Gala t.g.v. de 50e verjaardag van kroonprins Frederik van Denemarken - Outfit koningin Máxima. 

Zoals voorspeld draagt koningin Máxima tijdens het gala haar lila avondjurk van Jan Taminiau. De japon was de afgelopen weken te zien op de expositie over Jan Taminiau. Afgelopen weekend verdween het kledingstuk opeens van de expositie, waardoor de kans groot was dat we hem te zien kregen in Luxemburg of Denemarken. Dat laatste bleek dus waar te zijn. 

De jurk op de expositie:

Tijdens het maakproces van de japon liet de ontwerper zich voor de tweede keer inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. Op het paneel dat dit keer als inspiratiebron diende, is onder andere bamboe en kersenbloesem zichtbaar. Toepasselijke symbolieke, want kersenbloesem staat binnen de Japanse beeldtaal symbool voor de maand april, terwijl bamboe staat voor levenskracht: het buigt, maar breekt nooit. Een mooie close-up van de bamboestengels is zichtbaar op de cover van het boek ‘The Brocadian Paradise’ van Nicole Ex. Het 3D-effect van het behang is van dichtbij heel indrukwekkend en datzelfde kan ook gezegd worden van het borduurwerk op Máxima’s japon. Op ingenieuze wijze heeft Taminiau de zijde bamboestengels iets opgevuld voor het creëren van eenzelfde 3D-effect, terwijl het dwarrelende kersenbloesem het toonbeeld is van exquise handwerk." 

Máxima droeg de jurk eerder op de verjaardag van koning Willem-Alexander: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 26 mei 2018 - 19:05

Ik geniet hier zo van!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 26 mei 2018 - 20:13

Heerlijk zo’n verjaardag! Ik hoop dat ze na het diner nog een echt feest hebben.
Wat leuk dat ze de lila Taminiau jurk draagt. Nog mooier dan ik al dacht. Echt een van Taminiau”s mooiste ontwerpen. Blijkbaar een 50e verjaardags jurk ;-)
De diamanten tiara staat er mooi bij maar ze had van mij mogen kiezen voor opgestoken haar en een klein diadeem zoals tijdens het staatsbezoek aan Singapore.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 26 mei 2018 - 19:41

Nou ik zit al 5 minuten naar de rug van een glurende lakei te kijken , heel leuk :-(

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 26 mei 2018 - 19:45

Oh er zit beweging in en ik zie dat “mijn” kroonprinses op een bruid lijkt met de witte jurk.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

zaterdag 26 mei 2018 - 20:04

Mooie jurk! En heel leuk dat de koningin 'm weer zo gauw herdraagt. De moeite waard om te gaan zien wanneer deze jurk weer terugkomt in Utrecht, mede-MkM'ers!
Lijkt me grappig om in een jurk uit een 'museum' rond te lopen.:)

afbeelding van Bea

Bea

zaterdag 26 mei 2018 - 20:43

Prachtige jurk, komt denk ik nog beter tot zijn/haar recht met iets minder 'gedoe' rond het hoofd. Eens met AnnekeM.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 26 mei 2018 - 20:56

Ik kijk de livestream en het valt me op dat Máxima tijdens dergelijke gelegenheden erg haar best doet om haar gesprekspartners op hun gemak te stellen en dat dat ook lukt. Binnen een halve minuut was ze al in een gesprek verwikkeld met degene rechts naast haar. Een eigenschap die haar vast goed van pas komt en waar ik weleens "jaloers" en trots tegelijkertijd op kan zijn.

afbeelding van Els

Els

zaterdag 26 mei 2018 - 21:29

Ben ik de enige die het vreemd vindt dat ze de jurk van de 50e verjaardag van haar eigen man herdraagt op de 50e verjaardag van een goede vriend?Het is een prachtige jurk hoor, maar ik had hem niet herdragen bij deze gelegenheid. Ze heeft nog een kast vol met prachtige jurken, ik had daar maar een van gekozen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 26 mei 2018 - 21:37

Ik vind het juist heel leuk. En ze droeg de jurk niet op het feest met de kon8nklijke gasten. Dus waarom niet? De jurk is te mooi om in de kast te laten hangen.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 26 mei 2018 - 22:01

Bij het huwelijk van mijn oudste zus droeg mijn moeder een prachtige donkerblauwe jurk van kant. Toen mijn tweede zus trouwde droeg ze dezelfde jurk, en bij de derde weer. Toen sprong de hond, een Newfoundlander, van blijdschap tegen haar op en krabde het kant helemaal kapot. Toen ik daarna trouwde, zei ik dat ik het zo jammer vond dat die jurk er niet meer was. Als cadeau voor mij heeft ze dezelfde jurk weer opnieuw gemaakt en was het voor mij een grote verrassing dat ze ook bij mij dezelfde jurk droeg.
Voor mij is het dus geen enkel probleem dat Maxima deze prachtige jurk weer draagt.

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 26 mei 2018 - 22:40

Hallo Orchidee,
Kijk, dat vind ik nu zo extra leuk aan deze site, dat je ook zo nu en dan een anekdote kwijt kunt, ter afwisseling én ter ondersteuning van je commentaar.
Heerlijk verhaal, Orchidee, bedankt daarvoor!

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

zaterdag 26 mei 2018 - 22:50

Oh, ik hou ook zo van zulke verhalen. Dank voor het delen, @orchidee.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 27 mei 2018 - 12:22

ook dank voor je commentaar Els anders hadden we het verhaal van Orchidee nooit geweten

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 26 mei 2018 - 21:32

Ik vind t goed passen bij dit event. Wel gala, maar ook weer niet té, voor een kroonprins, geen koning. Ook een bescheiden tiara, past goed bij het ietwat informele van de jurk. Ik ga m zeker ook bekijken in t museum, als ie weer terug is. Ik vind dat de ordelinten toch weleens het concept van het ontwerp hinderen. Nu komt bij Maxima die off-shoulder niet zo uit de verf, en ook al loopt deze bij Mathilde parallel, is het toch ook niet top. Bij welke type jurk dan wel?

afbeelding van marinde

marinde

zaterdag 26 mei 2018 - 21:36

Mooi! Ik snap niet waarom ze deze japon niet zou kunnen herdragen op de 50e verjaardag van iemand anders dan haar man.

afbeelding van Snijders

Snijders

zaterdag 26 mei 2018 - 21:38

Ik vind de kleur van dat ordelint totaal niet bij de kleur van de jurk passen. Zie dat bij nog meer royals.

afbeelding van marinde

marinde

zaterdag 26 mei 2018 - 21:38

En overigens een waar kunstwerk van Jan Taminiau, vind ik.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 26 mei 2018 - 21:59

De coupe met laklok van 30 april wordt vandaag gedragen. Bandeau is mooi herhaald zich als ketting en dat vind ik persoonlijk too much.
Wat zou het toch chique gestaan hebben met opgestoken haar of geknipte boblijn. Ik vind dat haar, sorry sorry sorry, echt armoedig staan. Ligt het aan mij of toont de japon ietwat vaal?

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 26 mei 2018 - 23:30

En dan ook nog een grote glitterbroche ( ze heeft prachtige broches hoor, daar niet van) op haar buik, en ook nog een broche op haar rug. Ik denk om dat ordelint vast te pinnen maar tjonge jonge too much veel te veel !! Daarbij toch een andré oplossing voor! Waar is de stylist??

afbeelding van Marianna

Marianna

zondag 27 mei 2018 - 08:06

Hendrika wat betreft de ketting geef ik je gelijk, maar wat betreft de boblijn ga ik niet met je mee. Ik ben vroeger kapster geweest en als een klant met hetzelfde soort haar als Maxima zou komen voor advies, wat betreft een bob, nee.Voor een bob is het toch eigenlijk het mooiste bij super stijl en vooral dik haar, het haar van Maxima valt erg sluik en zou bij een bob steeds naar voren vallen. Ook opsteken wordt minder fraai, te zien bij Mathilde dan krijg je een soort van plat kort haarwerkje erin. Opgestoken haar bij Maxima vind ik erg mooi, maar om nu telkens voor een bezoek van b.v. een half uur je haar op te laten steken. Tien centimeter recht afknippen lijkt me een betere optie.

afbeelding van 29novmode

29novmode

zaterdag 26 mei 2018 - 22:03

Ik ben het met Els eens. Ik zou voor deze gelegenheid de jurk ook niet gekozen hebben. Ik vindt de kleur van het ordelint er niet mooi bij staan en dan over die blote schouder heen, dan moet toch niet lekker zitten.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 26 mei 2018 - 23:29

Het is een prachtige jurk, een waar kunstwerk. Maar niet met zo'n blauw lint, en niet met een diadeem en niet met een collier en wat mij betreft ook niet met dit losse haar. Dus mooie jurk en mooie juwelen , maar met elkaar is het niks. Anders gezegd: een rommeltje....

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 26 mei 2018 - 23:33

Aiii Elise1 Mag jij met hoofdletters schrijven? ik werd gisteren direct streng gecorrigeerd door TWOR! ;-)) ;-))

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 26 mei 2018 - 23:56

Je reageert 4 minuten na de reactie van Elise1. Beetje flauw. Jammer.

Hier laat ik het bij.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 27 mei 2018 - 01:03

Nee nee er zat 57 minuten tussen!! De nieuwe tijd is de »verbetertijd» Elise1 stond er al bijna 1 uur op Babs74

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 27 mei 2018 - 00:04

Sorry, ik heb ook nog een leven naast de site ;) maar de hoofdletters zijn aangepast.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 27 mei 2018 - 09:15

O jee, o jee....Mag ik geen hoofdletters schrijven? Hoe kan ik zoiets weten Josine? En waarom niet?

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 27 mei 2018 - 09:59

Voorzover ik weet is het overal op internet bon ton om niet met hoofdletters te schrijven. Dat is nl. hetzelfde als schreeuwen. Ik ben het er overigens volkomen mee eens, het staat overdreven om met hoofdletters te schrijven en ook nog eens agressief. Niet nodig dus.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 27 mei 2018 - 10:28

Weer wat geleerd. Ik was overigens niet in een agressieve bui hoor, toen ik mijn reactie schreef. Alleen maar onder de indruk van het feit dat je een prachtige jurk door een hele foute styling af kunt waarderen naar een rommelige kreukjurk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 27 mei 2018 - 14:10

De regel over de hoofdletters is terug te vinden op de pagina met forumregels. Onderaan de pagina kun je daar een link naar vinden. Zit nu op mn telefoon en daar is hij moeilijker te vinden.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 27 mei 2018 - 08:59

Absoluut waar. Het zou met opgestoken haar beter ogen. De jurk is een waar kunstwerk en behoeft geen juwelen. Less is more maar dat zie je maar zelden bij Maxima.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 26 mei 2018 - 22:43

Tsja dat ordelint staat vlg. mij alleen nog een beetje bij Victoria en Marie en bij alle andere jurken vloekt het. Ik vond de sieraden bij WA’s verjaardag mooier waarbij ik me wel afvraag of ik witgoud en diamanten sowieso geschikt vind. De tiara past gewoon niet zo bij het haar of andersom. Ik ben het eens met Hendrika dat de tiara, met de ketting en dan ook nog een asymmetrische jurk too much is. Dit temeer daar de jurk natuurlijk nogal druk is. Ik zou de jurk wel eens willen zien met alleen maar goudkleurige bellen in een bladmotief. Er past gewoon niet zoveel bij dit museumstuk, misschien geldt dat ook wel voor het behang.

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 26 mei 2018 - 22:54

Mevrouw hierboven, ik ben het met je eens en met hendrika. Veel te veel van het goede.
De jurk is natuurlijk prachtig gemaakt, maar of ik hem echt mooi vind, durf het haast niet te zeggen, maar niet om gedragen te worden tenminste, maar meer als
kunststuk.
Hebben jullie Mabel gezien bij Viktor en Rolf? Bij hun zilveren jubileum. Ze ziet er erg mooi uit.

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

zaterdag 26 mei 2018 - 22:56

Ordelinten matchen bijna nooit, alleen de gele combinatie Luxemburg uitzondering.
Mooi gestyled haar. Zelf zou ik de ketting achterwege laten, of ketting wel met minder uitgesproken bellen

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 26 mei 2018 - 23:01

Mooie jurk, een kunstwerk maar dan weer afgestyled op een verkeerde manier. Het ordelint is een gegeven daar komt ze niet onderuit. Het haar los is daar nu te veel bij. Ook het collier vind ik te wit, te grof en te veel bij. Ik had het weggelaten. Ook de tiara zit nu net niet mooi en is te grof bij deze jurk. Ik had, gezien het ordelint, nu gekozen voor opgestoken haar en de diamanten haarkamtiara die ze in Singapore droeg. Collier vervangen door niet te grote oorbellen met een kleine diamant. Iets verfijnder dus.

afbeelding van car

car

zaterdag 26 mei 2018 - 23:50

Kvind het niet zo mooi! :( mattige voldoende!

afbeelding van car

car

zaterdag 26 mei 2018 - 23:52

Wel bijzonder dat ze aan de tafel mag zitten van het feesrvarken! :)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 27 mei 2018 - 00:28

Mooie jurk van Maxima. Alleen de sieraden passen er niet bij. Maar ook de sieraden zijn prachtig maar dan wel een andere outfit

afbeelding van Paula

Paula

zondag 27 mei 2018 - 07:04

Ik ben nooit een fan van deze jurk geweest. Ik zie wel hoe ontzettend veel werk in in gestoken is. Maar de jurk lijkt te trekken her en der waardoor hij voor mij er ongestreken uitziet. En dat doet het mooie effect teniet. Qua juwelen is Maxima weer flink in de kluis gedoken, het had voor mij wat minder gemogen. Bijvoorbeeld het collier had weggelaten kunnen worden.

afbeelding van Maaike

Maaike

zondag 27 mei 2018 - 08:07

Helemaal met je eens, Paula !

afbeelding van Snijders

Snijders

zondag 27 mei 2018 - 09:04

Vind deze jurk een enorm kunstwerk, een museumstuk. Maar niet echt om te dragen. Ook heel erg druk.Valt ook erg op temidden van al die andere galajaponnen;afwijkende stijl.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 27 mei 2018 - 10:01

Het verrassingseffect was wat weg omdat we er voor 98% van konden uitgaan dat ze deze jurk zou dragen. Ik vind het een lastige jurk, hij kan niet zo heel veel hebben. Het enige wat ik echt jammer vind zijn de losse haren, verder kan ik er best mee leven.

afbeelding van Nova

Nova

zondag 27 mei 2018 - 10:57

Het is al gezegd: veel te druk allemaal bij elkaar. Bij een onze-shoulder misstaat een collier trouwens altijd. Heel af en toe is Maxima eens sober gestyled en dan vind ik haar op haar mooist.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 27 mei 2018 - 11:10

Ze had de JTs inderdaad best in het museum kunnen laten (het is niet dat ze niets heeft om aan te trekken), maar ach, blijkbaar had ze gewoon heel veel zin in deze jurken (Ik ken het gevoel). Er is denk ik wèl iets misgegaan met pakken:
- de behangjurk was geweldig geweest bij de contraprestatie in Luxemburg (met opgestoken haar, oorbellen en verder niks),*
- de rode kaftan is het moderne equivalent van een kroningsmantel en derhalve fantastisch bij de Stuart diadeem/kroon en megastrik tijdens het galadiner in Luxemburg (en als je gaat voor indrukwekkend maakt het ook niet meer uit dat het ordelint vloekt),
- de oranje/geel/gouden jurk was geweldig geweest met het lichtblauwe ordelint. En dan lichtblauwe saffieren (of is dat suf? Twijfel.)

*Ik zie net het kostuum van Fred: als ik daarbij aan tafel moest (en zijn moeder) zou ik ook al mijn paradijsvogelgear uit de kast trekken.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 27 mei 2018 - 12:19

Mooie kledingsuggesties Merel. Maar de gele jurk met de aquamarijnparure? Mwahhh.. Maar ik zou eerlijk gezegd ook niet goed weten welk diadeem wel mooi bij de geelgouden Taminiau zou staan. De Nederlandse koninklijke juwelen zijn koel van kleur, de gele jurk heeft een uitgesproken warme tint. Citrienen dus. Of dat gouden diadeem van Margrethe lenen.....

afbeelding van Merel

Merel

zondag 27 mei 2018 - 20:48

Dank Elise1! Ik vind licht ijsblauw wel heel mooi bij warm geel(-oranje), en ook bij bordeaux. Zie bijvoorbeeld: https://pin.it/qae6ef7kzgoc63
maar je zou denk ik echt de tint van jurk en juwelen samen moeten zien.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 28 mei 2018 - 22:34

Mooi, mooi.,mooi.Maar in die juwelen zitten ook nog van die koude diamanten. Je zou het dus inderdaad in het echt moeten zien..... Wie weet leest ze dit! We zullen zien....

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 27 mei 2018 - 11:41

Het hele plaatje,japon haar met of zonder juwelen oogde rustig op de koning zijn 50e verjaardag.
Nu was het inderdaad. "too much"
Maar de jurk zelf blijft prachtig !

afbeelding van Mary

Mary

zondag 27 mei 2018 - 12:05

Ik vind dit een prachtige jurk...
Maar...
Had denk hier graag wat anders gezien:
* Lichtblauwe geweldige jurk bruiloft A&C van Monaco.
* Blauwe jurk bedank feest Beatrix
* Benefietgala Prinses Máxima Centrum

afbeelding van Doro

Doro

zondag 27 mei 2018 - 12:36

Volgens mij zijn ordelinten er ook niet om een outfit e complementeren. Ze zijn er niet om te matchen maar dienen een andere doel! Ik begrijp daarom ook niet de opmerkingen dat een ordelint niet past bij jurk....daar gaat hè niet om.

De jurk, heb ik al eens eerder geschreven, is mooi kunstwerk maar ik vind het plan om je jurk te matchen met je behang vind ik heel vreemd.

De jurk zit wat strak, heel jammer, de foto hierboven dar ze buigt, bukt, en dan die strakke jurk om haar koninklijke derrière vind ik niet zo charmant

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?