Het is jullie vast niet ontgaan: ultra violet (een felle kleur paars) is een van dé modekleuren van het moment. In deze blog blikken we daarom terug op Máxima's paarse outfits. Heel uiteenlopende looks komen voorbij. Van een paarse bontjas met een hoge dosis dramatiek tot een klassiek, lila mantelpakje uit de beginperiode. Geniet ervan! 

Look 1: In januari 2018 bewijst Máxima dat ze uitstekend op de hoogte is van de laatste trends door een lammy coat te dragen in een felle kleur paars. Helaas is het label achter de trendy jas nog niet gevonden, dus suggesties zijn van harte welkom! 

Look 2: Er zijn van die outfits die schreeuwen om een omschrijving van Merel en consorten. Deze paarse bontjas hoort daar wat mij betreft bij. Wat een heerlijke dosis drama voor een vrijdagavond in juni. Doorgaans past Máxima de kleur van haar oogschaduw niet op haar kleding aan, maar voor deze bijzondere look heeft ze toch een uitzondering gemaakt, zo getuigt de tweede foto. 

Look 3: Dat glanzende en glimmende stoffen een perfecte pasvorm vereisen, bewijst deze robe manteau van modehuis Natan. Máxima is op dit moment slanker dan tijdens de uitreiking van de Machiavelliprijs in 2011, dus wie weet zien we deze outfit nog weleens terug. 

Look 4: Een meer casual paarse look kregen we te zien tijdens een bijeenkomst over jongeren & geld. De top en rok komen van confectieketen COS, de gouden ketting van Natan. 

Look 5: Passend bij het huidige modebeeld haalde Máxima dit jaar haar paarse ski-jack van Postcard ook weer tevoorschijn voor de fotosessie in Lech. 

Look 6: Een van mijn favoriete jurken uit Máxima's garderobe zien we hier: een japon met brede boothals van modehuis Natan. De stof die hierbij is gebruikt staat ook wel bekend als moiré-zijde. Door middel van persen is de structuur van het weefsel plaatselijk vervormd, waardoor een golvend effect is ontstaan. Hoewel ik de jurk nóg mooier had gevonden als hij 1 of 2 centimeter langer zou zijn, mag ze hem van mij nog heel vaak dragen. 

Look 7: Een heel andere tint paars is verwerkt in deze dramatische avondjurk van Benito Fernandez. Rood en paars zou ik zelf niet zo snel combineren, maar Máxima laat zien dat het prima kan. 

Look 8: Van ultra violet gaan we door naar lila. Hoewel de kleur van de jurk an sich vrij onopvallend is, zorgt het borduurwerk toch voor een indrukwekkend totaalplaatje. 

Look 9: Het is helaas onmogelijk om een compleet overzicht te geven van álle paarse looks van koningin Máxima, maar dit lila mantelpakje van Graciela Naum mag wat mij betreft echt niet ontbreken. Máxima droeg het ensemble voor het eerst in januari 2002 en sindsdien hebben we haar er meerdere keren mee gezien. Ik kan me nog precies herinneren hoe ik als jong meisje dol was op de kleur en de snit van het pakje. Inmiddels is de outfit wat mij betreft wel een beetje passé, maar zeg nooit nooit bij Máxima!

Look 10: last but not least ook nog een foto van  Máxima met een paarse mantel van Claes Iversen. De outfit is gemaakt van scuba, waardoor hij niet kreukt. 

Foto's: PPE Agency

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 10 apr 2018 - 11:26

een paar van de outfits die er voor mij uitspringen:

De lammy jas zou ik graag nog eens in de herkansing zien.

Ook de over-the-top paarse bontjas zou ik graag nog eens bij een mooie gelegenheid willen zien, maar wel met een andere kapsel en make-up.

Het paarse jurkje tijdens de uitreiking van de Machiavelliprijs is een van mijn favorieten. Ook zo leuk gecombineerd met de juwelen. Alleen de oorbellen niet zo mooi. Kan me herinneren dat er ook een officieel portret met dit jurkje is vrijgegeven.

Tenslotte vind ik het paarse jurkje met de boothals erg mooi, maar iets aan de korte kant. En niet met dat gekke Robin Hood hoedje!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 06 apr 2018 - 21:46

Nummer 2 is haar gezicht net een soort papagaaitje

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 07 apr 2018 - 13:40

Hihi ik snap wat je bedoelt Doro, met opgestoken veren ;-)) inderdaad het is verre van flatteus, en een ietwat ongelukkige foto, maar draagt ze hier nu ook de broek die zij vorige week droeg? die halflange?

afbeelding van Lina

Lina

zondag 08 apr 2018 - 14:32

Met die link kom je op de searchpagina, zoals de link al zegt ;)

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 08 apr 2018 - 12:34

Ok bedankt.

afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 07 apr 2018 - 13:13

Beetje flauwe opmerking, Doro. Je moet in aanmerking nemen dat Maxima voortdurend gefotografeerd wordt en dan is er een grote kans dat je er niet altijd even florissant op staat. Als je zelf foto's neemt kun je ze altijd verwijderen als ze je niet aanstaan. Dat kan Maxima niet. Overigens zie ik op deze foto geen enkele overeenkomst met een papegaai...

afbeelding van Doro

Doro

zondag 08 apr 2018 - 10:16

Ik bedoel door de make-up Maaike, die paarse oogschaduw en dan die veren eronder en de coupe van het haar maakt het voor mij een beetje een papegaaitje. Ik ben niet van gisteren, ik weet heus wel dat dit een moment opname is Maaike dus daar ging de opmerking niet over

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 05 apr 2018 - 22:34

Dat kapsel bij jurk 7 is uit de jaren 60.
Lekker getoupeerd.
Prachtig die reacties van jullie.
Maxima s schouders zijn zo dun.

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

donderdag 05 apr 2018 - 22:08

Jurk 8 is het mooist.
Jurk 6 prachtig maar veeeeeeeeel te kort
Kapsel jurk 7 vreselijk. Barbie avant la lettre. Nooit meer doen!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 05 apr 2018 - 17:36

Maar het was in mijn optiek, een echte mooie prinsessen-look met dat haar en die prachtige paars-rode jurk, echt geweldig!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 06 apr 2018 - 00:58

Nee dat ben ik niet helemaal met je eens, en dat hoeft gelukkig ook niet toch?! ik zie het als knap staaltje om zijde taft aan te rimpelen, mede daarom vraagt dit model bovenin om ruimte. Wel zo netjes , de jurk is prachtig in balans, de rok loopt scheef in banen op, en het lijfje is denk ik daarom ook a-symmetrisch. Hier kan Natan nog wat van leren. En de kleurencombinatie is geweldig, echt een blikvanger..

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 05 apr 2018 - 15:20

Josine, ik kan me voorstellen dat je verliefd was op het pakje van nummer 9. Ik vind het ook heel leuk, staat Maxima ook heel goed. Het is nu natuurlijk wel wat gedateerd maar het blijft mooi. Look 6 is ook heel mooi minus dat rare ding op haar hoofd. De jurk van nummer 7 ook prachtig. Kapsel was ook mooi alleen kan ik mij herinneren dat zij door dit kapsel ontzettend uittorende boven de over de algemeen kleine mensen van het land waar zij te gast was (weet even niet meer welk land dat was) en dat vond ik niet aardig van haar.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 05 apr 2018 - 16:10

Bedankt!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 05 apr 2018 - 12:48

Verschillende jurken zitten prima bij Maxima maar die jurk nummer 4 is gewoon te klein. Dat zie je meer bij Maxima. Paars staat haar goed dat zie je vooral 6 en 7

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 05 apr 2018 - 11:12

Look 6 Johannetta ben ik zo met je eens. Ik vond dat bezoek van België aan NL een overdreven: kijk eens wie het mooiste is. Het werd zo theatraal bij a ridicuul de outfit op zich is mooi maar in die setting soooooo overdreven dressed up.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 apr 2018 - 09:51

"Merel en consorten" LOL. Ik zie nu een soort 'gang' voor me!

Ik vind het paarse flufkonijn natuurlijk geweldig. Als ik 13 was zou ik het absoluut stelen van mijn moeder. Het model flatteert haar jammer genoeg niet (iets over de heupen en een minder hoge hals staan Maxima beter (en mij ook, dus deze mag ze houden voor haar dochters)). Maar het idee van een avondjasje in een maf materiaal en een lekker kleur: zo veel leuker dan een beige omslagdoek... (Oh, en nooit je oogschaduw matchen met je kleding...)

Wat ik wel heel graag zou ontvangen zijn de paarse lammy en de Claes Iversen jas. De trellis jurk wil ik mooi vinden, maar heeft iets zouteloos, misschien zijn het de fletse kleuren op de foto en is de jurk in het echt mooier. Echt niet mooi: het lila pakje (receptioniste) en de COS set met het te korte rokje en de blouse in net niet dezelfde kleur (het is goedkoop en zo ziet het er ook uit).

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 05 apr 2018 - 10:23

Mag ik daar aan toevoegen dat het nooit een handig plan is om een jurk in het behang van je kamer te bestellen?

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 apr 2018 - 15:23

LOL ernstig geval van muurbloemeritis inderdaad (al heeft ze voldoende kamers om dat te vermijden; nee geen thee in de trellis kamer vandaag want ik draag mijn trellis jurk :) )

(tas in de stof van je schoenen, man-met-stropdas-in-kleur-jurk, ook zo niet-leuk)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 05 apr 2018 - 21:39

Hou ik ook niet van, vind ik zelfs ontzettend suf

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 05 apr 2018 - 15:34

Fluffy-konijn. Staat genoteerd, hahaha! :-D

Behang en dame moeten nooit een ANWB-stelletje vormen ;)

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 05 apr 2018 - 07:56

Ik vindt paars heel mooi, het is zo'n warme kleur. De avondjurk paars gecombineerd met rood vond ik destijds al zo mooi. En dan dat kapsel erbij. Alle outfits staan prachtig, behalve de paars/blauwe cape vind ik minder en dat kapsel vind ik Maxima niet staan.De oorbellen zijn wel weer super,

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 05 apr 2018 - 07:54

Die paarse lammy coat vind ik wel stoer staan hoor, met die bijbehorende tas en haar haar zo los. 'Look 2: Er zijn van die outfits die schreeuwen om een omschrijving van Merel en consorten.' Hahahahaa. Daar maar even op wachten dan. Zelf vind ik het erg mooi, die pluimerige jas met het aparte kapsel. Wat was ze nog jong toen.
Van alle outfits heeft alleen de scuba-mantel het voor mij niet. Het is wel heel apart, maar ik vind het maar een raar ding. De geborduurde lila jurk (van Taminiau?) zie ik graag nog eens terug maar dan wat netter. De jurk zit rommelig en lijkt niet gestreken.

afbeelding van Maaike

Maaike

vrijdag 06 apr 2018 - 09:41

Helemaal eens met je reactie, Paula. Ik vind m.n. de kleur en de ongelijke lengte van de mantel van Claes Iversen niet mooi. Ook de "bejubelde" jurk van nr. 8 heb ik nooit echt mooi gevonden. Het borduurwerk is veel te grof, waardoor de jurk trekt aan alle kanten. Een strijkijzer erover zal niet veel helpen, vrees ik. De kleuren vind ik overigens wel prachtig.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 04 apr 2018 - 23:39

Look 6: ik kijk daar met verbazing naar .Je zult het tweetal maar uit de trein zien stappen op Hoog Catharijnen alsof ze zojuist van een andere planeet zijn aangekomen. Ze passen helemaal niet bij de entourage!
Look 7: altijd met gemengde gevoelens naar gekeken. De kleur is schitterend en de japon op een detail na ook: het schouderbandje. Het is alsof de hele jurk is opgehesen, zoals de Flintstones een dierenhuid om hun schouder knoopten. En het kapsel vind ik te gemaakt, ook al match het bij de dramatiek van de jurk.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 04 apr 2018 - 23:10

Mijn voorkeur gaat uit naar 6, 7 en 8. Deze jurken staan haar beeldig
Nr 2 mag voor mij in de kast blijven. Vind maxima daar ook niet mooi geschminkt . Ook nr 4 vind ik niet geslaagd.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 04 apr 2018 - 21:20

Nr 6 is inderdaad schitterend. En kan ze nog vele malen dragen wat mij betreft.

De paarse jas is ook waanzinnig maar zo bijzonder dat dat zich niet leent voor veel dragen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 04 apr 2018 - 20:58

Ps mooi is ze op foto 9. Ze draagt daar weinig maken up. Ze toont daardoor zachter.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 04 apr 2018 - 20:34

Kom maar door Merel met een heerlijke geestige reactie... nee hoor de druk is helemaal niet hoog.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 04 apr 2018 - 20:32

Qua kleur vind ik de kleding die wat meer naar het rode gaat haar mooier staan dan wanneer het blauwe overheerst, zoals bij het bontjasje of de lammyjas.

afbeelding van Michel87

Michel87

woensdag 04 apr 2018 - 19:28

6, 8 en 10 zeker nog eens tevoorschijn halen. Verder niet echt enthousiast. De lammycoat foto is niet Maxima op haar best, dus hoop hem nog eens te zien in een betere combinatie. Wellicht komen jas en Maxima dan beter tot hun recht. De combinatie goud en paars van foto 4 is een erg stijlvolle combinatie en heeft altijd iets chiques, de rok doet hier wat afbreuk aan. Look 9 wat gedateerd inderdaad, maar heel benieuwd wat mijn mening over 16 jaar is over de items die ik nu geweldig vindt en of we over een aantal jaren Amalia gaan zien in kleding van Maxima.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 04 apr 2018 - 18:45

8 vind ik zo ontzettend mooi. Overigens houdt Máxima op die foto haar arm op een onnatuurlijke manier omhoog. Klinkt vreemd maar ik zie haar dit regelmatig met haar armen zo doen. Ik heb wel eens gelezen dat modellen dat vaak zo doen om de armen slanker te doen uitkomen en de jukbeenderen komen dan beter tot zn recht want als je de bovenarm dichter op je bovenlijf houdt lijkt deze dikker. Vergezocht misschien maar ook bij het handen schudde houdt zij haar arm ver va haar bovenlijf. Ze heeft prachtige slanke bovenarmen trouwens dat bewijst foto 8 maar weer.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 05 apr 2018 - 11:08

@ Margriet zoals je zegt het is misschien ver gezocht maar ik denk dat er heel veel ver gezocht wordt dus ja ik kan daar wel geloof aan hechten

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 04 apr 2018 - 18:05

Ik beperk me tot de meest geslaagde looks. De rest vind ik niks.
Nummer 6 is werkelijk een beeldschoon jurkje. Maar erg jammer dat ze dat bij deze gelegenheid heeft gecombineerd met haar meest vreselijke hoofddeksel. Ik hoop dit vogelnest nooit meer te zien.
Nummer 7 vind ik stunning en nummer 8 is een kunstwerkje! Blijft over de jas van Claes Iversen. Die vind ik gewoon mooi.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 04 apr 2018 - 19:07

Hier kan ik me geheel bij aansluiten maar... ik blijf het afschuwelijk vinden als coupeuse als een kledingstuk ongelijk van lengte is zoals bij de jas van Claes. Eeuwig zonde want het is verder een plaatje van een jas.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 04 apr 2018 - 17:37

3 en 6 en 10 vind ik echt de moeite waard! 2 en 4 en 7 hoeven voor mij niet meer. Wat een geweldige kleur is paars voor Maxima!

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 04 apr 2018 - 15:32

6, 8 en 10 prachtig!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 apr 2018 - 14:51

Ik ben de laatste weken flink aan het winkelen geweest maar kom nauwelijks paars tegen. Wel lichtroze, zuurstokroze, lichtblauw, lichtgroen, geel, maar paars, nee.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 04 apr 2018 - 17:33

Paars is nu volop op de catwalk te zien, maar het zal nog wel even duren voor dat doorzet naar de confectieketens, gok ik.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 04 apr 2018 - 18:03

tja, bij confectie kiezen ze voor commercie en paars is niet echt een makkelijk te verkopen kleur. Ik vind het een leuke log, ik houd wel van paars. Mijn moeder ook vroeger, ze is zelfs in het paars getrouwd en toevallig zijn ze vandaag 45 jaar getrouwd :D

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 05 apr 2018 - 11:10

gefeliciteerd Linda voor je beide ouders

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 07 apr 2018 - 15:03

Dank jullie wel!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 04 apr 2018 - 19:20

Gefeliciteerd Linda!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 04 apr 2018 - 14:32

Wat een mooi overzicht weer! Super leuk die paarse outfits. Ze staan Máxima geweldig.
Absolute favoriet de Taminiau jurk (nr 8). Die zou ik graag wet terug zien.
Jurk 6 is echt prachtig en ook 3 en 11 staan haar heel mooi. De Benito Fernandez jurk (nr 7) blijf ik een topper vinden. Haar haar zit daar prachtig, ik hoop echt dat ze nog eens voor dat kapsel kiest. Het paarse bontjasje en skipak staan haar ook top. Maar de andere outfits zijn gewoon niet mijn smaak, dus die mogen in de kast blijven.

© 2020 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?