Gala t.g.v. de 50e verjaardag van kroonprins Frederik van Denemarken - Outfit koningin Máxima. 

Zoals voorspeld draagt koningin Máxima tijdens het gala haar lila avondjurk van Jan Taminiau. De japon was de afgelopen weken te zien op de expositie over Jan Taminiau. Afgelopen weekend verdween het kledingstuk opeens van de expositie, waardoor de kans groot was dat we hem te zien kregen in Luxemburg of Denemarken. Dat laatste bleek dus waar te zijn. 

De jurk op de expositie:

Tijdens het maakproces van de japon liet de ontwerper zich voor de tweede keer inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. Op het paneel dat dit keer als inspiratiebron diende, is onder andere bamboe en kersenbloesem zichtbaar. Toepasselijke symbolieke, want kersenbloesem staat binnen de Japanse beeldtaal symbool voor de maand april, terwijl bamboe staat voor levenskracht: het buigt, maar breekt nooit. Een mooie close-up van de bamboestengels is zichtbaar op de cover van het boek ‘The Brocadian Paradise’ van Nicole Ex. Het 3D-effect van het behang is van dichtbij heel indrukwekkend en datzelfde kan ook gezegd worden van het borduurwerk op Máxima’s japon. Op ingenieuze wijze heeft Taminiau de zijde bamboestengels iets opgevuld voor het creëren van eenzelfde 3D-effect, terwijl het dwarrelende kersenbloesem het toonbeeld is van exquise handwerk." 

Máxima droeg de jurk eerder op de verjaardag van koning Willem-Alexander: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 28 mei 2018 - 10:12

Niet mijn favoriete Jan Taminiau japon. Ik ben het geloof ik wel eens met anderen die zeggen dat deze inderdaad meer geschikt is voor een tentoonstelling in een museum. Erg druk, en ik vind de "bamboe" stroken niet zo flatteus.

Ook in combinatie met orde-lint en juwelen geen topper. Ik hou ook niet zo van de diamanten bandeau die zo "los" op los haar gelegd wordt.

afbeelding van WA

WA

maandag 28 mei 2018 - 09:24

Dit is echt veel teveel van het goede.
Ik lijk de enige te zijn die deze jurk (laat ik het netjes zeggen) minder mooi vindt. Hij is zó opgetuigd, zó druk, zó totaal niet verfijnd ...
Maar goed, áls je er dan voor kiest om deze jurk aan te doen, houd de rest dan rustig.
Haar opgestoken, geen of bescheiden sieraden.
Nee, sorry, het totaalplaatje is echt niet mijn ding.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 27 mei 2018 - 23:29

Ivm opmerking johanetta : goed gezien: mathilde is hier ( maar eigenlijk altijd) gereserveerd waardoor meer koninklijk. Heb het soms wel gehad met de "uitbundigheid" van maxima wat meestal tot "teveel van het goede" leidt....
Jurk maxima is een kunstwerk . Stond haar erg mooi op verjaardag wa maar effect is nu verstoord door lint en teveel en te veel en te grote juwelen...

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 28 mei 2018 - 07:07

Uit bevoegde Deense bron weet ik dat de Denen, zeker in aanwezigheid van hun eigen Koningin, gereserveerdheid zeer op prijs weten te stellen. Die ziet men hier dan ook in de (overigens prachtige !)tooi van de andere Deense, de Scandinavische en de overige royale dames !

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 27 mei 2018 - 20:33

Ik kom er weer laat in, maar wil toch nog een tegengeluid laten horen. Ik vind het prachtig wat Maxima draagt. Uitbundig, feestelijk, kwaliteit. Zonder afbreuk te doen aan Koningin Mathilde, vind ik dat zij er gereserveerder uitziet. Het uitbundige van Maxima vind ik voor deze gelegenheid leuk, inclusief de lichtblauwe sjerp.

afbeelding van Channa

Channa

zondag 27 mei 2018 - 18:52

Het meeste is al gezegd. De jurk vind ik prachtig, maar die heeft alle aandacht nodig. Kan er niet veel bij hebben.
Zie bij dit gala Mathilde en Mary: beiden schitterend, en zonder ketting of andere overdadige sieraden.

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 27 mei 2018 - 16:58

Hier heeft iemand even niet opgelet.
Afgezien van het feit dat ik vind dat JT niet de goede kleuren kiest voor Max. ( de bordeaux rode wiebers en de kroningvaart jurk net zo), is het hier wel heel onhandig om een over de linkerschouder gedragen ordelint te dragen op een jurk met blote linker schouder, waardoor het asymmetrische effect van de jurk verdwijnt.
Bovendien in een kleur die totaal afwijkt.
Er hangt vast wel iets in de kast wat prachtig met lichtblauw combineert.
Over het teveel aan sieraden en losse haren is hierboven al beschreven.
Jammer.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 27 mei 2018 - 18:55

De lichtblauwe jurk van het huwelijk in Monaco had ook prima gekund bij het ordelint.

afbeelding van Snijders

Snijders

maandag 28 mei 2018 - 07:27

Deze jurk is een kunstwerk.

afbeelding van Suus

Suus

zondag 27 mei 2018 - 16:54

Maxima een stralende verschijning. Jurk is qua kleur mooi zacht in haar gezicht. Tiara vind ik niet zo mooi icm het haar.

En wat vragen: waarom zit Maxima wel en WA niet aan die tafel?
En de man aan haar tafel, in het wit, wat draagt die? Het lijkt wel een capuchon, maar dat zal toch niet dus ik denk een of ander u uniform of traditionele kledij?

afbeelding van Mary

Mary

zondag 27 mei 2018 - 17:48

Bij deze gelegenheden zit men nooit naast echtgenoot.

afbeelding van Maaike

Maaike

zondag 27 mei 2018 - 16:42

Zo te zien zijn de gasten apart van elkaar aan tafel geplaatst. Mathilde zit ook niet naast Filip en naast koningin Margrete zit koning Carl-Gustaf. Mary zit niet naast Frederik. Misschien dat ze na elke gang gaan wisselen van plaats ;-)

afbeelding van Michel87

Michel87

zondag 27 mei 2018 - 13:15

Wat een kunstwerken maakt JT toch! Ze ziet er prachtig uit. Door het aanwezige patroon zie ik deze jurk liever zonder diadeem en ordelint.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 27 mei 2018 - 12:50

ik denk dat er veel werk aan deze jurk besteed is maar hij is van stof te druk , ik denk dat hij bij zwartharige misschien mooier zou ogen maar bij Maxima zie ik voor een avondjurk liever een effen stofje 1 kleur , zeker als er ook nog een ordelint op gedaan word Maxima heeft een sterk uitgesproken gezicht en dan is een drukke stof niet mooi

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 27 mei 2018 - 15:21

Op zich kan deze japon haar heel mooi staan, mits: ze haar haren mooi opsteekt (zo als met de Koningsvaart), kleine gouden oorbellen en een rustige gouden ketting erbij draagt, en desnoods een mooie sierspeld in haar haar zoals ze wel vaker heeft. En géén tiara's ook (is die persé nodig nu?), te opzichtige oorhangers en halsketting, en géén tweekleuren sjaal/omslagdoek of wat het ook is (zoals met het feest van WA); die doen alleen maar afbreuk aan de wel heel mooie japon.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 27 mei 2018 - 15:45

Als je de foto dichtbij ziet van de jurk lijkt het mij kreukbare stof en kan het wel een boutje gebruiken, alhoewel ik denk dat dat ook monnikenwerk en eigenlijk niet te doen is om er een strijkboutje overheen te halen Nee van mij mag deze jurk naar het museum. En ik vind dat ze deze jurk pas over een jaar of 10 weer een keertje tevoorschijn kan komen. Het is een zeer aparte jurk die je echt niet veel aan kan, hij verveelt al gauw, maar dat is persoonlijk.

afbeelding van Elles

Elles

zondag 27 mei 2018 - 12:47

Jurk is mooi voor de tentoonstelling,niet meer aantrekken.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 27 mei 2018 - 12:36

Volgens mij zijn ordelinten er ook niet om een outfit e complementeren. Ze zijn er niet om te matchen maar dienen een andere doel! Ik begrijp daarom ook niet de opmerkingen dat een ordelint niet past bij jurk....daar gaat hè niet om.

De jurk, heb ik al eens eerder geschreven, is mooi kunstwerk maar ik vind het plan om je jurk te matchen met je behang vind ik heel vreemd.

De jurk zit wat strak, heel jammer, de foto hierboven dar ze buigt, bukt, en dan die strakke jurk om haar koninklijke derrière vind ik niet zo charmant

afbeelding van Merel

Merel

zondag 27 mei 2018 - 20:53

Ordelinten zijn soms een must, maar de ene jurk past wel veel beter qua model en kleur bij een bepaald ordelint. En als je zoveel in de kast hebt, en ook nog eens kan kopen wat je wilt, waarom dan deze jurk met dit ordelint? Los van de drukte en kleur zit ook de schouder aan de verkeerde kant. Gewoon jammer.

afbeelding van Mary

Mary

zondag 27 mei 2018 - 12:05

Ik vind dit een prachtige jurk...
Maar...
Had denk hier graag wat anders gezien:
* Lichtblauwe geweldige jurk bruiloft A&C van Monaco.
* Blauwe jurk bedank feest Beatrix
* Benefietgala Prinses Máxima Centrum

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 27 mei 2018 - 11:41

Het hele plaatje,japon haar met of zonder juwelen oogde rustig op de koning zijn 50e verjaardag.
Nu was het inderdaad. "too much"
Maar de jurk zelf blijft prachtig !

afbeelding van Merel

Merel

zondag 27 mei 2018 - 11:10

Ze had de JTs inderdaad best in het museum kunnen laten (het is niet dat ze niets heeft om aan te trekken), maar ach, blijkbaar had ze gewoon heel veel zin in deze jurken (Ik ken het gevoel). Er is denk ik wèl iets misgegaan met pakken:
- de behangjurk was geweldig geweest bij de contraprestatie in Luxemburg (met opgestoken haar, oorbellen en verder niks),*
- de rode kaftan is het moderne equivalent van een kroningsmantel en derhalve fantastisch bij de Stuart diadeem/kroon en megastrik tijdens het galadiner in Luxemburg (en als je gaat voor indrukwekkend maakt het ook niet meer uit dat het ordelint vloekt),
- de oranje/geel/gouden jurk was geweldig geweest met het lichtblauwe ordelint. En dan lichtblauwe saffieren (of is dat suf? Twijfel.)

*Ik zie net het kostuum van Fred: als ik daarbij aan tafel moest (en zijn moeder) zou ik ook al mijn paradijsvogelgear uit de kast trekken.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 27 mei 2018 - 12:19

Mooie kledingsuggesties Merel. Maar de gele jurk met de aquamarijnparure? Mwahhh.. Maar ik zou eerlijk gezegd ook niet goed weten welk diadeem wel mooi bij de geelgouden Taminiau zou staan. De Nederlandse koninklijke juwelen zijn koel van kleur, de gele jurk heeft een uitgesproken warme tint. Citrienen dus. Of dat gouden diadeem van Margrethe lenen.....

afbeelding van Merel

Merel

zondag 27 mei 2018 - 20:48

Dank Elise1! Ik vind licht ijsblauw wel heel mooi bij warm geel(-oranje), en ook bij bordeaux. Zie bijvoorbeeld: https://pin.it/qae6ef7kzgoc63
maar je zou denk ik echt de tint van jurk en juwelen samen moeten zien.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 28 mei 2018 - 22:34

Mooi, mooi.,mooi.Maar in die juwelen zitten ook nog van die koude diamanten. Je zou het dus inderdaad in het echt moeten zien..... Wie weet leest ze dit! We zullen zien....

afbeelding van Nova

Nova

zondag 27 mei 2018 - 10:57

Het is al gezegd: veel te druk allemaal bij elkaar. Bij een onze-shoulder misstaat een collier trouwens altijd. Heel af en toe is Maxima eens sober gestyled en dan vind ik haar op haar mooist.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 27 mei 2018 - 10:01

Het verrassingseffect was wat weg omdat we er voor 98% van konden uitgaan dat ze deze jurk zou dragen. Ik vind het een lastige jurk, hij kan niet zo heel veel hebben. Het enige wat ik echt jammer vind zijn de losse haren, verder kan ik er best mee leven.

afbeelding van Snijders

Snijders

zondag 27 mei 2018 - 09:04

Vind deze jurk een enorm kunstwerk, een museumstuk. Maar niet echt om te dragen. Ook heel erg druk.Valt ook erg op temidden van al die andere galajaponnen;afwijkende stijl.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 27 mei 2018 - 07:04

Ik ben nooit een fan van deze jurk geweest. Ik zie wel hoe ontzettend veel werk in in gestoken is. Maar de jurk lijkt te trekken her en der waardoor hij voor mij er ongestreken uitziet. En dat doet het mooie effect teniet. Qua juwelen is Maxima weer flink in de kluis gedoken, het had voor mij wat minder gemogen. Bijvoorbeeld het collier had weggelaten kunnen worden.

afbeelding van Maaike

Maaike

zondag 27 mei 2018 - 08:07

Helemaal met je eens, Paula !

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 27 mei 2018 - 00:28

Mooie jurk van Maxima. Alleen de sieraden passen er niet bij. Maar ook de sieraden zijn prachtig maar dan wel een andere outfit

afbeelding van car

car

zaterdag 26 mei 2018 - 23:52

Wel bijzonder dat ze aan de tafel mag zitten van het feesrvarken! :)

afbeelding van car

car

zaterdag 26 mei 2018 - 23:50

Kvind het niet zo mooi! :( mattige voldoende!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 26 mei 2018 - 23:01

Mooie jurk, een kunstwerk maar dan weer afgestyled op een verkeerde manier. Het ordelint is een gegeven daar komt ze niet onderuit. Het haar los is daar nu te veel bij. Ook het collier vind ik te wit, te grof en te veel bij. Ik had het weggelaten. Ook de tiara zit nu net niet mooi en is te grof bij deze jurk. Ik had, gezien het ordelint, nu gekozen voor opgestoken haar en de diamanten haarkamtiara die ze in Singapore droeg. Collier vervangen door niet te grote oorbellen met een kleine diamant. Iets verfijnder dus.

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

zaterdag 26 mei 2018 - 22:56

Ordelinten matchen bijna nooit, alleen de gele combinatie Luxemburg uitzondering.
Mooi gestyled haar. Zelf zou ik de ketting achterwege laten, of ketting wel met minder uitgesproken bellen

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 26 mei 2018 - 22:54

Mevrouw hierboven, ik ben het met je eens en met hendrika. Veel te veel van het goede.
De jurk is natuurlijk prachtig gemaakt, maar of ik hem echt mooi vind, durf het haast niet te zeggen, maar niet om gedragen te worden tenminste, maar meer als
kunststuk.
Hebben jullie Mabel gezien bij Viktor en Rolf? Bij hun zilveren jubileum. Ze ziet er erg mooi uit.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 26 mei 2018 - 22:43

Tsja dat ordelint staat vlg. mij alleen nog een beetje bij Victoria en Marie en bij alle andere jurken vloekt het. Ik vond de sieraden bij WA’s verjaardag mooier waarbij ik me wel afvraag of ik witgoud en diamanten sowieso geschikt vind. De tiara past gewoon niet zo bij het haar of andersom. Ik ben het eens met Hendrika dat de tiara, met de ketting en dan ook nog een asymmetrische jurk too much is. Dit temeer daar de jurk natuurlijk nogal druk is. Ik zou de jurk wel eens willen zien met alleen maar goudkleurige bellen in een bladmotief. Er past gewoon niet zoveel bij dit museumstuk, misschien geldt dat ook wel voor het behang.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 26 mei 2018 - 23:29

Het is een prachtige jurk, een waar kunstwerk. Maar niet met zo'n blauw lint, en niet met een diadeem en niet met een collier en wat mij betreft ook niet met dit losse haar. Dus mooie jurk en mooie juwelen , maar met elkaar is het niks. Anders gezegd: een rommeltje....

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 27 mei 2018 - 08:59

Absoluut waar. Het zou met opgestoken haar beter ogen. De jurk is een waar kunstwerk en behoeft geen juwelen. Less is more maar dat zie je maar zelden bij Maxima.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 26 mei 2018 - 23:33

Aiii Elise1 Mag jij met hoofdletters schrijven? ik werd gisteren direct streng gecorrigeerd door TWOR! ;-)) ;-))

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 27 mei 2018 - 00:04

Sorry, ik heb ook nog een leven naast de site ;) maar de hoofdletters zijn aangepast.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 27 mei 2018 - 09:15

O jee, o jee....Mag ik geen hoofdletters schrijven? Hoe kan ik zoiets weten Josine? En waarom niet?

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 27 mei 2018 - 09:59

Voorzover ik weet is het overal op internet bon ton om niet met hoofdletters te schrijven. Dat is nl. hetzelfde als schreeuwen. Ik ben het er overigens volkomen mee eens, het staat overdreven om met hoofdletters te schrijven en ook nog eens agressief. Niet nodig dus.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 27 mei 2018 - 10:28

Weer wat geleerd. Ik was overigens niet in een agressieve bui hoor, toen ik mijn reactie schreef. Alleen maar onder de indruk van het feit dat je een prachtige jurk door een hele foute styling af kunt waarderen naar een rommelige kreukjurk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 27 mei 2018 - 14:10

De regel over de hoofdletters is terug te vinden op de pagina met forumregels. Onderaan de pagina kun je daar een link naar vinden. Zit nu op mn telefoon en daar is hij moeilijker te vinden.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 26 mei 2018 - 23:56

Je reageert 4 minuten na de reactie van Elise1. Beetje flauw. Jammer.

Hier laat ik het bij.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 27 mei 2018 - 01:03

Nee nee er zat 57 minuten tussen!! De nieuwe tijd is de »verbetertijd» Elise1 stond er al bijna 1 uur op Babs74

afbeelding van 29novmode

29novmode

zaterdag 26 mei 2018 - 22:03

Ik ben het met Els eens. Ik zou voor deze gelegenheid de jurk ook niet gekozen hebben. Ik vindt de kleur van het ordelint er niet mooi bij staan en dan over die blote schouder heen, dan moet toch niet lekker zitten.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 26 mei 2018 - 21:59

De coupe met laklok van 30 april wordt vandaag gedragen. Bandeau is mooi herhaald zich als ketting en dat vind ik persoonlijk too much.
Wat zou het toch chique gestaan hebben met opgestoken haar of geknipte boblijn. Ik vind dat haar, sorry sorry sorry, echt armoedig staan. Ligt het aan mij of toont de japon ietwat vaal?

afbeelding van Marianna

Marianna

zondag 27 mei 2018 - 08:06

Hendrika wat betreft de ketting geef ik je gelijk, maar wat betreft de boblijn ga ik niet met je mee. Ik ben vroeger kapster geweest en als een klant met hetzelfde soort haar als Maxima zou komen voor advies, wat betreft een bob, nee.Voor een bob is het toch eigenlijk het mooiste bij super stijl en vooral dik haar, het haar van Maxima valt erg sluik en zou bij een bob steeds naar voren vallen. Ook opsteken wordt minder fraai, te zien bij Mathilde dan krijg je een soort van plat kort haarwerkje erin. Opgestoken haar bij Maxima vind ik erg mooi, maar om nu telkens voor een bezoek van b.v. een half uur je haar op te laten steken. Tien centimeter recht afknippen lijkt me een betere optie.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?