Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima ontvangen dinsdagavond 23 mei het Corps Diplomatique voor het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Outfit: koningin Máxima draagt het grote pareldiadeem en een goudkleurige japon van modehuis Natan. Meer info volgt zsm. 

Máxima heeft vanavond een traditie weer doorgezet. In 2014 droeg ze een 'oude' japon uit 2006, in 2015 een japon uit 2002 en ook in 2016 kwam er een oudje uit 2002 voorbij. Door opnieuw te kiezen voor een japon van maar liefst tien jaar oud, laat Máxima op overtuigende wijze zien dat ook relatief oude japonnen best nog een ronde mee kunnen. 

 

Juweleninformatie met dank aan Edwin:

Koningin Máxima draagt vanavond het zgn. Württemberg Parel Diadeem tijdens het diner van het Corps Diplomatique Dit diadeem is destijds gemaakt voor de jonge koningin Wilhelmina een jaar voor haar inauguratie in 1898. Waarschijnlijk van de parels uit de nalatenschap van Koningin Sophie . Er werd altijd aangenomen dat hofjuwelier Eduard Schürmann te Frankfurt dit diadeem ontworpen en gemaakt heeft. Maar uit recente publicaties en foto’s van verschillende archieven, blijkt dat de Koninklijke van Kempen & Begeer verantwoordelijk was voor de totstandkoming van dit historische juweel. Het enigszins oosterse diadeem bestaat uit ineengevlochten krullen, waarin ook een gestileerde Franse lelie (fleur-de-lis) te ontdekken is. De lelie werd in vroegere eeuwen vaak gebruikt als symbool van zuiverheid en maagdelijkheid. Het diadeem gezet met vele diamanten, bezit meer dan 50 ronde- en 11 peervormige parels. Uit de oorspronkelijke schetsen blijkt dat het diadeem in 4 verschillende versies gedragen kan worden. Het diadeem kan naar behoeven worden verhoogd met de druppelvormige parels en vierkant geslepen briljanten. Voor haar huwelijk met prins Claus, koos, toen nog, Kroonprinses Beatrix voor de grootste versie. Recent verscheen van deze diadeem-versie een exclusieve foto op internet. Koningin Maxima heeft het diadeem inmiddels ook verschillende malen gedragen, o.a. tijdens het Staatsbezoek aan Japan in 2014. Tekens in de lage versie. Deze versie zien we dus vanavond ook weer terug in Amsterdam.

 

*Exclusive Picture* The Ornate Pearl Tiara is created for the young Queen Wilhelmina a year ahead of her enthronement festivities . The piece, which is set with diamonds, more then 50 round pearls, and 11 pear-shaped pearls, was likely made by Royal Van Kempen en Begeer. Some have speculated that the tiara was actually a remodeled version of a diamond and pearl tiara from the collection of Queen Sophie. That's why the tiara is generally known as the "Württemberg Ornate Pearl Tiara," but the connection between the tiara and an earlier piece from Queen Sophie has never been firmly established. The 1897 tiara can be worn in four separate settings. Setting #1 includes all eleven of the pear-shaped pearls attached to the top of the tiara in two rows: five pearls on the highest elements and six pearls on the lower ones. #dutchroyaljewels #pearl #ornate #diamonds #tiara #diadem #pear #shaped #pearls #vankempenenbegeer #queen #sophie #wilhelmina #beatrix #four #settings #wedding #full #version #historical #antique #jewelry #jewels #royal #collection #foundation #dutch #royalty

Een bericht gedeeld door Dutch Royal Jewels (@dutchroyaljewels) op

Op haar rechterschouder draagt Koningin Máxima een bladvormige diamanten broche, met op het kruispunt van de (aardbeien) bladeren een grote, ronde parel en eronder hangend een druppelvormige parel. Ook dit historische juweel heeft connecties met Koningen Sophie. De eerste echtgenoot van Koning Willem III is veelvuldig met deze broche afgebeeld op verschillende schilderijen. Het ontwerp van de bladeren van de broche is afgeleid van de bladeren van de koningskroon van Württemberg.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Myrte

Myrte

donderdag 01 jun 2017 - 16:42

Deze foto's zijn natuurlijk een momentopname. Maar het komt ook op mij over als een 45+ miss verkiezing. Heel raar over de top en een erg gemaakte pose.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 25 mei 2017 - 20:54

z

afbeelding van Suzanne

Suzanne

donderdag 25 mei 2017 - 07:15

Nee hoor, al meerdere keren gedragen. In Brazilië bv

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 26 mei 2017 - 19:41

Leuk! Een van mijn favoriete outfits. Staat haar nog steeds prachtig!

afbeelding van Liz

Liz

donderdag 25 mei 2017 - 02:22

https://oecdtv.webtv-solution.com/3789/or/launch_of_oecd_pisa_2015_finan...

In dit filmpje bij minuut 34:35 loopt ze naar de plek waar ze haar toespraak houdt.
Je kunt zien dat ze een rokje en een peplum top met (volgens mij) keurige schoenen draagt.

Ik ben niet weg van de peplum top (ik dacht dat die tijd wel een beetje over was?), maar de rok en schoenen staan leuk en als je de peplum niet ziet vind ik de top haar ook fris staan.
Leuk om haar te horen spreken!

afbeelding van Maaike

Maaike

vrijdag 26 mei 2017 - 18:47

Dit is een filmpje uit 2015.....

afbeelding van Liz

Liz

vrijdag 26 mei 2017 - 18:49

Nee hoor, 24 mei 2017.
Staat zelfs op het katheder waar ze achter staat.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

woensdag 24 mei 2017 - 21:02

Beatrix ziet er als altijd heel verzorgd uit. Wat een prachtige japon!!

afbeelding van Kuifje

Kuifje

woensdag 24 mei 2017 - 15:35

Maxima is nu eenmaal een heel flamboyant extrovert type. En blijkbaar heeft ze een zwak voor hoge tiara's en haalt ze altijd alles uit de koninklijke kluis. Misschien vindt ze het wel jammer dat ze geen 2 tiara's boven op elkaar kan plaatsen LOL. Ik begrijp niet hoe het komt dat zij op haar paasbest aankomt en de Koning in "vrijetijdskledij" aankomt samen met de Koningin. Ik vraag me af hoe dat er dan thuis aan toe gaat. "Willie, ik moet mijn kroon nog opzetten en dan ben ik klaar". "Oh maar Willie jij loopt nog in je vrijetijdskledij rond ?" "Ja zeg Max, mijn nette pak hangt nog ginder van de vorige keer". "Oh Willie toch, jij vergeet ook altijd iets." Lijkt me echt iets voor Lucky TV. LOL

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 24 mei 2017 - 20:58

Hilarious - thank you !

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 24 mei 2017 - 12:51

Fijn jurkje weggedrukt door te zware juwelen, teveel loshangend haar en te rode nagels, jammer.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 24 mei 2017 - 12:18

De mooiste en chicste verschijning was voor mij toch in 2009, met die zo gracieus gedragen cape en het leukje langwerpige tasje !
De tiara van nu is wel indrukwekkend !

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 24 mei 2017 - 15:25

ik vind haar prachtig als ze het pand verlaat samen met een feestelijk geklede koning!
de aankomst fotos zijn echt minder mooi...de jurk maakt haar vormen veel te zichtbaar http://robinutrecht.photoshelter.com/img/pixel.gif
en dat ziet er op zijn zachts gezegd niet zo flatteus uit, je ziet haar borsten, navel, kruis en benen, dat moet je niet willen en daar zou iemand haar toch op kunnen attenderen.

Het is inderdaad nogal Amerikaans (beetje versace/dynasty Krystl Carrington) look maar nogmaals in de avond is dat al weer mooier. Jammer dat ze de mooie omslag niet droeg, maar blij dat ze deze meenam ipv de wollen doek die ze vaak mee neemt naar galafestijnen

afbeelding van sandy

sandy

woensdag 24 mei 2017 - 19:42

Doro, ik moet een beetje lachen. Hoe wil je haar borsten en benen dan bedekken? En de andere lichaamsdelen zie ik echt niet op de foto's.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 25 mei 2017 - 22:56

Haha, nee niet bedekken maar de jurk is huidskleur en dat maakt het geheel een beetje vlezig zeg maar.. het is naar mijn smaak net zo'n slimming jurk of hoe heet dat, waar je slanker in doet lijken maar waar nog kleding overheen moet!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

woensdag 24 mei 2017 - 16:40

Wat je in de eerste alinea zegt komt vast door de lichtval,de zon stond er pal op, ik stond links en zie 'niks' op mijn foto's, alleen een stralend mooie koningin!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

woensdag 24 mei 2017 - 10:22

Helaas vind ik het totaalplaatje niet geslaagd. Los haar kan wel onder een tiara maar hier doet het losse haar afbreuk aan het geheel. Daarnaast vind ik de jurk te flets en te kort. De schoenen eronder vind ik ook niet mooi. Ze had beter kunnen kiezen voor een schoen met een dichte neus; dat vind ik eleganter voor een diner zoals dit.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

woensdag 24 mei 2017 - 08:56

Persoonlijk vind ik dit ook geen geweldig combi. Had liever een andere japon gezien en opgestoken haar (zoveel mooier in combinatie met een diadeem).
Nu is het inderdaad net een miss universe :P

Maar om de juwelen in het echt te zien geweldig. Ik heb bij vertrek enkele foto's gemaakt: http://www.royalphoto.nl/portfolio

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 24 mei 2017 - 18:12

Dank je! Zo ziet Beatrix er koninklijk uit. Een groot verschil met aankomst.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 25 mei 2017 - 11:09

Prinses Beatrix ziet er echt oogverblindend uit! Wat staat die kleur (koper) haar mooi!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 24 mei 2017 - 14:54

Wat een geweldige foto's Gert-Jan!
Ik vind het leuk dat we iedereen ook nog zien bij het weggaan op deze manier!
Bij mij wint Prinses Beatrix het van de 3 koninklijke dames! Wat ziet ze er schitterend uit!

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 24 mei 2017 - 13:29

Dank je wel @Royalphoto!
Zo kunnen we tenminste zien wat ze tijdens het diner aan hadden.

afbeelding van zara

zara

woensdag 24 mei 2017 - 09:11

Prachtige foto's, Royalphoto!
Ik vind de combinatie met de diadeem, pareloorbellen, en broche werkelijk schitterend!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 24 mei 2017 - 08:37

Dit vind ik geen geweldige combinatie... De tiara is overweldigend mooi, maar buiten proportioneel groot bij deze japon. Deze jurk is zo slank, en deze tiara heeft een japon met meer "body", meer aanwezigheid nodig. Wellicht wordt dat nog eens extra benadrukt doordat het zo'n kleurloos geheel is.

Open schoenen met een avondjurk is helemaal prima. Los haar met zulk een diadeem kan wel, maar dan had het wel mooier moeten zitten dan nu het geval is.

Alles bij elkaar een tegenvaller wat mij betreft... Maar ze was er zelf blijkbaar wel enthousiast over:
http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery-image/Koning-Willem-Alexand...

afbeelding van Suzanne

Suzanne

woensdag 24 mei 2017 - 06:48

Er zijn zoveel opties langsgekomen, en toch waren we deze vergeten haha

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 24 mei 2017 - 06:23

Tja. Een nietsverhullende jurk, een diadeem dat op losse haren is geplant en dat er zeker van de zijkant zo niet uitziet (zie foto's RR - en ja, dat is mijn mening) . Ik las eerder 'missverkiezing'. Dat vind ik hier een mooi woord voor. Er is geen balans tiara/jurk. Zelfs de broche is te zwaar voor de stof en komt niet tot haar recht.

Wat apart om er eentje van de twee 'aangekleed' te zien, en de andere niet. Wat een contrast.

afbeelding van LG

LG

woensdag 24 mei 2017 - 19:34

As long as she promotes "world peace" ;-)))

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

woensdag 24 mei 2017 - 09:06

Dat deed ze binnen - ze arriveerde al heel vroeg! Hetzelfde gold voor Margriet!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 24 mei 2017 - 05:56

Ik vind de jurk te flets op haar huid. Doordat er geen stola overheen gedragen wordt valt dat extra op. Het geheel is niet onaardig maar voor mij geen topstuk. Het haar los bij deze jurk vind ik ook iets minder. Wat Elisel schrijft: een beetje een oud meisje.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 24 mei 2017 - 18:08

Stola had ze over haar arm. Dus misschien bij bij officiële entree?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 23 mei 2017 - 23:00

Ik ben flabbergasted door haar verschijning! Wow wat een mooie jurk. En wat pakt ze uit met deze tiara! Ja heel geschikt voor dit gezelschap dat ze naar mijn idee op de nieuwjaarsbijeenkomst wat tekort heeft gedaan. Door een beetje over de top te gaan vanavond is t weer in balans met deze groep :)
Jammer dat we hun officiële entree niet kunnen zien.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 23 mei 2017 - 22:46

Mooi totaalplaatje! Geweldig dat ze deze japon nog steeds past!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 23 mei 2017 - 22:45

De verhoudingen kloppen gewoon niet, of het nu aan het kapsel of aan de jurk ligt, geen idee.
De tiara is veel te groot in vergelijking met de hoeveelheid stof van de jurk denk ik.
En de jurk is ook geen topper, krijg er een beetje badpak associaties bij. Er moet gewoon iets overheen van een jasje of stola.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 24 mei 2017 - 11:22

Eens met Sjanine dat de verhoudingen niet zo kloppen. M'n eerste reactie was: die tiara is veel te groot. Te hoog.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 23 mei 2017 - 22:30

Mooi, dat losse haar, weer eens wat anders, dan op zo n stijf opgestoken haardracht.
En als ze het een miss verkiezing zou zijn had de koningin gewonnen.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 23 mei 2017 - 21:44

Ik vind de tiara op het lange haar (in dit geval) niet 'ordinair' staan. Ik heb wel ook iets tegen bloten tenen onder zo'n mooie jurk... Mooi, enthousiast beeld.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 23 mei 2017 - 21:19

Wat een flauwekul dat je een tiara niet kan dragen op los haar. Ik vind het prima staan. En ongelofelijk dat zo'n jurk na zoveel jaar nog steeds geweldig staat.

afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 23 mei 2017 - 22:04

Fina: ik ben het helemaal met je eens!!!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 23 mei 2017 - 23:52

Gelukkig ;)

afbeelding van Philip

Philip

dinsdag 23 mei 2017 - 21:03

Als de koningin perse los kapsel wil dragen dan met tiara hair a la koningin Silvia. De tiara is te klassiek voor een modern coupe. Verder wel mooi gedaan, hoewel de broche mooier tot plek komt in midden van haar bovenlijf omdat de jurk dan beter tot balans komt nu oogt de jurk zwaar en hangerig.-

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 24 mei 2017 - 17:07

Koningin Sylvia draagt ook vaak los haar. Ook niet mooi. Ik vind haar helemaal een oud meisje, met botox-hoofd, loshangende haar,en geverfd haar. Ik mag toch hopen dat Maxima daar niet op gaat lijken.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 23 mei 2017 - 20:59

Heel mooie jurk. En mooie tiara, al vind ik hem altijd wel wat 'compact-achtig' zonder de opgaande parels. Met parels erop is ie eigenlijk veel eleganter.
Maar dat losse haar eronder is geen gezicht. Inderdaad: barbie-achtig. Een beetje een oud meisje is ze zo. Ik zie liever een volwassen vrouw met een volwassen kapsel.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 23 mei 2017 - 20:49

Mooi, zowel de japon als de schoentjes en de tiara en de juwelen. Opgestoken was misschien nog mooier geweest maar na de versie van gisteren gezien te hebben geef ik de voorkeur aan dit verzorgde losse kapsel. Sterker nog, ik vind Maxima er prachtig uitzien vanavond.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 23 mei 2017 - 20:49

Erg jammer van het haar en teveel diadeem In combinatie met de jurk. Ik krijg toch Cheryl Morero associaties, meer Claire van Kampen aub! ;-)))))

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

dinsdag 23 mei 2017 - 20:58

Haha, 'ik ben Claire en ik ben advocaat...' :)

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 23 mei 2017 - 20:51

Eigenlijk ben ik best wel enthousiast.
De tiara is prachtig, de oorbellen en broche vind ik ietwat groot er bij, maar zijn prima.
De hulpharen maken haar kapsel af en ik vind het niet storend dat het los is.
Maxima is een beetje glamour koningin, maar ik heb daar niet zo veel op tegen.
Liever over de top voor mij dan dertien in een dozijn!
De jurk vind ik mooi en best rustig waardoor de tiara mooi uitkomt en ik vind het knap dat ze er na 15 jaar nog in past!

Tja en het zwaaien is wellicht niet zo elegant, het is absoluut enthousiast!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?