Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van zondagavond 11 tot en met dinsdagavond 13 februari de Republiek Indonesië in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Indonesië heeft in het najaar van 2016 een ‘nationale strategie voor inclusieve financiering’ gelanceerd om de toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen te bevorderen.

Met de nationale strategie wil de regering onder meer bereiken dat eind 2019 75% van de volwassenen toegang heeft tot een bankrekening. Goede toegang tot financiële diensten draagt bij aan de economische en sociale ontwikkeling van mensen en armoedevermindering aldus de Wereldbank. Koningin Máxima was in augustus 2016 ook voor de VN in Indonesië. Zij adviseerde toen onder meer om een Nationale Raad voor Inclusieve Financiering in te stellen voor de coördinatie van de uitvoering van de strategie. Deze raad is inmiddels actief onder toezicht van president Joko Widodo. Tijdens dit bezoek richt Koningin Máxima zich op de voortgang van de uitvoering van de strategie. Aandachtspunten zijn de realisatie van meer bankagentschappen, vernieuwende digitale financiële diensten en mobiel bankieren om bankfaciliteiten dichter bij de bevolking te brengen. De geografie van Indonesië kenmerkt zich door vele duizenden eilanden. Mede hierdoor is de toegang tot bankzaken moeilijk te organiseren en beperkt. Een ander aandachtspunt is de financiering van het landbouw en het midden- en kleinbedrijf. 

Maandag 12 februari brengt Koningin Máxima op het eiland Sumatra een werkbezoek aan de provincie Lampung die zich kenmerkt door landbouw. Zij spreekt onder meer met kleine boerenbedrijven over structurele verbetering van de landbouwopbrengsten door waardeketenfinanciering (value chain finance). Dit is de financiering van activiteiten in de keten van producten en diensten bij een productie- of leveringsproces en de waardevermeerdering die tijdens deze processen plaatsvindt. Via sociaal ondernemerschap ondersteunt het bedrijf Vasham de ontwikkeling van kleine boeren door het verstrekken van leningen, advisering over bedrijfsvoering en bemiddeling voor eerlijke prijzen. Aan het einde van de middag neemt Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit de agri-sector om te praten over waardeketenfinanciering.

Outfit: Koningin Máxima draagt op de eerste dag van haar verblijf in Indonesie een grijze midirok en dito top. Beide kledingstukken zijn nog niet eerder publiekelijk gedragen. Naar de ontwerper wordt gezocht.

Máxima's slippers komen van Zeus + Dione.

Afbeeldingsresultaat voor slippers site:modekoninginmaxima.nl

Máxima's schoudertas komt van het Italiaanse merk Bottega Veneta, dat bekent staat om vernuftig vlechtwerk, dat ook wel intreccatio wordt genoemd. Prijs: 1950 euro. 

Hoed van Tula:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

dinsdag 13 feb 2018 - 20:36

Mooie kleur van de top en leuk haar haar met de zonnebril erin!

afbeelding van Snijders

Snijders

woensdag 09 mei 2018 - 19:05

Ik vind het een leuke outfit. Zwierige rok, leuke blouse. Slippers lijken me niet comfortabel. Leuke espadrilles lijken me handiger en staan ook vlot.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 13 feb 2018 - 07:53

Ik vind deze combinatie best gaan. Alleen de rok zit zo vreemd, lijkt wel te laag te zitten.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 13 feb 2018 - 01:03

Ik vind deze outfit leuk, inclusief de slippers. Hoop niet dat ze in iets scherps trapt, dat is het enige.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

maandag 12 feb 2018 - 23:42

Toch nog een opmerking over de slippers :) het hele verschil tussen wel of niet 'kunnen' zit hem in het ontbreken van een hielbandje, waardoor het geheel onaf lijkt. Ja, waar heb ik dat nou weer vandaan? Net zoiets als nooit een panty in sling backs.

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 13 feb 2018 - 00:15

Waar heb je het vandaan?
Gewoon van je gezond verstand denk ik

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 13 feb 2018 - 11:53

Deze opmerking klinkt me een beetje sarcastisch in de oren.

afbeelding van Marga

Marga

maandag 12 feb 2018 - 23:08

Prima outfit en ook al is ze koningin, ze komt hier niet als koningin. Onzin om je dan te moeten kleden als koningin in een werkbezoek. Kleding vind ik goed passen bij het veldbezoek en iedereen mag van de slippers vinden wat ze willen. Ik zou ze ook niet kiezen. Maar prima. Maxima zal er lekker op lopen en haar werk zo goed op haar gemak invulling kunnen geven. Dus lekker laten.

afbeelding van Tina

Tina

maandag 12 feb 2018 - 21:29

Volgens mij zit er iets van groen in de rok. Vandaar wellicht de groene accessoires.
Verder vind ik het voornamelijk praktische en luchtige kleding. Geschikt voor het klimaat daar. Daar horen de slippers, hoewel ik ze niet echt mooi vind, ook bij. Ze heeft groot gelijk.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 12 feb 2018 - 21:23

De mouwen zijn trouwens met koordjes aan te trekken, ik zie hele lange koordjes naar beneden hangen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 12 feb 2018 - 21:22

Is de rand van rok zwart of donkerblauw? En de top lichtblauw of grijs? Ik heb me werkelijk al suf gezocht, maar kan de outfit helaas niet vinden.

afbeelding van Channa

Channa

maandag 12 feb 2018 - 20:55

Bij Royals by Robin is goed te zien dat de rok een batikmotief heeft. Past dus heel goed bij de gelegenheid.. Het lijkt erop dat er meer kleur in zit dan de foto’s te zien geven. Goed gekozen dus.
Ik vind de outfit leuk.
Aan de voeten zou ik liever een echt sandaaltje zien, ook plat.
Haar voeten hebben trouwens, zo lijkt het op de foto’s, wat meer verzorging nodig; een scrub, voetbad enz. Hopelijk heeft ze daar straks thuis weer tijd voor.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

maandag 12 feb 2018 - 20:14

Alles klopt qua kleur, behalve de nagellak. Als die neutraal was geweest dan was er geen glamour/boho koppeling geweest. En slippers voor een koningin? Misschien probeert ze een statement te maken maar dat is bij mij niet zo aangeslagen.

afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 12 feb 2018 - 19:55

Geweldige zonnebril en dito tas zorgen voor bonuspunten.
De outfit is lekker boho, categorie cruise collection, maar had nog een tikkie ravisanter gemogen. Goed dat ze die sandalen weer draagt, na die busladingen kritiek. En bij deze outfit passen ze ook. En stiekem een beetje een lange neus naar alle critici door de stylisten, vermoed ik ;-)
Score: 8,0

afbeelding van elise1

elise1

maandag 12 feb 2018 - 19:53

Zere voeten, natuurlijk van die idioot hoge hakken die ze meestal draagt. Heerlijk dan toch die slippertjes In zo'n klimaat. Eindelijk verstandig...... En verder lekker luchtige maar toch bedekte outfit. Ook verstandig Maxima!

afbeelding van Jane

Jane

maandag 12 feb 2018 - 19:38

De rok is leuk, de blouse is leuk, de kleur is mooi, de ketting is mooi, maar samen doet het niets. Jammer.

En slippers kunnen gewoon niet, als je geen toerist bent. Nooit. Niet in Nederland en ook niet in Indonesie.
(Toen ik in Indonesie werkte ihkv een onderzek werd ik letterlijk teruggestuurd door Indonesische begeleider om nettere schoenen aan te doen.)

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 12 feb 2018 - 19:26

Wat een opwinding over een paar slippers !!!! Ik denk dat deze kleding goed bij de gelegenheid.past en denk dat Maxima er zich bij deze gelegenheid er lekker in voelt. Ik vindt de roak erg leuk, zou hem zelf ook wel willen hebben.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 12 feb 2018 - 18:39

De rok en top vind ik best leuk, niet bijzonder maar zeker wel geschikt voor de gelegenheid. Alleen ik had geen groene accessoires gekozen, haar in een lage staart gedaan en een espadrille, sneaker of een schoen met kleine wedge gekozen. Dan was het net wat gekleder zonder dat het te koninginerig wordt.

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 12 feb 2018 - 18:24

Wat leuk al die verschillende en uiteenlopende meningen over deze outfit!
Ik vind dit een erg leuke! De top vind ik super leuk, en leuk gecombineerd met de groene accessoires. De slippertjes zijn niet mij ding, ik vind deze wat lomp ogen aan haar voeten. Platte sandaaltjes of lage sneakers waren dan misschien leuker en net zo comfortabel want ik kan me wel voorstellen dat ze bij dit soort bezoeken en in dat klimaat graag iets gemakkelijks draagt, koningin of niet!

afbeelding van Helena

Helena

maandag 12 feb 2018 - 18:15

Kom op zeg, ze ziet er leuk uit. Alleen die tas vind ik ongelooflijk duur.

afbeelding van Suus

Suus

maandag 12 feb 2018 - 18:10

Ik vind Maxima er prima uitzien, casual, luchtig en ook de slippers storen me niet. Ze heeft zich aangepast aan de omgeving en dat siert haar. Ik zou zelf ook slippers aandoen, loopt in die temperatuur en vochtigheid nu eenmaal het fijnst.

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

maandag 12 feb 2018 - 17:32

Maxima heeft zich aangepast aan het klimaat, de cultuur en de mensen van Indonesië . Het zou toch ook geen pas gegeven hebben als ze daar met hoge hakken, hoed en juwelen behangen naar toe was gegaan. Het is bepaald niet mijn smaak maar wat mij betreft een prima keuze voor dit bezoek. En over de slippertjes... ga ik niets meer zeggen.....

afbeelding van Lina

Lina

maandag 12 feb 2018 - 20:22

Nee hoge hakken zouden geen pas geven, vind ik ook maar je hebt ook nog espadrilles, platte pumps, etc. Dat was toch een beetje netter geweest.

afbeelding van Elles

Elles

maandag 12 feb 2018 - 17:10

Zere voeten wellicht,laten we het daarophouden.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 12 feb 2018 - 16:28

Wat een ongelofelijk lelijke slippers. Dat is als je privé bent maar dat is Maxima hier niet. Ook de kleuren doen weinig voor Maxima. Heel jammer

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 12 feb 2018 - 16:24

Ik blijf vinden dat die slippers absoluut niet kunnen. Nooit, nergens, never. Wat een lelijke dingen.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 12 feb 2018 - 16:01

Volgens mij hoeven we het niet in het koninginzijn te trekken!
Als je etiquette voor de werkvloer bekijkt staat ee een hele grote no-no: (teen) slippers! Ik vind dat wel terecht. Je vervult een rol (je zit niet thuis op se bank of aan de badrand!) je gepresenteerd je werkgever... dus dan houd je je aan wat etiquette regels

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 12 feb 2018 - 15:48

Koningin, werkbezoek, VN-functie, het maakt volgens mij allemaal niet zo veel uit.
Als niet met onze koning was getrouwd, was ze gewoon mevrouw Zorrequeta en kan ze dragen wat ze wil. Maar nu is ze onze koningin.
Als ze niet onze koningin was, zou ze ook geen functie bij de VN hebben en dus niet op werkbezoek gaan.
Ik bedoel te zeggen dat ze altijd als koningin ergens aanwezig is en daar qua kleding rekening mee moet houden.

Ik vind de rok en blouse leuk en ook goed voor dit bezoek. De slippers vind ik echt spuug-lelijk en niet kunnen.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 12 feb 2018 - 15:18

Espas leuk idee inderdaad!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 12 feb 2018 - 15:01

Een koningin op offieciele missie op slippers vind ik niet kunnen, het plaatje is zowieso weinig flatteus.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 12 feb 2018 - 15:21

Ze is hier niet in haar functie als Koningin maar op werkbezoek voor haar VN-functie. Dat maakt toch wel degelijk verschil, mijns inziens.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 12 feb 2018 - 17:28

In mijn vorige baan ben ik en aantal keer op (VN) veldbezoek geweest. Wijde en lange, maar wel nette kleding is daarvoor het voorschrift. Je kunt de outfits voor een veldbezoek niet vergelijken met een officiële gelegenheid, haar mooie design kleding zou veel te formeel zijn.
Prima geschikt dus voor de gelegenheid, maar ik heb vooral moeite met de kleuren die niets voor haar doen.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 12 feb 2018 - 15:19

die officiele missie verloopt ook in een koeiestal dan hoeft ze voor mij niet opgedirkt te zijn maar alles goed wasbaar nadien vind ik wel nodig

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 12 feb 2018 - 14:26

Ja!!! Die espadrilles en dan gecombineerd met dat kekke zandkleurige broekje wat ze laatst eens droeg. Ze had daarop een wit kanten top. Was dat niet op de antillen?

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 12 feb 2018 - 14:14

Als ik nu die eerste foto zie, vind ik het meevallen. Vind het nog steeds geen top-outfit, maar het valt mij mee. Alleen die slippers..daar ben ik in dit geval geen fan van. Ik vind het niet gekleed.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 12 feb 2018 - 14:17

op een veldbezoek ziet ze er nooit goed uit.
kan mij niets herinneren van de afgelopen jaren wat zowel mooi als praktisch was. Jammer
Het lichtblauwe shirt is wel lief maar t model zou anders moeten en inderdaad wedges eronder ofzo

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 12 feb 2018 - 14:50

Precies wat ik ook dacht, espadrilles. De ideale tussenoplossing!

afbeelding van Elles

Elles

maandag 12 feb 2018 - 13:26

Het voordeel van de slippers is,dat zij niet boven iedereen en met name de bevolking daar,uittorent.We zien Maxima nu met haar oorspronkelijke lengte.Mooie outfit.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 12 feb 2018 - 13:18

Dames hou op, van lopen op een slippertje krijg je geen ziektes hoor. Hooguit stoot je eerder een teen.

afbeelding van Krielie

Krielie

maandag 12 feb 2018 - 16:41

Jens: helemaal eens! Ben heel India op teenslippers doorgegaan. Heb ik écht nx van opgelopen.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 12 feb 2018 - 17:33

Euh, ja ik heb ook nogal wat (verre) landen doorkruist op slippers. Vanwege een knobbel naast Mn grote teen lopen die het lekkerst. En ja daar heb ik China een hele pijnlijke gekneusde teen aan overgehouden maar nooit ziek geworden. Alleen als we gaan de bergen ingaan trek ik sneakers aan.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 12 feb 2018 - 18:20

Tja, dat is natuurlijk zoiets als zeggen dat je opa altijd gerookt heeft en desalniettemin longkankervrij 105 is geworden. Het gaat meestal goed, ook ik draag het allerliefst een slipper als het warm is. Niet op een zandweg, vind ik onprettig, en ook niet (meer) als het echt vies is. In Ethiopie op een markt een minuscuul sneetje in mijn grote teen gekregen door stukje glas waar ik tegen aan stootte; in het vliegtuig ging het pijn doen, eenmaal geland kon ik mijn schoen niet meer aan. Heeft een aantal antibiotica kuren gekost om de infectie weg te krijgen. Pijnlijk en echt niet ongevaarlijk. Dus, kijk beetje uit!

afbeelding van Merel

Merel

maandag 12 feb 2018 - 13:32

Wel dus.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 12 feb 2018 - 13:09

Sneakers : een zeer goed idee om de voeten te beschermen. Het kan dan wel zo zijn dat in.indonesie iedereen op slippers loopt in de velden. Maar indonesiers en andere volkeren zijn dit gewoon en ook hun immunsysteem is hierop afgegesteld ..... het onze daarentegen????? Ook als we niet in een paleis wonen ????

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 12 feb 2018 - 13:06

misschien slippers wel afspoelen en ook haar voeten na bezoek van die stal of het veld ik vind dat hygienischer dan naaldhakken of andere dichte schoenen

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 12 feb 2018 - 13:03

In de tropen draagt een wijde lange rok, en sowieso alles wat niet strak om je lijf zit, het lekkerst, en je krijgt nooit zweetvlekken op je kleren.
Ik vind haar er prima uitzien m.u.v. de slippers, daar moet iets anders voor te vinden zijn dat dicht en toch koel is.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

maandag 12 feb 2018 - 12:57

Voeten beschermen? Iedereen loopt op sandalen of slippers buiten in de velden. De rok hint naar blauwe batik stof, denk ik.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 12 feb 2018 - 13:32

Misschien (waarschijnlijk) ben ik heel onhandig, maar als ik op een slipper over een zanderige weg loop schep ik de helft mee. Ik vind dat onprettig voelen, en mijn voeten zien er binnen tien minuten niet meer uit. Bovendien, ik hoef maar ergens een klein wondje aan mijn voet te hebben (of al scheppend een op te lopen) en ik loop de kans op een nare infectie. Ooit eens thuisgekomen uit Ethiopie met een flinke ontsteking aan mijn teen. Kortom, mijn motoriek en immuunsysteem maken mij minder geschikt voor elegante slippers in zo'n situatie dan de mensen die daar wonen (al lopen zij ook regelmatig een infectie op, veel vaker dan hier). Ik heb wel Teva's, die beschermen je voeten een stuk beter, maar zijn zo lelijk dat ik ze alleen aan doe als ik kampeer. Dus: slippers/sandaal voor waar het niet vies/zanderig is, en dichte schoen voor de overige activiteiten.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?