Vrijwel dagelijk inspireert koningin Máxima mij met haar kledingkeuzes, juwelen en kapsels. Heerlijk tutten voor de spiegel met als resultaat een grote berg kleding her en der in mijn kledingkamer is een vrijwel dagelijks terugkerend ritueel. Sinds kort let ik ook beter op de make-up van Máxima, die vrijwel altijd perfect verzorgd voor de dag komt. Aandachtspuntje is de te warme rouge, maar met name haar oogmake-up is heel professioneel en inspirerend. Als voorbeeld neem ik de look van 30 mei 2011, toen de prinses aanwezig was bij een bijeenkomst over investeren. Voor de gelegenheid koos ze een rode top van modehuis NATAN, gecombineerd met lichtbruine en rode accessoires. De make up werd vrij stevig aangezet met een oogschaduw in diverse tinten bruin. Op de close ups is goed te zien dat Máxima de buitenste rand heeft doorgetrokken onder haar ogen, wat zorgt voor een mooie balans. De huid make-up dekt voor een groot gedeelte de sproetjes zonder dat het een plakkaat wordt en op de lippen denk ik een streep lippotlood te kunnen ontwaren. Finishing touch zijn de vrij zwaar aangezette wimpers, die -voor zover ik kan zien- wel degelijk echt zijn en het gerucht tegenspreken dat de koningin dagelijks nepwimpers heeft. Mijn inziens laat Máxima door deze look zien dat zij ook bij de doorsnee werkbezoeken wel degelijk aandacht besteed aan haar voorkomen, maar dat zij tegelijkertijd lekker zichzelf blijft en bijvoorbeeld haar kapsel draagt zoals zij graag wil. Ik ben benieuwd of ze dit in de toekomst ook blijft doen of dat ze in de loop der jaren kiest voor een opgestoken kapsel en wat minder zware make-up. De tijd zal het leren, maar tot die tijd geniet ik van de nonchalante look van Máxima, die als het moet ook op en top koninklijk kan verschijnen. 

Almost daily Queen Máxima inspires me with her choices in fashion, jewelry and hairdos. I love to dress up in front of the mirror, which almost daily leeds to a giant heep of clothing in my dressing. Recently I also started to pay better attention to Máxima's makeup, who always looks perfectly groomed. She focusses too much on a deep red blush, but I find her eye makeup to be very professional and inspiring. I take the look of May 30, 2011 as an example, when the princess attended a meeting about investing. For the occassion she chose a red top by fashion house NATAN, combined with light brown and red accessories. Her makeup was prominent with multiple brown eyeshadows. In closeups you can see that Máxima chose a similar color as an eyeliner under her eyes, which balances it out perfectly well. Her foundation covers most of her freckles without it becoming a mask and on her lips I can see lip pencil. She wears a lot of mascara on her lashes as a finishing touch, lashes who seem to be very real, and contradict the rumour that the queen wears false lashes on a daily basis. In my opinion this look shows that Máxima pays a lot of attention on her appearance, even for daily visits, but at the same time that she stays who she is, and for example chooses her hairdo how she sees it fit. I'm curious to see if she will keep doing this in the future or that she will go for an updo and less heavy makeup in the course of the years. Time will tell, in the meantime I will enjoy Máxima's nonchalant look. 

Máxima op 30 mei 2011:

Máxima on May 30th, 2011:

Close up van de oogmake-up:

Closeup of her eye makeup:

Totaalplaatje van de make-up:

Complete image of the makeup:

Voor de mensen die worstelen met het botox-dilemma een foto van Máxima met dezelfde kleding, maar dan zonder make up:

For people who struggle with the botox-dilemma, here is a photo of Máxima with exactly the same clothes, but without makeup:

Foto's met dank aan: 

Photos thanks to:

www.dutchphotopress.com 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

zondag 12 jan 2014 - 18:39

Ik kan me helemaal vinden in reacties zoals van Henny en Christa. Het is volgens mij helemaal niet met zekerheid te zeggen dat Maxima fillers of botox gebruikt. De huid van veel vrouwen blijft er tegenwoordig ook tot ver boven de 50 egaal en mooi uit zien. Er zijn bovendien heel veel andere redenen te bedenken waarom Maxima's gezichtsexpressie soms 'strak' oogt. Behalve de manier waarop de foto is genomen, kun je denken aan: spanning en stress, speciale make-up en gezichtscrèmes die de gezichtshuid tijdelijk wat gladder maken, of het regelmatig doen van gezichtsoefingen of gezichtsyoga, om maar een paar dingen te noemen...

afbeelding van Nelleke

Nelleke

vrijdag 10 jan 2014 - 21:43

En dan zie ik significante verschillen (dan doel ik niet op veroudering, zwangerschappen) tov destijds ;-). Leuk trouwens dat je me quote :-)

afbeelding van Christa

Christa

vrijdag 10 jan 2014 - 17:45

Wat ik zo grappig vind is dat er gesproken wordt over dat Maxima fillers en botox zou gebruiken en dat haar jukbeenderen daarom "bol" zijn en niet "hangen bij veroudering" en dat haar wangen bol zijn etc.......Maxima heeft altijd al een ronde toet gehad (kijk maar naar de foto's uit de eerste jaren hoe bol haar gezicht daar is, Maxima is ook nog niet "op een leeftijd" dat alles gaat "hangen" want ze is pas 42, dus waar hebben we het over! Ik ben 60 en bij mij hangt er ook nog niets in mijn gezicht en ik heb amper rimpeltjes. Waarschijnlijk heeft Maxima een goede kwaliteit huid en daar mag ze heel blij mee zijn!
Dit is trouwens het laatste wat ik er over wil schrijven.....nogmaals, kijk eens naar de foto's uit de eerste jaren! ;-))

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 11 jan 2014 - 16:19

@Christa. Helemaal mee eens met het eerste gedeelte "Wat ik zo .......t/m .....42, dus waar hebben we het over".
Over het laatste "ik ben 60 ..... etc." Dit kan ik natuurlijk niet beoordelen, want ik ken je n.l. niet :) LOL.
Ik begrijp wat je bedoelt. Ik ben zelf 56 en ben gelukkig gezegend met een vrij strak gezicht, hals etc. Dit is ook genetisch bepaald.

afbeelding van LG

LG

vrijdag 10 jan 2014 - 03:31

Just curious, when was the picture where she wears no makeup taken?

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 10 jan 2014 - 08:15

@LG The picture was taken when she arrived at the UAE in January of 2013.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 10 jan 2014 - 00:45

Ik heb totáál geen verstand van make-up, draag het zelf niet. Ik vind dat Máxima er altijd zeer goed uitziet met make-up, vooral bij gala's en belangrijke gelegenheden. Haar hele gezicht is dan ook echt gedaan. Maar ook bij eenvoudigere gelegenheden heeft ze mooie make-up op. Des te groter mijn verbazing om haar nu eens zónder te zien. Ze lijkt inderdaad een stuk ouder zo. Goh, geeft mij opeens weer hoop dat ik er mét make-up misschien wel wat jonger uit kan zien.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 09 jan 2014 - 23:14

Myrte: Ik had dezelfde gedachte dus! :-)

afbeelding van Myrte

Myrte

donderdag 09 jan 2014 - 20:50

.

afbeelding van Myrte

Myrte

donderdag 09 jan 2014 - 20:49

Echt nooit geweten dat met de juiste oogmake-up overhangende oogleden zo mooi te camoufleren zijn. Ik ga weer eens oefenen!
Ik ben erg verbaasd over de naturel foto. Dat scheelt zomaar 10 jaar...

afbeelding van Nelleke

Nelleke

vrijdag 10 jan 2014 - 17:05

Dat heb ik laatst ook gedaan ivm hangende oogleden en het resultaat was prachtig (al zeg ik het zelf) :-)

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 09 jan 2014 - 20:05

Het grappige van de fotolink van Nelleke vind ik dat Beatrix daar dan weer wel mooi opgemaakt is...!

Ik ben gewoon blij met de make up-loze foto, weten jullie dat? Dacht altijd dat ze gigantische wimpers had van zichzelf. Niets is dus minder waar! Voor mij genoeg reden om mijzelf wat consequenter op te maken. (deed dat niet altijd) Maakt je gezicht net wat meer sprekend.

afbeelding van Kleurstudio Ede

Kleurstudio Ede

woensdag 08 jan 2014 - 23:22

Het bewijs is weer geleverd dat het aanbrengen van kleur en contrast op het gezicht, ieders gezicht doet opleven. De oogmake-up van Maxima laat haar bruine ogen sprankelen. Het valt me op dat ze op haar bewegend ooglid een koele bruin draagt en op de arcade een warme bruin. Ik vind dit jammer, omdat ik denk dat ze met de koele tinten bruin een mooiere uitstraling bereikt, die haar ogen nog meer doen stralen. Op de foto's die op Aruba zijn gemaakt, kan ik overigens duidelijk verlengde wimpers zien bij Maxima. Ik vind haar dat prachtig staan.

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 08 jan 2014 - 20:57

Ineke, ik brand van nieuwsgierigheid mbt de vraag waar je sporen ziet van fillers op de foto van Maxima naturellle. Zelf meen ik ook te weten dat ze ze gebruikt, zij het dat ik dat weer uit andere foto's heb afgeleid. Ik denk zelf dat Maxima dit ongeveer sinds haar veertigste doet. Sindsdien staat ze vaak star op foto's, wat voorheen niet het geval was. Ik herinner het me trouwens goed dat ze onopgemaakt uit het vliegtuig stapte bij haar bezoek aan de Emiraten. Ze was vast van plan om zich voor het uitstappen nog even mooi op te maken om vervolgens te ontdekken dat ze vergeten was haar make-uptasje bij zich te steken; heel menselijk!

afbeelding van Nelleke

Nelleke

vrijdag 10 jan 2014 - 15:04

@maxi: de sporen van fillers zie ik in haar jukbeenderen. Deze zijn rond, wat bol en hangen niet wat bij veroudering wel gebeurt als je dat niet laat corrigeren. Geldt ook voor haar wangen. Ook zie ik fillers in de marionetlijn. Dat is de lijn van wang naar de kin.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 08 okt 2015 - 04:01

dank, ik ga erop letten!

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 16 aug 2014 - 18:17

idem.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 16 aug 2014 - 18:15

sorry, verkeerd geplaatst.

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 08 jan 2014 - 19:59

Prachtig hoor mooi opgemaakte ogen. En ja zonder zie je er meteen anders uit.Volgens mijn kleinzoon ben ik dan onherkenbaar ha ha.En om nou bij foto's van Maxima zonder make-up en waar ze een afgetrokken bekkie heeft van vermoeidheid of omdat ze ongesteld is nou meteen te zeggen dat ze wel degelijk fillers heeft gebruikt gaat mij te ver.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 08 jan 2014 - 19:20

Ik vind zwaar aangezette ogen helemaal geen probleem, ook valse wimpers dragen vind ik prima! Op deze foto's draagt ze die inderdaad niet maar ze draagt ze af en toe wel degelijk! Ook denk ik nog steeds dat Maxima soms iets gebruikt in haar gezicht van fillers of botox of wat dan ook, maar dat is toch helemaal geen probleem, ook al zou ik het zelf niet doen. Ze lijkt inderdaad op haar vader!

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 08 jan 2014 - 18:25

Wat leuk, Josine, dat je hier ook aandacht aan besteedt! Soms vind ik ook dat ze zich te zwaar heeft opgemaakt voor een prinses of koningin. Ik vind het wel goed als ze een klein beetje make-up op doet, zoals een beetje mascara en wat foundation oid. Ik vind haar er op die foto die in deze log staat ouder uit zien, maar als je de foto's bekijkt van de linkjes die Nelleke heeft toegevoegd, vind ik haar er al minder oud uit zien.
Ik vind het echt knap dat ze zich ook zonder make-up durft te vertonen!

afbeelding van Nelleke

Nelleke

woensdag 08 jan 2014 - 18:27

Het zijn ook maar gewone mensen ;-). Als ze make-up draagt, vind ik het moeilijk te zeggen op wie van haar ouders ze lijkt of dat ze op beide lijkt, maar zonder make-up vind ik haar echt een kopie van Jorge.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 08 jan 2014 - 17:38

Oh en zien we er allemaal niet erg "kaal" uit zonder make-up? Ik iig wel!! ;-))

afbeelding van Nelleke

Nelleke

woensdag 08 jan 2014 - 18:26

Men mag best kritisch zijn zolang het niet beledigend is. Hebben we denk ik uitgebreid bij stil gestaan. En ja, op een blog als dit kan je ook te maken krijgen met bezoekers die de make-up zwaar vinden, verbaasd zijn hoe Maxima zonder make-up eruit ziet e.d. Bevreemd me een beetje dat Maxima zo "verdedigd" wordt terwijl het constateringen zijn.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 09 jan 2014 - 12:58

@Nelleke: Mijn opmerking was zeker niet agressief bedoeld. Ik begrijp alleen de "constateringen" niet. We hebben er toch niet bijgestaan, dus we weten het niet! Ik vind de beweringen, dat Maxima botox zou gebruiken, dus nergens op slaan. Ik zie ook niet dat ze minder spontaan zou zijn, of minder zou lachen! Ik denk wel dat de leeftijd en de functie haar een beetje meer "ingetogen" hebben gemaakt. Ze is tenslotte de vrouw van de Koning (naast, maar ook achter en dat is niet negatief bedoeld) en hoort dus een klein beetje meer op de achtergrond te zijn dan voorheen het geval was en ik denk dat ze zich daar zeer van bewust is!

afbeelding van Nelleke

Nelleke

donderdag 09 jan 2014 - 18:34

Zo kom je op mij helaas wel over. Over haar spontaniteit heb ik helemaal niets gezegd. Eigenlijk helemaal niets over haar karakter want ik ken haar niet persoonlijk.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 09 jan 2014 - 21:02

Dat spijt mij dan, Nelleke, want ik ben niet zo, is maar hoe je het interpreteert! En als je haar niet kent dan weet je dus ook niet of ze wel of geen botox gebruikt, toch?
Over de spontaniteit of starheid is in andere commentaren wel eens iets geschreven in hetzelfde verband.....

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 08 jan 2014 - 17:36

Ik vind de make-up helemaal niet zwaar in dit geval! Gewoon 2 tinten oogschaduw en een boel mascara, doe ik zelf ook, snel klaar!
Valt op dat je op een van bovenstaande foto's kunt zien dat ze haar wenkbrauwen bij de neusbrug niet heeft laten bijwerken. Vraag mij af of dat nu nog zo is! Heb je een vergelijk met een recentere foto, Josine, van zo dichtbij?
Die foto zonder make-up is echt bijzonder, nog nooit gezien!
;-))

afbeelding van Emmy

Emmy

woensdag 08 jan 2014 - 16:32

Grappig om een foto te zien van Maxima zonder make-up. Het is echt anders. Ik prefereer duidelijk de donker omrande ogen dan zonder make-up. Soms echter vind ik dat ze te veel make-up opheeft. Maar op de eerste foto's ziet het er prachtig uit.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 08 jan 2014 - 16:23

We zijn zo gewend aan een Maxima met make-up, dat het wel even schrikken is als je haar zonder ziet. Je zou haar haast niet herkennen. Kan ze mooi in cognito gaan shoppen , haha. Maar .... ik zie haar toch liever met make-up op. Ziet er gewoon beter uit. vind ik. Ik ga zelf ook nooit zonder de deur uit. Dat voelt gewoon niet goed .Toch leuk, Josine, dat je die laatste foto hebt weten te achterhalen. Ook goed om eens een close-up van de ogen te zien.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 08 jan 2014 - 16:14

Soms vind ik de make-up van Maxima nogal érg zwaar. vooral rond de ogen. Zonder make-up herken je ze bijna niet, maar dat geldt denk voor veel vrouwen.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 08 jan 2014 - 21:41

Bedankt Nelleke voor de foto's. Ik heb ze nooit eerder gezien. :)

afbeelding van Nelleke

Nelleke

woensdag 08 jan 2014 - 14:51

Tsja, veel make-up en zwaar ook. Het feit dat de koningin zonder make-up is mi geen contra indicatie dat er geen sprake van botox is. Nog steeds oogt het gladjes en zie ik sporen van fillers in de wangen. Er is sowieso nog 1 foto van Maxima zonder make-up. Dat was in Zweden toen ze samen met Amalia aan het winkelen was in Stockholm. Zonder make-up vind ik Maxima erg op haar vader lijken. De zwaar aangezette ogen vind ik bij haar passen.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 08 jan 2014 - 17:32

Fillers in de wangen????? Kun je dat uitleggen?? Ben je expert op dit gebied?? Ik zie helemaal niets van botox gebruik, hooguit gebruikt ze een mooie creme van Estee Lauder, bijvoorbeeld de "Sheer Tint Release", om de teint mooi egaal te laten lijken!

afbeelding van Nelleke

Nelleke

woensdag 08 jan 2014 - 18:23

Als ik zo agressief word benaderd, dan ga ik niet uitleggen waar ik de sporen van fillers zie.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

woensdag 08 jan 2014 - 20:14

Nou en ik wil je wel even bijvallen..
Josine gaf hier natuurlijk wel zelf een flinke aanzet door te beginnen over botox..
En ik ben het er ook mee eens dat er niets mis mee is als ze het gebruikt! Maar ik hoop dat ze er niet in gaat doorslaan in de loop der jaren.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 08 jan 2014 - 20:21

Ik had het dan ook niet over Nelleke bij deze opmerking ;) Wel verbaasde ik mij zelf over de close up waar duidelijk de sproeten te zien waren. Zelf dacht ik dat Máxima die helemaal coverde, maar nu ik meerdere close ups zie, zie ik dat dat helemaal niet het geval is :)

afbeelding van Manon74

Manon74

woensdag 08 jan 2014 - 14:05

Enkel een beetje mascara maakt de ogen al minder kaal.
Zie dat zij ook lichte wimpers heeft van zichzelf, ik heb hetzelfde en gebruik zeker minimaal mascara als ik de deur uitga.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

woensdag 08 jan 2014 - 13:28

Ik vraag me sterk af of ik maxima zou herkennen als ze zonder make up (en zonder te praten;-) bij de Hema rond zou lopen! Ik ga zelf al nooooit zonder in ieder geval wat mascara de deur uit dus voor iemand als maxima is dit voor mij onbegrijpelijk! De oog make up op andere foto's is mooi idd, maar volgens mij heeft maxima afgelopen jaar Toch echt heel vaak kunstwimpers gedragen, lijkt mij prima, maar het contrast met je "kale gezicht" wordt dan wel heel erg groot, zou ik zelf niet fijn vinden..

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 08 jan 2014 - 13:12

Wat een leuk onderwerp en mooie foto's (leuke outfit trouwens). Ik vind de make up van Máxima erg mooi, maar de rouge zou iets minder mogen wat mij betreft. Haar ogen stralen altijd zo mooi zo. Ook zonder make up een mooie vrouw, maar ik begrijp nog steeds niet dat ze dat bij aankomst van een staatsbezoek geen make up op heeft.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 08 jan 2014 - 13:12

Eerlijk gezegd vind ik haar zonder make-up wel kaal. We zijn het ook zo gewend dat ze make-up draagt. Wat mascara en lipstick zou al voldoende zijn geweest in dit geval. Maar helemaal niets ........ neen. Opgemaakt (ook niet te zwaar) doet haar veel meer stralen Het lijkt wel of ze zonder make-up ouder lijkt dan met make-up. Ik vind het wel ambitieus van haar om zich zonder make-up in het openbaar te vertonen :) En ook lekker menselijk.
Verder bijzonder de foto zonder make-up. Zo heb ik haar nog nooit eerder gezien.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 08 jan 2014 - 13:01

De laatste foto laat echt een heel andere Maxima zien, heel naturel maar met make-up heeft ze toch veel meer uitstraling !
Toch leuk om haar eens zonder make-up te zien, dan zijn het toch ook gewone mensen..............
Het botox verhaal dateert volgens mij pas vanaf de troonswisseling, op foto,s van die dag en daarna zie je toch een andere Maxima, over het gebruik van botox heb ik verder geen oordeel, dat is voor ieder een zeer persoonlijke keuze.

afbeelding van Nova

Nova

woensdag 08 jan 2014 - 12:08

Ik wist niet dat ze zich in het openbaar vertoonde zonder make-up, wat bijzonder dat je hier een foto van hebt Josine. Ziet er goed uit, maar ik zie haar toch liever mooi opgemaakt.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 08 jan 2014 - 12:20

Inderdaad heel bijzonder. In de vakantie of haar vrije tijd zal ze misschien vaker zonder make-up te zien zijn. Zonder make-up is het net of haar gezicht niet 'aangekleed' is..

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 08 jan 2014 - 12:05

De onderste foto is gemaakt bij de aankomst voor het staatsbezoek aan de VAE in 2012 :)

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 08 jan 2014 - 14:55

Je bedoelt dat de foto 'echt' is, ik dacht dat je hem bewerkt had, om te laten zien hoe het er ong. uit moet zien zonder make-up, net zoals je gezichten 'oud' kunt maken.
Maar ik schrok echt.. Toen het tot me doordrong dat het dus niet zo was.
Had echt niet gedacht dat Maxima' s gezicht er zo oud zou zien.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 08 jan 2014 - 11:59

@sjanine..Dat vroeg ik me ook af..van die onderste foto..Zo zie je maar weer dat make-up veel stralender maakt. Inderdaad gebruikt ze af en toe wat teveel blush. kan zijn dat ze dit voor de foto`s doet die van haar gemaakt worden. Vergeet ook niet dat je in kunstlicht bv. veel fletser lijkt met weinig make-up.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 08 jan 2014 - 11:50

Haha hoe heb je die onderste foto voor elkaar gekregen?
Leuk dat je weer aandacht aan make-up geeft.
Zo nu en dan heeft Maxima de ogen echt veel te zwaar aangezet, maar dit vind ik mooi subtiel en toch over nagedacht en verzorgd.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?