In het begin van haar relatie met prins Willem-Alexander droeg Máxima regelmatig zakelijke broekpakken, die pasten binnen de omgeving waarin zij werkte. Inmiddels is hier wel verandering in gekomen, want koningin Máxima draagt steeds vaker een japon of rok. In het afgelopen seizoen (januari 2015 tot juli 2015) droeg de koningin 17 keer een broek, 1 keer een culotte en 82 keer een rok/japon. Wat zien jullie het liefst bij Máxima?

Foto's met dank aan:

Ambassade VS 
Yvonnevanwoudenberg.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marcella

Marcella

dinsdag 18 aug 2015 - 15:26

Jurken staan Maxima volgens mij het mooist haar slanke figuur komt dan het beste uit. Maar ze draagt ook vaak rokken en broeken die haar goed staan.Ik ben meestal aangenaam verrast als ik haar weer zie!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 18 aug 2015 - 12:37

Nog minder dan een maand en dan is het weer Prinsjesdag. Heb er zo'n zin in! Gaan er nog lezers naar Prinsjesdag toe? Ben namelijk nog op zoek naar fotografen!

afbeelding van Paula

Paula

maandag 17 aug 2015 - 22:44

Maxima heeft een bijzonder fraai figuur als ze strakke rokken draagt: http://imgur.com/3epR3u3 Maar ook jurken vind ik haar heel erg mooi staan. Broeken alleen als ze smaller worden beneden. Broekrokken? Nee.... niet meer doen... of hooguit als afwisseling.
Ach, ze kan zoveel aan eigenlijk.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 17 aug 2015 - 21:38

Dan zegt ie denk ik: blij dat je 'm niet voor mij aan hebt geschaft (met zn leuke grinniklachje er in gedachten bij horend) ;-).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 17 aug 2015 - 20:40

Máxima kan heel veel hebben, maar een kokerrok of rechte jurk is toch wel mijn favoriet. Ik zou het fijn vinden als ze wat vaker voor een skinny broek kiest, mooier dan de wijde pijpen bj een broek. De culotte is een leuk experiment, maar niet in deze uitvoering... Te glimmende stof en te strak in het kruis. Maar ik hoop dat ze deze herfst of winter nog eens kiest voor een wat langer sluiker model, want de culotte is helemaal hip!

afbeelding van Sle

Sle

maandag 17 aug 2015 - 19:44

Ik vInd dat Maxima broek(pakken) heel goed kan dragen. Zou dat graag vaker willen zien in afwisseling met haar huidige jurken en rokken lijn.
Die rode broekrok mag inderdaad gauw verdwijnen.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

maandag 17 aug 2015 - 19:43

Broek vind ik prima, met inderdaad accent op taille bij wijdere broeken. Maar een tuniek op een strakke broek vind ik ook wel erg mooi.
Laten we deze culotte maar snel vergeten.
Een strakke rok staat haar altijd mooi. Zelfs met wijde top erboven. Ik vind echter iets meer taillering bij het bovendeel gewoon mooier. En eigenlijk vind ik een lievere, minder stijve, soepel vallende stof ook mooier. (zie ook weer verschil tussen 1 en 2) Of het nu een blouse of truitje is, dat maakt dan niet uit. Dat massieve van de eerste top is minder fraai.
Bij jurken, mits goed gesneden en goed vallende naden, gaat het meestal goed. Voor haar functie als koningin kiest ze meestal voor rok of jurk, maar wat mij betreft mag ze echt ook wel voor een broek kiezen. De laatste foto laat zien hoe mooi dat kan staan!

afbeelding van Merel

Merel

maandag 17 aug 2015 - 19:26

Met die broekrok komt ze echt niet weg, wat mij betreft. Afschuwelijk. Ze ziet er het mooist uit als ze accent legt op haar bovenlijf: aansluitend rond de buste en taille. Wijde tops staan haar veel minder goed, zelfs op een strakke rok. Kijk naar het verschil tussen de 1e en de 2e foto: 1e outfit maakt haar plomp (haar heupen lijken heel breed), 2e outfit geeft een prachtig vrouwelijk silhouet. De pyjama was mooi(er) geweest als de top net wat meer getailleerd was. Zie het 2e broekpak.

afbeelding van zara

zara

maandag 17 aug 2015 - 19:29

Het valt niet te ontkennen dat Mary veel stijl heeft in haar kleding. Maar als ik de twee avondjaponnen in de poll vergelijk, dan steekt de onwaarschijnlijk mooie japon van J.T. die Máxima draagt toch wel met kop en schouders boven de donkerblauwe japon van Mary uit. De roze J.T. japon zit zo waanzinnig perfect in elkaar, alle details zijn zo prachtig uitgewerkt, en hij zit als gegoten om het lichaam. De japon van Mary flatteert haar zeker, maar ik vind hem toch meer 'gewoontjes'.

afbeelding van LG

LG

maandag 17 aug 2015 - 21:57

zara in die poll ging het toch niet alleen om die avondjaponnen die zij droegen in de foto? Ik heb gestemd op wie ik over het algemeen het best gekleed vind.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

maandag 17 aug 2015 - 19:38

Ja, dit vind ik ook mooi. Een beetje Dior-silhouet.

afbeelding van Mary

Mary

maandag 17 aug 2015 - 18:23

Ik vind deze verhouding prima. Rok/jurk het mooiste. Broek voor bijv. werk voor VN. Culotte mag ze thuis laten. Zeker deze rode.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 17 aug 2015 - 18:19

Ik vind rokken en jurken het mooist staan bij Máxima. Het liefst een strakke rok want die flatteert haar meer.
Een broek kan ze wel hebben (strak vind ik haar het mooist staan) maar ik vind een rok/jurk meer geschikt voor een koningin/prinses. Wat ze privé doet maakt mij niet uit, maar als zij ergens in functie gaat verschijnen vind ik het gepaster dat ze dan een rok/jurk aan trekt.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 17 aug 2015 - 18:15

Rechte rok of rechte broek vind ik t mooist staan in t algemeen.
Wat ik haar ook mooi vind staan maar zit niet in de afgelopen periode is de langere over de knie uitlopend rok (ze heeft m in die glanzende stof) en daar staat een slankgesneden blouse heel mooi op (een keer met strik)
Nu ik trouwens weer het informele beetje pyjama achtige set zie dat ze droeg op een avond op de Nederlandse ambassade in de VS, vind ik t toch een vlotte outfit! Maar niet voor formele bijeenkomsten.

afbeelding van Djuuls

Djuuls

maandag 17 aug 2015 - 17:31

Het onderste broekpak vind ik mooi en elegant. Dan kan een broek best. Maar die rode broekrok, verschrikkelijk, dat kan echt niet. En van die beige 'pyjama' ben ik ook geen fan. Dat soort broeken kan ze beter thuis dragen.

afbeelding van Marijke

Marijke

maandag 17 aug 2015 - 17:04

Broekrokken zouden verboden moeten worden. Brr.

afbeelding van Marijke

Marijke

maandag 17 aug 2015 - 17:02

Een jurk met rechte of A-lijn rok vind ik haar prachtig staan. En grote opvallende accessoires passen goed bij haar uitstraling. Ik vind die wijde tops haar vormeloos maken en ze zitten vaak te strak bij hasr boezem. De stof is te stijf ofzo, een soepeler stof zou wel mooi zijn en dan op een skinny broek. Die wijde rechte broeken met een te kort jasje en soms ook nog peeptows kunnen mij niet bekoren.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

maandag 17 aug 2015 - 19:48

Fijn dat je dit zegt, Kareltje. Ik heb ook wel eens opgemerkt dat Máxima forse heupen heeft. Dat bedoel ik absoluut niet negatief, het betekent helemaal niet dat ze dik is, maar het wordt wel zo opgevat. Soms wordt geopperd dat een skinny broek haar zo mooi zou staan. Nou, daar geloof ik niets van, ze kan juist beter wijde broeken dragen die niet zo strak om haar dijen zitten. Het witte broekpak vond ik altijd erg leuk staan.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 17 aug 2015 - 17:00

Een recht rok of jurk, zoals de 2e foto, vind ik Maxima het mooist staan.
De rode culotte maar gauw in de zak van max. Een van de grootste missers , wat mij betreft.

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 17 aug 2015 - 16:11

Deze broekrok zou ik als ik haar was niet meer aandoen. Misschien een ander exemplaar, want helemaal niet meer, dat hoeft ook weer niet. Maar wat mij betreft moet ze gewoon lekker afwisselen. Dat vind ik - als kijker - het leukste.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 17 aug 2015 - 15:15

Ze kan heel veel hebben, maar een strakke rechte rok staat haar het mooist,.dan kan ze eindeloos combinatie,s maken , van wijde top tot klassieke of vintage blazers , hoop haar deze winter hierin te zien, en dan in prachtige winterpastels......... mooie pumps erbij ..........als ik Maxima was zou ik het wel weten.....ha ha
Romantische kleding staat haar wel in avondkleding, met een mooi opgestoken kapsel vind ik dat wel wat hebben..........vooral met een diadeem .
De rode broekrok wil ik echt vergeten..............

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 17 aug 2015 - 15:01

Ik vind dat ze eigenlijk alles wel kan hebben en zélfs met de culotte wel wegkomt, maar mijn voorkeur gaat uit naar een rechte rok. Ik vind Máxima geen type voor romantische kleding, maar meer voor kleding met een strakke belijning (en opvallende accessoires voor het Máxima-effect ;-)).

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 17 aug 2015 - 21:22

Nou alles, Josine?? Ze kan veel hebben maar moet toch oppassen dat het niet allemaal teveel van het goede is. Ik zie haar liever in een japon of rok, past ook beter bij haar functie. Al die wijde jasjes, tops, omslagdoeken hoeven van mij ook niet!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 18 aug 2015 - 09:58

Ze komt wel bijna overal mee weg, vind ik. Als ik zo'n culotte aan zou trekken dan zou Leon echt tranen met tuiten lachen. Bij Máxima vind ik het ook niet zo geslaagd, maar toch vind ik niet dat ze er afschuwelijk uitziet met de broekrok.

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 18 aug 2015 - 12:08

Josine, ik denk dat er bij Maxima's kledingkeuze een en ander door de vingers wordt gezien louter en alleen omdat het Maxima is.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 18 aug 2015 - 12:24

Dat zou kunnen. Ik denk dat het alles te maken heeft met uitstraling en sexappeal.

afbeelding van Gert

Gert

dinsdag 18 aug 2015 - 12:52

sexappeal? verklaar je nader....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 18 aug 2015 - 13:16

Sexappeal in de positieve zin van het woord. Dus een aantrekkelijke vrouw om naar te kijken. Ik heb geen zin in een welles/nietes discussie over de verschillende koninginnen, maar naar mijn mening heeft Mathilde bijvoorbeeld weinig/geen sexappeal. Is ook niet erg als koningin, maar kan je wel helpen als je lelijke kleren aanhebt ;)

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 18 aug 2015 - 16:32

Wikipedia:
Sexappeal of seksuele aantrekkingskracht verwijst naar het vermogen van een individu om de seksuele of erotische interesse van een andere persoon op te wekken, en is een factor in de seksuele selectie of partnerkeuze.

Mmm, misschien hoef je daar als koningin inderdaad niet zo mee bezig te zijn ;)

Ik vind haar in die broekrok zo onaantrekkelijk als maar zijn kan. Volgens mijn man lijkt het alsof ze een luier aan heeft. Hij kreeg geen zin in seks. Tot zover.

Misschien bedoel je meer charisma? Is ongeveer sex appeal zonder de sex): Wiki: Charisma is een sterke persoonlijke aantrekkingskracht die iemand uitoefent op andere mensen, die wordt ervaren als een bepaalde uitstraling.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?