Máxima is een perfect visitekaartje voor de Nederlandse mode, maar haar collega's kunnen er ook wat van. 

Laten we beginnen met Jan Taminiau, want hij mag in 2016 een avondjurk ontwerpen voor koningin Mathilde van België. 

Blijkbaar bevalt de aanschaf wel, want twee jaar later duikt het sterke staaltje Dutch Design opnieuw op tijdens het staatsbezoek aan Canada. Bonusmateriaal: een bijpassend collier. 

Prinses Claire van Luxemburg draagt tijdens haar burgerlijke huwelijk in september 2013 eveneens een ontwerp van Taminiau. Zou ze zijn geïnspireerd door Máxima's inhuldigingsjurk?

Claes Iversen is geboren en getogen in Denemarken, maar woont alweer heel wat jaren in Nederland. Tijdens het Deense staatsbezoek besluit Máxima hem te promoten, en met succes. Inmiddels heeft prinses Mary al heel wat outfits van Iversen in haar inloopkast hangen. 

De weelderige stoffen van Addy van den Krommenacker brachten meerdere exotische prinsessen in vervoering, en ook Ronald van der Kemp heeft meerdere royals op zijn klantenlijst staan. Zo droeg Sheikha Moza in 2018 een appeltjesgroene en duurzame jurk van de ontwerper. 

Catherine kan op haar beurt goed slagen bij de van oorsprong Nederlandse Jet Shenkman, die nu werkt onder de naam Eponine. 


Mis ik er nog een? Laat het me dan weten via een reactie of het mailformulier. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

zondag 30 aug 2020 - 17:14

Wanneer komt de familie weer terug eigenlijk? zal
Komende week zijn denk ik? Mag ik misschien niet zeggen maar ik vind het eigenlijk best raar dat ze echt 6 weken buiten beeld zijn. Zou toch verwacht hebben dit jaar tenminste dat ze eens een keer ergens een werkbezoek afleggen? Of andere iets doen in Griekenland tbv de bevolking daar of de promotie van dat land als vakantieland.

afbeelding van Senna

Senna

maandag 31 aug 2020 - 10:44

In augustus is de koning terug geweest voor de herdenking.

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 30 aug 2020 - 22:56

Mag je best zeggen hoor dat je het raar vind. Vind ik ook. Ik vind het ook raar dat ze in deze tijd op een 2 miljoen kostend jacht de zee opgaan, waar zoveel mensen zijn gestorven tgv het vluchtelingen verhaal en een lange vakantie nemen, nu in Nederland zoveel mensen hun baan verliezen en het financieel moeilijker krijgen. Wie van ons kan zoiets betalen?
Hoe Máxima eruit zal zien maakt me eigenlijk niet zoveel uit; het is de laatste tijd echt slordig in veel opzichten. Belangrijker is dat ze inzet tonen in Nederland en dat is er nu wel even niet bij. De beruchte 'niet 1,5 meter' foto spreekt voor mij boekdelen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 31 aug 2020 - 09:25

Paar dagen geleden werd in een programma op TV medegedeeld door een royalty verslaggever dat dit de 2e keer is dat ze in Griekenland waren dit jaar en dat hun vakanties steeds langer worden, en ook dat zij steeds vaker met vakantie gaan. Zo werd verteld dat Lech dit jaar ruim anderhalve week was in plaats van 1 week enz. De verslaggever vond het ook wat vreemd dat hierover in de media bijna niet over bekend is.

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 31 aug 2020 - 09:42

Het zijn vreemde tijden in de wereld en velen hebben direct of indirect te maken met de gevolgen van het virus. Persoonlijk denk dat het heel mooi was geweest wanneer ze in ieder geval een deel van hun vakantie in eigen land hadden doorgebracht. Ter promotie van de prachtige natuur en omgeving en ter ondersteuning van het toerisme in NL. Al waren het maar een paar dagen geweest. Dat het Belgisch koningshuis op de fiets werd gespot in eigen land vond ik symbolisch zo veel waarde hebben.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 31 aug 2020 - 10:20

Dit is precies de reden waarom ik maar zelden meer reageer op deze site.
Ik vind het zoooo jammer dat ze zo leven in deze tijd waarin er wereldwijd zoveel zorgen en verdriet is.
Wat zou het een mooi gebaar zijn geweest om na 4 weken weer naar huis te zijn gegaan , bezoeken te brengen en er gewoon te zijn .
Ik vind het jammer, maar wordt er ook een beetje verdrietig van , wat heb ik dan respect voor andere koningshuizen die dit wel aanvoelen.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 31 aug 2020 - 18:28

Helemaal mee eens! Ik vind het heerlijk te zien hoe Máxima geld over de balk smijt en zich steeds weer in geweldige outfits hult. Echter ik mis enorm de betrokkenheid met het land wat hun al deze vrijheid en kansen geeft gedurende de periodes van vakantie. En het excuus ‘wij mogen ook even Time out met ons gezin’ vind ik niet meer opportuun. 4 weken innde zomer lijkt me zat. Snap het gewoon niet, dat je echt oprecht kunt genieten van die volle 6 weken terwijl zoveel andere Royals het anders invullen.

afbeelding van Anniek

Anniek

woensdag 02 sep 2020 - 16:34

helaas moet ik jullie gelijk geven. De betrokkenheid is het laatste half jaar niet echt te zien. Slechts een aantal werkbezoeken (waarbij Maxima weinig energie heeft gestoken in haar uiterlijk) en verder hebben zij enorm veel vrije tijd gehad om te genieten van hun prachtige woonomgeving. En dan ook nog 6 weken Griekenland, met alle bijkomende kosten voor de staat, dat was niet nodig geweest. En dan ook nog de 1,5 m afstand te overschrijden. Hoe stoer was het geweest als zij een fietsvakantie in Nederland hadden gedaan, net als heel veel Nederlanders. Nee op deze wijze kan ik niet veel respect meer opbrengen voor het Koningshuis.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 02 sep 2020 - 17:41

En helaas moet ik het geheel met je eens zijn. Het koningshuis gaat me steeds minder zeggen merk ik en voegt voor mij niet veel meer toe. Misschien mag ik dat niet zeggen maar zo ervaar ik het. En dan kan het me niet zoveel meer schelen hoe Máxima eruit ziet. Ik vind het in deze tijd ook niet meer zo passend al die luxe, de kleding, meer, meer, weer nieuwe kleding, jurken...ach ja.
Afgelopen tijd gewerkt en mijn zorgcollega's gesproken over de zorg in coronatijd in de psychiatrie. Dat was heel heftig waar weinig aandacht voor was in de media. Zij moeten de extra zorgbonus nog krijgen. En dan valt al die luxe en privileges daarbij in het niet.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 31 aug 2020 - 23:36

....deze discussie hoort niet werkelijk in deze blog, die in principe over kleding gaat.
Waarom mag de koninklijke familie niet van een luxueuze, welverdiende vakantie genieten, zoals vele
andere vermogende Nederlanders. ?! Zij hebben werkelijke betrokkenheid getoond.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 02 sep 2020 - 17:44

Je hebt altijd heel kundige reacties die ik met belangstelling lees, maar hier is het even een ander verhaal waar al genoeg hier over geschreven is. En dat gaat denk ik nu even voor op praten over kleding, juwelen, enz.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 01 sep 2020 - 12:36

Mogen wij niet op een respectvolle wijze uiting geven van onze teleurstelling ?
Ik ben absoluut koningsgezind, maar daarom praat ik alles niet goed, en misschien zijn mijn verwachtingen te hoog , maar in deze tijd was 4 weken vakantie in Griekenland ook voldoende geweest.
Als je dan zo graag een koningspaar wilt zijn voor alle mensen , is het belangrijk om niet zo lang uit beeld te zijn in deze moeilijke tijd.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 01 sep 2020 - 10:03

Je hebt gelijk, deze discussie hoort niet op dit blog. Maar omdat je een vraag stelt beantwoord ik m toch even vanuit mijn zienswijze. Andere vermogende mensen hebben een totaal andere positie dan het koningspaar en ook hun vermogen is andere bijeen vergaard dan de Koninklijke familie

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 01 sep 2020 - 13:18

Precies. En ook nu wordt het koninklijk gezin onderhouden van onze belastingcentjes. WA en Maxima krijgen jaarlijks samen een slordige miljoen. Daar hoeven ze geen belasting over te betalen, zoals jij en ik wel doen over onze inkomsten. Veel extra lasten hebben ze ook niet. Voor het kapitaal voor de oude dag is gezorgd (dan krijgen ze ook een toelage net zoals Beatrix nu ook krijgt), wonen en reizen doen ze gratis en ook het personeel (kleding?) wordt uit een ander potje betaald. Privé hebben ze de nodige kunst, juwelen, grond, vastgoed en aandelen in handen gekregen, in de loop der eeuwen verzameld met geld van republiek/staat. Vroeger was er namelijk niet echt een strikte scheiding tussen staatsgelden en prive-gelden van de vorsten. Maar goed, de echte waarde van die spulletjes neemt eerder toe dan af. En het blijft in de familie want die is (in tegenstelling tot gewone stervelingen) vrijgesteld van het betalen van erf- en schenkbelasting. Veel privileges dus. Dat schept ook verplichtingen. Ze kunnen dus niet helemaal zelf bepalen wat ze doen denk ik.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 30 aug 2020 - 17:24

Ze zijn net geland in Nederland.

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 31 aug 2020 - 15:12

Staat er binnenkort nog wat leuks op de planning ?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 01 sep 2020 - 21:25

Ja, ze zijn maandag weer aan het werk gegaan. Voor deze week en komende week staan er al wel weer wat bezoekjes gepland.

afbeelding van Anniek

Anniek

zondag 30 aug 2020 - 14:55

mooie reportage! hopelijk wordt Maxima hierdoor geïnspireerd en zien we wat minder (liefst veel minder) van Natan. En inderdaad zo jammer dat zij nooit iets van Addy heeft gedragen. Juist met avondkleding is hij zo geweldig. Mary en Catherine zijn echte stijliconen en dragen constant kwaliteit. Maxima is soms stunning en soms teleurstellend. Dat laatste met name de laatste tijd. Hopelijk na de vakantie weer wat meer aandacht.
Overigens zag ik de jurk die ze droeg op de beruchte foto in Griekenland gisteren in een etalage. Ik denk voor de helft van de prijs ? (ca. 400 euro) Grappig.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 28 aug 2020 - 11:09

Prinses Mary van Denemarken en Duchess Catherine vind ik ook de meest stijlvolle gekleede dames van de royals. Altijd in de puntjes gekleed, hetzij met laarzen en een trui of gala met een tiara. Die roze mantel van Mary met het dopje op haar hoofd, prachtige stof. Overduidelijk dat hier de hand van de meester in is te zien. Geldt trouwens voor alle ontwerpen die ik op deze pagina hier zie. Addy van de Krommenacker, deze man heeft ook een geweldig gevoel voor mooie stoffen en prachtige avondtoiletten. Zo ontzettend jammer dat Maxima niet eens van zijn diensten gebruik heeft gemaakt!

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 27 aug 2020 - 22:54

Is het wel een collier? Of zou het ook met kralen versierde tule kunnen zijn? Dat doet Taminiau vaker bij dergelijke halslijnen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 29 aug 2020 - 11:10

Ik heb de jurk destijds op de Taminiau tentoonstelling in Utrecht gezien en toen was het inderdaad op tule geborduurd. Misschien dat het er later is ingezet. Slim zo heeft ze twee verschillende stunning looks!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 27 aug 2020 - 21:53

Wat een leuk blog en super leuk dat de royals ook voor onze top ontwerpers kiezen. De ontwerpen van Taminiau en Claes Iversen verdienen het door hen gedragen te worden. Alles is mooi wat zij maken.

afbeelding van Jansje

Jansje

donderdag 27 aug 2020 - 20:49

Draagt Victoria van Zweden ook niet iets vanuit Nederland?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 29 aug 2020 - 22:00

Ja Jansje. victoria draagt vaak H en M

afbeelding van Maaike

Maaike

zondag 30 aug 2020 - 20:14

H en M is een Zweedse onderneming, met filialen in 74 landen, waaronder Nederland.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 27 aug 2020 - 20:37

Mathilde: prachtig met het collier erbij! Mary en Kate: heel elegant. Het pakje van Claire vind ik niet zo mooi staan. Sheikha Moza: heel chique, mooi ook met bijpassende hoofddoek.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

donderdag 27 aug 2020 - 20:10

Oh wat leuk om te zien, Josine! Kate droeg nog een keer een ontwerp van Eponine, wel 3 x , ook een groene jurk;)
Ja, prinses Mary is mijn favoriete royal. Ik heb een zwak voor Mary en vind haar het meest stijlvol van alle royals. Inderdaad, een plaatje in het design van Claes Iversen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 27 aug 2020 - 19:22

Wat een leuk blog!
“Onze” ontwerpers komen erg goed uit de verf bij de buitenlandse royals.

afbeelding van Jrn

Jrn

donderdag 27 aug 2020 - 15:40

Interessant blog!
Omslagdoeken doen zo'n afbreuk aan het totaalplaatje. Die prachtige Valentino in combinatie met 3 meter van de Lappenland.
Dit soort jurken wil ik graag in volle glorie zien op foto's. Die omslagdoeken zijn prima, maar graag na persmomenten.
Geen fan van Addy, maar foei wat een geweldig groene diva outfit. Nou staat deze dame dan ook werkelijk alles.
Als ik het niet wist dan gokte ik Elie Saab als ontwerper van Mathildes Taminiau.
Claire's witte pak is prachtig!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 27 aug 2020 - 14:58

Wow-outfits van Mary in CI. Vooral die in lila.
Eponine outfits van Kate zeer mooi.
Heeft stijlvolle outfits in de couture-lijn. De ready-to-wear collectie komt helaas niet verder dan bloemetjesjurken.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 27 aug 2020 - 12:35

De rode jurk die prinses Mary draagt vind ik in echt prachtig! Hele mooie belijning, goede kleur en ook nog met een subtiel glimmertje. Sowieso vind ik dat Mary vaak super mooi gekleed gaat; eenvoudige belijning, mooie stoffen en altijd kleding die voor haar werkt. Op twee staat voor mij Mathilde in de rode Taminiau mét collier. Het witte jurkje van zijn hand voor prinses Claire ben ik dan wat minder fan van, denk gewoon te 'mini' bij haar lengte. En wat is Sheikha Moza toch altijd een indrukwekkende verschijning! Kortom, echt een leuk overzicht in deze blog!

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 27 aug 2020 - 09:09

Mathilde spant de kroon met de schitterende avondjurk. . Trouwens ook de andere koninklijke hoogheden zijn elegant gekleed.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

donderdag 27 aug 2020 - 09:06

Ja, je mist er zeker nog een, Josine;)
Hertogin Kate heeft een paar jaar geleden een ontwerp gedragen van de Nederlandse Jet Shenkman die het modemerk Eponine heeft. Eponine is heel klassiek en maakt ontwerpen uit de jaren 50 en 60 toen de kleding nog heel elegant en vrouwelijk was. Beetje te vergelijken met Natan;). Ik herinner me een klassiek pakje met rood, witten ruitjes dat Kate had gedragen en de kranten had gehaald.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 27 aug 2020 - 11:02

Ach ja, ga ik toevoegen!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 27 aug 2020 - 00:50

De Taminiau-jurk van Mathilde staat haar echt bééldig ! Wat prachtig naast Máxima in haar groene strapless Valentino-jurk (zie foto 1) - en wat een schitterende juwelen droegen de beide meisjes !! Dit alles bij het staatsbezoek uit België, eind nov. 2016.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?