Activiteit 1: 
Koningin Máxima heeft woensdagochtend 8 april een werkbezoek gebracht aan transportbedrijf Pieter Smit in Nieuw-Vennep. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de transport- en logistieksector.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door het transportbedrijf dat is gespecialiseerd in het vervoer en de op- en afbouw van podia en decors voor concerten, theaters, sport en evenementen in heel Europa. Tijdens de rondleiding ging Koningin Máxima in gesprek met de eigenaar, chauffeurs en planners van de logistieke dienstverlener over de gevolgen van de corona-uitbraak voor het bedrijf en voor het personeel. Ook sprak zij met hen over de mogelijke maatregelen om de kosten zoveel mogelijk te beperken nu alle evenementen zijn afgelast. Daarnaast sprak Koningin Máxima met vertegenwoordigers van een aantal transportbedrijven en met brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) over de gevolgen van de coronacrisis voor de transportsector en over de impact van het wegvallen van werk voor zowel de ondernemers als de mensen die bij hen in dienst zijn. In dit afsluitende gesprek kwamen ook de maatregelen om bedrijven te ondersteunen en de werkgelegenheid te behouden aan bod.

Door de coronacrisis staan veel voertuigen in de transportbranche stil. Naast de toegezegde overheidssteun werkt de sector transport en logistiek aan praktische oplossingen om bedrijven te ondersteunen en werknemers te helpen om aan het werk te blijven. Zo is er een mobiliteitscentrum opgezet om transportbedrijven met overcapaciteit te koppelen aan transporteurs die juist een tekort aan chauffeurs of vrachtwagens hebben.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Activiteit 2: 

Koningin Máxima heeft woensdagochtend 8 april een werkbezoek gebracht aan een hotel en een horecagelegenheid in Amsterdam. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) was de gastheer van twee gesprekken waarin vertegenwoordigers van hotel- en restaurantketens en kleinere horecaondernemers Koningin Máxima informeerden over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) voor hun bedrijven.

Bij Hotel V Nesplein sprak Koningin Máxima met de vice-president operaties van hotelketen Accor Nederland, de managing director van McDonald’s Nederland, de managing partner van Hotel V en de CEO van HMSHost International, een organisatie die voorziet in horecaconcepten op stations, vliegvelden en winkelcentra. Onder leiding van KHN voorzitter Robèr Willemsen en algemeen directeur Dirk Beljaarts, werd gesproken over de impact van de coronacrisis op deze horecaketens en de gevolgen voor de werknemers en gasten. Ook werd ingegaan op maatregelen voor zowel de korte als langere termijn om de omzet zo goed mogelijk op gang te houden.

Het gesprek met horecaondernemers uit het midden- en kleinbedrijf vond plaats in een gesloten pub aan het Rokin. Koningin Máxima sprak daar over de problemen waarmee cafés, restaurants en andere horecagelegenheden van individuele eigenaren geconfronteerd worden. In hun geval is vaak sprake van het volledig wegvallen van de inkomsten terwijl alle vaste lasten doorlopen. Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat na het opheffen van de coronamaatregelen juist de kleinere gelegenheden hun vaste clientèle snel terugkrijgen, terwijl de hotelketens meer afhankelijk zijn van de vraag van (buitenlandse) toeristen, evenementen en pakketreizen.

Mode
Outfit: Grijs broekpak met visgraatmotief 
Ontwerper: Massimo Dutti
Eerder gedragen: nee 
Materiaal: 100% viscose 
Accessoires: tas van Chanel, pumps van Gianvito Rossi. 


Foto: Jan Wagter


Foto: Jan Wagter

Foto: Jan Wagter

Pak van Massimo Dutti:

Pumps van Gianvito Rossi: 

Het broekpak doet me denken aan de eerste foto's van Máxima, september 1999.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 10 apr 2020 - 22:33

Beetje lastig, Josine, om te reageren, vind ik. Hebben we het nu over haar kleding of over haar inzet, in deze complexe tijd, of over allebei? Natuurlijk is er meestal sprake van een balans (hoop ik) tussen Máxima's uiterlijke verschijning en het doel van haar bezoek, maar onder de huidige omstandigheden gelden toch andere regels.
Dit pak, bij voorbeeld, doet mij niets. Maar wat had ze anders aan moeten doen? En haar kapsel, toch altijd al een twistpunt, hoe belangrijk is dat nu? Ik mag niet naar de kapper en zij ook niet....
Lastig dus!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 11 apr 2020 - 08:53

Herkenbaar. Ik vind dit ook niet Máxima's mooiste pak, maar ik vind het zó fijn dat ze zichtbaar is en deze ondernemers ondersteunt. Mijn schoonvader is ook flink ziek door het virus. Heel eng allemaal. Over piekharen van de koningin maak ik me dan even niet druk. Dat komt wel weer ;)

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 11 apr 2020 - 19:00

X

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 10 apr 2020 - 22:28

Misschien gek maar toch hoop/verwacht ik dat de koning met Pasen een boodschap heeft ons land! Een woord van steun en trots van zijn kant op ons? Zou fijn zijn.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 10 apr 2020 - 18:09

Verzorgd plaatje. Maar ik vind het pak saai en wat mannelijk ogen. Daarbij komt nog de saaie kleur van de blouse.

Heel goed dat het koningspaar in deze tijd veel verrassingsbezoeken aflegt om de mensen met een vitaal beroep een hart onder de riem te steken en zich door hen laten informeren.

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 09 apr 2020 - 20:05

Mooie bezoeken in deze bijzondere tijd. En een enorm hart onder de riem voor mensen/bedrijven die het nu moeilijk hebben.
Maxima en grijs vind ik op een of andere manier nooit geslaagd. Het doet zo weinig voor haar en oogt een beetje gedateerd i.p.v. zakelijk. Ik vind het pak erg ruim vallen, alhoewel ik daar bij haar rode pak nooit zo’n last van heb. Ik ben benieuwd hoe hetzelfde pak in een lichte kleur of donkerblauw zou ogen.....
Josine, dank voor je mooie blogs. Ik merk dat het tussen al het zware en verdrietige nieuws toch een fijn lichtpuntje is.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 09 apr 2020 - 19:10

Heel mooi pak, ik vind het alleen een tikje winters voor deze mooie lentedagen. Pak is ook mooi gecombineerd met de accessoires, die wel weer lekker licht / lente-achtig zijn.
Maar mode is van ondergeschikt belang bij deze bezoeken. Wat goed dat ze dit doen en ik zag haar inderdaad met pen en notitieboek zitten, dat doet mij erg goed in deze tijd!

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 09 apr 2020 - 16:38

Heel mooi pak, kleur is goed en staat haar ook, van mij mogen de pijpen smaller maar dat terzijde, smaken verschillen!
Ze is een warme en zeer betrokken vrouw! Ze schijnt haar moeder bij haar te hebben dus dat is mooi om te weten, ook zij zal zich zorgen maken en dan kan je ze maar beter dicht bij je hebben.

afbeelding van Altoproibita

Altoproibita

donderdag 09 apr 2020 - 13:11

Honeys, wees trots op onze koningin Máxima.
Betrokken, echt, en oprechte belangstelling.
Inderdaad zie je van waaruit haar kracht komt, het zaken wezen. Aantekeningen maken enz.
Men roept dat dit niets uitmaakt. Ben ik het niet mee eens mensen. Mijn mening hè.
Prinses Diana had ook altijd een kordon journalisten bij zich, en ondertussen is er wel aandacht voor het ontwerp. Want media trekt aandacht.
Kijk hier op deze pagina, en Facebook er is gesprek.
(De ene al wat minder positief dan de andere.)
Dat terzijde!
Ik vind het een zakelijk pak, sober, zou een oude belijning kunnen zijn, maar verzorgd.
Met losse haar, ja en dan. Ze had er een stiekje in kunnen doen. Zo is het ook prima.
Ik hou van een vrouw op de hak, geeft toch uitstraling.
Mooie tas ook trouwens.
Nogmaals hulde.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 09 apr 2020 - 13:09

Ik weet niet zo goed waar ik deze vraag / opmerking moet plaatsen maar wie van jullie heeft ook zo genoten van de reportage, De zware jas van Beatrix. ?
Grote bewondering voor haar dat ze ondanks de grote zorgen en moeiten in haar leven zo sterk is gebleven..
En wat een liefdevol gezin was en is het..
Wat mij betreft mag Beatrix heel trots op zichzelf zijn .

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 09 apr 2020 - 19:32

Inderdaad Elisah, ik heb ervan genoten! Jammer dat de serie alweer afgelopen is ... Het was een eerbetoon aan een krachtige vrouw, wat een koningin was zij - zij heeft de monarchie aanzien (terug)gegeven. Ik was ook onder de indruk van de beelden van Claus in zijn laatste jaren, wat heeft hij het zwaar gehad met Parkinson en depressies. Maar altijd liefdevol gesteund door Beatrix en zijn zonen, dat was duidelijk. Het was een mooie serie, goed gemaakt.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 apr 2020 - 15:25

Ja, was zeer indrukwekkend. Had nog uitgebreider mogen zijn. Gedoe rondom Mabel en Margarita hebben haar jas ook verzwaard. Maar de geboorte van al die leuke kleinkids weer verlicht. Had nog graag meer staatsbezoeken gezien waar ze ook haar eigen stempel drukte.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 09 apr 2020 - 15:34

Inderdaad, had voor mij nog veel meer afleveringen mogen hebben .
En de staatsbezoeken waren indrukwekkend.
Mede door haar perfectie en interesse,s.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 09 apr 2020 - 12:26

Beetje vreemd filmpje,maar wel te begrijpen door de afstand ,net of ze weer in de school bankjes zit !
Pak prima keuze, betrokken koningin

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 08 apr 2020 - 23:42

....jammer, bij deze uiterst zakelijke outfit, geen beter kapsel te dragen. eenvoudig staartje doet het 10 keer beter., dan deze pieken.
Bijzonder mooie accessoires.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

donderdag 09 apr 2020 - 06:22

Met of zonder staartje, pieken blijven de komende tijd, iets met 1,5 meter

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 08 apr 2020 - 22:04

Prachtige pumps. Saai pak. Waardevol bezoek.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 08 apr 2020 - 21:24

Nu zie je de econome weer in Máxima opbloeien. Heel goed deze bezoeken. Mode doet er niet.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 08 apr 2020 - 20:35

Goed hoor, koninklijke steun geven, positief! de tas, schoenen kleur niet mooi. Het broekpak komt, voor mij althans, wat mannelijk over, het jasje is niet getailleerd en de broek is wijd en er lang, de stof en kleur, zulk een pak , durf het bijna niet te zeggen maar die heeft heeft mijn man ook, exact dezelfde snit en stof. Al met al de combinatie met tas en schoenen, saai en degelijk.
Belangrijkste in deze tijd is dat ze er is, de mensen te laten weten dat ze er zijn en een luisterend oor te hebben.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 08 apr 2020 - 15:49

Wat goed dat ze deze bezoeken doet, ik denk dat het geen gemakkelijke bezoeken zijn, ook al door de afstand van 1/5 m.maak je niet zo makkelijk contact ,en juist voor Maxima niet, met haar spontaniteit staat ze graag dichter bij de mensen denk ik, letterlijk en figuurlijk.
Ze ziet er keurig uit, maar op deze stralende voorjaarsdag had ze voor mij iets fleurigers uit de kast mogen pakken

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 08 apr 2020 - 15:20

Wat mooi om te zien dat ze zich beide zo betrokken tonen. Volgens mij is ons Koningshuis een van de weinigen die zich op locatie laten informeren. De kleur van het pak vind ik wat minder mooi, beetje grauwig. Verder een mooie look vandaag!
Wat ik altijd heel grappig vind is hoe wij in Nederland tegen lente en zomerkleren aankijken. En dan vooral van vrouwen. Gisteren was het ook lekker weer en ik denk dat je vrijwel niemand over de donkere kleur van het pak van Willem-Alexander hoort i.c.m. de lentedagen. Ook in de wat meer warmere landen zoals Argentinië zie je dat inwoners veel meer kleding aanhebben met dit soort temperaturen als wij. Wie weet kijkt Maxima er ook net wat anders tegenaan dan ons. Zelf vandaag een gekleurde top en een spijkerbroek aan, ook een stuk meer zomers dan Maxima haar pak vandaag ;)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 apr 2020 - 00:24

Mooi pak, broekpakken staan haar goed en mag ze wat mij betreft vaker dragen. Vandaag had een lichtere kleur meer gepast. Maar dit was de koninklijke kleur en outfit blijkbaar, ook Letitia was in vergelijkbaar pak in vergelijkbare kleur.
Maxima goed gecombineerd met deze blouse schoenen en tas. Haar haar kan tot rust komen nu het niet wordt opgeplust of getoupeerd.

Belangrijke transport sector die ook de groenten en fruitjes voor ons vervoeren.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 08 apr 2020 - 14:02

De eerste lente dagen zijn in het land en dan komt ze met dit winters uitziende broekpak aanzetten? Of is dat ivm het corona virus? Ik krijg het iig Spaans benauwd.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 08 apr 2020 - 13:30

Heel mooi, dit broekpak, ook goed gecombineerd. Wat een prachtige Chanel-tas!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 08 apr 2020 - 13:28

Wat leuk die beelden van Máxima uit 1999 terug te zien. Toen een geweldig pak, nu vind ik het een beetje saai op een zonnige dag als vandaag. Volgens mij kijkt ze precies tegen de zo’n in op de foto’s dus daardoor ziet het er wat ongemakkelijk uit. De blouse hebben we volgens mij vaker gezien. Die en de pumps vind ik heel mooi.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 08 apr 2020 - 12:38

Fijn dat zowel Maxima als WA zich geregeld laten zien, zal de mensen die ze bezoeken goed doen.

Blij dat ze haar handschoenen heeft thuisgelaten. Ik vond het er bijna angstig uitzien.
De handschoenen zijn ook niet nodig. Niemand zal het in zijn hoofd halen haar een hand te geven en ze hoeft ook niets aan te raken.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 08 apr 2020 - 12:49

Nou ja, ze zal toch ook af en toe naar het toilet moeten... misschien heeft ze handschoenen in haar chanel tasje

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 08 apr 2020 - 12:10

Wat een leuk filmpje,het lijkt inderdaad heel veel op het toenmalige broekpak ze lijkt nu weer heel erg op de maxima van toen.
Deze beelden doen me ook denken aan het "opgejaagd" worden door de fotografen in de.
tijd van Diana,begin jaren 80 Best moeilijk ook voor Maxima toen, om "rustig" te blijven
Dank voor het delen josine! mag je vaker doen!

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 08 apr 2020 - 11:11

Sorry ik heb het niet goed gelezen, en ging ervan uit dat het een foto betrof van jaren geleden. Ik neem mijn woorden terug.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 08 apr 2020 - 11:50

Eigenlijk een compliment voor de koningin.
Dat ze er dus nog steeds jong uitziet ;)

afbeelding van Anne029

Anne029

woensdag 08 apr 2020 - 11:00

En zonder handschoenen!

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 08 apr 2020 - 10:51

Een keurig broekpak voor een werkbezoek. De foto toont een erg ongemakkelijke prinses, die : Moet wachten?..... Ergens verkeerd is uitgestapt?......Haar gevolg nog niet is gearriveerd?..... Op de achtergrond een garagebedrijf?? Een beetje onduidelijk allemaal.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 08 apr 2020 - 10:58

Ik zie geen ongemakkelijke prinses, maar een koningin die 1,5 meter afstand moet houden tot haar gesprekspartners. Aan de schaduw zie ik dat ze om haar heen staan. De garage op de achtergrond begrijp ik ook helemaal, want een transportbedrijf heeft doorgaans iets te maken met auto's en/of vrachtwagens ;)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?