Tijdens haar tiaradebuut in Noorwegen droeg Amalia een heerlijke, snoeproze capejurk. Ze is niet de enige royal die dit model in haar kast heeft hangen.

Vanwege haar privacy laat koningin Máxima vrij weinig los over haar kleding. Een begrijpelijke keuze, maar daardoor gaan er wel heel wat baardverhalen rond. Zo wordt vaak beweerd dat de koningin bewust voor een inhuldigingsjurk met cape koos, om zo te laten zien dat zij het koningsschap ziet als teamwork. Het zou wel mooie symboliek wezen, maar tijdens een interview met Milou van Rossum van het NRC verklapte Jan Taminiau de ware reden. "Ik vond het spannend een iets mannelijker silhouet te kiezen, met opstaande schouders, om het hoekige van de jacquets van de mannen om haar heen zo terug te laten komen.” Het borduurwerk op het lijfje en de mouwen vormt daarentegen het contrast waar Máxima zo dol op is, en daarmee wilde Taminiau dan weer de "kwetsbaarheid van het lichaam" symboliseren. 

In 2017 kregen we een andere cape-jurk van Taminiau te zien. 

Een jaar voor de inhuldiging zagen we Máxima ook al met een cape-jurk op de loper verschijnen. Een witte en knielange dit keer, van modehuis Natan. 

In de kast van koningin Mathilde hangt een blauwe uitvoering van bovenstaande cape-jurk. Ik moet zeggen dat ik bij Máxima's look een Grieks vakantiegevoel krijg, en bij de look van koningin Mathilde vind ik de styling de jurk juist naar beneden halen. Een turban is leuk, maar op deze manier moet ik steeds denken aan mijn verbandtrommel. 

Na blauw en wit is het nu tijd voor rood, dat zul je vast ook wel begrijpen. En als we het hebben over een rode cape-jurk, dan komen we bijna automatisch uit bij koningin Letizia, die tijdens de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander een asymmetrisch ontwerp van Stella McCartney. Prinses Caroline van Monaco heeft hem trouwens ook

In de kast van de Spaanse koningin hangt ook een knielange cape-jurk in een olijfgroene kleur. De verkeerde keuze qua onderkleding is een beetje jammer, maar wat een prachtig totaalplaatje verder! 

Een heel andere groene cape-jurk kregen we te zien bij prinses Charlène. Wat een sprookjesachtige, maar toch moderne jurk!

En dan door naar Denemarken, waar prinses Mary bewees een ongelijke lengte qua cape en jurk ook mogelijk is. 

En als laatste kijken we nog een keer naar een cape-jurk van Máxima. Als ik haar budget en figuur had, trok ik deze outfit nooit meer uit. Wat moet het heerlijk zijn om dergelijke kleding te mogen en kunnen dragen! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Daniel

Daniel

dinsdag 21 jun 2022 - 14:10

Todos muy bonitos pero el Taminiau de 2017, rojo-negro-beige es espectacular e insuperable por su simpleza y sofisticacion. En segundo lugar el hermoso vestido azul de inauguracion.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 18 jun 2022 - 13:25

Ik blijf het een prachtug ontwerp vinden, de capejurk. Koninklijk mooi en Amalia straalde.
De roze Claes Iversen jurk van Máxima vind ik super, maar eigenlijk staat hij bij iedereen op bovenstaande foto’s geweld. Al vind ik de witte outfit van Máxima iets minder mooi en juist wel de variant van Mathilde met het kleine mouwtje.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 18 jun 2022 - 12:26

Uit dit overzicht vind ik de rood/wit/blauwe jurk van Maxima en de groene van Charlene het mooist.

afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 18 jun 2022 - 10:43

Bij capejurken vind ik de lange modellen het mooist. Daar valt de cape over de hele jurk, staat koninklijk en chique.
De opmerkingen over de benen, wel of niet stevig, kuiten of geen kuiten, vind ik niet kunnen. ( je bent als mens zo gemaakt) Prins es Amalia loopt voor als het over het postuur gaat, denk aan haar oma Beatrix die had dat ook over zich. Oude tijden herleven. Amalia is een prachtige prinses en heeft in overleg goed gekozen!.

afbeelding van Tantie

Tantie

zaterdag 18 jun 2022 - 09:59

De inhuldigingsjurk blijft voor mij een van de mooiste jurken.

afbeelding van Tehya

Tehya

zaterdag 18 jun 2022 - 08:44

Ik vind een capejurk best mooi bij bepaalde gelegenheden maar vond deze jurk voor deze gelegenheid en voor zo een jonge vrouw echt niet op zijn plaats. Ik heb vaak de indruk dat Amalia te ouwelijk gekleed is voor haar leeftijd.

afbeelding van Chiara

Chiara

zaterdag 18 jun 2022 - 13:42

Helemaal mee eens.

afbeelding van frankvc

frankvc

zaterdag 18 jun 2022 - 08:36

De vergelijking tussen de witte jurk van Máxima en de blauwe van Mathilde gaat niet echt op, vind ik. Of toch zeker niet in het voordeel van Máxima. Mathilde draagt hem statiger (is ook voor een Koninklijk huwelijk) en draagt hem tot onder de knie. Bij Máxima is het, zeker in combinatie met die schoenen, een vakantiejurkje

afbeelding van Assepoester

Assepoester

zaterdag 18 jun 2022 - 08:24

Ik heb zo genoten van het Noorse feestje:) Op My Royals staan nog meer foto's en kun je alle jurken van de royals zien. Prinses Amalia is een natuurlijke schoonheid. Ik vind haar zo prachtig:) En wat een uitstraling heeft Amalia. Inderdaad, misschien een andere tiara uitgekozen dat beter past voor een 18-jarige dan gelijk met het huwelijkstiara van mama Maxima te beginnen. Maar wellicht een eerbetoon aan Koningin Maxima. Prinses Mary, mijn favoriete royal, vond ik een beetje underdressed, wel een prachtige jurk die ze ook droeg bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. En de magie van de cape jurk heeft Amalia inderdaad ontdekt. Ik mis de capejurk van prinses Mary van Denemarken die zij bij de ceremonie van de nieuwe keizer in Japan droeg. Toen vond ik Mary echt betoverend mooi en sprookjesachtig mooi. Echt genieten nu:) Wat fijn dat de koninklijke feesten weer terug zijn:)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 20 aug 2019 - 14:00

De dubbele foto met Letizia en Caroline van Monaco in het rood, waarnaar Josine net boven foto 5 verwijst, is echt prachtig - wat een hyperverfijnde chic !! Caroline staan ook die lange witte handschoenen (die ze nog steeds vaak en graag draagt !) zo heerlijk !

afbeelding van Daan01

Daan01

zaterdag 17 aug 2019 - 11:07

Super leuk ! Krijg nog steeds kippenvel van de inhuldigings jurk

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 17 aug 2019 - 13:15

Daan, donkerblauw

afbeelding van Daan01

Daan01

zaterdag 17 aug 2019 - 16:16

Mannen eigen hè ;)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 16 aug 2019 - 17:11

Mooi overzicht!
Met stip op 1 de inhuldigingsjurk, direct gevolgd door de groene van Charlène.
De witte capejurk is mijn idee te kort, de blauwe van Mathilde staat op 3 .

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 16 aug 2019 - 10:48

De lichtroze jurk is mijn favoriet. De blauwe jurk van Maxima bij inhuldiging nummer twee. De groene en rode van Letizia vind ik erg mooi. Alleen bij die groene vind ik de onderkleding zeer slecht gekozen.

afbeelding van XX

XX

donderdag 15 aug 2019 - 21:48

Ik ben dol op de cape-combi en zelf al een tijdje op zoek naar een jasje, top of jurk in deze stijl. Een heel hebberigmakende blog dus....

Wel vraag ik mij af of die (schitterende) inhuldigingsjurk een echte capejurk is, of dat het een jurk is met een losse cape? (Persoonlijk denk ik dat laatste)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 16 aug 2019 - 13:38

Goeie vraag! Volgens de mode-encyclopedie sluit het een het ander niet uit. Dus ook een cape en jurk van dezelfde stof vormen samen een cape-jurk.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 16 aug 2019 - 07:47

Volgens mij zeker een losse cape want ze heeft de jurk ook gedragen naar een staatsbanket zonder de cape.

Kijk eens op de site van Zara, heel veel jasjes met een capemouw

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 16 aug 2019 - 09:58

Doro, alleen gaat de kleding van Zara niet verder dan maat 42 ofzo en dan ook nog een krappe maat 42. Kon daar zelden iets vinden wat me paste met mijn maat 42 dus ik kom er dan ook niet meer

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 16 aug 2019 - 15:58

ach jammer

afbeelding van XX

XX

vrijdag 16 aug 2019 - 08:13

Dank voor de tip Doro! (Heb al een jasje van Zara geprobeerd, maar ga nu snel nog eens kijken)

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 16 aug 2019 - 15:58

succes! hoop dat je slaagt

afbeelding van XX

XX

donderdag 15 aug 2019 - 21:52

Die zelfde vraag/opmerking geldt de jurk van Mary. Ook daar denk ik hat het een losse cape is.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 15 aug 2019 - 20:04

Ik vind dit heel mooi!
De inhuldigingsjurk vind ik de mooiste, direct gevolgd door de roze cape jurk.
Volgens mij heeft ze nog een cape jurk: gedragen in okt. 2017 in Portugal, tijdens het staatsbezoek. Ze droeg hem bij de contrapresentatie.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 16 aug 2019 - 13:55

Ik voeg hem toe. Bedankt voor het meedenken! Deze mag inderdaad niet ontbreken.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 15 aug 2019 - 20:50

Bedoel je die prachtige Taminiau met vlammend rood, blauw en creme? Heel goed opgemerkt! Die vind ik erg mooi!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 16 aug 2019 - 10:18

Geweldige jurk!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 15 aug 2019 - 20:52

Ja die had ik hieronder ook al genoemd, mooi was die he. En zo’n heerlijke dramatisch beeld van die wapperende cape op de trap

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 15 aug 2019 - 22:29

Inderdaad! Die japon is waanzinnig!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 15 aug 2019 - 19:17

Heel iets anders... waar is Merel? Ik mis haar leuke commentaren!

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 21 jun 2022 - 00:23

Doro, een aantal jaren geleden liet Merel ons op deze site weten dat ze zich “afmeldde”. Ze vond de verschillende faux pas van ons koningspaar dermate onacceptabel dat ze voor haar gevoel wel moest stoppen. Haar precieze woordkeuze weet ik niet meer. Ik mis haar heerlijke, vaak hilarische commentaren ook zo!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 15 aug 2019 - 19:13

Naast de inhuldigingsjurk verbleekt alles.....
Ik ben niet zo weg van de witte jurk van Maxima en de styling van Mathilde.
En een dergelijke misser van Laetitia heb ik nog nooit gezien, erg jammer want de jurk is geweldig.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

donderdag 15 aug 2019 - 18:47

Ik mis in dit overzicht de cape van Sheika Mosa die zij droeg tijdens de inhuldiging.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 15 aug 2019 - 18:40

ik vind de jurk van Charlene de mooiste ,ze heeft heel veel mooie jurken en ik vind dat ze echt zichzelf lijft en niet poseert voor foto's

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 15 aug 2019 - 17:26

Wat een interssant bericht en prachtige foto's. Inderdaad is de jurk, gedragen tijdens de inhuldioging van de koning, een fantastisch stuk handwerk van een kunstenaar. In deze relatie moet men wellicht zijn vakkundige kommentaren lezen.
Evenzo de jurk tijdens de installatie van de orde van de kousenband in Londen.
De witte japon is duidelijk te kort voor de stevige benen van de koningin, toen nog Prinses. Ook de deense Prinses Mary geeft
de indruk van een paars geklede non. De cape is duidelijk te kort gekozen.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 16 aug 2019 - 16:00

snap wel wat je bedoelt. ze heeft nu een heel andere vorm benen dan toen ze prinses ws. nu heel erg afgetrainden lange spieren. in die jaren als prinses waren haar benen niet stevig maar meer anders van vorm. korte spieren denk ik. nu heel lang en slank gerekt

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 16 aug 2019 - 17:08

Misschien komt het wel door de schoenen die ze bij deze foto draagt?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 16 aug 2019 - 11:24

Ja hoor. Als ik de kuiten bekijk van de overige dames op bovenstaande foto’s kan ik het terecht eens zijn dat Maxima “stevige benen” heeft. De anderen zien er toch wat slanker uit. Maar dat is toch niet erg?

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 16 aug 2019 - 18:18

Hennie64, ja als je het vergelijkt met iemand die waarschijnlijk anorexia heeft, Letizia, ja dan heeft Maxima stevige benen....
En Mathilde heeft juist geen kuiten, dat vind ik ook echt niet mooi.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 16 aug 2019 - 19:25

Hennie , ja hoor vergeleken met de andere heeft Maxima steviger kuiten ,je mag dat zeker wel schrijven.
En ik heb nooit geweten dar Letizia waarschijnlijk anorexia heeft , dacht altijd dat ze een tenger postuur had .
En het verbaasd me dat dat bekend gemaakt wordt .... respect dan dat ze altijd toch haar werk gewoon doet .

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 16 aug 2019 - 21:01

Kate, voor zover ik weet is dat niet officieel naar buiten gebracht hoor. Maar het was een paar jaar geleden duidelijk te zien hoe mager ze was toen je letterlijk alleen nog botten bij haar zag, vooral toen ze een strapless avondjurk aanhad.
Ze heeft ook wel een tenger postuur van zichzelf volgens mij maar de foto’s die er van haar te zien zijn toen ze nog televisiepresentator was toen was ze toch wel íets voller.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 16 aug 2019 - 20:49

Hoezo? Is dat officieel naar buiten gebracht dan zoals toen met Prinses Victoria? Anders zijn het weer geruchten/ roddels.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 16 aug 2019 - 10:34

Je kunt het te kort vinden, maar stevige benen.............?

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 15 aug 2019 - 18:50

Stevige benen? Come on!
Wellicht dat sommige jurken wat beter het figuur van Maxima complimenteren maar stevige benen daar is bij haar absoluut geen sprake van.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 16 aug 2019 - 10:02

Haha ook ik moet lachen om de opmerking “stevige” benen.
Als je dát al stevige benen noemt dan heeft driekwart van de Nederlandse vrouwen olifantenbenen ;) Ze heeft mooie slanke benen zonder dat het spillebenen zijn. Geef mij een paar van die “stevige” benen zeg!

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 15 aug 2019 - 17:19

De cape-jurk, ik denk dat ie heel vrouwelijk en tegelijk krachtig voelt als je hem draagt. De groene jurk van Letizia vind ik erg tof, chique en mooi van kleur. Mooi voor de herfst en is vast lekker warm rond die tijd met de wat langere mouwen. Charlene draagt ook een zeer mooie, lekker lang en ook wat 'lichter' door de open ruimte rond haar schouders. De kleur van de jurk van Mathilde staat haar goed. Wat ik jammer vind is dat er twee korte mouwtjes 'onderuit piepen'.

En dan de jurken van Maxima, de jurk van de inhuldiging is fantastisch en die roze jurk, om bij weg te dromen! Hoed bij die jurk vind ik trouwens wat minder nu ik er vandaag weer naar kijk.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 15 aug 2019 - 17:00

Wat vind ik ze mooi en bijzonder die cape jurken!
De Claes Iversen jurk en de inhuldigings jurk van Taminiau zijn echte design klassiekers, zo mooi. Ook de witte jurk die Maxima draagt is top, net als de groene van Letizia.
Ook de andere dames staat het prachtig.

Ik weet dat dit blog over jurken gaat, maar Maxima droeg ook een aantal keer een cape blouse (bij een rokje met veertjes) van Natan o.a. Tijdens het huwelijk van Carolina en Albert. Ook super mooi. Van mij mag deze trend nog lang terugkomen in de koninklijke garderobes.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 15 aug 2019 - 16:38

Van de inhuldigingjurk word ik altijd even stil van. Wat een schitterend ontwerp, kleur en zo helemaal op t lijf van Maxima gemaakt. Dat witte jurkje dacht ik even dat t Amalia was! Haha Maxima was toen ook nog wat voller. Wat zal ze altijd gedisciplineerd leven om haar lijn van nu te behouden. Letitia al altijd schitterend . Mooi die groene outfit, kende ik niet. Mary had beter die cape weg kunnen laten. En Charlene ook super mooi in deze dress. De roze schouderdress van Maxima was zeer geschikt voor dit event. Ik vraag me af of we m ooit nog zien. Dan maar verloten want ik wil m ook. En dan laat ik m hangen voor als mn dochter trouwt :)

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?