Dat je kleding vaker dan één keer draagt is aan het hof gelukkig een vanzelfsprekendheid. In de serie 'dit of dat' kun je stemmen op de mooiste styling van een bepaald kledingstuk. Met vandaag: een goudkleurige avondrok van Máxima. 

De toelichting komt dit keer van Cécile den Hartogh, een bezoeker van deze website. Cécile: "Op de foto’s is koningin Maxima te zien in een creatie van Claes Iversen op Prinsjesdag 2016 (links) en de tachtigste verjaardag van het Noorse koningspaar (mei 2017). Wat mij opvalt bij ‘Dit’ is dat de combinatie van blouson en rok een minder koninklijke uitstraling geeft. Mede door de hoge, gesloten halslijn en de matte uitstraling van de stof van de blouson, oogt het wat gewoontjes. Dit in tegenstelling tot de mooie top die bij ‘Dat’ een jaar later op de rok gedragen wordt en het geheel op een stijlvolle wijze afmaakt. Voor beide gelegenheden een geschikte kledingkeuze (denk even aan de Prinsjesdag waarbij de boezem van onze koningin juist wél erg zichtbaar was). In beide gevallen vind ik de rok wel erg zwaar ogen. Het doet me denken aan een gordijn wat nog netjes omgezoomd en geperst moet worden. Deze ‘zware look’ is kenmerkend voor deze stof, dus het is zeker een bewuste keuze van de ontwerper geweest."


Foto's: PPE

Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar jouw mening. Laat je het weten in een reactie? Stemmen kan hieronder: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Tehya

Tehya

zaterdag 18 jun 2022 - 18:12

Waarom toch altijd die grote broche op de buik? Heeft waarschijnlijk iets te maken met het lint dat ze steeds moet dragen. Maar daar moeten toch andere oplossingen voor bestaan. Het is gewoon te veel! De blouse met de rok vind ik echt niet mooi. Past gewoon niet bij de rok en het model is veel te eenvoudig en de kleur is verkeerd.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 14 mei 2022 - 21:11

“Dat” is een echt geheel, mijn keuze dus ;-)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 14 mei 2022 - 20:50

De egaal blauwe top vond ik bij de rok niet passen. Kleur blauw was te licht en het stond niet. De top in dezelfde kleur en motief is wel mooi.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 14 mei 2022 - 18:17

Wat leuk dat jullie deze outfits in het zonnetje zetten. Dat was het eerste waar ik aan dacht toen jullie met deze rubriek startten. Alhoewel ik Máxima destijds live zag op Prinsjesdag, ga ik voor de dat outfit. Wat een super mooie top! Hoop dat ze deze snel weer eens herdraagt! Te mooi om in de kast te laten hangen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 14 mei 2022 - 21:24

Wat leuk om te horen, dank je wel!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 14 mei 2022 - 18:13

...hoewel gekozen voor 'dat' ben ik ook grote fan van de versie met blauwe blouse-maar' dat' is wel beetje bloot' voor prinsejesdag en beter geschikt als avondgarderobe. Ook een kort jasje van dezelfde, z.g. 'zware stof' stof, zou het goed hebben gedaan om een beter beeld af te geven. In ieder geval koninklijker voor Prinsjesdag - beetje à la Beatrix, die ook regelmatig zware zijde koos, zoals de indiaas geinspireerde creaties.
.

afbeelding van Meike

Meike

zaterdag 14 mei 2022 - 17:50

Ik kan niet kiezen.

afbeelding van Tony

Tony

zaterdag 14 mei 2022 - 17:48

‘Dit’ vond ik destijds op Prinsjesdag heel erg mooi en nog steeds een van haar betere. Prinsjesdag looks maar toen ik later de combinatie met de top in Noorwegen zag was ik helemaal om!!! Schitterend en ik vind dit nu nog steeds een heel mooie japon dus kies nu uiteindelijk voor ‘dat’.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 14 mei 2022 - 17:42

Dat, prachtige bijpassende top met mooie halslijn.

afbeelding van Julia23

Julia23

zaterdag 14 mei 2022 - 17:38

Ik ga voor de prinsjesdag-look. Ik vind de blauwe juist heel mooi, mijn lievelingskleur. En ja die hoed, ik ben er dol op.

afbeelding van Tina

Tina

zaterdag 14 mei 2022 - 16:34

Dat!
Prachtig. Vind ik echt tig mooier en eleganter dan dit.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 14 mei 2022 - 15:48

Eens met Cecile
Het geheel is zoveel mooier dan met de eenvoudige top op Prinsjesdag.
Waarom daar toch voor gekozen? T lijkt een soort last minute besluit.
Aarzelde ze, vond ze de bijbehorende top te bloot voor de Ridderzaal? En snel iets met lange mouwen gezocht ongeveer bijpassend?
Gelukkig is de totale set nog gedragen, en ik hoop t zo nog een keer te zien.
Net als de complete set bij afscheid Beatrix, is t raar dat zulke beauties blijven hangen in de kast en laatst wel bij staatsbezoek India een wat flodderige prinsjesdag jurk wordt herdragen.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

zaterdag 14 mei 2022 - 15:44

"Dat", prachtig mooie kanten top en haar mooie lange golfende kapsel, betoverend mooi!

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

zaterdag 14 mei 2022 - 15:20

Sowieso 'dat'.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?