In 2011 liet prinses Máxima zich uitgebreid fotograferen ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag door een bekende Nederlandse fotograaf. Omdat hij werkt met speciaal licht werd de bekende visagist Pernell Kusmus opgetrommeld voor een natuurlijk resultaat. Het kapsel, waar we vandaag wat beter naar kijken, is gedaan door Ilham Mestour, die inmiddels een indrukwekkende cv heeft opgebouwd. Zoals op onderstaande foto's te zien is, is de basis van Máxima's haar een tikkeltje nonchalant en licht getoupeerd opgestoken, terwijl de knot een waar kunstwerk is met allemaal in elkaar geweven lokken. Hoewel het kapsel totaal niet past bij de kapsels die Máxima nogmaal gesproken heeft, hoop ik dat Máxima in de toekomst vaker gebruik gaat maken van Ilhams kwaliteiten. Mijns inziens is ze goed in staat een koninklijke knot te maken die past bij de kleding van de koningin en haar koninklijke functie. Wat vinden jullie van dit kapsel van Máxima?

Het diadeem is weggewerkt door een onopvallende lok, die vervolgens in de knot is verwerkt. 

Foto's met dank aan: 

RVD

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Emma

Emma

zaterdag 21 jun 2014 - 11:53

Ik vind het kapsel echt super, super, super mooi!
Wat een kunstwerk! Echt een op-en-top koninklijk kapsel! Van mij mag ze nog héél veel vaker deze kapper vragen om haar haren op te steken! Ik vind het prachtig!

afbeelding van kimmy

kimmy

vrijdag 20 jun 2014 - 13:31

Ik vind deze foto's echt prachtig! Máxima kijkt heel mooi en haar kapsel en de parels in haar tiara maken het echt een plaatje!!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 20 jun 2014 - 12:28

Kapsel is prachtig maar kijkend naar haar gezicht, is het wat onnatuurlijk glad gemaakt. Doet overigens niets af aan de foto`s die heel mooi zijn maar wel duidelijk bewerkt zijn.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 20 jun 2014 - 13:48

Natuurlijk, gefotoshopt! Gebeurt altijd met officiele foto's. Maar wel mooi natuurlijk.

afbeelding van Wilma

Wilma

vrijdag 20 jun 2014 - 10:48

Wauw een fantastisch kapsel!!
Dit mag ze bij staatsbanketten vaker doen en ik denk,dat deze kapper nog wel meer knappe staaltjes vakwerk te voorschijn kan toveren!
Ik vind het haast mooier dan haar "inhuldigingskapsel".... Maar dat blijft natuurlijk ook geweldig.
Dit kapsel geeft haar iets meer allure.
Kortom:zeer koningklijk!

afbeelding van Anna Laura

Anna Laura

vrijdag 20 jun 2014 - 10:27

Wat een geweldig kapsel! Ik vind het altijd zo bijzonder dat alle schuifjes zo mooi zijn weggewerkt dat je zo ook niet meer ziet. Bij lukt dat namelijk nooit.. Echt wat een prachtig kapsel. Ik vond die fotoshoot toen sowieso helemaal geweldig. Heel naturel en prachtige kleding! Deze fotoshoot vind ik echt een van de mooiste van alle die ze ooit heeft laten maken!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 20 jun 2014 - 09:47

Ik vind Laetitia er juist helemaal niet ongelukkig uitzien!
Bij haar huwelijk keek ze nog zo onderdanig naar Felipe, maar nu helemaal niet. Stralend!
En ook op het balkon hartelijk met Juan!
Ik vind het zeer krachtig van haar dat ze de trouwring niet draagt als ik lees wat de achtergrond is.
De prinsesjes zien er schattig uit, veel minder oubollig dan onze prinsesjes met hun rokken over de knie etc. Wat een verschil!
De nude schoenen vind ik qua kleur mooi maar had persoonlijk gekozen voor een ander model en suède, dat vind ik zachter staan.
Het enige minpuntje vind ik dat Laetitia haar haar even had moeten borstelen, zie er nu een beetje uit alsof er te veel lak/mousse of wat dan ook in zit. Maar verder, schattig plaatje van een stralend koningspaar! En Felipe is een knappe man!

afbeelding van car

car

vrijdag 20 jun 2014 - 16:47

Weet je waarom ze vrolijk kijkt?? Haar gezicht is verbouwd...en ik durf te zeggen alle andere pluspunten ook!! Toch een reden om te lachen als je nu wel gelukkig bent je je uiterlijk!! :)

afbeelding van Suyari

Suyari

vrijdag 20 jun 2014 - 17:52

Ik snap hier niets van. Wat staat hier nou?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 20 jun 2014 - 18:07

Zie de knipoog aan het eind van mijn reactie.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 20 jun 2014 - 16:53

Bijzonder dat je contact met haar hebt gehad om dat na te vragen en fijn dat je dat hier mocht delen ;)

afbeelding van AnneR

AnneR

zondag 22 jun 2014 - 23:12

Nou, Car… keihard bewijs met foto's tegenwoordig die aan alle kanten geshopt worden … dat is natuurlijk nog maar de vraag :-)
Niet alles geloven wat er circuleert op internet, hahaha.
Maar ze zal wel iets aan haar gezicht hebben gedaan. Al vind ik haar als journaliste cq nieuwslezeres er heel goed uitzien. Stress, spanningen, rouw doet toch wel iets met een mens, dat is in ieder geval duidelijk !

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 20 jun 2014 - 10:02

Geen trouwring?!.... Vertel!! Of loop ik nu zo achter??

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 20 jun 2014 - 11:06

Even een stukje gekopieerd van deze blog:http://orderofsplendor.blogspot.nl/2013/02/flashback-friday-mediterranea...

A book on Urdangarín published last year stated that Felipe asked his sister Cristina to pick up the engagement ring from the jeweler (this makes sense, since his engagement was top secret). But supposedly Cristina was sick, so she asked her husband to handle it. The book alleges that it was paid for with the Noos credit card...and there's your problem. Allegations go further too, saying that Iñaki may have refused to allow Felipe to pay him back. Letizia stopped wearing her rings when this came about, which is a hard coincidence to ignore.

afbeelding van Els

Els

vrijdag 20 jun 2014 - 13:17

Pluim voor deze daadkrachtige actie van Laetitia.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

vrijdag 20 jun 2014 - 09:19

Heel mooi voor de foto! Persoonlijk vind ik iets natuurlijker ogend mooier De combi met de tiara en make up is erg geslaagd.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 20 jun 2014 - 07:47

Veel nephaar en een mooi kunstwerkje. Echt geschikt voor een foto. Maar niet voor real life, denk ik.

afbeelding van Shereen

Shereen

vrijdag 20 jun 2014 - 06:19

Prachtig! Het is echt een kunstwerk en het staat Maxima heel mooi.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

vrijdag 20 jun 2014 - 00:16

Met iets minder lagen (allemaal eigen haar) was dit mijn trouwkapsel! Heel knap gedaan super mooi en de Koningin mag dit iedere dag wel dragen.

afbeelding van Myrte

Myrte

vrijdag 20 jun 2014 - 00:07

Prachtig kapsel! Maar vraag me wel af waarom je je als prinses zo (onderste foto) moet laten fotograferen tgv je 40e verjaardag. Ik wil hier niemand voor het hoofd stoten maar persoonlijk vind ik het meer een foto voor in zo'n kappersboek en dan onder het kopje bruidskapsels.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 19 jun 2014 - 22:31

Prachtige foto's van Erwin Olaf! Mooi uitgelicht, als een schilderij van de oude meesters. (Ik zie er toch wel een subtiele verwijzing in naar Vermeers Meisje met de parel) Make up, haar, stijl, accessoires; alles klopt.

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 19 jun 2014 - 22:43

Ja ! Nu je het zegt… inderdaad. Knap gezien, Kaatje .

afbeelding van Kaatje

Kaatje

vrijdag 20 jun 2014 - 10:17

Ik had het nog niet eerder gezien trouwens. Gisteren moest ik er ineens aan denken. Door de parel natuurlijk. Toen heb ik het schilderij erbij gepakt (als in reproductie natuurlijk) en ja, het is erg subtiel, hoor, maar ik zie toch wel degelijk overeenkomsten.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 20 jun 2014 - 16:54

Ja! Leuk gevonden!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 19 jun 2014 - 21:45

Oogverblindend!

afbeelding van Jadau

Jadau

donderdag 19 jun 2014 - 21:42

Voor een kapper toch ook geweldig om zo'n kapsel te maken. Ziet er super uit. Kunstwerk.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 19 jun 2014 - 22:03

Super mooi dit kapsel! Ze zal er vast wel even voor gezeten hebben, maar wat staat dit geweldig!!! Misschien mooi als ze haar haar voor het 12,5 jarig huwelijksfeest weer zo op laat steken. Ik zie dit haar kunstwerk heel graag terug!

afbeelding van Max

Max

donderdag 19 jun 2014 - 20:03

Mooi kapsel met nephaar.
Wat zag Letizia er mooi uit vandaag. Zo eenvoudig en stijlvol. Ook Mathilde was zo stijlvol en elegant bij de inhuldiging van haar man.... Zij weten hoe het hoort! Wat een verschil met Maxima. Zij had weer graag alle ogen op zich gericht tijdens de inhuldiging van W.A.

afbeelding van Suyari

Suyari

vrijdag 20 jun 2014 - 17:53

Het is toch wat hè Max.....

afbeelding van car

car

donderdag 19 jun 2014 - 22:24

Dat was nationaal en internationaal ook veel grootser aangepakt., het moment dat Beatrix schriftelijk troonsafstand deed, was Maxima in haar stijl, maar in een onopvallende kleur.
het deel daarna pakte ze uit, en dat deel zie je nu niet bij de twee andere koningshuizen.

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 19 jun 2014 - 22:56

Ik vul je een beetje aan, Car, als je het niet erg vindt. Alle (koninklijke en internationale) gasten hadden groots uitgepakt. Wat Máxima droeg bij de inauguratie was passend binnen het geheel, m.i. Het ging om WA, Máxima was daar ondersteunend aanwezig. Zoals ook Mathilde en Letizia hebben gedaan, zij het op een andere, soberder manier omdat de situatie dat ook vroeg.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 20 jun 2014 - 18:10

Zelfs Letizia zag er tijdens de Nederlandse inhuldiging feestelijker uit dan tijdens de inhuldiging van haar man. Geen probleem, de kleding van gisteren past nou eenmaal beter bij de situatie in Spanje. De feesten in Zweden en Groot Brittannie zijn vaak nog veel uitbundiger en ik geniet daar van. Ik ben súperblij dat de inhuldiging in Nederland eindelijk ook eens wat glitter en glamour had. Zou van mij nog veel vaker mogen. (Incl. Stuart-diadeem ;))

afbeelding van car

car

vrijdag 20 jun 2014 - 16:49

Neee hoor!! ;)
Ben het met je eens! ^^

afbeelding van Luana

Luana

donderdag 19 jun 2014 - 22:04

Jammer dat er direct weer zo gereageerd wordt.. En hoe kom je erbij dat Maxima graag alle ogen op zich gericht had tijdens de inhuldiging van Willem Alexander? Volgens mij wist Maxima prima wat haar plaats was die dag en zou je op één van de belangrijkste dagen van je leven niet mogen schitteren?

afbeelding van Moon

Moon

donderdag 19 jun 2014 - 20:20

Ik dacht net, wanneer gaat iemand er weer een wedstrijdje van maken.... Moet dit nou echt?

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 19 jun 2014 - 20:32

Ben het met je eens, Moon. Wat een insinuerend commentaar, Max!

afbeelding van zara

zara

donderdag 19 jun 2014 - 19:24

Deze tiara met reusachtige parels is mijn favoriete tiara. Zo prachtig, met de oorbellen en broche! De kunstig opgemaakte wrong staat bijzonder statig en chique. Bij een belangrijk staatsbanket zou het zeker niet misstaan.

afbeelding van Julielovemaxima

Julielovemaxima

donderdag 19 jun 2014 - 19:15

Prachtig

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 19 jun 2014 - 18:30

Heel kunstig. Mooi voor zo'n fotoshoot, of voor een heel speciale gelegenheid, maar ik hoef zoiets niet heel vaak te zien.

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 19 jun 2014 - 18:24

Wauw, dit is echt een fantastisch kapsel. Ik vind dit echt een van de mooiste kapsels die Máxima ooit gedragen heeft. Deze kapster mag ze van mij wel vaker inschakelen. Ook haar make-up is echt mooi. Haar ogen zijn niet zo vreselijk zwart en dat staat haar vele malen beter. Moet ze vaker doen! Wie weet wat we in Polen te zien krijgen.....

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 19 jun 2014 - 23:29

Waanzinnig, een waar kunstwerk en van mij mag ze ook weer gebruik maken van Ilhams kwaliteiten.

afbeelding van Anna

Anna

donderdag 19 jun 2014 - 18:10

Prachtig!!! Haarstuk of niet.Er zijn zovelen die nep haar gebruiken.Geen punt!!

afbeelding van Ontdekjekleurenstijl

Ontdekjekleurenstijl

donderdag 19 jun 2014 - 17:59

Heel elegant net zoals zij zelf is.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

donderdag 19 jun 2014 - 17:52

Wat zou het leuk zijn als deze kunstenaar mee reist naar Polen komende week!

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 19 jun 2014 - 17:51

Het doet me denken aan de manier waarop prinses Margriet rond haar huwelijk haar haar opgestoken had. Eigen haar of niet, ik vind het een plaatje. Zo zou eigenlijk iedere vrouw eens gefotografeerd mogen worden (alle mooie kanten belicht ! ) :-)

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 19 jun 2014 - 17:50

Ik vind het kapsel super en zo zou ze het steeds moeten opsteken als ze een galadiner heeft! Prachtig gewoon! Het is natuurlijk nooit allemaal haar eigen haar, dat kan ook niet met zo'n kunstwerk!!
Op de foto's van deze shoot herkende ik Maxima niet en ook nu vind ik vooral de bovenste foto teveel "geshopt" of iig zodanig "anders" dat ik Maxima er niet in zie, komt misschien door de stand van de ogen, in de onderste herken ik haar wel!

;-))

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 19 jun 2014 - 17:02

Ik vraag me ook af of dit echt allemaal haar eigen haar is, maar vind het eigenlijk ook niet zo belangrijk, het is gewoon een fantastisch mooi en koninklijk kapsel!
Make-up en tiara maken het plaatje af!!

afbeelding van car

car

donderdag 19 jun 2014 - 16:57

Wauww!! Ik kende alleen de 1e foto, maar de tweede is superr mooi!! (Zou het haar eigen haar zijn of...)
De make-up is naturel.. opzich mooi, maar haar ogen zijn meestal zwarter!! Is even wennen!! ;)

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?