Zo. Koningsdag 2016 is weer verleden tijd. Vandaag gaan we terugblikken op de mooie dag aan de hand van de foto's van Yvonne van Woudenberg, die namens deze website aanwezig was. Onderaan de log vind je een poll, zodat we na vandaag ook weten welke volwassene er volgens jullie het mooiste uitzag. 

Het draaide gisteren natuurlijk allemaal om koning Willem-Alexander. De jarige job droeg een blauw/wit pak, waarover de koning nog grapte dat hij het uiteraard bewust had uitgekozen. Blauw en wit zijn immers de kleuren van PEC Zwolle. Zijn zijden das van Ferragamo is lichtgeel en heeft een patroon van visjes. Ik vind dat de koning wel een compliment heeft verdiend voor zijn kledingkeuze. Normaal gesproken krijgt hij forse kritiek op zijn donkerblauwe en te wijde pakken, maar het pak van vandaag had een slanke snit en stond ook qua kleuren een stuk jeugdiger. 

Koningin Máxima koos voor de verjaardag van haar man een ensemble van modehuis Natan. De roze twinset is gemaakt van zijde, terwijl de rok gemaakt is van bedrukte en geverfde satijn. Aan de hand van een staaltje stof heeft Fabienne Delvigne bij de outfit een hoed gemaakt van dunne lilakleurige stro. Máxima's clutch is bekleed met de stof van de rok en ook de schoenen komen van Natan. In haar oren draagt Máxima oorstekers met een pendant van kunziet. De stekers komen uit de koninklijke collectie, de hangers zijn relatief nieuw. Wat mij betreft is het totaalplaatje zeer klassiek à la de jaren '50. De midirok en hoed met neerwaartse rand zouden destijds perfect bij Grace Kelly hebben gestaan. Het jammere van de neerwaartse rand is de slechte zichtbaarheid van Máxima's gezicht, maar gelukkig had Yvonne van Woudenberg daar bij de close up weinig last van. 

Naast haar kleurrijke moeder viel prinses Amalia soms bijna niet op, maar wat deed ze het goed! Ondanks haar geringe ervaring ging ze diplomatiek te werk en stond ze zelfs journalisten te woord. Chapeau! De ontwerper van haar zwarte jurk, waar met pailletten sterren en manen op zijn aangebracht, is helaas nog onbekend. De prinses droeg om haar hals een fijn gouden of goudkleurig kettinkje en had haar lange haren in een mooie krul. 

Advertentie

Prinses Alexia. Wat. Een. Beauty! Let op mijn woorden, zij gaat haar stijlvolle moeder achterna! Haar witte kanten jurkje van de Zara kost nog geen drie tientjes, maar toch vond ik haar een van de best geklede royals. 

Prinses Ariane, de jongste van de drie, droeg een setje van Pili Carrera. Mooi die kleurencombinatie tussen het jurkje en het vestje. Hopelijk mag zij volgend jaar net als haar zussen mooie krullen in het haar. Vanwege de kou trok de prinses al snel haar jas aan en dat kan ik haar zeker niet kwalijk nemen. 

Prinses Laurentien heeft van alle prinsessen de meest uitgesproken kledingstijl, maar toch droeg zij gisteren een prachtige mantel van Missoni zonder toeters of bellen. Ik vond de outfit van Laurentien dan ook een grote verrassing. 

Prins Constantijn had voor de gelegenheid een bruin pak uitgekozen met een grijze ondertoon en een lichtgrijs hemd met een gestreepte das.

Prins Maurits had gekozen voor een donkerblauw pak met een slanke snit en een eveneens donkerblauwe stropdas. 

Prinses Marilène had ongetwijfeld haar best gedaan voor Koningsdag, maar haar outfit bleef dankzij haar winterjas (overigens wel een erg mooie) helaas slecht zichtbaar. Haar oorhangers vind ik in ieder geval wel erg geslaagd en komen van Mirian van Kampen en ook haar kapsel verdient een compliment. 

Prins Bernhard droeg een grijs pak met een donkerblauw jasje, een donkerblauw hemd en een dito stropdas. Onder zijn jas droeg hij een bijpassend vest voor de warmte. Stijlgevoel is in de familie niet alleen uitgedeeld aan Maurits.

Prinses Annette droeg een japon met bijbehorende mantel van Ted Baker. Ik ben fan en heb respect voor haar hoge hakken. Minpuntje vind ik het volumineuze kapsel. Wat mij betreft too much. 

Prins Pieter-Christiaan droeg een pak in een mooie kleur blauw. Ik hou van de snit van zijn broekspijpen en ook bij zijn schouders zit het mooi. Nu maar hopen dat Leon deze log ook leest ;)

Prinses Anita droeg een lichtgrijze japon van Janice, maar het grootste gedeelte van de dag droeg ze een bruine mantel met bontmanchetten. Ik las gisteren in een reactie dat iemand de kledingstijl van Anita gewoontjes vond, maar van haar juwelen word ik altijd wel hebberig. Hier draagt ze peperdure oorstekers van juweliershuis Cartier. 

Prins Floris droeg tijdens Koninsdag een blauw pak met een lichtblauwe stropdas. Wat mij betreft een wat te klassieke look, maar ach, wie ben ik?

Last but not least: prinses Aimée. De slanke prinses had voor een romantische creatie van Addy van den Krommenacker gekozen. Addy is dol op bijzondere stoffen en dat zie je terug in deze look. De omslagdoek vind ik een elegante oplossing voor wat extra warmte en haar klassieke naaldhakken mogen ook wel in mijn schoenenrek komen te staan. 

En dan nu de poll. Ik heb bewust voor twee categorieën, zodat we geen appels met peren hoeven te vergelijken. De prinsesjes heb ik buiten de poll gelaten. Veel succes met stemmen! 

  

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 29 apr 2016 - 17:57

Ik heb op Prins Maurits gestemd en op Maxima, hoewel ik niet begrijp dat zij zich niet warmer kleedde voor dit gure weer, deze prachtige outfit is, maar dan wel zonder vestje, heel geschikt voor mooi, warm weer! Bovendien vind ik dat zij er meer rekening mee moet houden dat wij hier Koningsdag vieren en geen Koninginnedag! Zij geniet van alle aandacht en belangstelling maar zij is uiteindelijk de echtgenote van onze Koning, wiens verjaardag hier gevierd wordt!!
Een beetje minder opvallende kleding zou hier meer op zijn plaats zijn geweest!
De drie prinsesjes vond ik allemaal zooo leuk gekleed en wat een leuke meisjes, zij deden zo hun best!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 29 apr 2016 - 17:52

Verhaardag hahaha

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 29 apr 2016 - 18:00

Hahaha........ik had het ook al gezien en verbeterd......leuk dat je mij zo snel toelacht!

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 29 apr 2016 - 09:27

Ben het met Orchidee eens !
Zooo jammer weer alle aandacht naar Brussel ,jammer ,jammer ,geef nieuw talent een kans Maxima en toon eens ECHT lef .
De outfit vind ik zeker wel mooi ,hoewel iemand schreef ,ze trekt alle aandacht wel naar zich toe .
Dat vind ik ook ,maar hoort denk ik een beetje bij haar karakter?
Ze had mi beter een dopje op kunnen zetten ,minder opvallend en beter voor de mensen om te zien ,nu vond ik het ook wel heel erg zomers tonen ,terwijl de meeste mensen nog in hun winterkleren lopen ,en het kouder was dan met de kerstdagen !
En waarom dragen de anderen geen hoofddeksel meer ?
Is dat al jaren zo of dit jaar voor het eerst ?
Is dat omdat ze dat niet meer willen of wil Maxima dat niet ,geen idee ,wel dubbel opvallend een hele grote hoed en verder geen.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 29 apr 2016 - 17:16

Volgens mij droegen alleen Beatrix en Maxima altijd een hoed. Omdat Maxima nu de koningin is, draagt zij nog steeds, maar nu zij alleen, een hoed.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 29 apr 2016 - 08:19

Laurentien. Prachtige jas. En de enige die een outfit droeg die echt bij het weer paste (niet te koud, en geen jas over een jurkje die het geheel er niet mooier op maakt. Waarom kopen die dames niet meerdere outfits? Zeker Maxima (die er trouwens stralend uitzag hoor, alleen weer Natan, en brrr...) vindt toch wel een andere gelegenheid (of 10) voor een outfit die afvalt omdat het weer tegenzit?). En toch echt Laurentien door de bijzondere stof (ze draagt toch wel vaker Missoni? Zo'n stijlbreuk vind ik het niet (we zagen niet wat eronder zat... dat zal het zijn ;))) ), en de maffe schoenen waarop ze dan ook nog gaat strand volleyballen. Wat een mens. Hulde.

En Constantijn. Hij draagt vaak bruin(ige)e pakken, en die tint staat hem goed. Vaak ook met een werkje. Net Claus. Hij heeft sjeu. Net als zijn vrouw. Mooi stel.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 28 apr 2016 - 22:34

Wat een prachtige foto's van Yvonne v. W.
Ik zie nu pas het reliëf op de rok van Aimee: wat mooi!
Eigenlijk mooier dan, durf het nauwelijks te zeggen, de rok van Máxima, die er beter uitkomt door de combinatie met het knalroze.
Bij Aimee blijft het een beetje flets.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 28 apr 2016 - 21:37

Laurentien! Een jas, wat heel praktisch was gezien de koude, en wat voor een jas! En dan ook nog zonder overdreven frutsels en fratsels - Laurentien, ga zo door :)

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 28 apr 2016 - 19:35

Ik vind ook, dat je 2 stuks kleding moet hebben voor 27 april. De prachtigste jassen zie je voorbij gaan of inderdaad een robe manteau. Wij liepen er ook niet zo zomers gekleed bij.
Al was het nog zulke mooie kleding, die de koninklijke familie droeg.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 28 apr 2016 - 19:36

Wat fijn nig even een terugblik op een mooie Koningsdag. Wat een geweldige foto's Yvonne!

Máxima wint wat mij betreft qua kleding. Prachtig totaal plaatje. Die fifties look staat haar echt geweldig. Laurentien is een goede tweede met haar prachtige jas. Ben heel benieuwd naar haar schoenen want due schenen weer heel bijzonder te zijn. Je hebt gelijk Josine wat Alexia betreft. Net zo geraffineerd als haar moeder en stoer dat ze het de hele dag vol gehouden heeft in haar mooie witte jurkje met hip spijkerpak. De vlinder in haar haar past echt helemaal bij haar.
Amalia droeg een prachtige jas, maar de jurk vind ik niet heel bijzonder. Ik heb een bordje met de afbeelding van een jonge Wilhelmina, met losse haren en gekleed in het zwart. Een gezicht met Amalia!

Willem Alexander en Maurits wat mij betreft de best geklede mannen. Dat pakt staat de koning echt geweldig. Hopelijk vervangt hij zijn hele garderobe door zulke mooi gesneden pakken!
Op naar het volgende feest!

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 28 apr 2016 - 13:57

Bij de heren heb ik op onze koning gestemd.
Prins Maurits werd altijd de best geklede prins genoemd, maar voor het knopen van zijn das moet hij toch maar eens, samen met zijn broer Floris, advies gaan vragen bij de koning.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 28 apr 2016 - 13:23

Wat ik niet begrijp is dat de dames/meisjes geen mooie jas hadden voorzie (op Laurentien na). Ook Máxima heeft in t verleden ook nog wel een jas gedragen (die 'koeienjas') op Koninginnedag. Of een mooie robe-mantaux van een dikke kwaliteit.
27 april blijft toch een grote kans op fris weer.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

donderdag 28 apr 2016 - 13:17

De jas van Laurentien is toch dezelfde als van Kroonprinses Mary? Of lees ik er overeen?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 28 apr 2016 - 13:31

Dat klopt helemaal hoor! Maar dat staat vermeldt in de log van gisteren over Laurentien, Marilene, Annette, Anita en Aimee ;). Deze log is meer een korte terugblik en poll in 1!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 28 apr 2016 - 12:55

Deze keer heb ik niet op Maxima gestemd. Ze kwam de bus uit, en ja hoor, weer Natan. Dezelfde plooien, dezelfde stijve stof, nee, voor mij hoeft het echt niet meer. Het was een mooi plaatje, daar niets slechts over, maar Natan heeft in mijn ogen geen fantasie meer.
De jurk van Annette vond ik prachtig, daarom heeft ze mijn stem gekregen, en nee, ik vond haar kapsel niet mooi.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 28 apr 2016 - 12:09

Gestemd op Maxima. Behalve haar hoed (te groot voor de gelegenheid) en handschoenen. Handschoenen waren natuurlijk lekker warm met dit weer maar ik hou er gewoon niet van en ze waren ook in een niet bijpassende kleur.
Annette haar oufit vond ik wel mooi, maar haar kapsel, wenkbrauwen en schoenen vond ik echt ordinair (denk voetbalvrouw). Die schoenen leken wel van de Schoenenreus ( bestaat die nog?).
Anita, ouwelijk en natuurlijk heeft dat bont aan haar jas mijn afkeur.
Laurentien, kan er mee door maar ook lelijke wenkbrauwen.
Aimee, op zich wel schattig maar niet mijn smaak.
Marilène tja, een beetje een rommeltje. De schoenen en panty maakten het geheel ook ouwelijk.
De 3 A's prima, op de ongelukkige schoentjes na.
Aan de heren waag ik me niet.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 28 apr 2016 - 11:39

Ik heb gestemd op koningin Máxima. Hoe meer ik naar de totale outfit kijk, hoe mooier ik het vind. De hoed past qua stijl helemaal bij de jaren 50/Dior stijl. En de lijn van de hoed herhaalt als het ware de lijn rok die achter iets langer is dan voor.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 28 apr 2016 - 11:32

Ik begin bij de heren : ik heb op Bernhard gestemd. Hij heeft eens een keer wat anders aan dan een overhemd met stropdas. Maar het is er niet minder mooi op; integendeel ! De vollenhovens hebben naar mijn idee iets meer stijlgevoel dan de zoons van prinses Beatrix. Willem - Alexander heeft nu een goed zittend pak aan, wat niet vaak voorkomt. Dat bruin bij Constantijn vind ik wat saai.

Nu de dames : mijn stem ging naar Aimee. Op de voet gevolgd door Maxima. Ik houd van de romantische look van Aimee. Het roze en de wijduitstaande rok vind ik geweldig! De rok van Maxima vind ik erg mooi en haar clutch ook. Alleen dat vestje past er ergens niet zo goed bij. Een gevoelig punt: door haar verschijning overschaduwde ze mijns inziens haar gezin en de rest van de familie. Ze had beter voor een wat kleinere hoed kunnen kiezen.
Laurentien ziet er bescheiden en mooi uit! ! De over prinsessen vind ik prima voor koningsdag!

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 29 apr 2016 - 16:33

Gerdien, je spreekt woorden naar mijn hart. Mij maakt het razend als een moeder zich leuker kleedt dan haar dochters. Egoïstisch vind ik dat.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 29 apr 2016 - 17:13

Maar zij kan er toch niets aan doen dat ze zoveel uitstraling heeft. Had ze dan bijvoorbeeld in stemmig grijs moeten komen??
De dochters hebben inmiddels van zichzelf zoveel uitstraling, dat zij zeker niet onder doen voor hun moeder. Ook de prinsessen waren "aanwezig" , elk op haar eigen manier.
Maxima was zeker niet leuker gekleed met dat overbekende altijd hetzelfde Natan.
De prinsessen hadden duidelijk zelf mogen kiezen wat ze wilden dragen en zagen er erg leuk uit, elk passend bij de eigen persoonlijkheid ( voor zover ik dat natuurlijk kan beoordelen).

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 29 apr 2016 - 17:29

Wat een rare discussie. Net of de meisjes er gek of pover of goedkoop uitzien. Naar mijn idee zijn ze gekleed naar hun leeftijd en passend bij de gelegenheid. Máxima was gekleed naar functie en naar de gelegenheid. Beatrix was toch ook altijd het middelpunt met Koninginnedag en Máxima kan moeilijk minder opvallend gekleed gaan als de Koning. Uiteindelijk is ze geen staatshoofd maar wel Koningin. Het zou raar zijn als haar dochters uitbundiger gekleed zouden zijn dan hun moeder, dat gaan we de komende jaren ook vast nog wel beleven.
Ik zie een warm gezin en helemaal niets om razend van te worden.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 28 apr 2016 - 11:17

De koning en koningin zagen er het mooiste uit. Oke de hoed van Maxima had voor deze
gelegenheid een te grote rand.
En dat plastic aan haar schoenen vind ik niet mooi, maar de kleur is goed gekozen.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 28 apr 2016 - 10:19

Ik heb op Maxima gestemd: ik vond 'r bééldig. Zo zomers dat roze en die glanssatijn, beeldige schoenen, nauw aansluitend vestje in heerlijke knalkleur, ik vond 't geweldig. Aimee op een goede tweede plaats omdat zij een vrolijke rok droeg van prachtige stof. Ik ben gek op die pastelkleuren. Maar ik zie nu op bovenstaande foto dat ze er een beige leren jasje onder droeg. Dat kost punten, lelijk ding zeg.

Mariléne droeg een jasje, haar creatie viel weg daarmee. Annette vond ik ook heel mooi gekleed door de glansstof. Aan haar hoge kapsel heb ik me niet gestoord omdat deze in een klein vlechtje naast haar hals viel. De schoenen vond ik alleen niet geslaagd, te hoog en die dikke zolen hoeven van mij niet.

Anita vond ik er ouwelijk uitzien. Die jas.... tja... te somber voor Koningsdag en het grijze ensemble eronder, nee, ik vind het niet mooi. De schoenen waren te wit eronder. Ouwelijk allemaal.

Laurentien erg geslaagd in de Missoni-jas, kapsel ook mooi! Bij de prinsesjes vraag ik me altijd af waarom ze geen gewone, leren schoenen dragen. Dit lijkt mij erg koud, die platte ballerina's.

Van herenpakken heb ik geen verstand. Ik vond het pak van Willem-Alexander vrolijk door de lichte kleur en hij zat als gegoten. Maar de rest zag er ook goed uit.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 28 apr 2016 - 13:07

Zoals hier boven vermeldt, het jasje was niet van leer. Addy meldde dat het van brokaat stof was. Al vind ik het eerlijk gezegd ook op leer lijken.

afbeelding van Mariska

Mariska

donderdag 28 apr 2016 - 09:48

Een mooi overzicht! Koningsdag heeft weer mooie beelden opgeleverd. Het was moeilijk kiezen maar ik heb bij beide polls mijn stem uitgebracht... Maar ligt het nou aan mij of mis ik nou bij de mannen nou Prins Constantijn?

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 28 apr 2016 - 09:43

Een single breasted suit maakt alsof WA veel slanker is dan wanneer hij een double breasted suit draagt.
Het lichtere blauw dan wat hij normaal draagt staat hem ook goed, en blij dat hij eindelijk eens niet een oranje stropdas draagt. Ik ben alleen verbaast dat hij bruine in plaats van zwarte schoenen bij zijn blauwe pak draagt.
Op de schoenen na vond ik Laurentien er leuk uitzien, en haar haar ook mooi gekapt. Daarom heb ik voor Laurentien gekozen.
De hoed van Maxima is wel mooi, maar men wil ook haar gezicht zien en met die grote hoed was dat niet mogelijk vanuit verschillende richtingen of als ze haar hoofd maar iets naar voren boog. Wat dat betreft kan ze een voorbeeld nemen aan de hoeden van de Britse Royalty.
Vreemd dat WA het Wilhelmus meezong, is dat normaal in Nederland? Dat zie ze Elizabeth en de Duke o.E. nooit doen tijdens het "God Safe the Queen" National Anthem.
Dat "rap" liedje was té rap voor mij om de tekst goed te verstaan!

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 28 apr 2016 - 11:58

Janna, Queen Elizabeth zingt nooit mee met het National Anthem, omdat het lied over haarzelf gaat:... "God Save our Gracious Queen, Long live our noble Queen, long may she reign.." enz. Bij het Wilhelmus is dat anders. Beatrix zong het ook altijd mee.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 28 apr 2016 - 13:15

Ja dat is juist .
Willem Alexander zong het Britse volkslied niet mee toen hij daar een krans legde. Was even een vreemd gezicht tussen die meezingend Britse royals...maar daarna begreep ik t weer wel. Hij de NL King.

afbeelding van JoJo

JoJo

donderdag 28 apr 2016 - 09:24

Ik heb toch voor Máxima gekozen, die rok <3 ben er dol op!
Aimée ziet er ook echt super uit, de kleuren staan haar heel lief! Die rok is ook geweldig..
Zie ik het nu goed dat ze onder de omslagdoek een leren jasje aan heeft?
Wel grappig, ik heb precies zo'n omslagdoek, heb zo weer ideeën opgedaan :)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 28 apr 2016 - 13:05

Geen leer, want Addy meldde ons in de mail dat het een door hem gemaakt jasje van brokaat was.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 28 apr 2016 - 09:21

Bernhards broek is alleen lichtgrijs. Volgens mij is dat geen overjas, maar zijn colbert, en die is donkergrijs of zwart. Of zie ik dat verkeerd? Hij draagt er zo te zien een vestje onder, misschien moet hij nog wel oppassen en is hij nog wat extra vatbaar. Goede oplossing dan om het op deze manier te doen. Het viel mij nu pas op dat hij er een vestje onder draagt!

Leuke poll trouwens!

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 28 apr 2016 - 09:20

De koning heeft echt zijn best gedaan. Hij ziet er veel jonger uit in dit soort pakken. Goed gedaan.
Wellicht lezen ze zo af en toe toch wel MKM, Josine.
Bij de dames vond ik Maxima en Aimee er echt uitspringen. Zelfs Laurentien heeft mij verrast door haar kleding keuze. Hoewel ik direct de jas herkende van Mary, vind ik deze haar ook goed staan. En het haar zat geweldig. Deze look staat haar zoveel beter. En geen toeters en bellen, eindelijk. Ik hoop dat ze zo doorgaat.
De andere dames prima verzorgd.
De drie prinsesjes zagen er echt heel leuk uit. Gelukkig ieder zijn eigen stijl. De haren mooi gekruld en verzorgd. Ik heb genoten van Amalia, zoals ze zich ontwikkelt, geweldig leuk om te zien.
Jammer dat Ank Bijlevelt zo'n vreselijke broek droeg. Maar goed , zij behoort niet tot het koninklijk gezelschap .

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?