In aanloop naar Máxima's 50e verjaardag heb ik voor het Algemeen Dagblad vijftig spraakmakende outfits uit Máxima's kledingkast op een rij gezet. De komende dagen licht ik ze hier toe, op de website van het AD kun je tot zondag stemmen. 

Outfit 1 tot en met 10 kun je hier vinden. 

Outfit 11: leren jurk van Natan. 
Máxima’s leren jurk van Natan staat in het nationale geheugen gegrift. Door de gewaagde styling wordt de prinses overladen met complimenten én kritiek. Zelf snapt ze dat laatste niet zo goed. Als ze in 2011 samen met haar schoonmoeder de jurk bekijkt, zegt ze bijna verontwaardigd: “Kijk, hij is maar gedeeltelijk van leer!”

Outfit 12: ruitenjurk van Taminiau
Op de vooravond van het koninklijke huwelijk in Luxemburg zien de aanwezige dames er zó goed uit, dat de bruid qua aandacht helemaal ondersneeuwt. Máxima’s aandeel daarin? Een robijnen diadeem van Mellerio, een strapless japon van Taminiau, en een sexy decolleté van zichzelf.

Outfit 13: pluim 
Bij het kerkelijk huwelijk van erfgroothertog Guillaume en Stéphanie de Lannoy geeft Máxima zichzelf een flinke pluim. Haar fazantenhoed, met veren van een halve meter, voorziet haar tweekleurige outfit van Natan van een extra feestelijke touch.

Outfit 14: inhuldigingsjurk
Op de dag van de inhuldiging draagt Máxima de jurk der jurken. Het delicate borduurwerk, de krachtige kleur, de rechte schouderlijn: deze blauwe robe van Jan Taminiau klopt van kraag tot zoom. Extra mooi: samen met de rood-witte mantel van de koning, weerspiegelt de jurk de nationale driekleur.

Outfit 15: volantjurk Lanvin
In 2014 mag Máxima op Paleis het Loo een vorkje prikken met prins Albert van Monaco. Haar groene volantjurk van Lanvin onderstreept haar aanstekelijke modemotto: of goed, of niet. De zilveren clutch die ook in beeld komt, is een cadeautje van president Hollande.

Outfit 16: vintage jurk Beatrix
Koninklijke kleding krijgt bijna de kans niet om te slijten, en daarom kan Máxima ook altijd nog kiezen voor een vintage look. Zowel bij de Nationale Dodenherdenking als het bevrijdingsconcert (zie foto) van 2014 zien we haar met kleding van prinses Beatrix.

Outfit 17: Valentinorood
Couture kost veel geld en veel tijd. Als het even kan, wijkt Máxima dan ook uit naar het web. Deze rode jurk van Valentino, gedragen op Prinsjesdag 2014, koopt ze via de website Net-a-porter. 

Outfit 18: oranje plooi-jurk
Tijdens het staatsbezoek aan Japan weet de koningin te verrassen met een oranje japon van de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen. In de rok met riante plooien zit maar liefst 3,5 meter stof verwerkt. Let ook even op de kunstige geplooide top. Dit is een sterk staaltje ambacht.

Outfit 19: verenjurk Valentino
In 2015 schotelt Máxima heel wat indrukwekkende avondjurken voor. Bij de verjaardag van de Deense koningin draagt ze bijvoorbeeld een zwarte Valentino-jurk, die opvalt door de sexy doorkijkjes en veren tot hoog op het bovenbeen.

Outfit 20: fuchsia franjejurk
Van veren door naar franjes. Tijdens het staatsbezoek aan Canada (2015) draagt de koningin een fuchsia jurk van de Argentijnse ontwerper Benito Fernandez. Bij elke stap danst het kledingstuk om haar heen.

Klik hier om te stemmen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 16 mei 2021 - 15:41

Oh wat een mooi overzicht weer. De leren jurk is iconisch, net als de vintage jurk van Beatrix. Zou het echt leuk vinden als ze meert vintage zou dragen.
De oranje jurk is 1 van mijn all time favourites. Ze schittert echt in oranje.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

vrijdag 14 mei 2021 - 17:38

Ik vind de okergele/grijze outfit werkelijk prachtig. Zit als gegoten en die hoge tailles staan mooi bij haar lichaamsbouw. Ik twijfel wel over de fazantenveren, niet uit modieus oogpunt (ze passen er super bij) maar wel uit oogpunt van dierenleed. Het had ook met nepveren gekund.
Verder ben ik fan van de vermaakte vintage-jurk van Beatrix. Speels, eenvoudig en koninklijk.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 14 mei 2021 - 12:51

Die fuchsia, geweldige kleur !

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 14 mei 2021 - 12:08

Ik ga voor de rode jurk uit 2014

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 14 mei 2021 - 11:09

Alle jurken zou ze nog best een (aantal) keer mogen dragen. Alleen van de jurk van Lanvin zit het rokgedeelte te strak, volgens mij heeft Maxima daarin nauwelijks loopruimte.

afbeelding van Maria48

Maria48

vrijdag 14 mei 2021 - 09:20

De ene jurk is al mooier dan de andere, voorlopig heeft de koningin geen nieuwe japon nodig. Keus genoeg zou ik denken.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 14 mei 2021 - 17:57

.....van de prachtige kledingsstukken zijn niet alle werkelijk draagbaar voor een Koningin in funktie.
B.v. de kunstig gemaakte, oranje jurk in het conservatieve Japan. Te veel stof, te kort en te laag decolleté voor
een staatsbezoek. Ook het deense Hof zal hebben opgekeken van de malle zwarte veertjes jurk van Valentino.
De groene avondjapon heeft welliswaar een kunstig gemaakte kraag, maar de heuppartij wil niet werkelijk goed
passen, geaccentueerd door de naar buiten gekeerde ritssluitingen. Maar de Koningin overspeelt deze malheurtjes
gewoon met een stralende glimlach. Who cares.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 14 mei 2021 - 12:52

Ik heb ook zelfs eens gelezen dat de journalisten ook uiterst verbaasd waren over Maxima´s oranje jurk in Japan want ... er zaten geen mouwen in en dat schijnt nu juist wel protocol te zijn om voor het Japans keizerlijk paar altijd met bedekte armen te verschijnen, iets met respect zoiets had ik eens gelezen. Hetzelfde ook bij de Paus trouwens maar daar zijn nog striktere protocollen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 13 mei 2021 - 22:20

Erg mooie kleding en het is eigenlijk zonde dat maar zo weinig gedragen is. De mooiste vind ik er eigenlijk drie de rode en roze en natuurlijk de blauwe. Erg mooi en ik kan niet kiezen daar tussen. De leren jurk vind ik niet mooi maar dat is gewoon een kwestie van smaak.

afbeelding van Deirdre

Deirdre

donderdag 13 mei 2021 - 22:06

Zou Beatrix nog meer leuks in de kast hebben wat Máxima kan dragen? Die vintage jurk is echt leuk en ook de zwarte veren jurk Van Valentino mag ze nog wel een keer uit de kast halen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 13 mei 2021 - 20:52

Stuk voor stuk bewijzen de jurken dat Máxima gevoel heeft voor drama. Heerlijk! De felroze zou ik zelf wel een dag willen dragen. Ik denk niet dat ik aan wat anders toe kom dan rondjes draaien haha.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?