De mussen vallen bijna van het dak en het gras in mijn achtertuin wordt met de dag bruiner. Een ding is zeker: het is zomer in Nederland. Op ModekoninginMáxima gaan we het natuurlijk niet hebben over de weersverwachtingen voor komende week. Nee, wij gaan het hebben over Máxima's zomerkleding. Want hoe kun je chic en verzorgd voor de dag komen bij tropische temperaturen? 

1. Less is more?
De stijlregel 'less is more' gaat in veel gevallen op, maar als we het hebben over zomerkleding niet. Ik heb zelf vaak de neiging om op warmere dagen kortere rokken en mouwloze tops te dragen, maar Máxima heeft mij er inmiddels van overtuigd dat een beetje meer stof juist heerlijk verkoelend kan zijn. Stoffen beschermen namelijk de huid tegen direct zonlicht en bij beweging zorgt kleding met een luchtige (lees:ruime) pasvorm ook al snel voor een verkoelend briesje. 


Foto: PPE Agency 

2. Kies de juiste stof 
Bij een zomerse look speelt de stoffenkeuze ook een grote rol. Linnen is bijvoorbeeld erg licht en koel om te dragen, maar kreukt wel bij elk wissewasje. Polyesters kreuken daarentegen niet, maar zweten weer. Volgens maatkleermaakster Joke Rozenbeek kan zijde ook helpen bij een hittegolf. Joke Rozenbeek: “Zijde is warmte-isolerend, waardoor het materiaal warm aanvoelt bij koude temperaturen en koel bij warme temperaturen. Voor een koningin is dat natuurlijk ideaal. Als ik kleding moet maken voor de moeder van een zomerbruid, kies ik soms zelfs voor zware zijde. Deze stof hoef ik namelijk niet per se te voeren, en dat scheelt een hoop warmte. Wel moet ik bij ongevoerde kleding goed letten op de afwerking aan de binnenzijde. Mooi afgewerkte biezen geven een luxe uitstraling en die zie ik ook wel terug bij koningin Máxima en prinses Beatrix.” 


Tip 1 en 2 zien we terug bij deze zomerse look van Máxima.
Deze linnen midi-jurk is door de  stofkeuze, lengte en luchtige pasvorm erg geschikt voor een tropische dag. Foto: PPE

3. Koop een mooie hoed 
Een mooie hoed is altijd fijn om te hebben, bij tropische temperaturen al helemaal. Een brede rand beschermt het gezicht tegen direct zonlicht en ook de bol van de hoed heeft een zonwerende functie. De juiste materiaalkeuze is wel bepalend voor het succes. Kies voor stro en vermijdt vilt.  


Foto: PPE

4. Kies voor laagjes 
Steeds meer bedrijven kiezen voor airco. Hartstikke fijn natuurlijk, maar op een tropische dag kun je het met een luchtige zomerjurk zomaar heel koud krijgen op kantoor. Máxima weet daar inmiddels alles van. De oplossing voor dit probleem is gelukkig niet zo ingewikkeld: kies voor laagjes. Máxima kiest bijvoorbeeld vaak voor vestjes, die ze los over haar schouders draagt. Ideaal, want zo kan ze zich in een handomdraai aanpassen aan de temperatuur. 


Foto: PPE

5. Koop een mooie waaier
Wie zichzelf wat tijd gunt om te surfen, komt op internet de mooiste waaiers tegen. Koningin Máxima is er dol op en tovert ze op warme dagen regelmatig tevoorschijn om even te wapperen. En zeg nou zelf: eigenlijk staat het best chic, toch?

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 31 jul 2018 - 09:42

De waaier vind ik geweldig, daar ga ik naar op zoek. De andere tips zaten al in mijn repertoire.

En reken maar dat ik slippers draag ik deze zomer, als ook de hier door sommigen verfoeide sleehak plateauzool espadrilles met peeptoe (ha: drie lelijkjes in 1 schoen!). Er is niets mis met mijn tenen, en zeker niet met een fijn nagellakje. En iedereen die bij deze temperatuur over panties begint verdient verbanning naar IJsland.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 30 jul 2018 - 20:29

Ik weet al welke blog eind deze week online gaat komen: Máxima en haar waaiers. Goed idee, Dick Jan?

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

maandag 30 jul 2018 - 18:44

Heel goed dat Maxima gebruik maakt van waaiers, als het erg warm is; Maar waarom waaiers van 5 euro uit een toeristenshop, als de familie van je echtgenoot een van de fraaiste collectie waaiers ter wereld bezit? Zo veelvuldig en creatief als zij met de juwelen omgaat, zo weing( nooit bij mijn weten) zien we haar met een van de prachtige Oranje-waaiers.
https://www.koninklijkhuis.nl/foto-en-video/koninklijk-huisarchief/konin...

afbeelding van Lina

Lina

maandag 30 jul 2018 - 19:33

Haha nou dat antwoord ken je zelf wel Dick Jan ;-)
Die waaiers van rond de 100 jaar oud zullen echt nooit meer gebruikt kunnen en mogen worden.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

maandag 30 jul 2018 - 20:10

Bij een (avond-) fotosessie, of staatsbezoek kan het toch wel? Veel van de juwelen zijn al ouder, en soms ook kwetsbaar, en worden ook gedragen. Trouwens, Bratris heeft een moderne waaier aan Maxima gegeven, daar zie ik haar ook nooit mee. Die waaier staat trouwens afgebeeld bij de koninklijke waaiers in de link: een mauve-kleurig exemplaar met vogels erop!In de bijbehorende tekst staat hoe het zit. Erg mooi!

afbeelding van Lina

Lina

maandag 30 jul 2018 - 21:40

Ja bij officiële portretten zou het misschien wel kunnen maar over het algemeen zal het materiaal zijn wat misschien al niet meer aangeraakt kan/mag worden omdat het al wat aan het vergaan is en uit elkaar valt als het aangeraakt wordt.
Juwelen van veel vroegere jaren zijn over het algemeen veel meer van stevig/dik goud of zilver gemaakt.
Ik heb zelf eens een paar hele oude (weet niet hoe oud) occasion oorbellen gekocht bij een juwelier en die zijn ook van stevig dik goud, dikker en steviger dan hedendaagse juwelen!
Vroeger kon men over het algemeen nog niet zo fijntjes werken en daarom was alles grover en dikker en daardoor juist minder kwetsbaar.

afbeelding van Suus

Suus

maandag 30 jul 2018 - 19:18

Goh, wat leuk om te lezen. Zouden ze te teer zijn misschien?

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

maandag 30 jul 2018 - 19:58

Dat is misschien wel een van de redenen. Er was een jaar of 10 gelden een waaiertentoonstelling op paleis Het Loo, en de waaiers zijn in topconditie, maar natuurlijk erg kostbaar. Zelfs Beatrix heeft bij mijn weten maar een enkele keer een waaier gebruikt, bij het staatsbezoek aan Italie, in 1985 of zoiets....; En ze is een keer gefotografeerd met een mooie waaier uit de collectie; Zie de cover van het biografisch woordenboek.
http://www.reinildis.nl/bibliografie/oranje-boeken/ Misschien zijn ze ook te deftig voor overdag, maar bij een mooie Taminiau-avondjurk?

afbeelding van Jens

Jens

maandag 30 jul 2018 - 18:49

Wat leuk Dick Jan. Dat oranje exemplaar, geweldig!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zondag 29 jul 2018 - 13:14

Op de laatste foto draagt Máxima haar oorbellen allebei anders. Bij de een begint het met paars en bij de ander eindigt het met paars. Nooit opgevallen.

afbeelding van Carmelita

Carmelita

zondag 29 jul 2018 - 10:36

De witte jurk zeker niet lelijk, maar wat folkloristisch. Zou het goed doen in de Almhofreclame.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 28 jul 2018 - 16:39

Ik vind het heel normaal tegenwoordig als een jonge(re) koningin of prinses geen panty draagt als het heet is en/of als ze in een heet land op bezoek zijn, vind ik niets met waardigheid te maken hebben..

Ik vond het daarom ook zo raar dat toen Kate en William een paar jaar terug in Australië waren, bloedheet, dat Kate, voor zover je kon zien altijd een panty droeg.

Aan de andere kant vond ik het helemaal raar dat toen met de verloving van Harry en Meghan en ze buiten kwamen om gefotografeerd te worden, dat Meghan géén panty droeg terwijl het oktober was!
Dat vind ik niet kunnen, in oktober terwijl de temperatuur al aardig fris zal zijn geweest met blote benen lopen voor officiële verlovingsfoto’s van een aanstaand lid van het Engels koningshuis.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zaterdag 28 jul 2018 - 15:37

Vind 1 en 2 ook niets speciaals, zeker niet voor een officiele gelegenheid. Denk dat zij verder geen kousen/ panty's draagt. Kan.mi ook helrmaal niet voor een ofgiciele gelegenheud. Kwestie van waardigheid van koningin te zijn.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

zaterdag 28 jul 2018 - 14:16

Als ik eerlijk ben vind ik de bovenste twee outfits koel, maar niet chic. De witte jurk met spagettibandjes vind ik een prachtige jurk voor op het strand, niet voor een officiele gelegenheid. Tja en de slippers.... die hebben al genoeg reuring teweeggebracht... Zijde vind ik het meest geschikt voor Maxima. Zijde staat chic en past zich aan bij de temperatuur.
Wat ik mij afvraag is wat voor panties Maxima draagt. Gewone van nylon of zijn die van een ander materiaal gemaakt?

afbeelding van JAusten

JAusten

zaterdag 28 jul 2018 - 12:37

Maxima is the epitome of a lot of qualities (generosity, gaiety, down on the ground, sparkling, sunny, smart ... ) but "less is more" is certainly not, in my opinion, one of them :)
From her, I've learned to associate some colours I wouldn't have thought of : orange and turquoise / brown and grey ... to begin with.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 28 jul 2018 - 11:30

Wat een super leuke log!! Ik ga gelijk mijn waaier eens zoeken..

afbeelding van zara

zara

zaterdag 28 jul 2018 - 10:01

Jaah, zo'n waaier is hartstikke handig, en staat super vrouwelijk en elegant, vooral met zo'n grote 'pluizige' hoed erbij! Van de slippers ben ik minder gecharmeerd. Het is natuurlijk heerlijk, en lekker luchtig onder de zweterige voetzolen, maar op een of andere manier vind ik ze bij Máxima niet mooi staan. Misschien zou ze moeten kiezen voor een ander model, met meerdere zeer smalle bandjes over de gehele wreef, in plaats van één grote band vlak boven de tenen.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 28 jul 2018 - 00:28

Dat vind ik dan weer minder, al die blote tenen. Ik draag gewone leren schoenen en heb geen te warme voeten.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 28 jul 2018 - 00:13

Vergeet tip 6 niet... Slippers ;-)

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 28 jul 2018 - 17:55

Ik zou zeggen: leuke sandalen. En in ieder geval zonder hakken. Hakken zijn sowieso al niet zo comfortabel en met hitte nog minder!

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 28 jul 2018 - 00:27

Ik draag ook wol in de zomer. Ik heb oa een cashmere vierkante trui, die ik ook deze dagen graag draag: buiten is hij aangenaam koel en binnen heerlijk behaaglijk als de airco aanstaat!

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 28 jul 2018 - 09:12

Een vierkante trui?? ;)

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 27 jul 2018 - 20:00

Draag jij wol met deze hitte? Pffft
Wel leuk om dit allemaal te lezen Josine.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 27 jul 2018 - 23:15

Er is ooit een TV reclame geweest over "Cool Wool".
Je kunt wol ook anders verwerken dan als dikke trui :)

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 27 jul 2018 - 18:33

Zijde is niet voor iedereen weggelegd. Katoen en zelfs wol zijn ook koele stoffen, omdat het veel vocht opneemt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 27 jul 2018 - 20:04

Ja, bij wol denk je al snel aan een warme stof, maar het kan ook heerlijk zijn in de zomer.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

zaterdag 28 jul 2018 - 14:10

Bijvoorbeeld Cashmere of coolwol.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 27 jul 2018 - 16:31

Warmte korte broek rok of jurk en mouwloos is niet de meest flatteuze oplossing voor de meeste mensen...en idd Midi is veel charmanter

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 27 jul 2018 - 15:50

Wat een leuk overzicht weer. Geweldig hoe onze koningin, weer of geen weer, altijd loopt te stralen. Ik ben echt dol op de prachtige hoeden die Máxima draagt. Die waaiers zijn super leuk. De slippers mag ze wat mij betreft achterwege laten, maar de bohemian jurken staan haar super.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?