Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen maandag 17 juni een bezoek aan Windsor in het Verenigd Koninkrijk.

De Koning wordt door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II geïnstalleerd in de ‘Most Noble Order of the Garter’. Tijdens een jaarlijkse ceremonie in St. Georgekapel, Windsor Castle, wordt hij geïnstalleerd als ‘Supernumerary Knight of the Garter’. De Koning is tijdens het staatsbezoek van het Koninklijk Paar aan het Verenigd Koninkrijk op 23 en 24 oktober 2018 door Koningin Elizabeth II tot ridder in deze Orde van de Kousenband benoemd. Ook Zijne Majesteit Koning Felipe VI van Spanje wordt tijdens de ceremonie op 17 juni geïnstalleerd als ‘Supernumerary Knight of the Garter’. Die benoeming ontving hij tijdens een staatsbezoek in 2017.

De Orde van de Kousenband is in 1338 door Koning Edward III opgericht en daarmee de oudste en hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk. Koningin Elizabeth staat aan het hoofd van de orde. Naast leden van de Britse Koninklijke Familie telt de orde vierentwintig ridders en dames, die door Koningin Elizabeth zijn benoemd vanwege hun bijzondere verdienste voor het algemeen belang. Daarnaast maken enkele buitenlandse staatshoofden deel uit van de orde: de Supernumerary Knights and Ladies. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is sinds 1989 lid van deze orde.

Mode Máxima 
Outfit: robe manteau met smoking-revers en breed ceintuur
Ontwerper: Claes Iversen
Materiaal: 

Japans technische stof met zijde/satijnen details

Outfit van Claes Iversen:

Máxima's hoed lijkt sterk op die van Prinsjesdag 2018, maar ik zie wel wat verschillen. De hoed zou dus vermaakt kunnen zijn, maar ik sluit ook niet uit dat dit gewoon een nieuw exemplaar is. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 05 nov 2019 - 21:08

Nog een super de super de WOW-moment.... en dat in hoeden-lievend /gek woord zo om te typen, Groot Brittannië.
Ter ere van haar man, onze koning, 'Ridder van de Kousenband'. Wat een aansluiting cq verbinding met zijn outfit! Mega maxima Maxima!
En dan hebben we het nog niet eens gehad over Ascott die dagen...

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 22 jun 2019 - 08:26

Práchtig.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 18 jun 2019 - 13:51

Ik blijf echt maar naar Máxima kijken. Wat is ze toch beeldschoon. Natuurlijk is er op elke look wel iets aan te merken als je het naast de meetlat van perfectie legt, maar voor mij is dit echt een droomplaatje. Zo slank, zo elegant, zo sierlijk, zo feestelijk: wow. Ik heb nog een foto toegevoegd (zie de bovenste), en wow: wat een plaatje!

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 18 jun 2019 - 20:58

@Josine, ik kreeg er vandaag ook geen genoeg van.
Zo stijlvol! Voor Máxima haar doen ook heel minimalistisch. Niets om haar hals.
En deed me gelijk denken aan je voorproefje! Zie blauwe outfit van Kate!
http://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-mode-algemeen/pracht-en-pra...

Claes Iversen kan trots zijn op zichzelf en wij dat ze zo Nederlandse ontwerpers promoot.
Ben wel benieuwd hoe het met de hoed zit. Veranderd? Nieuw? Van welke ontwerper?

afbeelding van Daan01

Daan01

dinsdag 18 jun 2019 - 14:31

Helemaal met je eens josine !!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 18 jun 2019 - 13:39

Ik vind Felipe met zijn witte baard er veel ouder uitzien dan WA, zeker als zijn haar (dat toch nog best donker is) onder die muts verstopt zit. Mijn advies: er af halen! ;)

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 18 jun 2019 - 13:11

Ik vind dat ze er allemaal goed uit zien, alleen Sophie wat minder. Wat is die Maxima een leukerd, het valt mij op dat ze altijd zo heerlijk ontspannen is. Dat zie ik bij Letizia niet terug (kijk hoe gespannen ze lacht in de koets enzo, en Maxima met een ontspannen brede big smile). Bij Kate wel iets meer. En Camilla ken ik niet zo goed, maar volgens mij is ze ook altijd ontspannen.

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

dinsdag 18 jun 2019 - 10:35

Erg chique deze cape-jurk van Claes Iversen - een misser voor koningin Letitzia (ze heeft betere creaties in haar kast hangen) en de hertoginnen en de koningin zelf/ erg mooi en zeer "stylish"

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 18 jun 2019 - 09:24

Hangt het geheel wat scheef? De voorkant lijkt korter dan de achterkant? Ik vind de cape overdreven en vanwege de lage boezem de brede riemen van Iversen niet mooi bij Maxima. Letitzia is weer keurig, mooi op de achtergrond, alle aandacht latend aan Felipe, wiens feestje het tenslotte is.....

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 18 jun 2019 - 11:57

Ik bekijk het anders: het is een feestelijke gelegenheid en daaraan mag je als echtgenote ook feestelijk gekleed meedoen. Als mijn man jarig is doe ik ook extra mijn best en trek ik ook iets feestelijks aan. Juist een stukje waardering voor de ander: dat je meeleeft en moeite doet. Geloof niet dat hij daar last van heeft ;-)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 18 jun 2019 - 12:11

Ik vind dat Máxima's look feestelijk is, maar zeker niet hysterisch of aandachttrekkend. Juist door deze kleurkeuze.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 18 jun 2019 - 13:35

Helemaal mee eens, zeker niet hysterisch en ook niet aandachttrekkend. En idd als mijn kinderen of man of vriendinnen jarig zijn trek ik ook iets leuks aan waar uit blijkt dat ik hen meeeer dan de moeite waard vind om me mooi te kleden.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 18 jun 2019 - 08:41

Ben geloof ik de enige die dit helemaal niet zo mooi vindt.
De kleur doet niets, ook Maxima in een cape terwijl deze dag zo duidelijk gaat over haar man in cape(superman, superwoman) vind ik niets, de brede riem die de buste bijna steunt vind ik ook niet mooi. H
De hoed met kunstbloemen ook niet zo denderend.

Ik had gehoopt op iets van aubergine of groen ofzo.

De andere dames:
De Engelse dames altijd in het wit (of wat naast t wit heeft gelegen, pastel, lijkt het wel. Is daar een reden voor? We hebben het wel eens over de zoveelste rode jurk of roze hoed van Maxima maar dat is niets vergeleken bij witte jurk nummer 200 van Camilla en Kate!
Laetitia, nee ook geen overmatig succes naar mijn smaak met die grote schouders. Ze heeft zo’n frêle figuur maar haar buste is fors, vind ik niet mooi met die enorme schouder partijd die de jurk heeft.maakt her wat topzwaar.
Sophie: dat is een beetje: ik ga bloemen in de tuin plukken vind ik.
Sorry, vandaag vast beter!

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 18 jun 2019 - 08:51

Nee hoor, je bent niet de enige. De jurk is op zich mooi, maar de cape erbij is echt over 'the top' op deze dag. Zonder cape en met een (kort) mouwtje voor deze dag én zonder deze hoed die ik niet bij deze outfit vind passen, kan het heel anders zijn. Doe maar rustig aan op zo'n dag zou ik zeggen. Het gaat om de Koning(en).

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 18 jun 2019 - 09:03

Zo’n simpel jurkje als wat ze droeg bij de opening van die American Artist in januari zou prima zijn. Of inderdaad zoals hier al geopperd de robe manteau van bezoek aan Frankrijk. Mooi, bijzonder en niet weeeeer een cape (heeft ze al zoveel van).
Ook de jas die ze droeg met die stang een paar jaar geleden in Denemarken geloof ik zou mooi zijn geweest. (Misschien wat warm alleen).

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 18 jun 2019 - 12:11

Jaaaah!!! De Franse robe manteau, één van de mooiste en best passend e kledingstukken die ze gedragen heeft.
(Sorry, twee maal).

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 18 jun 2019 - 12:06

Jaaaah!!! De Franse robe manteau, één van de mooiste en best passend e kledingstukken die ze gedragen heeft.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 18 jun 2019 - 11:38

De Franse robe manteau is mooier, heel veel mooier zelfs. Maar dit is toch dezelfde kleur (al spreekt de Franse robe manteau wat meer door de bandjes / vlakverdeling)? Ik vind dit warme beige/roze juist wel mooi bij Maxima. Zo'n koele roze als Camilla draagt zal haar denk ik niet staan.

Maxima hangt af en toe wat naar voren, misschien omdat ze zo lang is en beetje overhelt naar haar gesprekspartner, of door de hele hoge hakken. Dan zit de jurk inderdaad minder mooi, maar met de rug recht zit het (voor een Maxima kledingstuk, je moet het niet met Kate vergelijken, die kleding zit altijd zo buitenaards goed, daar moet een supersonisch (spier) corset onder zitten en minutieus op maat gemaakt) vind ik erg goed.

Helemaal eens met de you superman, me superwoman observatie. Beetje jammer.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 18 jun 2019 - 16:08

Ja Max hangt vaak naar voren vanwege die hakken. Als ze loopt kijkt ze altijd naar beneden, vlgs mij om te kijken waar ze haar voeten zet. Inmiddels misschien wel bekend, maar ik vind dit soort schoenen niet mooi.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 18 jun 2019 - 12:07

Áls het al een verwijzing zou zijn naar de cape van Willem-Alexander, ik vind daar helemaal niks mis mee. Het zou pas overdreven en not done zijn geweest als ze een cape tot op de grond had gehad. In deze vorm vind ik het juist heel leuk.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 18 jun 2019 - 12:37

Eens Lina. Niets mis met deze keep en staat plechtig en feestelijk tegelijk!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 18 jun 2019 - 12:36

Ik zeg niet dat het overdreven of not done is. Vind het altijd beetje minder als kleding een 'thema' heeft/lijkt te hebben (mijn hoogstpersoonlijke mening, jij mag het natuurlijk helemaal wel leuk vinden!). Zoals bij stelletjes (denk ANWB jas) of, zoals ik al schreef, in je nep-rijbroek naar een concours hippique. Juist niet doen, denk ik dan, beetje suf. Ik denk eigenlijk dat het hier onbedoeld is, al kan ik dat natuurlijk niet weten. Vanavond even bellen.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 18 jun 2019 - 13:40

Kreeg net een appje van de RVD, ze schrijven dat ze begrijpen dat we het een beetje dubbelop vinden die cape maar het was óf de knuffel óf een cape. En aangezien het toch nooit goed is war ze doet koos ze voor cape

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 18 jun 2019 - 21:35

LOL!
(Verbaast me niet dat RVD team cape is ;) ).

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 18 jun 2019 - 16:13

Hihiha

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 18 jun 2019 - 13:42

Hahahahahaha!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 18 jun 2019 - 08:04

Schitterend in Claes. 1000 keer beter dan Natan.

afbeelding van Leana

Leana

dinsdag 18 jun 2019 - 00:28

Wow!! Maxima ziet er uit om door een ringetje te halen. Echt klasse. Zo hoort het. Wat een verademing na al het slecht zittende Natan. Claes doet het wat mij betreft geweldig. Dit is pas koninklijk. Maxima ziet er stijlvol en mooi uit. Ik vind de kleur, de snit en stof van de ensemble mooi! De hoed maakt het helemaal Maxima!

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 18 jun 2019 - 09:58

Op deze link zie ik ook werkelijk schitterende foto’s van Letizia ,eigenlijk vind ik dat pure klasse !

afbeelding van Anouk

Anouk

maandag 17 jun 2019 - 23:53

Wonen de boventallige ridders (zoals Willem-Alexander en Filipe) deze dag elk.jaar bij? Want dan kunnen we de komende jaren nog smullen =D Maxima ziet er echt prachtig uit! Ze doet me aan een bekende atrice van vroeger denken, die ook zo'n stijl had. Laar ik nu alleen niet op haar naam komen...
Letizia is niet mijn stijl, het maakt haar wat stijfjes terwijl ik die voile wel mooi vind staan.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 17 jun 2019 - 23:24

...tendele onzinige commentaren van enkele dames hierboven. Let U liever op het prachtige handwerk van Claes Iversen, de stofkeuze en de meesterlijke details, de als 'aangegoten' jurk maakt van de Koningin een heel bijzondere verschijning, die tussen de enigszins oubollig uitgdoste dames daadwerkelijk opviel. Een waarlijk koninklijke outfit voor deze gelegenheid.

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 18 jun 2019 - 10:34

Wat vind jij dan van de figuurnaden boven de riem?
En wat vind jij dat de kleur voor Maxima doet?

(Je zult begrijpen dat ik over beide niet positief ben)

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 18 jun 2019 - 10:02

Zeker meesterlijk gemaakt ,maar ben het wel met Doro eens dat de brede riem waar de buste op rust niet dat “gegoten” beeld geeft wat u beschrijft hierboven .Kijk naar het model .....zo hoort het

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 18 jun 2019 - 11:00

Kate, naar de foto van het model bedoel je? Hahaha maar, dan moet je wel beseffen dat die geen borsten hééft!
Dus logisch dat haar (niet aanwezige) borsten niet op de riem rusten!

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 18 jun 2019 - 14:01

Het lijkt er niet op dat Max de coupes wel vult. Het zit gewoon niet mooi, net boven die riem, ook de overslag niet. En dat trekt, voor mij, de algehele indruk naar beneden. Wat ik me dan afvraag: is de pasvorm niet ok (maar dat zou dan Iversen zijn aan te rekenen, of werd er tijdens het passen iets anders onder gedragen dan op de dag zelf (en dat kan Iversen niet voorkomen).

Hoewel wat Letizia draagt mij niet kan bekoren, zit het wel als gegoten.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 18 jun 2019 - 09:24

Ja, helemaal mee eens! Het is werkelijk een outfit om van te genieten, zo prachtig gemaakt!
(Zo'n cape-achtige mouw zie ik trouwen meer als een knipoog naar de gelegenheid, dan als een poging om degene die van een kousenband wordt voorzien te "outshinen". haha, het idée alleen al!)

afbeelding van Anna

Anna

maandag 17 jun 2019 - 23:02

Allemaal op hun eigen manier BEELDSCHOON en wat is het toch bijzonder dat Koningin Elisabeth dit allemaal nog “aankan”Diep respect.Vermoed wel dat de 3 A tjes hebben moeten lachen om outfit van hun papa.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 17 jun 2019 - 23:17

O ja, Anna : allemaal op hun eigen manier beeldschoon (en superelegant) !! Daar ben ik het helemaal mee eens !!!

afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 17 jun 2019 - 22:42

Ik geeft bijna nooit een 10, maar de outfit van vandaag is van ongekende klasse, dus een 10
Magnifiek!

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 17 jun 2019 - 22:41

Maxima ziet er PRACHTIG uit. Zo'n model hoed (schotel met bloemen) draagt Catherine ook vaak. Heel mooi. Alexander oogt wel wat oubollig in die kleding, maar hij heeft er wel plezier in. Catherine ziet er ook weer mooi uit. Eigenlijk vindt ik alle dames er mooi uit zien.

afbeelding van Marly

Marly

maandag 17 jun 2019 - 22:29

Wat een prachtige koningin Maxima, zeer chique en charmant, stijlvol van top tot teen! Letizia ook erg mooi, iets gewoner maar toch ook heel chique, Kate vind ik toch altijd wat stijfjes, mag van mij wat losser, Camilla is ook erg mooi, draagt vaak mooie goedvallende kleding en Sophie is vrijwel altijd mooi gekleed, rok is een lampenkap maar hoed weer heel leuk. Kortom: echt smullen deze mooie dames op een rij, zo prachtig dit ceremoniële gebeuren, ik hou ervan! Ascot is ook altijd prachtig, iedereen pakt uit met mooie hoeden en kleding dus dat wordt morgen genieten.

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 18 jun 2019 - 09:09

Maxima ziet er prachtig uit; de kleur geeft haar juist een zachte uitstraling en is ook niet te opvallend tussen de andere dames. De jurk van Letizia is op zich mooi, maar ik vind de lengte te lijzig. Ik kan (en zal) mij wel vergissen, maar het lijkt net of Letizia geen panty draagt ....

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 17 jun 2019 - 22:01

Ondanks onze verschillende meningen wil ik toch zeggen dat toen ik de foto zag waar alle 5 de dames op een rij staan; dit is wel het creme de la creme. Wat een prachtige kleding !

afbeelding van HC

HC

maandag 17 jun 2019 - 21:41

Wat een mooie dag!
Catherine: fris en crisp maar wel enigszins voorspelbaar
Camilla: oogde wat afwezig, had als meestal een goed pak aan
Maxima: de kleur nude/roze past niet bij haar huid en ogen: het maakt haar flets. Met name op de foto binnen, met de koning en queen Elizabeth, waar ze haar hoed af heeft, valt dat op.
Verder eens met iets te romantische hoed tov de strakke lijn van de jurk en wellicht had het ook wat bescheidener gemogen.
Letizia: ongekende klasse, bescheiden, understated, geweldige hoed met dat netje en haar oog make up daarop afgestemd. Schitterend opgestoken kapsel en rustige jurk.
Sophie: prima, hoed erg mooi, kleding wat minder sprankelend.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 17 jun 2019 - 22:08

Dat netje heet een voile en werd in de jaren 80 vaak door Engelse Royalty (Diana bv) gedragen nou zie je het veel minder.hebben jullie Kate er wel eens mee gezien?

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 17 jun 2019 - 22:45

Nee Kate nooit, en Diana maar 2x

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 17 jun 2019 - 22:45

Nee Kate nooit, en Diana maar 2x

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 18 jun 2019 - 08:12

Lina bedoel ik 2x oeps

Pagina's

© 2020 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?