Nu de zomervakantie is aangebroken, hebben we uitgebreid te tijd om terug te blikken op het achterliggende seizoen. Na de avondjurken en de kapsels zijn vandaag de kleuren aan de beurt. In vergelijking met de voorgaande jaren draagt Máxima meer oranje, terwijl de bruintinten wat meer uit beeld zijn verdwenen. Omdat Máxima meestal het middelpunt is, vind ik het verstandig dat ze kiest voor heldere en felle kleuren. Rood is, net als voorgaande jaren, de favoriet. 

De lievelingskleur van Máxima is groen. Volgens de koning althans. 

 

Foto's: 

RVD 
AppMachine 
Yvonnevanwoudenberg.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kleurstudio Ede

Kleurstudio Ede

vrijdag 31 jul 2015 - 21:13

Wow, wat heb je een mooi kleurenschema gemaakt Josine. Máxima lijkt een voorkeur te hebben voor de koele heldere kleuren (behalve 4 kleuren). Met betrekking tot groen, draagt ze ook wel eens een koelere smaragdkleur. De fuchsiatinten, die Máxima graag draagt en die haar prachtig staan, schaar ik onder de roze tinten. Maxima is duidelijk een koel kleurtype. Dit kun je goed zien op de vierde foto van boven (met rozenoorbel). De foundation is te warm en is niet goed uitgesmeerd in haar hals. Haar koelere natuurlijke kleur van haar eigen huid, die niet bedekt is met de foundation, is duidelijk zichtbaar. Aangezien de foundation te warm is en daardoor minder aansluit op haar huid, krijg je een wat cake-achtig effect zien op haar huid. Dit geeft een onnatuurlijk effect en laat haar huid minder stralen. De heldere koele rode kleuren staan Máxima geweldig. Wanneer ze de koninklijke naam in ere wil houden door oranje te dragen, kan ze het best deze kleur met een koele kleur combineren voor een stralend effect, zoals ze heeft gedaan op de met de oranje choker.

afbeelding van Imke

Imke

maandag 20 jul 2015 - 18:39

Heldere, warme pastelkleuren vind ik vaak mooi bij Máxima. Het zachtoranje van de grote hoed hierboven, of het roze-achtige beige van het mantelpakje. Fris citroengeel is ook een goede kleur voor haar. Camel kan ze hebben, maar als de ondertoon meer naar grijs of grijsbeige neigt staat het haar minder goed. Maar dan kan ze haar look wel weer ophalen met frisse accentkleuren. Dat zie je op de eerste en vierde foto.
Groen en blauw vind ik over het algemeen niet haar beste kleuren, maar dat betekent niet dat ze die niet kan dragen. Het hangt af van de precieze kleur en hoe het wordt gecombineerd. De pastelblauwe jurk die ze een keer droeg bij een ontmoeting met het Spaanse koningspaar stond heel goed bij haar teint. Kobaltblauw is, zoals hier al opgemerkt, eigenlijk niet haar beste kleur, maar verbazingwekkend genoeg staat de inhuldigingsjapon haar prachtig. Wellicht omdat de kleur zo helder is en de verfijnde, witglanzende tiara en sieraden mede het beeld bepalen, net als het opengewerkte kant dat een subtiel effect geeft in contrast met de huidskleur. Alleen een massief blauw vlak zou volgens mij minder goed werken voor haar.

afbeelding van Marga

Marga

zondag 19 jul 2015 - 00:50

Fijn, Josine, dat je weer in de lucht bent en wat een leuk overzicht heb je onder de loep genomen. Wat ik naast de felle kleuren maxima ook erg goed vind staan is wit. Prachtig zoals dat jurkje op de Antillen volgens mij van Guzzi. Prachtig.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 18 jul 2015 - 18:14

Ik heb ook geen verstand van kleurentypes maar wat ik Maxima erg mooi vind staan zijn de kleuren zwart, felrood, fuchsia en bruin. Maar dit hangt ook erg af van het type kleding overigens. Alleen felgroen vind ik haar niet zo mooi staan, verder kan ze volgens mij zo goed als alle kleuren prima dragen. Als ze straalt zie ik de helft van de kleding al niet meer.

afbeelding van Emmy

Emmy

zaterdag 18 jul 2015 - 13:14

Ik ben ooit als herfsttype ingedeeld, vervolgens kwam ik er terug en fronsten ze met hun wenkbrauwen toen ik dat zei. Later kreeg ik van iemand te horen, dat er een overlap bestaat tussen sommige herfst- en wintertypes. Mensen, ik ken de kleurenwetenschap te weinig. Bovendien hoor ik bij de mensen die geloven dat het meer een psaudowetenschap is. Ik iig trek me er inmiddels niets meer van aan en doe aan wat ik denk wat me staat. En tja, dat gaat meer naar winter dan naar herfst.
Ik denk overigens dat Maxima ook aandoet wat ze denkt en dat ze niet met een kleurenwaaiertje bij Eduard Vermeulen naar binnen stapt.
De moraal van dit verhaal? Lekker verder analyseren, maar met een korrel zout.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 19 jul 2015 - 09:01

@Emmy. Ben het voor een groot gedeelte wel met je eens. De kleuren in m'n kleurenwaaier flatteren me goed, maar ik wijk er ook weleens vanaf. Ik gebruik 'm al niet meer. :)

afbeelding van LG

LG

zaterdag 18 jul 2015 - 22:30

LOL, wat ik aan kleuren draag hangt van het weer af, vandaag is het 40C en in de winter kan het -40C zijn.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 18 jul 2015 - 07:27

Ik kan me herineren dat een bezoekster hier (ben haar naam kwijt. Ze is kleur- stijlconsulente) zei dat Maxima waarscijnlijk een herfsttype is. Ik vind heldere tinten haar ook mooi staan. Maar ze zou weleens gelijk kunnen hebben. (( Helder)blauw dat ook een kleur is dat hoort bij een wintertype vind ik haar weer minder flatteren. Het is natuurlijk moeilijk om aan de hand van foto's een kleuranalyse te doen :)
Wel de moeite waard om dit een keer te laten doen. Best verrassend. Zelf ben ik een zomertype, maar zit eigenlijk ook tegen de winter aan. Makkelijk als je tijdens het shoppen veel kleuren kunt negeren.

afbeelding van Hanny1969

Hanny1969

vrijdag 17 jul 2015 - 21:10

Maxima is volgens mij een wintertype qua kleuren type dat zijn de heldere felle tinten . Zoals fuchsia , wit , zwart , groen en helder blauw en rood ( het rood wat maxima droeg bij Prinsjesdag ) de tinten die een wintertype beter niet kunnen dragen als je voor de volle 100 procent wil gaan is oranje en als ik eerlijk ben vind ik oranje maxima niet mooi staan , zoals josine zegt de kleur doet niks met maxima . De jurk die maxima droeg toen ze 40 werd vind ik prachtig qua model maar niet qua kleur . Ik geniet iedere dag van het blog , het is even een momentje voor me zelf .

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 17 jul 2015 - 19:37

In de taart toch ook nog veel punten zwartgerelateerd. Die mooie witzwarte jurk natuurlijk die ze aanhad in de oval office bij Obama. Een paar avondjurken waaronder die van Ralph Lauren. En natuurlijk de 4 mei outfits en rouwkleding

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 jul 2015 - 18:52

Ik vind de neutrale kleuren mooi staan als er een lichte indertoon in zit. De prachtige jurk met jasje dat ze droeg bij staatsbanket Brunei en ook bij prinsjesdag geloof ik.
Maar vaak vind ik net te flets.
Donkerblauw staat haar prachtig maar staat iedereen eigenlijk mooi! Ik vind wit ook mooi staan maar zonder blauwe ondertoon...
Kobalt minder, de inhuldiginsjurk daargelaten natuurlijk!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 17 jul 2015 - 18:17

Wat een leuk overzicht. Máxima en rood een prima combinatie! Ook oranje en de beige tinten zijn wat mij betreft kleuren die Máxima geweldig staan. Groen is echt haar lievelungskleur, dat hoorde ik haar in de VS zeggen tijdens het bezoek aan het kinder oncologie ziekenhuis. D'r donker blauwe tinten vind ik geen tokkelt voor Máxima maar verder staat alles haar goed.

afbeelding van kimmy

kimmy

vrijdag 17 jul 2015 - 13:58

Wat leuk Josine, goed gedaan!!
Ik vind de pasteltinten als ze meer naar taupe of oud roze gaan prachtig staan bij Máxima. Ik vind als de pasteltinten meer naar beige gaan en wat meer naar grauwe, grijze tinten minder mooi bij haar staan.
Maar ik ben met je eens dat felle kleuren en dan vooral rood of fuchsia haar ook beeldschoon staan :-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 17 jul 2015 - 13:35

Ik ben wel benieuwd of jullie de pasteltinten en met name ook beige mooi vinden staan bij Máxima. Veel mensen zeggen dat ze het kan hebben vanwege haar kleurtype, maar ik vind de fellere kleuren haar veel beter staan. Oranje kanten jurk van Valentino vond ik prachtig, maar de kleur deed ook niet echt wat voor haar op de laatste foto's.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

vrijdag 17 jul 2015 - 13:01

Dankjewel Josine voor weer een mooi en duidelijk overzicht van kleuren deze keer! Veel afwisseling in kleur draagt Maxima en meestal staat het haar goed! De missers zijn haar vergeven! Goed voor deze blog om met elkaar van gedachten te wisselen of mode en alle dingen die daar bij horen! Lees hier erg graag ieders mening en soms ga je zelf dan ook anders kijken naar iets!

afbeelding van Manon74

Manon74

vrijdag 17 jul 2015 - 12:44

Wat veel variatie qua kleuren, maar ook qua designs. Soms vind ik die wel iets te druk en teveel van het goede maar het houdt het wel afwisselend.

Saai of voorspelbaar is de kledingkeuze en kleur keuze in ieder geval niet te noemen bij Maxima. En ze kan veel kleuren goed hebben. Ze komt zelfs erg goed weg met geel terwijl dat maar weinig mensen gegeven is....

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 jul 2015 - 12:28

Ariane gaat steeds meer op haar vader lijken vind ik, als je hem zo ziet met die haren uit zijn gezicht!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 17 jul 2015 - 21:41

Ja, nu je het zegt.....

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 18 jul 2015 - 09:55

Ja bizar. Goed gezien!

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 18 jul 2015 - 12:45

Het zou bizar zijn als ze op Mr. Obama zou lijken ;-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 18 jul 2015 - 15:30

Haha! Ja je hebt gelijk. Maar ik vond haar altijd op niemand lijken ...en had deze gelijkenis over t hoofd gezien.... bizar is dan dat t afhangt van de haarlok die nu bij WA naar achteren valt/plakt

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 jul 2015 - 12:26

josine, wat een geweldig werk dit weer! je blijft ons verbazen en verrassen! nu weer percentages en taartpunten! ben zo blij dat ik je site heb gevonden, heel heel veel dank!

© 2020 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?