In de Oude Kerk in Delft wordt vandaag prins Friso herdacht, die 12 augustus overleed aan de gevolgen van een ski-ongeluk in februari 2012. Voor de Oude Kerk was gekozen omdat het ook de plek was waar Friso en Mabel in 2004 in het huwelijk traden en omdat de prins, mede dankzij zijn studieperiode, zich erg verbonden voelde met Delft. Voor de herdenkingsdienst werd gekozen voor zwarte kleding, gecombineerd met witte en grijze details.  Koningin Máxima draagt naast een zwarte outfit ook een zwarte pillbox, die haar prachtig staat. Prinses Beatrix ziet er, zoals gewoonlijk, weer keurig uit en prinses Mabel draagt een korte versie van de jurk die zij 30 april droeg. 

Koningin Máxima ziet er ingetogen en zeer stijlvol uit in een zwarte mantel, die gesloten wordt door haar twee diamanten strikbroches. De hoed die ze draagt is nieuw, evenals de mantel. 

 

Prinses Mabel op 30 april met de lange versie van de jurk:

Geleende hoed van Máxima:

Beatrix met de diamanten cirkelbroche:

Prinses Laurentien droeg een ensemble met een klein schootje en een donkere bloembroche. In combinatie met de hoed een mooi geheel. Minpuntje vind ik de stoere schoenen, die zouden beter staan bij een broek of stoere outfit. Eenvoudige zwarte pumps zouden genoeg zijn geweest. Maar dat neemt niet weg dat ik wel erg blij ben met de rest van het plaatje. 

 

Foto's met dank aan: 

DPP 
Albert Nieboer via Royalpress.nl 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnneK

AnneK

woensdag 06 nov 2013 - 20:56

Ik vind Maxima hier prachtig. Juist goed toch dat ze er zo verzorgd uitziet, het is zo ook een soort eer voor Friso. De anderen zagen er ook mooi en verzorgd uit.

afbeelding van Maike

Maike

woensdag 06 nov 2013 - 15:25

Wat is dat toch met sommige landgenoten? Wat een calvinistische inslag. Het motto 'doe maar gewoon......' heerst nog overduidelijk in onze cultuur.
Alle leden van het koningshuis zagen er prachtig uit, in zoverre je het over prachtig kunt hebben tijdens deze verdrietige plechtigheid.
Laurentien top! De laarsjes zijn hip en van deze tijd. Springt er net even uit. Maxima top! Een verschijning om trots op te zijn, met prachtige blonde lokken en fantastische make-up.
Josine wat een prachtige site!

afbeelding van Jet

Jet

dinsdag 05 nov 2013 - 08:59

Een beetje gelijk heb je wel Hans. In mijn omgeving verliezen zoveel mensen hun baan en dan kost ons koningshuis ons allen exorbitant veel. Bovenop hun enorme uitkering kunnen ze de rekening van hun designerkleding indienen bij Rutte en het regeringstoestel hebben ze altijd tot hun beschikking.
Ik denk dat we het koningshuis wel kunnen behouden, maar het mag wel wat bescheidener, dan kunnen we er ook allemaal van blijven genieten.

afbeelding van Hans

Hans

maandag 04 nov 2013 - 21:25

Dit willen ze toch zelf, het had ze gesierd om het in besloten kring te doen. Ik sluit mij aan bij Marietje, de aandacht was voor de overleden Friso en niet voor een argentijnse glitter koningin. Ze geilt alleen maar op aandacht in de zoveelste nieuwe jas.
Zoals Youp van het Hek treffend zei zaterdag, wij (lees: Nederlandse burgers) onderhouden het zaakje. Het zijn geen bijzondere mensen, gewoon mensen, net als ieder ander met ook hun vervelende trekjes.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

maandag 04 nov 2013 - 16:23

Ik vind dat ze moeten doen, waar ze zich prettig bij voelen op zulke gelegenheden. Wel zou ik het erg leuk vinden als Maxima, binnen niet al te lange tijd zachtjes aan haar eigen haarkleur gaat laten zien, ik ben o, zo benieuwd! Zo fel blond vind ik haar haar ook niet dus. dat is mijn mening, ik snap jullie wel, maar het is toch wel een privémoment eigenlijk, en misschien was het ook wel gepast geweest als er geen beelden van waren vrijgegeven, want ze staan al zooo ongelofelijk veel voor de camera's, ik zou het ze echt nooit niet na doen.. Maar daar moet je ook wel een beetje het karakter voor hebben..

afbeelding van Carien

Carien

maandag 04 nov 2013 - 13:24

Helemaal mee eens. Mooie laarsjes, maar niet bij een jurk. Ik vind nephaar ook niet mooi. het is en blijft nep. Het is veel mooier het beste van je eigen haar te maken. Bijvoorbeeld een mooie coupe laten knippen en als het dun is het niet langer laten groeien dan net op de schouders. Mabel was prachtig en ingetogen samen met haar dochtertjes.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 04 nov 2013 - 11:52

Je ziet aan de lengte van het haar dat ze nephaar draagt. Ze heeft het vaker gedragen.
Wat de kleding van Laurentien betreft: netjes behalve de laarsjes. Dit soort laarsjes kun je alleen dragen als je heel erg lange benen hebt en ik vind ze over het algemeen niet mooi bij een rok of jurk.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

dinsdag 05 nov 2013 - 00:49

Helemaal mee eens.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 04 nov 2013 - 10:24

Ik vond iedereen er mooi en verzorgd uitzien. Met name Mabel! Dat het haar van Maxima zo blond leek komt , denk ik, van de zon . Ze is toch een weekje in Griekenland geweest?! En gekleurd blond haar in de zon wordt nog blonder. Sorry dat ik het zeg, maar de laarsjes van L:aurentien vond ik niet gepast. Maar verder zag ze er netjes uit, gelukkig. Ik ben het met je eens Josine, en mooie schoen was chiquer geweest.

afbeelding van Christa

Christa

maandag 04 nov 2013 - 09:54

Ik vind het geen discussie, ze zag er heel verzorgd en mooi uit. Ze is tenslotte onze Koningin, ja EN Latino! Ze staat continue in de schijnwerpers van binnen en buitenlandse pers, ga er maar aanstaan! Had ze dan als een sloof eruit moeten zien, is dat wat jullie willen? En @Josine, nee ik zie geen haarstukken! Dit is het enige wat ik erover wil zeggen!

afbeelding van Jasper

Jasper

maandag 04 nov 2013 - 20:10

...het enige? toch al je ca 10e reactie op dit item. :)

afbeelding van Gert

Gert

maandag 04 nov 2013 - 15:58

Top! Helemaal mee eens.

afbeelding van Elly

Elly

maandag 04 nov 2013 - 09:44

Blijkbaar zien anderen dingen die ik niet kan zien. Ik zie geen veel te felle lippenstift, vals haar en alles waar over wordt geschreven. Het is geen begrafenis, maar een herdenkingsdienst om zijn leven te vieren. Ik vind haar er mooi uitzien en ben blij dat ze zichzelf blijft en niet veranderd in een grijze muis.

afbeelding van Yvonne

Yvonne

maandag 04 nov 2013 - 08:46

Ik vind ze er allemaal prachtig uitzien! En Maxima over de top? Nee absoluut niet, ik noem dat verzorgd en haar eigen stijl!

afbeelding van Zara 2

Zara 2

maandag 04 nov 2013 - 08:09

Ik ben het helemaal met je eens Josine. Een herdenking is volgens mij een mengeling van rouw en verdriet aan de ene kant, maar aan de andere kant ook een feestelijke viering van de persoon die Friso was. Zo mooi mogelijke kleding is dan zeker op zijn plaats, en het is helemaal niet raar dat iedereen er op zijn best uit wil zien voor deze gelegenheid, en daar veel tijd en moeite in steekt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 04 nov 2013 - 07:52

Hoe zien jullie dan dat ze haarstukken draagt? Voor zover ik op de HQ-foto's kan zien, is dit haar natuurlijke haar. Ik vermoed dat ze net langs de kapper geweest is, waardoor het net iets blonder is. Zie dit liever dan enorme uitgroei.

En rode nagels kan ik eigenlijk ook niet over vallen. Bij aankomst, waarbij alle media aanwezig was, droeg ze netjes handschoenen. De rest was besloten, dus dan zie ik geen kwaad in rode nagels. Het is natuurlijk wel verdrietig dat Friso is overleden, maar dat je bij een herdenkingsdienst dan geen rode zolen mag is iets waar ik me dan absoluut niet druk om zou maken. Friso heeft een fijn leven gehad en dat mag ook wel met enige blijdschap herdacht worden, toch?

Mijn inziens is mantel een stuk meer ingetogen dan het zwarte mantelpakje met witte kraag voor de bijzetting van Juliana. Blijkbaar ziet de familie geen kwaad in het opdoffen voor een herdenking/bijzetting (Gezien de juwelen en kleding die ze allemaal dragen. De jurk van Mabel is prachtig, maar getuigt ook van een bewuste modekeuze) en dan zie ik er dus ook geen kwaad in. Ik zou het anders vinden als Máxima de enige was die er opgedoft uit zou zien, maar mijn inziens is dat nu niet zo. :)

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 04 nov 2013 - 12:30

Ben het met je eens Josine.Het enige waar ik toch wat van wil zeggen is dat ze volgens mij echt hier extentions draagt.Het haar is veel dikker aan de onderkant dan een paar weken geleden toen ze het los had.Verder heb ik geen probleem met "nep"haar( draag zelf al zo'n 40 jaar af en toe haarstukjes) Als je zelf geen dik haar hebt wat is dan het probleem om de natuur een handje te helpen als je jezelf daar prettig bij voelt.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 04 nov 2013 - 10:09

Ben het echt helemaal met je eens, Josine! Ze zag er prachtig uit, heel verzorgd. En anderen hadden ook veel aandacht aan hun uiterlijk besteed, dat is ook een vorm van respect tonen! Er waren er met veel opvallendere hoeden, haar, (te) korte jurken/rokken, nog hogere hakken, etc.

Ik zie echt het probleem niet! Zou haast willen zeggen dat ze meer "low-key" was omdat ze haar haren los had....

afbeelding van Christa

Christa

maandag 04 nov 2013 - 09:56

@Josine: AMEN!

afbeelding van myriam

myriam

maandag 04 nov 2013 - 09:55

We weten toch allemaal dat Maxima niet zo'n dikke bos haar van zich zelf heeft.

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 04 nov 2013 - 00:55

Volgens mij ben ik een van de weinigen, maar ik vind Máxima er mooi uitzien! Net als Beatrix, Mabel en Laurentien. Ik vind dat je bij zo iets als een begrafenis/bijzetting/herdenkingsbijeenkomst moet dragen waar je je zelf goed bij voelt. Het is al moeilijk genoeg en als je dan iets draagt waarin je je niet prettig voelt, niet bij je past oid voel je je nóg minder op je gemak volgens mij!! Dit past wel bij koningin Máxima! Dus ik heb er niet zo'n probleem mee dat ze haar Louboutins draagt of rode nagellak. Ik vind het ook niet storend. Ze ziet er mooi en verzorgd uit, dat vind ik het belangrijkst.
Misschien heeft ze de mantel al wel een tijdje in de kast hangen of droeg ze 'm wel privé maar niet in het openbaar. Dat weten we niet, dus we weten ook niet zeker of ze de mantel speciaal hiervoor gekocht heeft, hetzelfde geldt voor de hoed. Vind 't dan ook niet ongepast dat ze een voor ons nieuwe mantel en hoed droeg ! Ze was een plaatje in mijn ogen! Mooi dat ze haar strikbroches droeg als sluiting van haar mantel. De hoed vind ik mooi, hoop dat ze 'm nog eens draagt bij een minder droevige gelegenheid. Het kapsel van Mabel zit mooi trouwens, goed gecombineerd met de van Máxima geleende hoed.

afbeelding van Marietje

Marietje

zondag 03 nov 2013 - 22:26

Zal ik eerlijk zeggen wat ik ervan vind? De hele familie heeft zich prachtig gekleed. De moeder van Mabel is ook prachtig en verzorgd. Die smartelijke trek om haar mond, wat een verdriet ook voor haar. Mabel als gewoonlijk stijlvol en trouw aan V&R. Onze oude koningin een plaatje.
Wat mij als eerste opviel bij het zien van de foto,s was de volkomen andere aanblik van Maxima. Wat heeft ze aan haar gezicht laten doen, dacht ik direct. Too much is too much!! Latino achtergrond of niet.
Ik ben het met velen eens, iets meer ingetogenheid was op zijn plaats geweest. Ze gaat naar een herdenkingsdienst, niet naar een of andere party. Teveel oogmake-up, teveel foundation, te blond, te lang haar, teveel lipstick. Rode nagels en louboutins met rode zolen horen hier ook niet bij. Enige bescheidenheid was op zijn plaats geweest. En alweer een nieuwe jas! Help ik heb niet genoeg rouwkleding (zwart)in mijn kast hangen, kan niet waar zijn. Gelukkig is haar verschijning al heel wat meer ingetogener dan op de begrafenis van Friso, met het halve juwelendoosje op en aan en dat te lage decolleté, maar waarom moeten die broches nu zo midden op die jas. Maakt het dit mooier? Ik vind het niet, eerder storend.
Het allerergste vind ik het haar.
Smakeloos, te lang, te nep en zoals gezegd te blond. Ik herken haar zo niet meer. Latino of niet, twee hollandse benen stevig op de grond lijkt mij in deze tijd van crises absoluut niet misstaan en zeker niet overbodig. Het was geen dag om te schitteren, Maxima.

afbeelding van lisa

lisa

zondag 03 nov 2013 - 22:34

Helemaal mee eens Marietje.
Vraag mij af waarom niemand haar daarop wijst.

afbeelding van Christa

Christa

zondag 03 nov 2013 - 21:17

Link naar nog meer foto's:

http://ppe-agency.com/

en op refdag.nl staan er ook veel, mooi groot, alleen kunnen jullie die morgen pas weer zien, want vandaag is het zondag!

afbeelding van Christa

Christa

zondag 03 nov 2013 - 21:13

Ben benieuwd naar de outfit van Laurentien......wat ik er zo van gezien heb, tja.......wat zal ik zeggen.....

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 04 nov 2013 - 10:05

Dit ziet er niet uit, vind ik, voor een koninklijke begrafenis/herdenking. Ze is geen 16 meer!

afbeelding van Christa

Christa

maandag 04 nov 2013 - 10:36

Maar wel typisch Laurentien! Vind het uiteindelijk wel mee vallen, gelukkig! Eerst dacht ik nog: Oohhhhh neeeeeeehh!! ;-)) Tot de laarsjes is het heel mooi en verzorgd, had er persoonlijk liever een mooie pump bij gezien!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 03 nov 2013 - 20:03

Ja, die zal ik maandag plaatsen :) Zit nu gezellig op de bank met mijn man (en een heleboel kaarsjes ;))

afbeelding van Christa

Christa

zondag 03 nov 2013 - 21:12

@Josine: Geniet er maar lekker van! ;-))

afbeelding van Anne

Anne

zondag 03 nov 2013 - 20:21

Toch geen brandgevaarlijke situatie? :D

afbeelding van BBB

BBB

zondag 03 nov 2013 - 19:45

Is er een foto van de outfit van Laurentien?

afbeelding van Christel1

Christel1

zondag 03 nov 2013 - 19:12

Maxima ziet er prachtig uit. Mooie jas (grappig sommige personen zonder jas, Maxima in dichte jas) en leuke touch die strikbroches. De pillbox staat erg leuk zo met de middenscheiding. Ik zie ook dat ze extra haarstukken in heeft, hoeft van mij niet. De opmerkingen over de make-up begrijp ik niet. De make-up is niet meer dan anders, en om dan met een filmster te vergelijken, begrijp ik ook niet. De meeste vrouwen gebruiken wat meer als ze ouder worden en dat zal bij Maxima ook het geval zijn tov 10 jaar geleden maar gisteren over de top? nee.
Ik zag Marilene op de NOS opnamen en die had wel een erg korte jurk aan. Ze heeft wel de benen maar vind iets langer wel mooier.

afbeelding van Patrick

Patrick

zondag 03 nov 2013 - 18:51

Het hele gezelschap was goed (en duur) gekleed. Alleen vind ik Maxima over the top. Dat kunsthaar en zoveel make up. Nee, niet mijn smaak.

afbeelding van Willie

Willie

zondag 03 nov 2013 - 19:26

Daar ben ik het mee eens. Ik zag ook op foto's van het vertrek dat ze rode nagellak ophad. Vind ik not done.
Ook de schoenen met rode zolen zou ze bij dit soort gelegenheden niet aan moeten doen. Ze voelt wat mij betreft niet goed aan wat ze met dit soort gelegenheden wel of juist niet aan moet doen en ook qua make-up is het dan vaak teveel.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 03 nov 2013 - 20:08

Misschien ook dankzij haar Latino-achtergrond? :)

afbeelding van Iris

Iris

zondag 03 nov 2013 - 22:11

Dat vind ik eigenlijk geen excuus. Ze leeft nu in Nederland en daar is de cultuur niet hetzelfde als in Argentinië (als dit te maken zou hebben met haar Latino-achtergrond). Ik neem aan dat ze toch ook wel iemand in dienst heeft die haar adviseert over dit soort zaken.

afbeelding van Willie

Willie

maandag 04 nov 2013 - 00:08

Dat vind ik ook Iris en ze leeft niet alleen in Nederland maar ze is onze koningin en vertegenwoordigd als zo danig Nederland.
Verder woont ze hier nu al zo lang en heeft ze zoveel adviseurs gehad en nog (alleen al haar schoonmoeder) dat we dat niet meer als excuus kunnen gebruiken en dat zij inmiddels zou kunnen weten hoe dat hier ligt.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

zondag 03 nov 2013 - 21:45

Dat zou heel goed kunnen..

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 03 nov 2013 - 13:58

Ik vind Máxima er juist práchtig uit zien! Wat een schoonheid is ze :)

afbeelding van MirjamV

MirjamV

zondag 03 nov 2013 - 18:21

Ik kan je alleen maar gelijk geven Josine.

afbeelding van Annet

Annet

zondag 03 nov 2013 - 15:33

Helemaal mee eens. Maxima heeft van nature een flair en daarbij was ze ook nog eens schitterend gekleed gisteren.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 03 nov 2013 - 13:01

Ze zien er mooi verzorgd en ingetogen uit. Gelukkig is Màxima nu niet overdreven behangen met sieraden zoals ten tijde van de begrafenis, al vind ik het nephaar wel een minpuntje.

afbeelding van karpathos

karpathos

zondag 03 nov 2013 - 14:01

Máxima had het haar eigenlijk op moeten steken.

afbeelding van Becca d

Becca d

zondag 03 nov 2013 - 09:51

Wat goed dat ze de uitvaart besloten hebben gehouden en nu enige tijd later een herdenking houden. Ook ik vind Mabel er prachtig uitzien. Heel erg mooi hoe ze haar stijl vasthoudt en er toch klassiek en stijlvol uitziet! Haar haar zit echt prachtig. Ik vind ook dat de straat wel even gereinigd had mogen worden, zeker gezien de grote namen die er rondliepen, en nee dat gebeurt ook niet voor Jan met de pet, maar ja daar komt ook geen publiek, pers etc op af..
Maxima ziet er ook mooi uit, maar (velen zullen het niet met me eens zijn) ik vind wel dat maxima moet oppassen dat ze niet gaat doorslaan met haar erg blonde nepharen en vrij zware make up.. Lipstick had ik nu ook minder gedaan. Mantel en strik broches zijn prachtig!

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 03 nov 2013 - 11:31

Mij lijkt het sowieso eigenlijk wel mooi als Maxima weer een beetje teruggaat naar haar eigen, donkerdere haarkleur. Staat haar prachtig vind ik als je dat op sommige foto's ziet.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 03 nov 2013 - 19:36

Ik ben voor! Terug naar haar originele haarkleur. Verder vind ik haar er super stijlvol uitzien vandaag.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

zondag 03 nov 2013 - 11:42

Helemaal mee eens, ietsje minder glamour en iets natuurlijker. Soms is het net wat teveel filmster ipv koningin.

afbeelding van karpathos

karpathos

zondag 03 nov 2013 - 05:48

Josine, kan het zijn dat de strik op de mouw van Mabel van de sleep van haar trouwjurk is?

afbeelding van Christa

Christa

zondag 03 nov 2013 - 21:01

Ik denk het eerlijk gezegd niet. Als dat zo zou zijn geweest dan zou het model niet in de show gezeten hebben, maar speciaal voor Mabel zijn gemaakt! Deze vraag was er ook tijdens de inhuldiging, maar denk dat Mabel haar trouwjapon niet zou verknippen. Denk zelfs dat de trouwjapon ergens wordt bewaard, is tenslotte een ontwerp van Victor & Rolf dus daar zal niet zo snel iets aan worden veranderd. Het is overigens wel dezelfde japon die ze droeg tijdens de inhuldiging, maar ze heeft 'm laten verkorten. Mooie lengte overigens, heel modern!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?