Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 13 tot en met woensdag 15 mei de Federale Democratische Republiek Ethiopië in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Ethiopië heeft eind 2017 een nationale strategie gelanceerd om de toegang tot financiële diensten voor de bevolking te verbeteren.

Koningin Máxima bezoekt Ethiopië op uitnodiging van de regering. Circa 65% van de volwassen Ethiopiërs heeft nog geen toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekering, lening of digitale betaalmethoden (Global Findex 2017). Hierdoor worden zij beperkt in hun mogelijkheden om te investeren in hun toekomst en om zich te kunnen beschermen tegen onverwachte financiële tegenvallers. Met name vrouwen en mensen in afgelegen landbouwgebieden hebben het minst toegang. De regering van Ethiopië ontwikkelt momenteel beleid om de economie te stimuleren. Inclusieve financiering is één van de instrumenten om dit te bereiken. Koningin Máxima spreekt onder anderen met regeringsvertegenwoordigers, VN ontwikkelingspartners en de private sector over hoe dit gerealiseerd kan worden. Aandachtspunten zijn onder meer de verbetering van digitale toepassingen in financiële diensten, betere netwerkverbindingen, en de ontwikkeling van een nationaal identiteitsbewijs.

Koningin Máxima start haar bezoek bij het lokale VN kantoor met overleggen met ontwikkelingspartners en de private sector. Verder heeft zij gesprekken met de minister van Financiën, Ahmed Shide, de minister van Innovatie en Technologie, dr. Getahun Mekuria en de gouverneur van de National Bank of Ethiopia, dr. Yinager Dessie. Ook zijn er gesprekken voorzien met de president van Ethiopië, mevrouw Sahle-Work Zewde en minister-president dr. Abiy Ahmed.

Koningin Máxima gaat daarnaast op veldbezoek. Zo spreekt zij met boeren die gerst leveren aan bierbrouwerij Habesha. De brouwerij geeft hen gedeeltelijke voorfinanciering in de vorm van zaaigoed, kunstmest en landbouwadviezen. De boeren betalen dit terug met een deel van de oogst. Verder koopt de brouwerij gegarandeerd de rest van de oogst op. Dit businessmodel draagt bij aan verhoging van de opbrengst en hogere inkomsten van de boeren.

Het tweede veldbezoek richt zich op de verschillende digitale financiële ‘Hello’ diensten van de onderneming BelCash. In Ethiopië wordt 12% van de betalingen digitaal gedaan. Mensen staan vaak uren in de rij om hun rekeningen te betalen of om geld op te nemen. Via het mobile money platform HelloCash kunnen klanten bij een agent geld storten op een rekening en ook ter plekke digitaal betalingen doen. Een ander product is HelloSolar. Dit is een draagbare elektriciteitsvoorziening met zonnepanelen. Klanten betalen via hun mobiele telefoon voor de energie die zij afnemen. Circa 57% van de Ethiopiërs heeft geen elektriciteitsaansluiting wat hen beperkt in hun ontwikkelingsmogelijkheden.

Koningin Máxima bezocht Ethiopië ook in december 2013 namens de VN. Dat deed zij samen met de VN voedsel- en landbouworganisaties FAO (Food and Agriculture Organization), IFAD (International Fund for Agricultural Development) en WFP (World Food Programme). Zie RVD-persberichten 278 en 320, 2013. In de tussenliggende jaren heeft zij regelmatig contact gehouden over de voortgang van inclusieve financiering. Dit jaar, tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos, had zij een ontmoeting met minister-president dr. Abiy Ahmed en tijdens de Springmeetings in Washington sprak zij met de centrale bank gouverneur dr. Yinager Dessie en de minister van Financiën Ahmed Shide.

Koningin Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie adviseert zij de secretaris-generaal en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het GPFI, Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering van de G20.

Outfit: linnen japon met mintgroene en koperkleurige textielverf rond de taille. 
Ontwerper: Mattijs van Bergen 
Eerder gedragen: Staatsbezoek Zuid-Korea (2014) en Australië (2016)


Foto: Monarchy Press.


Foto: Monarchy Press

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

Afbeeldingsresultaat voor mattijs site:modekoninginmaxima.nl

Links: Máxima in Zuid-Korea. Rechts: Máxima in Australië. 

Sandaletten van Sergio Rossi:

Afbeeldingsresultaat voor sergio rossi site:modekoninginmaxima.nl

Máxima's nieuwe foldover clutch is gemaakt van slangenleer en komt van het label Urban Story. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 18 mei 2019 - 08:54

Mag ik jullie vragen om te stoppen met reacties over Paulina? Nee, geen bericht gehad van de RVD hoor. Maar Josine is nogal ziek, en ik wil haar nu ook niet belasten met vragen hoe ik met bepaalde dingen om moet gaan. Daarom een vriendelijk verzoek om maar gewoon op Maxima's kleding te reageren of over andere koninklijke dingen te praten of zo, maar houdt het please wel gezellig. Ik dank jullie voor jullie begrip.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 17 mei 2019 - 09:33

Máxima lakt haar nagels zelf :-). Gezien na een hockeywedstrijd van een van de dochters. Ze moest wachten tot de dames gedoucht waren, bestelde en betaalde thee en ging haar nagels lakken. De dochters mochten mandarijntjes uitdelen omdat oma Beatrix jarig was. De foto van een make-up loze Máxima heb ik destijds naar Josine gestuurd.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 17 mei 2019 - 11:14

Leuk. Nieuwtje. Jens ,dank voor het delen!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 mei 2019 - 15:53

:) dan blijft de flamenco lerares over.

afbeelding van JL

JL

zaterdag 18 mei 2019 - 06:27

Het wordt Paulina toch te heet onder haar voeten, reactie is weg. Dat kun je niet zelf, misschien heeft Josine het moeten doen op last van de RVD ;-)

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 18 mei 2019 - 07:52

Huh ??

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 16 mei 2019 - 19:17

Het lollige van de reactie van Paulina is dat ze zich ergert aan het gespeculeer over de royals maar wel zelf vrolijk speculeert over de schrijfsters hier dat die geen leuk leven hebben. Grappig is dat

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 16 mei 2019 - 18:24

De kleurencombi vind ik erg mooi, maar de stof lijkt me niet soepel genoeg voor een rimpelrok. De rok staat daardoor wat te wijd uit. :-)
Verder vind ik de gekleurde accessoires te veel van het goede, zeker als de accentkleur niet mooi met elkaar matcht.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 16 mei 2019 - 16:36

Nu zit ik me dus al een uur af te vragen of Paulina de nagelstyliste of the flamenco-lerares van Maxima is (of toch gewoon een Apeldoorns prinsesje) terwijl ik mijn hoofd eigenlijk over andere zaken zou moeten breken... #enbedankt #LOL

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 16 mei 2019 - 00:36

De schoenen matchen inderdaad niet. Ook ik vind het mooier als de rok wat langer zou zijn, nu wordt het, door de aangerimpelde rok m.i. een propperig geheel. Komt ook denk ik omdat het groen tever naar boven is, is te breed. Zou het haar niet gaan plakken in de nek met die warmte?

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 16 mei 2019 - 06:35

Welkom Pauline, leuk een echte royal in ons midden!

afbeelding van Paulina

Paulina

vrijdag 17 mei 2019 - 12:40

X

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 16 mei 2019 - 23:06

Paulina, waarom vertel je ons niet gewoon waardoor jij wél kunt weten hoe het is Máxima te zijn?

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 16 mei 2019 - 10:25

Ik denk dat je er goed aan doet deze site niet meer te bezoeken.
Natuurlijk gaat het hier uitsluitend over de verschijning van de koningin, en als publiek figuur is ze daar helaas aan onderworpen. Dat sommigen in hun reacties nog wel eens een uitglijder maken en de verschijning koppelen aan speculaties over persoon, gedrag, etc. is jammer, maar niet meer dan dat.
Dat jij je laat voorstaan op verkeren in koninklijke kringen om hen de mond te snoeren vind ik eerlijk gezegd “ not done”, ik vraag me af of deze kringen daar blij mee zullen zijn!

afbeelding van Leana

Leana

donderdag 16 mei 2019 - 10:11

Wat ik zo mooi vind aan deze site is dat er juist met veel respect wordt gereageerd. Ook nu als ik naar de reacties hieronder kijk denk ik wow, iedereen doet zijn best Paulina in haar mening te respecteren. Heerlijk dat wij in een land leven waar je mag zeggen wat je vindt. Welkom Paulina en fijn weer eens een andere mening te horen.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 16 mei 2019 - 10:13

Paulina, dan ben ik nu enórm nieuwsgierig wie je bent, omdat je zegt dat wij geen idee hebben hoe het is om Maxima of welke royal dan ook te zijn maar jij wel ;)

Als er niets meer gezegd zou mogen worden over rokken, jurken, hoeden en schoenen dan zou deze site beter opgeheven kunnen worden want daar gaat het nou juist om. Óf er zou alleen nog in volle aanbidding, mooi, mooi, mooi mogen worden geschreven.

Over dat “deze dames zelf geen leuk leven hebben ofzo” daar kan je voor sommige, helaas, nog weleens gelijk in hebben, de meeste hier herinneren zich (ik weet niet meer precies hoe je haar naam schrijft) Etfiticha nog wel, die had inderdáád geen leuk leven, ze was ernstig ziek en is er nu niet meer. Voor haar was deze website de broodnodige afleiding.
In de loop der tijd is van meer dames, tussen neus en lippen door, duidelijk geworden dat ze ziek zijn en deze website ook graag bezoeken als afleiding.
Ik wil maar zeggen, wees voorzichtig wat je zegt over mensen waarvan je hun situatie niet kent.

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 16 mei 2019 - 10:37

Lina, die zin " deze dames zelf geen leuk leven hebben ofzo" lees ik eerder als " get a life" ofwel "heb je niets anders te doen dan je druk te maken over haren,make-up, speculaties, etc". Ik denk dat er zeker niet gerefereerd is naar Eftichia, die kritisch was, meeleefde en hier vriendinnen maakte.
Waar ik je zeker gelijk in geef is je laatste zin: wees voorzichtig wat je zegt over mensen als je hun situatie niet kent. En dat geldt dus óók over Máxima.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 16 mei 2019 - 10:52

Anne, ik zie dat als een sneer. Maar goed, hoe ieder dat ook ziet, het is geen leuke opmerking.

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 16 mei 2019 - 11:01

Dan spijt het me dat je het als een sneer leest, want zo had ik het zeker niet bedoeld.
Dat is het lastige aan hier communiceren: we kennen elkaar niet en lezen en interpreteren de tekst zoals die bij ons binnenkomt, omdat we de intonatie en het non-verbale hier niet meekrijgen.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 16 mei 2019 - 11:06

Anne, nee joh, ik bedoelde niet dat ik dacht dat jíj dat als sneer bedoelde, maar die zin van Paulina, over dat “die dames zelf geen leuk leven hebben”.
Dus, no worries :)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 16 mei 2019 - 08:48

Dat Maxima in het echt nog mooier is dat geloof ik direct. Prima dat je dit zo brengt, maar er mag toch wel gereageerd worden op haar als je iets niet mooi vindt?? Als dat niet meer mag, commentaar op haar kleding, of haar, dan gaan we niet de goede kant op.
Commentaar op haar persoonlijk is hier iets heel anders, roddelen is iets heel anders. Maar dat gebeurt hier niet.
Er zijn zoveel MKM-ers die ook zoveel meningen hebben, we zijn allemaal verschillend.
Als er iets negatiefs verschijnt wordt het ook wel verwijderd door Josine of Twor.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 16 mei 2019 - 09:31

Helemaal mee eens! Iedereen bekijkt een outfit van Maxima weer op zijn/haar eigen manier en iedereen vindt er wat van. Dat is het leuke (vind ik) van deze site. Ook om de reacties te lezen. Natuurlijk altijd wel op een nette manier, maar dat wordt heus wel in de gaten gehouden.
Als je hier alleen maar positief zou mogen reageren, wordt het wel heel saai!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 16 mei 2019 - 09:49

Saai okee, maar dat je je mening niet mag ventileren richting de kleding en assescoires is veel erger en gevaarlijk. Ik sla met dat laatste misschien door, maar ik hoop dat jullie het snappen

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 16 mei 2019 - 08:14

Hi Paulina, wat zou ik graag een keer met jou koffie drinken en daarbij wat interessante inside information van je ontvangen. Maar daar ga jij je vast niet voor laten lenen. Ik ben het helemaal met je eens: Máxima is in real life vele malen mooier dan op beeld. Ik ben dan ook een grote fan, mede door haar warme en innemende persoonlijkheid en alle activiteiten die ze in binnen- en buitenland verricht. Maar het commentaar op haar kleding vind ik gezien de naam van deze blog, mits gepast, nu juist zo leuk. Zuur gezeur over haren, kappers, komaf, jetset etcetera vind ik beneden peil en irritant.
Ik hoop je vaker te horen op deze site, wellicht toch met een heel piepklein detail van achter de schermen voor de echte liefhebber.

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 16 mei 2019 - 08:20

Jens, jij zegt wat ik dacht. Mocht het zover komen, dan nodig ik mezelf nu vast uit voor die kop koffie. Ik zorg voor de koekjes :-)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 16 mei 2019 - 18:16

Wat dacht je van een lekkere Bossche bol ;-)

afbeelding van AnneR

AnneR

zaterdag 18 mei 2019 - 09:13

LOL, jij maakt het meteen gezellig Brabants

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 16 mei 2019 - 09:20

Gaan we toch langzaam toewerken naar een moment om elkaar als MKM-ers te ontmoeten. Dat zou toch geweldig leuk zijn.....

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 16 mei 2019 - 10:27

Ik doe mee.... !

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 16 mei 2019 - 22:08

We kunnen natuurlijk ook gewoon een MKM-lezersdag organiseren ;).

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 16 mei 2019 - 23:41

...met Máxima herself als 'special guest' ?! Oh meisjes... !

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 16 mei 2019 - 07:33

Dag Paulina, leuk dat je je kenbaar maakt met kennis rond het hof. Ik vermoed dat je nu een kleine (royale) bom hebt laten ontploffen op MKM :-)

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

donderdag 16 mei 2019 - 07:30

Wat heb je dat goed gezegd!! Kunnen we dat voortaan onder ieder item plaatsen? Zodat we nadenken voordat we commentaar hebben?

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 16 mei 2019 - 03:22

Pauline ik ben er helemaal met jou mee eens! Kunnen we svp niet meer klagen over haar kapsel!? En de jurken te kort, te lang, te breed enz. Hoe komt het trouwens dat je weet hoe het is om een Royal te zijn?

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 15 mei 2019 - 22:12

Ha Margreet. Ik ben 75. Zulke model jurkjes droegen wij vroeger ook. Met een petticoat eronder. Tenminste ik. En zulke haren. Kan me voorstellen dat het ook niet goed is om alsmaar die haren te veranderen. En dat gedoe.

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 15 mei 2019 - 21:31

Ze ziet er heel mooi uit, jurk past heel goed en ook de schoenen en tas vind ik leuk. Het wordt eigenlijk vervelend om steeds kritiek te hebben op haar kapsel want uiteindelijk wil ze haar kapsel af en toe los dragen en dat is haar goed recht!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 15 mei 2019 - 22:08

Ik vind haar haren deze dagen opvallend goed zitten. Het ziet er minder' stuk' uit dan voorgaande keren dus ik vind het eigenlijk wel lekker nonchalant en prima voor de gelegenheid. Een staart lijkt me in warme landen echter wat lekkerder dragen maar Maxima verkiest toch liever het haar los zoals altijd en dat is prima mits het verzorgd toont en dat doet het. Ik vind het een leuk bezoek tot nu toe met leuke looks!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 15 mei 2019 - 21:30

Wat vond ik deze jurk leuk toen Maxima die de vorige 2 keren droeg. En nu, tsja, nog steeds leuk, maar zo jammer van het slordige kapsel. Dat doet gewoon afbreuk aan de hele uitstraling.
De andere keren was ze officieler gekleed, dat is voor dit bezoek waarschijnlijk niet nodig. Maar toch, hoeveel moeite is het om maar iets aan het haar te doen, zodat het niet zo piekerig valt.

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 15 mei 2019 - 19:22

Bij Ppe agency zie je duidelijk,dat de kleur van de schoenen "mismatchen" met de kleur in de,overigens wel leuke,jurk.Jammer.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 15 mei 2019 - 19:12

Volgens mij ben ik een van de weinige hier met deze mening: maar ik kan deze jurk echt niet mooi vinden, ook had ik niet voor deze schoenen gekozen. Maar daar in tegen ben ik verliefd op de tas, die zou ik wel willen hebben.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 15 mei 2019 - 19:07

Als ik 16 was, koos ik de versie die het model draagt: kortere rok en mouwloos.
Als ik Máxima's was, ik bedoel qua leeftijd, kocht ik direct deze jurk. Ik ben weliswaar klein maar ook tenger. Dat is wel een voorwaarde, denk ik.
Máxima staat deze jurk echt super! Zó charmant!
Even voor de volledigheid: ik ben 70 jaar. Één van de oudere MKM-volgers, denk ik...

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

woensdag 15 mei 2019 - 18:01

Josine, ik kan niets vinden van Urban Story's op internet. Is de naam goed?

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 15 mei 2019 - 19:04

De saigon manderin purse zie ik nog wel eens verschijnen bij Maxima :)

afbeelding van AnneR

AnneR

woensdag 15 mei 2019 - 21:11

Afgezien van de vrolijke kleur... liever niet. Al weet ik niet hoe Urban Story aan hun pythonleer komt, maar als ik de filmpjes zie hoe pythons gehouden worden en behandeld puur voor hun huid... neen, dank u. Misschien ook wel hypocriet van me, want ik hou van mooie leren tassen en mooie leren schoenen (en hoop ik maar dat het dier een goed leven heeft gehad).

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 15 mei 2019 - 21:45

Als ik de prijs zie denk ik dat het nep is hoor !

afbeelding van AnneR

AnneR

woensdag 15 mei 2019 - 22:20

:-)

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 15 mei 2019 - 17:48

Ik ben wat minder positief over de jurk, dat komt vooral door de lengte denk ik. Ik vind hem net iets te kort in samenhang met het aangerimpelde. Ook de mouwen zijn niet de mouwen waar ik van hou. De schoenen heb ik altijd lelijk gevonden, zelfs de kleur kan me niet bekoren, terwijl ik toch wel van turqoise hou. De jurk van gisteren vind ik een stuk beter. Het haar ook.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 15 mei 2019 - 16:14

Prima outfit voor het wat officiëlere karakter van deze dag. De jurk is prima, not my cup of tea maar wel lekker fris en fruitig. Normaliter heb ik een hekel aan plateauzolen maar voor deze snoepjes heb ik een zwak vanaf de allereerste keer dat ik ze zag. Dat komt waarschijnlijk door de kleur. De tas is leuk (kom in Jen's kast) maar heeft niet dezelfde kleur groen, jammer. Prima outfit!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?