Nu de regen tegen de ramen tikt en de wind om het huis giert, vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd achter de naaimachine te kruipen. Heerlijk even mijn gedachten verzetten, terwijl er onder mijn handen iets moois tot stand komt. Toen ik hoorde over een Knipmode met kleding à la Máxima, werd ik dan ook heel blij. Hopelijk worden jullie dat ook, want in deze blog breng ik enkele ontwerpen van het creatieve magazine onder de aandacht.

In de april-editie van Knipmode, die as we speak in de winkel ligt, staan heel verrassende outfits. Máxima's zwarte jumpsuit met witte biesband, in 2017 verkozen tot outfit van het jaar, is daar een goed voorbeeld van. Je herkent hem op onderstaande foto's vast wel, al is hij dit keer mét schouderbandjes, ceintuur en in een roze stof uitgevoerd.  

Na wat kijken en vergelijken kwam ik tot de conclusie dat ik de halslijn met schouderbandjes eigenlijk mooier vind dan het oorspronkelijke ontwerp. De spaghettibandjes doorbreken het grote vlak bij de schouders, en maken er één geheel van. Het ceintuur zou ik persoonlijk in dezelfde kleur doen als de rest van de jumpsuit, zodat er niet teveel optische vlakken ontstaan. Lengte slankt af, niet waar?

De tweede outfit die mij erg aanspreekt, is geinspireerd op Máxima's volantjurk van Claes Iversen. Je herkent hem misschien wel van het Belgische staatsbezoek of het officiële bezoek van het Jordaanse koningspaar. Koningin Máxima droeg destijds een lichtgrijze uitvoering met cognackleurige accenten, maar Knipmode laat zien dat het ontwerp ook heel leuk kan zijn in dierenprint. Als ik in de komende weken nog tijd over heb, ga ik denk ik met dit ontwerp aan de slag. Je kunt naar eigen inzicht namelijk spelen met contrasterende volants, een mooi ceintuur of verrassende manchetten. Wil je weten hoe je een ontwerp aan kunt passen? Neem dan ook even een kijkje in de webshop van Knipmode. Daar zie je allerlei patronen voor dergelijke aanpassingen staan. 

Overhemdjurken zijn momenteel hartstikke hip, dus onderstaande outfit zou ik ook wel willen maken. De accentkleur en de bijzondere bevestiging van het riempje spreken me erg aan. Over de kleur twijfel ik nog, want beige haalt niet het beste in mij naar boven. Smaragdgroen zou een betere optie zijn. Maar dan moet ik er nog wel een mooie accentkleur bij vinden. Of een stof met print. Dat is ook het leuke aan naaien, je kunt je eigen draai geven aan een ontwerp. 

Passen bovenstaande outfits niet bij jouw stijl en garderobe? Niet getreurd, er zijn meer smaken te verkrijgen in  de april-editie van Knipmode.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Knipmode.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 10 mrt 2020 - 18:25

Wat leuk al deze kleding geïnteresseerd op de mode van Máxima. Het is dat ik geen gelegenheid heb het te dragen maar anders zou ik de jumpsuit zonder bandjes maken. Vind het zo’n mooi en geraffineerd model dat ik niet snap dat Máxima deze outfit nooit herdragen heeft... Dus wie weet wordt zij geïnspireerd deze beauty uit de kast te halen.
Ook de overhemd jurk vind ik erg leuk. Misschien toch maar weer eens de naaimachine tevoorschijn halen.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:46

Heerlijk al die verhalen over zelf maak mode. Toen mijn dochters nog thuis woonden naaide ik alle jurkjes, broekjes en dergelijk. Zelfs spijkerjasjes voor de toen tienerdochters maakte ik zelf. Voor trouwerijen lange jurkjes en ik zelf kon natuurlijk ook niet achter blijven. Dus ook voor mijzelf gingen heel wat lappen stof onder de naaimachine. Dit is nu verleden tijd.

afbeelding van Patricia Gerssen

Patricia Gerssen

dinsdag 10 mrt 2020 - 11:40

Wat een leuk item!

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 10 mrt 2020 - 11:08

Wat leuk dat je nog tijd vindt om te naaien ! Erg leuk deze patronen!

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

dinsdag 10 mrt 2020 - 10:18

Heel erg leuk, vooral die overhemdjurk, mooie kleurencombi. Ik ga deze Knip snel kopen!

afbeelding van antje 52

antje 52

maandag 09 mrt 2020 - 23:33

Rechttoe rechtaan gordijnen naaien en reparaties verrichten kan ik wel op de naaimachine, maar verder kom ik niet. Knap van je Josine dat je de tijd neemt om zelf kleding te maken! Suggestie voor de overhemdjurk : smaragdgroen met turquoise of witte biezen?

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 09 mrt 2020 - 22:35

Ooit heel lang geleden naaide ik ook uit geldgebrek avondjurken, robe manteaux inclusief gepaspailleerde knoopsgaten en wat al niet. Ik vind het gewoon nog steeds erg leuk maar deed en doe het niet vanwege tijdgebrek. Ms. als ik deze zomer met pensioen ga, eerst tuinieren en dan in de winter de naaimachine op het bureau. Te beginnen met de jumpsuit zonder bandjes. Overigens vind ik de luipaardversie van de grijze jurk heel geslaagd! Maar ik moet na al die jaren maar klein beginnen met jurkjes voor de beide kleindochters, denk ik.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 09 mrt 2020 - 21:55

Ik kan borduren....maar van jou Josine vind ik dat heel knap! benieuwd naar het resultaat,kan je dat een keer showen?

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 09 mrt 2020 - 19:46

Heel leuk! Mits je zelf goed kan naaien natuurlijk!

afbeelding van Suus

Suus

maandag 09 mrt 2020 - 21:45

En laat ik dat nou net niet kunnen, BALEN! Anders zou ik gelijk aan de slag gaan.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?