Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte vieren zaterdagmiddag 31 augustus in Terneuzen het begin van 75 jaar vrijheid in Nederland. Ook minister Bijleveld van Defensie en verantwoordelijk staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn aanwezig.

Tijdens de viering in Terneuzen is er daarnaast speciale aandacht voor de bevrijding van Zuid-Nederland en de Slag om de Schelde. Veteranen van landen die hier destijds bij betrokken waren, zijn aanwezig. Er is eerst een kort programma in het Scheldetheater waar minister-president Rutte een toespraak houdt. Vervolgens vindt buiten de officiële start van 75 jaar vrijheid plaats. Koning Willem-Alexander opent het jubileumjaar door aan de Schelde een belboei te luiden. Aansluitend is er een vloot- en vliegparade.

Voor de feestelijkheden zijn ook vertegenwoordigers uitgenodigd van de landen die betrokken waren bij de bevrijding van Nederland, waaronder koning Filip en koningin Mathilde. 

In 2019 en 2020 vieren en herdenken we dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd en dat we sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in vrijheid leven. Met een reeks festiviteiten worden de niet vanzelfsprekende waarden als vrijheid, recht, democratie en internationale samenwerking onderstreept. Leden van het Koninklijk Huis en leden van het kabinet zullen diverse van deze evenementen bijwonen.

Outfit: witte blouse en raffia rok van modehuis Natan. 
Eerder gedragen: Ja, tijdens het streekbezoek aan de Betuwe. 

 

De outfit tijdens het streekbezoek: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 04 sep 2019 - 16:20

Hebben jullie al gezien dat koningin Máxima er dit keer een andere hoed bijdraagt?

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

woensdag 04 sep 2019 - 14:24

Het koningspaar zag er prima uit, en ook het Belgische koningspaar. Niet eens met Maxi, Mieke47 en Margriet; Een constitutionele monarchie heeft een functie in de Ned. samenleving - het verbindt en het brengt samen alle lagen uit de bevolking- en dat krijgt een president of een premier niet voor elkaar - kijk eens naar Frankrijk of Duitsland. Kritiek mag best - ook de Franse kranten bijv hebben kritiek op de president en zijn vrouw. Ik heb het ook niet over de kosten van een president bijv. (behuizing, beveiliging, salaris, en ook van hun familieleden)- het kost een beetje (ik meen te lezen dat in 2018 dat de kosten met meer dan 100 miljoen euro zijn overschreden voor het Franse presidentspaar - en ik besef ook dat het een groter land is maar toch. Vernederends? nee ook in andere landen zijn er dranghekken en beveiliging wanneer president of premier een fabriek of streek bezoekt. En daar staan ook mensen die een president of premier willen zien. Is dat dan vernederend? M;i. niet, maar eenieder denkt daar anders over.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 04 sep 2019 - 09:58

Wauw, wat een uitstalling zo samen! Knap stel. Losse haren storen mij niet. Word gewoon vrolijk als ik naar ze kijk.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 03 sep 2019 - 22:58

Ik vind Maxima er lekker flamboyant uitzien. De losse haren storen mij totaal niet. Je kunt zien dat er aandacht aan is besteed door de lichte slag die er in zit. Het steile staartje onder de hoed bij het streekbezoek vond ik veel saaier.
Outfit prima.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 03 sep 2019 - 00:11

...velen vergeten steeds, dat voor een Koningin andere regels gelden. Bij elk officieel bezoek horen nu eenmaal
hoed, handschoenen en passende tas en schoenen. Maar zeker geen rommelig kapsel, wat onder de hoed
uitsteekt en het beeld storen. Geldt eveneens voor het dragen van kostbare diademen.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 03 sep 2019 - 00:33

Johanfrederik, waar zijn die regels te vinden dan en wie heeft die opgesteld?

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 03 sep 2019 - 07:23

Ik vermoed Lina hofregels/ etiquette

afbeelding van Anouk

Anouk

maandag 02 sep 2019 - 23:32

Ik denk dat de er bij dit soort gelegenheden de "juiste" outfit niet bestaat. 5 jaar geleden bij de herdenking in Normandië brak hier een storm van kritiek los opdat haar kleding te feestelijk was. Het is een balans tussen feestelijkheid en ingetogenheid. Hoe het wel moet/kan? Ik zou het eerlijk niet weten.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 02 sep 2019 - 20:28

De kapper is dus nog met vakantie. Nu met lange mouwen en leren handschoenen, wellicht in januari (bij min 10) een mouwloze jurk met peeptoes. Ach ja, de thermostaat van Hare Majesteit heb ik toch al nooit zo begrepen.
En Mathilde, sorry hoor, maar ze ziet er uit als een opgestopte worst. En dat hoedje van haar, truttiger kan haast niet.
Gelukkig hebben we daar onze Koning met een kloeke baard. Goed zo, tenminste iemand waar ons hart sneller van gaat kloppen!

afbeelding van Lina

Lina

maandag 02 sep 2019 - 21:22

Elize, haha ja dat is al zo vaak gebeurt ;) Ik weet nog een keer toen ze midden in de winter en het echt koud was ze op de trappen van het paleis gingen poseren, weet niet meer met wie (was met een groep mensen) en toen had ze inderdaad alleen een kort jurkje zonder mouwen aan ;)

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 02 sep 2019 - 17:27

Persoonlijk vind ik de baard van de Koning niet passend bij deze gelegenheid. Alle aandacht gaat hiernaar uit, terwijl het gaat om herdenking 75 jaar bevrijding. Het was ook voor Zeeland e.o. een heftige tijd en dat verdient aandacht i.p.v de baard van de Koning (die ik hem overigens totaal niet vind staan).Hij weet heus wel dat alle aandacht dan daar naar uit gaat. Ik lees geen woord over de bevrijding alleen over de in mijn ogen (onverzorgde) baard.
Máxima naast hem, heeft het evenmin begrepen: al past de jurk van Mathilde niet echt bij haar figuur, ze ziet er in ieder geval een stuk netter en verzorgder uit dan Máxima met haar ronduit slordige haar en rommelige outfit.

afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 03 sep 2019 - 15:12

Gun WA zijn baard en Maxima haar eigen looks al mag je er op deze site natuurlijk juist een mening over hebben, dat is het leuke van deze site. Meer dan waar ook zie je hier het bewijs: zoveel mensen, zoveel meningen. Maar volgens mij heet deze site "modekoningin Maxima" dus inderdaad laten we het dan ook tot mode beperken.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 03 sep 2019 - 06:52

Bedoel je dat er op deze site niet wordt gereageerd op de herdenking? Maar wel over de baard?
Verder was er genoeg te horen en
zien in de media

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 03 sep 2019 - 09:42

Ik weet dat deze site bedoeld is voor uitwisseling van meningen over kleding , maar ik vond het toch even raar dat het hier alleen om de baard van de Koning ging en of dat wel of niet goed staat, terwijl ik denk: er is heel wat gebeurd daar bij de Schelde in de oorlog. En dan verbaast me dat een beetje; gezien de impact van zo'n herdenking. Maar inderdaad, op radio en tv was er genoeg te horen en zien.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 02 sep 2019 - 22:41

“niet passend bij deze gelegenheid”?? Hihi het is geen rokje hoor wat hij even af kan doen en morgen weer omhangt bij een “wel passende gelegenheid” ;-)

Ps op radio 1 ook veel informatie over bevrijding in uitzendingen erover. Ook live-verslag over de bevrijding.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 02 sep 2019 - 22:27

Even een nuance.... de media en wij geven aandacht aan de baard, hij vraagt daar niet om.

Ik heb trouwens verschillende programma's op NPO gezien en artikelen gelezen die over de bevrijding en Zeeland gingen. Dus 'geen woord over de bevrijding' is in mijn ogen niet waar.

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 03 sep 2019 - 09:52

Je hebt gelijk: hij vraagt persoonlijk niet om reactie. Maar als je na de vakantie (toen hij de baard liet groeien en er al veel over gezegd was omdat hij mét baard naar de uitvaart van prinses Christina ging) op zo'n belangrijke herdenking verschijnt lokt hij min of mee wel reacties uit. En dat vind ik persoonlijk niet zo passend bij deze gelegenheid. Dat kan hij vooraf weten dat dat opvalt en de aandacht trekt. Mensen kijken ernaar, spreken erover en dat gebeurt vanzelf. Maar daarom denk ik: als je dit wil doen, doe het dan op een min of meer neutrale bijeenkomst, en niet op deze herdenking. Nu is hij gespreksonderwerp en dat zou het niet moeten zijn.

'Geen woord over bevrijding', bedoelde ik op deze site; zie mijn reactie hierboven. Op TV en radio is er genoeg aandacht voor geweest, daar heb je gelijk in.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 03 sep 2019 - 13:09

Ook bij andere media ging het vooral over de baard, en ik denk dat Willem Alexander dit had kunnen voorkomen , hij weet na zoveel jaren ervaring heel goed hoe de pers werkt .

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 03 sep 2019 - 23:32

Zo is het precies!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 03 sep 2019 - 06:34

Voor deze herdenking had ik nog nooit van de Slag om de Schelde gehoord, terwijl het een heel belangrijke en ook bloederige slag was.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 03 sep 2019 - 13:08

Voor wie zin en tijd heeft: bezoek het Bevrijdingsmuseum op Walcheren in Zeeland. Zij bieden ook gratis gidsen aan. Daar wordt het verhaal verteld over de Slag bij de Schelde en de vele slachtoffers. Ook wordt hier duidelijk, dat de Slag en de vele offers, nooit de aandacht heeft gekregen die het verdiend.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 02 sep 2019 - 15:20

Best leuk deze outfit, maar meer voor een werkbezoek!
Ik had meer iets feestelijks verwacht! Haar kapsel vind ik van achteren wel verzorgd, maar aan de voorkant lijkt de krul eruit gezakt!
WA zijn baard vind ik wel wat ruigs hebben, het staat hem wel, alleen mag hij wat meer getrimt zijn. Zoals Felipe van Spanje. Die had hem altijd keurig verzorgd.
Mathilde heeft een zeer ouwelijke outfit.
Haar boven-lichaam is in verhouding wat korter, dan moet je geen hoge accent doen zoals deze bewerking in de taille. Dan lijkt het optisch nog korter.
Ik ben benieuwd naar Maxima s outfits deze week.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 02 sep 2019 - 14:21

Jammer siobhan dat het beeld wat verder weg was,of leek dat maar zo,er leek meer afstand(letterliik)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 02 sep 2019 - 14:19

Jammer dat het beeld wat verder weg was,of leek dat maar zo,er leek meer afstand(letterliik)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 02 sep 2019 - 15:34

Ja de Eikenhorst- opnames lijken dichterbij te zijn gefilmd. Was ook kleiner opritje... . Ik neem aan dat Maxima bij t hek staat en wat vriendinnen.

afbeelding van Anniek

Anniek

maandag 02 sep 2019 - 09:04

Wat zag Maxima er stralend uit! Dit is een van mijn favoriete looks voor Maxima. De kleding, make-up, hoed, haar los maar verzorgd, en wat is er mis met handschoenen als ze zo mooi passen bij hoed en tas?
Mathilde vind ik helaas een grote misser deze keer. Ze kan er ook zo mooi uitzien, maar dit jurkje is echt te krap, te boers.
De baard van WA vind ik niet mooi, maar baarden vind ik nooit mooi, dus dat telt niet ;)

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 02 sep 2019 - 09:00

Maxima heeft een prachtige outfit aan. Alleen wat ik nooit begrijp; die handenschoenen met dat warme weer...

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 02 sep 2019 - 08:06

Máxima vind ik er erg mooi en er gepast uitzien. Losse haren onder een hoed niet mijn favoriet, maar kan prima.

Mathilde mooi, maar rond de boezem te strak.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 01 sep 2019 - 14:11

Maxima de kleuren combi vind ik prachtig. Maar die rok met dat rare ceintuur gebeuren voor op de buik. Dat vind ik echt zonde, de rok was zonder prachtig geweest.
Mathilde vind ik een mooie vrouw maar slaat hier de plank mis. Te klein deze outfit
Ik houd ook niet van het patroon.
Willem Alexander met baard vind ik niks. Ik houd niet van baarden

afbeelding van Marja

Marja

zondag 01 sep 2019 - 21:52

Ik ben het helemaal met je eens over de baard van WA. Ik houd best van baarden maar die van hem is niet mooi.

afbeelding van Adeline

Adeline

zondag 01 sep 2019 - 11:37

WA is met baard plotseling de verbeterde versie van zichzelf, heus veel attractiever nu.
Het gebit een opfrisbeurt en het plaatje is perfect!

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 01 sep 2019 - 11:28

Josine, weet jij meer over de (nieuwe?) ring die Maxima draagt?

afbeelding van JAusten

JAusten

zondag 01 sep 2019 - 07:58

I love the blouse, I love the skirt but absolutely not together :) But Maxima is radiant as always.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 01 sep 2019 - 14:17

That s what i mean JA usten,she is radiant but skirt and blouse with too.
long sleeves doesnt match together!!
Mathilde looks much more sophistaceted.
With beautiful hair and little had it s not too
Tight it all just suits her figure!

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 01 sep 2019 - 08:21

Ik ben “blij” dat de vakantie er weer op zit en hoop dat Maxima ons de komende tijd gaat verrassen met haar mooie en soms wat onverwachte outfits.

De outfit van gisteren had ik niet verwacht, beetje simpel voor de gelegenheid.
Met deze rok en blouse zou mijn schoonmoeder zo op verjaardag kunnen komen.
Maar ik weet niet hoe Maxima het voor elkaar krijgt, ze weet er met deze simpele rok en blouse toch heel stijlvol uit te zien.
De handschoenen, het staat natuurlijk heel mooi en chique, maar vind ik een beetje overdreven bij 30 graden.

Mathilde, die meestal tip top gekleed gaat, heeft een te kleine jurk aan.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 01 sep 2019 - 11:27

Ja een ode aan Michael Jackson die ene handschoen

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 31 aug 2019 - 22:37

Als Maxima er bij zou lopen als Mathilde was daar ongetwijfeld veel kritiek op geweest. Veeel te strak rondom de borsten, en onder de oksels. Uit verhouding en echt niet charmant.

Maxima lekker klaar voor de herfst, die heeft het wel gezien met de mooie dagen. Vind het wel gepast die lange mouwen voor een herdenking.

De baard; hij lijkt op iemand maar ik kan niet bedenken op wie (forsere versie van Harry?)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 01 sep 2019 - 06:29

tja... Mathilde lijkt een soort klederdracht...

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zaterdag 31 aug 2019 - 21:32

Waarom heb ik toch het idee, dat Maxima haar haar had opgestoken, maar dat het onderweg los is gegaan. Zou dat ook kunnen?

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 31 aug 2019 - 22:21

Nou als dat zo is heeft de kapster nu geen werk meer ;)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 31 aug 2019 - 20:57

Jammer, valt me echt tegen.
Haar had mooi opgestoken moeten worden, staat zo meer verzorgd. Die rare handschoen bij 28 graden......Die oorbellen ook te opzichtig . Sorry hoor.
Mathilde ziet er zoveel meer verzorgder uit is mijn mening. Bescheiden ook.

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

zaterdag 31 aug 2019 - 23:42

Maxima had idd heur haar beter op kunnen steken, weg met de handschoenen, het was vandaag bedt warm.

Maar mathilde zit als een worstje in die jurk, veel te strak... das nou ook weer wat gek....

afbeelding van petra

petra

zaterdag 31 aug 2019 - 20:51

Ik vind de koning er onverzorgd uitzien, als je de foto op blauw bloed vergroot zie je wilde wenkbrauwen, haar in de oren en een rommelige baard, ik hoop dat hij er gauw afgaat. De koningin ziet er verzorgd en mooi uit maar met deze warmte
van vandaag had ze misschien beter iets zomerse kleding uit kunnen kiezen.

afbeelding van Francine

Francine

zaterdag 31 aug 2019 - 20:49

Wauw onze koning is ineens een knappe vent!! Voor het eerst in 19 jaar begrijp ik Maxima whaha. Nu ben ik sowieso een sucker voor facial hair maar toch. Hij zou niet misstaan in zo'n stoere Marlboro reclame met zo'n sepia filter van vroeger. Ik ben fan! En respect dat ze allemaal zo blij en vrolijk kijken in die hitte. Vind Máxima er een stuk mooier en flamboyanter uitzien dan Mathilde. Krijg een beetje een boerin vibe: hoge taille, schort voor, mouwen opgestroopt, haar vast en aan de slag! Maar nogmaals: respect dat ze daar zijn en niet puffend naast de airco liggen zoals ikzelf.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 31 aug 2019 - 20:30

Leuk outfit, maar ik begrijp de leren handschoenen met deze temperaturen niet. En losse haren vind ik minder mooi met een hoed. Het tasje is helemaal geweldig!
Mathilde’s outfit kan mij niet bekoren.

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 31 aug 2019 - 20:26

De kleuren van het setje van Maxima vind ik heel mooi. Misschien had ik kortere mouwen wat passender gevonden voor het warme weer van vandaag. De oorbellen vind ik erg tof en heb helemaal geen probleem met het lange haar in combinatie met een hoed. Wel lekker verfrissend. De baard van Willem Alexander; prima hoor, weer eens wat anders. Misschien geeft hij zijn eigen voorkeur eens wat meer de ruimte, vast ook fijn.

afbeelding van 29novmode

29novmode

zaterdag 31 aug 2019 - 20:20

Ik ben het met Ella eens, met baard ziet de koning er ouder oud. Ik vindt de kleurr niet mooi, dus wat mij betreft de baard er gauw af. De blouse met lange mouwen en de rok van Maxima vindt ik niet goed gekozen bij deze mooie zomerse dag..Mathilde ziet er prima uit.
Leuk om ons koningspaar weer terug te zien.
,

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zaterdag 31 aug 2019 - 19:58

Ik vind de baard niet mooi vol, dus wat mij betreft- weg ermee. Maxima ziet er stralend uit en Mathilde onberispelijk. Maar toch bemerk ik bij mijzelf al langer een gevoel dat ik het niet meer van deze tijd vindt. Mensen die zoveel geld ontvangen van het Rijk om na een lange en luxe vakantie weer te komen opdraven en dat wij deze mensen dan vanachter dranghekken mogen ' bewonderen' Wat mij betreft verdwijnt de monarchie en de belachelijke uitkeringen die ze hiervoor ontvangen. Ze mogen lekker hun leven gaan leiden maar voor mij begint het anno nu een beetje een ' poppenkast' te worden en dat gevoel word steeds sterker. Geen idee waar het vandaan komt maar het is zo

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?