Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Zij worden bij het bezoek vergezeld door ministers Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij leiden achtereenvolgens missies gericht op scheepsbouwindustrie en de creatieve industrie. Minister Ank Bijleveld van Defensie is aanwezig bij een bijeenkomst over de Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies.

Het Koninklijk Paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren en een waardevolle factor in de vitaliteit en toekomst van landelijke gebieden. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer 300 bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zet de creatieve industrie met innovatieve technologieën in op de toekomst van deze sector in de deelstaat.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden maandagochtend ontvangen bij de Staatskanselarij van Mecklenburg-Voor-Pommeren door minister-president Manuela Schwesig en haar echtgenoot Stefan Schwesig.

Na het kennismakingsgesprek vertrekken zij naar de Orangerie van Schloss Schwerin, waar een lunch wordt aangeboden door de minister-president. Koning Willem-Alexander en de minister-president houden hier een toespraak. Vervolgens brengen zij een bezoek aan de Landtag, het deelstaatparlement.

Kustbescherming 
Aansluitend bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Leibniz Institut für Ostseeforschung Warnemünde (IOW). Het IOW maakt deel uit van de Leibniz-Gemeinschaft, een netwerk van Duitse onderzoeksinstellingen. Tijdens het bezoek vinden workshops plaats in samenwerking met Nederlandse partners, onder andere de Universiteit van Utrecht en Deltares over verschillende aspecten van kustbescherming. Centraal in het onderzoeksprogramma van het IOW staat de vervuiling van de kust door macro- en microplastics bij de Oostzee. Het project “PlasticSchool” is een onderwijsprogramma waaraan vele middelbare scholen uit Duitsland deelnemen. Tijdens het bezoek ondertekenen het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Forschungszentrum Jülich (PtJ) en het eerdergenoemde IOW een intentieverklaring voor meer Duits-Nederlandse samenwerking ter versterking van een klimaatbestendig kustbeschermingsbeleid.

Maritieme industrie 
Maandagavond 20 mei vindt in het Kurhaus in Warnemünde een handelsdiner plaats met de deelnemers aan de maritieme handelsmissie en andere programmaonderdelen als kustbescherming en landbouw.


Foto: PPE/Nieboer 

Mode

Outfit: Blauw-witte midi-jurk met ruches bij de mouwen
Ontwerper: Johanna Ortiz. De jurk is exclusief te koop bij de webshop Moda Operandi, dus Máxima is weer online wezen shoppen. 
Nieuw? Ja
Accessoires: denim sandaletten van Gianvito Rossi
Meer info volgt zsm

Sandaletten van Gianvito Rossi: 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Nieuwe ring: 


Foto: PPE/Nieboer 

Nieuwe oorhangers: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Christa

Christa

woensdag 22 mei 2019 - 16:36

Wel gaaf, mooie jurk, ik had alleen een stola in een van de kleuren in het patroon gekozen en m dan gedragen zoals de dame in de achtergrond! De schoenen zijn heel gaaf maar beslist niet voor zo'n gelegenheid als dit (beetje ordi) en met dit koele weertype, jammer! ;-))

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 21 mei 2019 - 16:22

Erg leuke jurk, jammer van de verkeerde kleur omslagdoek. Koude voeten lijkt me...

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 21 mei 2019 - 14:33

Leuke jurk, met mooie print en prachtige blauwe tinten. I
De schoenen passen er goed bij, maar het model is niet mijn smaak. De stropdas van de koning is er goed op afgestemd.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 21 mei 2019 - 11:31

Leuke jurk, staat Maxima geweldig. Schoenen vind ik bij deze jurk niet passen. Ik vind ze wel leuk maar wel bij een andere outfit. De omslagdoek vind ik vreselijk en past er niet bij
Kapsel van Maxima geweldig. Sieraden ook mooi.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 21 mei 2019 - 11:10

Wow wat mooi! Ik vind dit de leukste stijl bij Maxima. Een beetje boho chique. Ik zou alleen de omslagdoek vervangen door een mooie donkerblauwe kleur waardoor je meer contrast krijgt met de jurk en het daardoor mooier past in het geheel. Complimenten Maxima!!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

dinsdag 21 mei 2019 - 10:30

Heel erg mooie jurk! Ze ziet er geweldig uit met mooi gestylde haren, make up niet te zwaar en mooi gelakte nagels. Mijn complimenten!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 21 mei 2019 - 10:20

Maxima kan dit soort jurken goed hebben zonder een moeke te worden. Blauw-wit vind ik niet Maxima's meest ideale kleurcombinatie, en niet mijn favoriete, maar ik vind het wel echt een hele mooie print. En de halslijn is prachtig, met de pareltjes. En die ongelijke zoom is mode, en nemen we dan maar voor lief, ook vanwege de ruches. De mouwen zijn heerlijk. Team ruches.
De schoenen zijn ongelofelijk lekker, maar wel onder een skinny witte jeans met een sexy topje op weg naar een fantastisch strandfeest. Op de bovenste foto kreeg ik door de kleur van de ondergrond en de beach cover-up ook even idee dat dat precies was waar ze naar op weg was. Maar ach, ik snap het verlangen wel. En rebelleren met je schoenen moet gewoon kunnen.

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 21 mei 2019 - 09:16

Máxima draagt vandaag de outfit van het Argentijnse staatsbezoek aan Nederland van Claes Iversen, met bijpassende hoed van toen. Ze heeft haar haren half omhoog soort van. Dat zien we niet vaak! Ze lijkt de opsteek-kapper thuis te hebben gelaten dit bezoek, na gisterenochtend een staart, gisterenavond los en vandaag weer half-los.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 21 mei 2019 - 08:55

Ze lijkt een beetje blauw in haar oog make-up te hebben verwerkt. Staat waanzinnig goed!

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 21 mei 2019 - 08:35

Jurk heel leuk. Nieuwe oorbellen? Prachtig.
Schoenen op zich aardig, maar niet voor deze gelegenheid. Meer voor vakantie/strand.
Jammer van die overheersende stola.
Totaal plaatje mooi ( zonder de stola ).

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 21 mei 2019 - 08:01

Het is een omslagdoek,ook goed,dunne stof,dus minder dekeneffect.

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 21 mei 2019 - 07:44

Prachtig!!Mooie match met de kleding van de koning,vest erover vind ik geen bezwaar,helemaal Maxima.

afbeelding van Leana

Leana

dinsdag 21 mei 2019 - 00:27

Prachtige goed zittende jurk. Schoenen gewaagd. Helemaal passend bij Maxima. Volgende keer zonder sjaal.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 20 mei 2019 - 22:57

Heerlijk fris plaatje dit! Leuke jurk, de witte lap er over snap ik als ze het fris vond, maar vind ik niet heel mooi staan erbij. Maar die schoenen... die wil ik ook!
En haar haren, driedubbel compliment!
We hebben een leuk koningspaar!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 20 mei 2019 - 22:52

Valt het lijfje nou aan de voorkant open en draagt ze hieronder een top o.i.d.?
Whatever, het valt heel mooi.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 20 mei 2019 - 22:55

Erg leuk! Bedankt.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 20 mei 2019 - 22:47

Wat een geweldige, trendy “Delfs blauwe” jurk. Die wil ik ook zoooo graag. De schoenen vind ik ook geweldig, maar niet voor deze gelegenheid. Graag bij een skinny, trendy wijde broek of soortgelijk jurk, maar dan bij een niet-officiële gelegenheid. Heur haar ook leuk en passend bij de jurk.
Ik zou de jurk graag willen zien zonder de omslagdoek.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 20 mei 2019 - 22:43

Ha, ze heeft dus meerdere jurken van Johanna Ortiz geshopt. In Sevilla droeg ze er nl ook 1.

afbeelding van Esther6

Esther6

dinsdag 21 mei 2019 - 12:21

Net als de ring die ze vanavond droeg. Verscheen ook in Sevilla.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 21 mei 2019 - 12:51

En volgens mij komen de oorbellen er ook vandaan.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 21 mei 2019 - 13:05

Waar zien jullie de juwelen van Johanna Ortiz dan? Ik zie voornamelijk costume jewelry.

afbeelding van Esther6

Esther6

dinsdag 21 mei 2019 - 14:15

De ring is zeker niet custom (maar dat weet jij beter dan ik), maar droeg de ring in het openbaar de eerste keer (volgens mij) op de feria in Sevilla. Zie fotos. Aan het zoeken naar de herkomst maar dat is niet eenvoudig.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 20 mei 2019 - 22:22

Heerlijk, that’s my queen. Lekkere zwierige jurk, spijker sandaletten eronder, mooie haren. Ik geniet. Had Laurentien pas ook niet een kledingstuk van dit merk aan met het diepe split, volgens mij toen ze een school bezocht.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 20 mei 2019 - 22:21

Ik zie nieuwe foto's. Inderdaad een soort van bloemengordijn. Ik zie ook geinige oorbellen. En een mooie ring.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 20 mei 2019 - 22:21

Ik kan eerlijk gezegd niet echt beoordelen of het een mooie jurk is. Majesteit draagt op bijgaande foto een witte lap over de jurk. Maar ik vrees dat deze jurk in de momenteel erg populaire categorie 'bloemengordijn' valt. Kijk voor de gein eens op de meest recente foto's op www.therealmyroyals.com! Kate, Victoria, Mary en zelfs Letizia verdwijnen momenteel in zo'n lange, hooggesloten soepjurk. Grrrrrr....

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 20 mei 2019 - 23:20

ja helaas. Zelfs Letitia. Haar kledingkeuze wilde ik nagenoeg altijd 1 op 1 kopiëren. Zelfs zij is nu om. En Kate ook in bloemetjesjurk... Ik doe niet mee!
Maar misschien valt Máxima's jurk mee als we m in zn geheel zien..... bovenstuk is mooi. kleur staat goed.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 20 mei 2019 - 22:07

Hmm...niet mijn smaak zo op t eerste gezicht zeker niet met die sjaal. Wil m graag zonder sjaal zien...kan niets vinden tot nu toe.

afbeelding van Maria Rose

Maria Rose

maandag 20 mei 2019 - 21:07

Sorry sorry sorry voor iedereen hier, maar ik wil die schoenen ook. Ik vind ze echt ge wel dig

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 20 mei 2019 - 21:58

Ik vind ze ook tof hoor, alleen niet voor deze gelegenheid. Ik zou ze dragen met een witte fleared jeans, zomerse wikkelblouse en een leuke haarband. Niet bij zo'n gelegenheid.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 20 mei 2019 - 20:54

Jurk echt mooi, schoenen zoo fout met hoofdletters

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 20 mei 2019 - 20:36

Leuke jurk, vind de schoenen niet echt gepast bij hoe de rest van de heren en dames eruit zien.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 20 mei 2019 - 20:29

Fantastisch dit! Wat ziet ze er mooi uit!! (De schoenen vind ik minder en t vest vreselijk maar dat is niet erg...).
Die Ortiz! WoW die maakt fraaie dingen! Ik kende her helemaal niet (helaas nu wel... bikini besteld...)

afbeelding van Jens

Jens

maandag 20 mei 2019 - 22:20

LOL

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 20 mei 2019 - 20:56

Ooh leuk Doro! Ga ook eens kijken, maar niet voor een bikini .......:)

afbeelding van Marly

Marly

maandag 20 mei 2019 - 20:24

Weer zo’n prachtige jurk van Ortiz, net als pas in Sevilla! Het is echt een super mooi plaatje, ook het haar mooi, hopelijk krijgen we nog een foto te zien zonder de sjaal. Ook super leuke schoenen.

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 20 mei 2019 - 20:23

Wat gaaf !!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 20 mei 2019 - 20:16

Echt een hele leuk jurk!

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 20 mei 2019 - 20:07

Haar outfit van vanmorgen vond ik erg mooi, deze overtreft het! Wat feestelijk, fris en stunning is de verschijning vanavond! Erg tof die sandaletten van spijkerstof!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

maandag 20 mei 2019 - 20:00

Supersnel gevonden Josine!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

maandag 20 mei 2019 - 20:00

Supersnel gevonden Josine!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 20 mei 2019 - 21:14

WaUW alweer zo’n leuke stijlvolle jurk. Helemaal Máxima.
Van mij mag ze vaker voor deze ontwerpster kiezen, ik zie nog zoveel moois op de site!

afbeelding van Dahlia

Dahlia

maandag 20 mei 2019 - 19:49

Wauw! Prachtig

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?