Vanmorgen bracht koningin Máxima onaangekondigd een bezoek aan het initiatief Meedoen is Winnen in Dordrecht. Voor de gelegenheid koos ze haar japon van Tory Burch, die ze eerder droeg tijdens een bezoek aan Ede in oktober 2013 en de reis naar Afrika in december 2013. Net als de vorige keren heeft ze ook vandaag haar haren los en zien we een vrij casual look bij de koningin. Uiteraard ben ik weer erg benieuwd wat jullie van de outfit (en nieuwe oorbellen) vinden. Geslaagd of niet?

Máxima met de outfit in Ede, oktober 2013:

 

Máxima met de jurk in Afrika, december 2013. 

Jurk van Tory Burch: 

Schoenen van Guglielmo Rotta:

Foto's met dank aan: 

IFAD/Daniel Hayduk
Bart Homburg, Oranjefonds 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van riethoek

riethoek

vrijdag 11 apr 2014 - 12:18

Die Kate blijft de tongen losmaken, zullen we er nu over stoppen?

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 apr 2014 - 15:37

Lijkt me een goed plan, Riethoek ;-)

afbeelding van zara

zara

zondag 13 apr 2014 - 08:49

@Riethoek en Henny: Ja, weer terug naar Máxima! ;-)

afbeelding van zara

zara

vrijdag 11 apr 2014 - 10:58

Wat mij betreft kan Máxima dit jurkje niet vaak genoeg dragen, het staat haar zo leuk!
Interessant ook de discussie over de stijl van prinses Catherine. Haar kleding vind ik soms erg gewoontjes, of zelfs ronduit lelijk, en dan met name haar voorkeur voor vreemde 'soepkleuren' en tuttige midi-omajurkjes met kapmouwen en keukendoekpatroontjes. Ik weet niet wat het is, haar waanzinnig goed verzorgde lange bruine haar, of de heftige make-up met altijd een zwarte rand rond de ogen, of haar figuur met eigenlijk veel te dunne heupen, ze weet toch vaak te boeien met haar stijl, en ziet er vaak mooi en tot in detail verzorgd uit.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 11 apr 2014 - 10:53

Jurkje van Maxima is best leuk en weer eens wat anders dan de eeuwige Natanmodellen. Oorbellen zijn wel leuk maar niet in combi met de vele armbanden.
Kate en Maxima zijn twee verschillende vrouwen die je niet met elkaar moet vergelijken. Maar één ding vind ik wel: Kate is beslist niet saai. Heb de indruk dat ze na de geboorte van George niet meer zulke korte rokjes draagt - privé misschien wel - maar niet in het openbaar. En wat me ook is opgevallen dat ze een tijdje vaak grijs/zwarte kleuren heeft gedragen en die ogen bij haar in combinatie met een langere roklengte wat ouwelijker. Maar ben helemaal weg van de mooie rode jas met pillbox en de zachtblauwe jas die ze in Nieuw+Zeeland heeft gedragen. Koninklijk en helemaal chique.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 11 apr 2014 - 10:45

n.v.t.

afbeelding van riethoek

riethoek

vrijdag 11 apr 2014 - 09:28

Helemaal met LG eens, na alle reacties gelezen te hebben.
Niet met elkaar te vergelijken, moeten we ook niet willen.
Midi gaat het helemaal worden en je zal zien, binnenkort loopt Maxima er ook mee weg.
Voor een koningin vele malen mooier dan de te korte rokken die we nu vaak bij Maxima zien.

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 11 apr 2014 - 08:14

LG. It 's called adoration ;0)

afbeelding van LG

LG

vrijdag 11 apr 2014 - 21:24

That's one way of calling it I might call it something different:) It would be nice if we could appreciate each other’s choices granted I don't understand them myself at times but that's what keeps it interesting.
In some countries woman are forced the wear the same type of clothing I cannot imagine living like that.

afbeelding van LG

LG

vrijdag 11 apr 2014 - 21:14

I don’t understand the need to praise one woman and make her seem ”better” by making cutting remarks about another woman. All of the women discussed on this blog have their own style why compare apples and oranges?
Ineke has the cutest pictures on her Facebook page of George and his Mom, just so nice to see the love between the two of them.
BTW thank you Ineke for posting the pictures of Kate in those lovely outfits and for Josine to allow you to do that;-)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 apr 2014 - 08:22

LG, je hebt het perfect verwoord. Ik ben het met je eens. ;-))

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 10 apr 2014 - 23:01

Leuk jurkje voor een werkbezoek.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

donderdag 10 apr 2014 - 21:12

Oké, ik weet dat deze site gewijd is aan maxima, maar dat een opmerking over Catherine zoveel negatieve reacties oproept.... En ja, de kleding van het kleine prinsje is erg klassiek en in onze ogen stijfjes maar juist typisch Engels en de Engelsen zien hem graag zo! Ik kan me heel goed voorstellen dat hij prive veel vlottere kleertjes draagt, echt een leuk mannetje en ik vond De interactie tussen moeder en kind juist heel mooi!
Over maxima: ik zou de top van de jurk geweldig vinden op een mooie blauwe kokerrok! Als jurkje vind ik het oké, kan me voorstellen dat ze m ook weleens prive draagt. De oorbellen in ede vond ik veel mooier, deze vind ik kitscherig en de plateaus, ja ik vind ze ook ordinair hoor.. En idd met maxima's lengte helemaal niet nodig en zelfs een beetje too much..

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 10 apr 2014 - 21:36

Wat een leuke jurk voor een bezoek als dit. En nog leuker dat ze vandaag (onaangekondigd) een bezoek brengt zodat we haar weer even zien en dat op de verjaardag van Ariane. Máxima ziet er super uit voor een gelegenheid als dit. Alleen vind ik de oorbellen vandaag wat minder mooi.
Zij en Catherine hebben meer gemeen dan je denkt; los haar, jurkjes van Tory Burch en clutches en schoenen van LK Bennet. En ik zg vandaag een zwart jurkje met zilveren borduursel dat erg veel lijkt op de speld met de diamantjes die ze op de zwarte Ralph Laurant jurk en onlangs bij de uitreiking van de Duitse media prijs droeg. Ik vind het twee mooie dames elk met hun eigen stijl, helemaal goed, niets meer aan doen!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 apr 2014 - 20:07

Ik hou ook erg van de stijl en kleding van Kate. Alleen vind ik het jammer dat ze jurken/rokken onder de knie gaat dragen. Ze is pas 30! Net op de knie vind ik persoonlijk het mooiste. Dit geldt trouwens ook voor Maxima. ;-))

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 10 apr 2014 - 20:50

Wordt mode komende najaar, midi! Niet erg, knieëen zijn niet altijd even mooi. Maar inderdaad, onder de knie lijkt wel gauw tuttig.Je moet het goed combineren.

afbeelding van Caren

Caren

donderdag 10 apr 2014 - 20:58

Helemaal gelijk elise, maar we moesten eerst ook wennen aan korte mode dus dit zal ook snel gaan wennen. Maar onze eigen koningin draagt ook rokken net over de knie. ..

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 10 apr 2014 - 19:00

Over de kwestie of Máxima's look hier wel gekleed genoeg is... Ik vind van wel. De jurk heeft een hübsch splitje van voren en valt net boven de knie, het model is netjes, vrolijk gedessineerd en niet speciaal sexy. Ze draagt een naturel makeup en ziet er keurig gestyled uit. Toegegeven, de pumps zijn inderdaad een tikje ordi. Maar we kennen dat nu een beetje van haar, het is een swingend accent om de boel wat op te spicen, haar Zuidamerikaanse signatuur. Het doet voor mij geen afbreuk aan hoe serieus ze overkomt.
Kate heeft een hele andere stijl, nogal bravig, maar daarin ziet ze er toch vaak goed uit. Ik denk wel dat zonder haar mooie figuur, weelderige haardos en stralende lach dezelfde leeftijdsloze kleding nogal ouwelijk zou staan.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 10 apr 2014 - 18:37

Tja fruitboom, helemaal mee eens.
In mei komt het koningspaar in ons stadje en kan ik het ze eindelijk in het echt zien, ben erg benieuwd.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 12 apr 2014 - 11:23

dag helena,
wat is jou stadje ik wil ze ook wel eens echt zien maar zoek een plaats bij de belgische grens en natuurlijk als ik een dagje niet moet werken
gewoonlijk ben ik te laat ingelicht over haar uitstapjes

afbeelding van fruitboom123

fruitboom123

donderdag 10 apr 2014 - 18:25

Heb met grote verbazing alle reacties van vandaag gelezen, wat een hatelijkheden en negativiteit.
Zelfs over een baby!!!!Te ouderwets gekleed, een schatje van 8 maanden!!!
Waar hebben jullie het over?? Als dit het niveau van de site begint te worden denk ik dat Josine er wat aan zal moeten doen!!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 10 apr 2014 - 20:23

Ik heb me ook erg verbaasd. Het lijkt wel alsof we steeds kritischer worden en de eisen aan de kleding van de royals steeds hoger worden. Smaken verschillen; een beetje positiever mag!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 apr 2014 - 19:50

Ook ik vind het NIET kunnen dat de kleding van zo'n klein lief hummeltje becommentarieerd moet worden.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 10 apr 2014 - 19:54

Ik heb eerder moeite met negatieve omschrijvingen van onze eigen prinsesjes. De kans is groter dat zij ooit deze website gaan lezen dan George, die ongetwijfeld geen flauw benul heeft van de kleding die hij draagt. Kritiek op zijn kleding is dus eigenlijk kritiek op de keuze van Catherine en niet op George zelf :)

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 10 apr 2014 - 16:40

Note: de jurk onder de rode mantel is wel boven de knie gelukkig!! ;-))))

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 10 apr 2014 - 16:22

Ik vind dit een heel leuk jurkje. Ik vind de fijne juwelen er het mooist bij staan zoals ze het droeg in Afrika.
Wat betreft Kate vind ik dat vooral Máxima daar best een voorbeeld aan heeft. Kate kleedt zicht echt goed op het goede moment. Bij openbare gelegenheden ziet ze er altijd keurig verzorgd uit; kapsel netjes gedaan, kleding gepast, lengte van de rok/jurk gepast, alles klopt gewoon bij haar en zij is dan nog een prinses. Zij zou het eventueel nog wel wat uitbundiger mogen doen. Máxima is koningin en ik vind dat die best wel eens wat aan haar haar kan doen en andere rok/jurklengtes aannemen. Gelukkig draagt ze de laatste tijd vaker haar haren opgestoken en daarbij een hoed, maar wat de lengtes betreft kan ze best wat leren. Ze hoeft echt niet alles precies op de knie of over de knie te hebben, maar ik vind dat ze de rokken/jurken soms wel wat te kort heeft voor haar leeftijd.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

donderdag 10 apr 2014 - 20:04

Ik ben het met je eens! Ik houd ook van op de knie of langer, dat geeft iets meer koninklijk gevoel.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 10 apr 2014 - 16:27

Niet zozeer voor haar leeftijd als wel in haar functie! Maar dat is mijn persoonlijke mening hoor!! ;-))

afbeelding van Gea

Gea

donderdag 10 apr 2014 - 16:18

Ik vind dit gewoon een leuke outfit en de losse haren staan er prima bij, helemaal goed voor dit bezoek. Ik ben erg blij met onze koningin die zo toegankelijk is dat mensen zich snel thuis voelen waar zij komt. Hoe mooi is dat!!! En het kapsel in laagjes knippen zal denk ik lastig zijn. Om het haar op te kunnen steken heeft ze wel een bepaalde lengte nodig, dan zijn laagjes alleen maar lastig.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 10 apr 2014 - 15:51

Die advertentie bestaat echt, ik zal de naam niet weer noemen, ik dacht steeds dat het een grap was, ik nam het letterlijk,de vertaling dan.

afbeelding van Emmy

Emmy

donderdag 10 apr 2014 - 15:50

Ik vind de kleding van T. Burch erg mooi, zo ook deze jurk.
Hij zou iets langer mogen, tot op de knie.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

donderdag 10 apr 2014 - 15:04

Maxima ziet er voor de gelegenheid prachtig uit, ook met die lekker vlotte oorbellen, helemaal zichzelf, leuk! Kate is ook prachtig, reken maar dat de Engelsen erg klassiek en kritisch zijn. Ik vind haar mantels en mooie pumps om te smullen en met zulke benen kun je een hoop hebben.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 10 apr 2014 - 15:15

Dat zal zeker meetellen! Groot Brittannie is nu eenmaal een heel ander land dan Nederland wat dat betreft en de beide dames houden daar rekening mee :)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 apr 2014 - 20:01

Met Josine en Elsfiedrels eens. Ik vind Kate een mooie vrouw met een prachtig figuur en haar. Eigenlijk kun je Kate en Maxima niet met elkaar vergelijken. Ze moeten beiden lekker zichzelf blijven.;-))

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 10 apr 2014 - 14:25

Ik zou het jurkje wat Maxima vandaag aan heeft zelf niet kopen omdat printen mij over het algemeen niet staan (heb er wel een paar, die ik niet kon laten hangen) maar vind het wel leuk voor Maxima, omdat zij gewoon heel slank is. Ze ziet er gewoon vlot uit vandaag.

afbeelding van Myrte

Myrte

donderdag 10 apr 2014 - 14:25

Vlotte look, mooi jurkje maar een veel te diepe décolleté (nmm foto Afrika op het onbehoorlijke af) voor naar het werk. Diepe décolleté's en torenhoge hakken, te korte roklengte....als zakenvrouw ben ik best blij dat ze de grenzen voor ons wat oprekt ;-), maar door dat geblondeerde er ook nog eens bij wordt de optelsom snel ordi. Keurig hoeft niet saai te zijn en ook Kate heeft sexappeal die ze niet verstopt. Een voorbeeld wat onze koningin maar beter niet van Kate moet overnemen is die anorectische look. Op de foto's uit Nieuw-Zeeland is op taillehoogte soms bijna geen verschil te zien tussen en face en en profil. Wie voert dit meisje eens een paar gezonde hollandse bitterballen?

afbeelding van Jadita

Jadita

donderdag 10 apr 2014 - 16:04

Waar zit dat sexappeal van Catharine ? In de opwaaiende rokken? Ben nog nooit een man tegen gekomen die valt op type veel te mager zonder rondingen.... Die bitterballen zijn nog niet zo 'n verkeerd idee.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 10 apr 2014 - 16:25

Mannen, kun je toch niet volgen wat 'sexy' betreft (als we er dan even vanuit gaat dat het hier mannen betreft die Kate sexy of niet vinden) Jadita. Want ik ken zo al een paar mannen die Kate heel sexy vinden! Iets wat ik dus ook niet kan begrijpen

afbeelding van Sol

Sol

donderdag 10 apr 2014 - 15:20

@Myrte: ... en vergeet de 'zwaar' gelakte nagels niet in 'de optelsom' :-)

afbeelding van Fairline

Fairline

donderdag 10 apr 2014 - 14:25

I love that outfit and of course in combi with those awesome shoes! The earrings seemes to be to large to my opinion but okay. Thanks again Josine for blogging news so very fast!! :-)

afbeelding van Bea

Bea

donderdag 10 apr 2014 - 14:16

Wel geestig: 'Kate is voorspelbaar'. Als je dit blog een tijdje volgt (fantastisch Josine!) en de commentaren leest is de manier waarop Maxima zich kleedt blijkbaar ook heel voorspelbaar: 'Haar onverzorgd, kleding en schoenen maatje te klein, teveel sieraden' enz. Mathilde, Maxima, Kate en ook Michelle Obama, allemaal vrouwen in the public eye met een eigen stijl. Deze stijliconen met elkaar vergelijken is als appels met peren vergelijken.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 10 apr 2014 - 14:12

Heel leuk jurkje, lekker informeel. Kan goed bij zo'n onaangekondigd bezoek! Losse haren zijn hier ook prima, het hoeft niet strak opgestoken te zijn.
Dat mag Maxima bewaren voor formele bezoeken. Hier is het inderdaad echt Maxima, spontaan, toegankelijk en ..... ze straalt!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 apr 2014 - 19:57

Mee eens Jeanine. Het jurkje is ook niet tuttig of ouwelijk, vind ik. De lengte is perfect; als dit jurkje wel onder de knie zou vallen dan lijkt het tuttig.
Haar sieraden vind ik goed gekozen hierbij. Ik ben tevreden :-))

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 10 apr 2014 - 21:34

Ik ben ook tevreden!
Als dit jurkje idd over haar knieën komt, wordt hij idd tuttig.
Ik ben zelf geen voorstander van zichtbare knieën, maar in dit geval vind ik het anders

Heb eigenlijk nog geen foto tegengekomen van de hele outfit van Maxima vandaag,(schoenen bijvoorbeeld) zijn jullie die al tegengekomen?

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 10 apr 2014 - 14:04

Dit jurkje is best leuk, al hou ik eigenlijk niet zo van die verschillende patronen boven elkaar. Voor deze gelegenheid ziet ze er prima uit.
Ik vind Hertogin Catherine helemaal niet saai. Ze is een totaal ander type dan Maxima en heel klassiek. Haar stijl past bij haar en niet iedereen is zo extrovert en springerig als Maxima. Zeker, juist om die eigenschappen mogen we haar, maar ik denk dat Kate op haar eigen manier invulling geeft aan haar rol. Bovendien is ze echt heel knap vind ik en ze heeft prachtig haar! Iedereen is anders en je moet jezelf trouw blijven, iets wat zowel Kate als Maxima op hun eigen manier proberen te doen.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 10 apr 2014 - 15:49

Helemaal met je eens wat Kate betreft, ik vind haar er erg mooi uitzien en nooit saai! Totaal ander type dan Maxima, niet te vergelijken!

Het jurkje wat Maxima vandaag draagt vind ik wel leuk maar het is te kort en dan weeeeer die plateauzolen en weeeeeer peeptoes, echt, het staat afschuwelijk! En het lijkt alsof ze blote benen heeft........

;-))

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 10 apr 2014 - 15:52

Christa, gewoon ter info: waarom vind je plateau zolen (dit zijn nog hele fatsoenlijke hoor er zijn er inderdaad wel die bijvoorbeeld ordinair zijn) en peeptoes zo afschuwelijk staan? Ik ben namelijk helemaal verliefd op dit soort schoenen.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 10 apr 2014 - 16:06

Ik vind plateaux al heel snel ordinair staan en deze zijn ook met een vrij dik plateau en ja, deze vind ik ordinair! Let wel, ik heb zelf ook een paar pumps met plateau, maar die zijn maar 1 cm. Dat is heel wat anders dan de plateaux die Maxima soms/vaak/meestal draagt (huwelijk Luxemburg en onder de jurk bij de Duitse Mediaprijs bijv.)
Daarnaast vind ik niet dat Maxima overal bovenuit hoeft te steken, zo klein is ze nu ook weer niet! Soms stoor ik mij er aan dat het lijkt alsof ze graag net zo lang wil zijn als Willem-Alexander, en dat vind ik eigenlijk niet zo gepast. Daarnaast lijkt het mij voor de gasten/mensen die ze ontmoet ook niet zo leuk (bij Vladimir Putin o.a.!) dat ze zeker 5 cm of meer langer is dan normaal!

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 10 apr 2014 - 16:28

Ik ben het zeker met je eens dat het geen hele dikke plateau zolen moeten zijn! Ik moet eerlijk toegeven dat toen deze zolen net 'in' waren ik ze ook erg ordinair vond en ze zelf ook beslist niet wilde hebben, maar daar ben ik dus een beetje van teruggekomen. ;-) Heb er een aantal met inderdaad een zool van ongeveer een cm.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?