelvard

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van maria marcus

maria marcus

dinsdag 03 sep 2013 - 19:30

oeps foutje loes is met dubbel s dus loess

afbeelding van maria marcus

maria marcus

dinsdag 03 sep 2013 - 19:29

Deze hoed had scheef gemoeten zoals je op Ascot ziet , dan was het écht een héél ander gezicht geweest!! Ze moet zo wie zo eens ophouden met die hoeden uit Begié te halen : We hebben hier hoedenmakers (sters) van wereld niveau!! kijk bv eens naar de site van :"les pierrettes loes" o enne .....dat ben ÍK dus niet hè !!! ha ha

afbeelding van kate

kate

dinsdag 03 sep 2013 - 15:32

Ben het helemaal eens met jullie , je hoeft hier toch niet alleen te zeggen ,dat je alles wat Max doet en draagt helemaal geweldig vind.
Vind idd de reacties juist interresant hier op de site .
En behoefte om te beledigen hebben we helemaal niet !
Ze is en blijft onze mode Koningin.
Vandaag en gisteren (rode jurkje) vind ik nou niet echt stemmig voor iemand in de rouw ,maar het is haar keuze en vind ze het blijkbaar niet nodig om haar kleding daar op aan te passen.
Daarmee beledig ik haar heus niet ,en heb daar ook geen enkele behoefte aan .
Ik vind het rode jurkje trouwens wel leuk ,hoedje wat minder, maar het staat haar wel.
Ook vind ik dat ze als koningin wel op de roklengte moet letten,maar ook dat is iets wat persoonlijk is.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 03 sep 2013 - 10:13

Tjonge jonge. Dit is een blog! Daarbij worden om reacties gevraagd... Daar hoef je het niet mee eens te zijn!! Het lijkt me heel normaal: je schrijft wat je mooi vindt, je schrijft wat je niet mooi vindt... Je geeft kritiek, je geeft complimenten!

Waarom moet altijd alles mooi en geweldig gevonden worden, of waarom mogen bezoekers geen negatieve dingen zeggen?

Als er alleen maar gezegd mag worden hoe geweldig en prachtig en gepast alles is, dan is de lol van het reageren snel over.

Live and let live.

afbeelding van Sol

Sol

dinsdag 03 sep 2013 - 11:00

@Royal Ellen: Zooo mee eens!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 03 sep 2013 - 08:07

Ik vind dat het geloof hier buiten moet staan. Bovendien voel ik mij hier als gelovige wel op aangesproken, net alsof gelovigen zich anders moeten gedragen.Een beetje minder uitbundig was wel zo beschaafd geweest. Je hebt als koningin toch een voorbeeld functie.Al is er dan geen hof rouw veel mensen storen zich toch wel aan de fel gekleurde jurk.
Het jurkje vind ik zoals veel van haar jurkjes te strak van boven,en ook de hoed is geen succes.De sieraden zijn ook erg uitbundig.Ik heb nog even de site van Ineke bezocht ( bedankt Ineke ) en het viel me op dat de dame naast Maxima wel een donker jurkje droeg.

afbeelding van Lara

Lara

dinsdag 03 sep 2013 - 07:15

Helemaal eens met Anne!

afbeelding van Anne

Anne

dinsdag 03 sep 2013 - 00:29

Van mij mogen de negatieve reacties ook wat minder. Wie zijn wij om wat te vinden hoe de familie haar rouw moet uiten in kleding. Voor hun was het een prive aangelegenheid en wees blij dat ze weer rood/oranje wil dragen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 03 sep 2013 - 07:56

Je hebt helemaal gelijk Anne! Wat een negativiteit... Het is niet aan ons om te bepalen welke kleur ze draagt!

afbeelding van Anoniem

Anoniem

dinsdag 03 sep 2013 - 00:19

Nou, ik vind iedereen behoorlijk negatief over de kleurtjes van de jurk en het hoedje. Wat een berg conservatieve gereformeerde meningen bij elkaar. Van mij mag Maxima rood dragen als ze dat wil. En dat hoedje is raar. Maar the clutch, de armband en de schoenen zijn prachtig.

afbeelding van Ria

Ria

dinsdag 03 sep 2013 - 09:53

Nou anoniem, je hebt je oordeel snel klaar hoor (over die gereformeerde conservatieve meningen)!

afbeelding van Ria

Ria

dinsdag 03 sep 2013 - 09:54

Mijn reactie hoorde natuurlijk bij mevrouw anoniem.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

maandag 02 sep 2013 - 23:34

Ik vind dit best wel een leuke jurk van Maxima met de hoed,alhoewel ook ik wel iets stemmigers had verwacht zo kort na het overlijden van Friso. Ik had voor wit gekozen want wit is de kleur van de hoop. Hoop op een weerzien in de hemel bij Friso. En ik ben het met Josine eens dat er wel erg veel negatieve reacties zijn. Josine doet haar best voor ons dus vind ik dat ze al die negatieve reacties niet verdient.

afbeelding van Christa

Christa

maandag 02 sep 2013 - 22:59

Ja, wat zal ik er van zeggen.....
Het jurkje zit te strak en is te kort, armen te bloot, vreemde flodderhoed, te zware sieraden en de clutch en schoenen van Kate & Co! Om over de kleur nog maar te zwijgen.....ik vind dat het niet kan zo kort na het overlijden van Friso. Kan wel zijn dat ze allang afscheid heeft/hebben genomen van Friso maar dan nog, het lijkt erg ongevoelig naar de buitenwacht toe. Ik had vandaag notabene nog een gesprek met een dame hier in Zuid-Duitsland over Friso en hoe vreselijk men het vind etc. dus jullie snappen vast wel wat ik bedoel.....sorry Josine, ik kan er niet warm van worden.....

afbeelding van Marja

Marja

maandag 02 sep 2013 - 22:03

Wellicht prefereert de familie juist de vrolijker kleuren om hun geliefde familielid te herdenken. Genoeg mensen die aangeven geen zwart te willen na hun overlijden, wellicht dus een wens van prinses Mabel.
Deze hoed mag wat mij betreft retour leverancier, wat een raar ding, het zit als een geknapte kauwgomballon op haar voorhoofd geplakt. De jurk vind ik wel aardig maar hij trekt bij de oksel en dat Natan lijntje kennen we nu wel, het is steeds hetzelfde alleen een ander stofje.

afbeelding van Jadau

Jadau

maandag 02 sep 2013 - 21:59

Leuk jurkje en ik hou wel van dit soort sieraden. Het hoedje was in mijn ogen ook niet nodig voor deze gelegeheid.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

maandag 02 sep 2013 - 21:27

De oorbellen zijn helemaal verkeerd. Mooie dikke oorstekers waren beter geweest. Bij blote armen kan geel iel armbandje dus op zich is de brede cuff ok. Maar de hoed past niet bij de oorbellen, en de oorbellen passen niet bij de jurk, en de jurk niet bij de armband, en de clutch niet bij een koningin. Het is een beetje een kerstboom..... Maar ja, ze doet het toch maar weer!

afbeelding van JAusten(French Girl)

JAusten(French Girl)

maandag 02 sep 2013 - 20:59

Radiant Maxima ! She clearly dote on the job.
This dress fits her very well, the accessories are discreet and elegant ... (Cartier ! I am really impressed Josine!)
But the hat ! A kind of UFO that has landed on her head or ... lips ? Maxima, no hat at all would have been better, in my opinion, than this one.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

maandag 02 sep 2013 - 20:23

Helemaal eens, iets meer ingetogen had ik ook wat meer op zijn plaats gevonden.. Keuze genoeg toch?
En maxima is ook wel de koningin van blote armen wanneer het weer iets minder stralend is en dan ineens een jas en gekleed wanneer het 30 graden is, erg bijzonder..
Los van dit alles vind ik het een prachtig jurkje en ik vind het "hoedje" ook oke maar niet geweldig

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

maandag 02 sep 2013 - 20:04

Ik vind het een mooi jurkje en hoed! Beha kan wel beter denk ik. Ook vind ik dat ondanks er geen hofrouw is, dit wel weer héél uitbundig is. Klein beetje ingetogen had ook gekund. Josine, kun jij zien met welke ring (naast haar verlovingsring) de koningin de outfit combineert?

afbeelding van Willie

Willie

maandag 02 sep 2013 - 20:01

Ik vind deze knal rode kleding ook niet echt gepast zo kort nog na het overlijden van haar zwager. Niet dat het per se zwart moet zijn ( er is geen hof rouw) maar tussen zwart en knal rood zit nog een heleboel wat beter gepast was geweest. Ze heeft genoeg donker blauwe, wit/zwarte of naturel creaties in de kast hangen en die waren stemmiger geweest.
Ook vind ik voor zo een gelegenheid en met dit weer blote armen niet echt gepast voor een koningin. Dit alles staat los van zakelijk of privé. Heeft te maken met aanvoelen wat gepast is of niet.

afbeelding van molenmeis

molenmeis

maandag 02 sep 2013 - 19:44

Helaas, ik kan de jurk en hoed niet zo mooi vinden voor deze gelegenheid. Blote armen vind ik wat minder voor het weer van vandaag, een vestje of jasje erbij had zeker gekund. De hoed vind ik echt "overdone", teveel aandachttrekkerij, zonder negatief te willen zijn. Ik waardeer het dat onze koningin haar werk weer met plezier doet, maar het is iets teveel van het goede en rode vandaag. Volgende keer nieuwe kansen, ze ziet er vrijwel altijd heel leuk uit, dan kan er wel eens een dagje iets minder geslaagds tussen zitten.

afbeelding van Fina

Fina

maandag 02 sep 2013 - 20:04

Ik vind het inderdaad niet nodig dat zij in rouwkleding gaat, het is werk en laten we reeël zijn ze heeft al veel eerder afscheid genomen van Friso.
Prachtige jurk, geweldige kleur en de hoed zit mooi en het model vind ik ook goed want je kan haar gezicht goed zien.

afbeelding van Jannemieke

Jannemieke

maandag 02 sep 2013 - 19:12

Koningin Maxima, zag er in het echt geweldig uit juist! De kleur had wel iets minder uitbundig gemogen

afbeelding van Jet

Jet

maandag 02 sep 2013 - 18:40

Helaas, ik vind het ook geen geslaagde outfit. De felle kleur rood gecombineerd met de grote sieraden vind ik haar erg ordinair staan. Ook lijkt het wel of ze het haar zelf heeft gedaan. Jammer, ze kan er zoveel koninklijker uitzien!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 02 sep 2013 - 18:40

Wat een mooie combinatie met de nieuwe hoed. Dat haalt het jurkje helemaal op! Deze kleur is helemaal Máxima, ik had het niet verwacht, maar mooie outfit voor een gelegenheid als dit.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 02 sep 2013 - 18:24

Wow, leuk jurkje en leuke hoed. Ik vind de sieraden er niet zo mooi bij passen. Ik vond die combinatie die ze in Engeland droeg juist zo mooi. Ook haar kapsel zou ik graag iets anders gezien hebben. Ik denk dat haar hoed dan ook mooier uit zou komen. Als je die foto bekijkt van de link die Royal Ellen heeft geplaatst, zie je dat de hoed niet zo heel erg netjes is afgewerkt aan de onderkant.
Ondanks die minpuntjes hoop ik toch dat ze hem vaker gaat dragen. Wat mij betreft geldt het zelfde voor de jurk.

afbeelding van elise

elise

maandag 02 sep 2013 - 18:23

Maxima ziet er heel mooi uit. Maar die hoed of dat ding op haar hoofd is wel een draak. En waarom zo'n formele hoofdbedekking als je naar de opening van een studentengebouw gaat? Wat mij betreft had het dus wat minder formeel gemogen. Een mooie knot was genoeg (en tien keer mooier dan dat rare hoofddeksel) geweest.

afbeelding van Christel

Christel

maandag 02 sep 2013 - 17:52

Leuke jurk! en geen tulband!!! Daarom alleen is dit een mooie hoed (het is geen tulband :) ). Als de hoed iets schuiner geplaatst was, was het wel leuker geweest. De rand loopt nu evenwijdig aan de wenkbrauwen en dat is niet zo mooi.

Ik had wel graag een betere bh onder de jurk gezien. Het lijkt wat te drukken en daardoor ontstaat idee dat het krap zit. (zie reacties hierboven).

Persoonlijk ben ik niet zo'n voorstander van blote armen voor een koningin bij officiële gelegenheden. Zo lang de flapjes nog niet zwaaien.... vooruit dan nog maar.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 02 sep 2013 - 17:25

Wat een negatieve reacties, ik vind Máxima er juist geweldig uit zien :)

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 02 sep 2013 - 17:52

Ook ik vind dat Máxima er geweldig uit ziet. Lekkere felle kleuren staan Máxima geweldig!

afbeelding van MirjamV

MirjamV

maandag 02 sep 2013 - 17:50

Daar ben ik het helemaal mee eens en ze straalt plezier in haar werk uit.

afbeelding van myriam

myriam

maandag 02 sep 2013 - 17:22

De jurk zit veel te strak en de hoed is afschuwelijk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 02 sep 2013 - 17:21

Met de scheiding tussen zakelijk/privé bedoel ik het volgende: Friso is geen lid van het Koninklijk Huis, waardoor er niet een hofrouw is. Máxima had er wel voor kunnen kiezen om zwarte kleding te dragen, maar doet dit overduidelijk niet vandaag. Daarmee laat ze mijn inziens zien dat er een duidelijke scheiding is tussen zakelijk en privé en dat het werk nu -ondanks alle emoties- gewoon weer doorgaat.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 02 sep 2013 - 17:17

Prachtig jurkje, afschuwelijke "hoed".

afbeelding van Magda

Magda

maandag 02 sep 2013 - 16:59

Scheiding tussen werk en privé? Was het bezoek aan Engeland dan privé? Het jurkje is mooi, maar... rood zo kort na het overlijden van Friso... Ik had verwacht dat ze hier wel rekening mee zou houden. Bij het bezoek van de VN-generaal was ze toch ook stemmig??? Je mag toch nog wel laten zien dat je in de rouw bent of telt dat tegenwoordig niet meer? De hoed vind ik afschuwelijk, en helaas heeft ze wel meer van dit soort gedrochten.Jammer.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 02 sep 2013 - 16:52

Ik snap niet helemaal hoe deze keuze "direct" laten zien dat "de koning en koningin een duidelijke scheiding maken tussen privé-zaken en het zakelijke leven??? Doordat ze een hoed draagt bij het openen van een universiteitsgebouw, maar niet voor he (privé?) bezoek aan de Koningin van GB?

Overigens vind ik het geen geslaagde hoed, altijd een beetje raar als het zo'n half hoofddeksel is dat alleen maar aan de voorkant zit:
http://www.ppe-agency.com/preview.php?zoektype=2&id=104798&start=0&searc...

Prachtig jurkje, maar ik had inderdaad ook verwacht dat ze langer wat stemmiger zouden blijven. Maar ze ziet er stralend uit. Met dit soort mouwloze jurkje vind ik het voor het algehele silhouettte betere als ze er een vestje over draagt, of een breedgerande hoed.

afbeelding van Iris

Iris

maandag 02 sep 2013 - 17:07

Ik heb even je link met het hoedje bekeken! Echt vreselijk! Dat is toch niet elegant zo'n ding op je hoofd! Inderdaad een breedgerande hoed is 10x beter!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 02 sep 2013 - 16:49

Niemand is toch meer in de rouw tegenwoordig na een overlijden. Bovendien is zij de schoonzus van Friso, niet zijn vrouw, noch zijn moeder. Leuk jurkje, leuke hoed.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

maandag 02 sep 2013 - 16:34

Volgens mij dachten veel mensen hier dat ze voorlopig stemmig gekleed zou zijn , duidelijk niet .

afbeelding van Iris

Iris

maandag 02 sep 2013 - 16:32

het=hem

afbeelding van Iris

Iris

maandag 02 sep 2013 - 16:31

Ontzettende lelijke hoed! Ik vind het zo erg!

afbeelding van Manon74

Manon74

maandag 02 sep 2013 - 16:20

De kleur staat haar goed, had wel verwacht dat ze idd een wat stemmigere outfit zou dragen.
Ze kiest er duidelijk voor, nu ze de titel Koningin draagt, vaker hoeden te dragen bij dit soort gelegenheden. Snap dat op zich wel maar zou wat mij betreft niet per se nodig zijn. Ze heeft al een hele koninklijke uitstraling zonder hoed.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 02 sep 2013 - 16:13

Mooie outfit hoor! Een echte overgang tussen diepzwart en felrood is het niet, mischien had ze beter een iets stemmigere kleur kunnen kiezen...

afbeelding van Sol

Sol

maandag 02 sep 2013 - 16:07

De scheiding tussen privé-zaken en het zakelijke leven snap ik. En toch begrijp ik de keuze voor deze felrode kleur niet....

afbeelding van MirjamV

MirjamV

maandag 02 sep 2013 - 15:57

Ik herken de hoed ook nog niet, bij foto's van dichterbij straks beten te beoordelen natuurlijk.
Best opvallend dat de koningin meteen na het zwart een felgekleurde outfit heeft gekozen.

afbeelding van Jet

Jet

maandag 02 sep 2013 - 15:53

Is het een nieuwe hoed?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 02 sep 2013 - 16:11

Ja :)

afbeelding van MirjamV

MirjamV

maandag 02 sep 2013 - 16:19

Ik heb even snel je hoedenoverzichten bekeken (zo handig dat je die gemaakt hebt :)) nadat ik de koningin groot in beeld zag in de livestream en wist toen waarom ik hem niet herkende: een nieuwe!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?