Toch nog een log over het Staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Canada. Vlak voor de ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in Toronto, kleedde de Koningin zich om: ze droeg een bekende oranje top op een bruine rok van Natan. Update: Eindelijk heb ik een foto die ik mag plaatsen! Onder deze link is ook een fotoserie te zien!

Foto met dank aan A.N.

Met dank aan lezer Mary kan ik melden dat Koningin Maxima deze kleding eerder droeg tijdens het kennismakingsbezoek aan Duitsland, tijdens de ontmoeting met president Gauck en bondskanselier Merkel.

screenshots archief NOS

Qua juwelen draagt Koningin Maxima de bloemmotief broche. Dit is een kleine diamanten broche met bloemmotieven uit de koninklijke kluis. De broche is ook wel gedragen door Beatrix en Laurentien.

screenshots uitzending ©Blauw Bloed

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 31 mei 2015 - 09:08

Netjes!
Mooi hoor, die paardenstaart. Staat haar altijd goed.

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 30 mei 2015 - 21:38

Helemaal goed voor de gelegenheid! Ik had alleen gehoopt op een galadiner met de bijbehorende "Bling-bling"! LOL!
;-))

afbeelding van Magda

Magda

zondag 31 mei 2015 - 13:56

Christa, daar heb je gelijk in. Is er helemaal geen contra-prestatie geweest? Dat is toch gebruikelijk bij een staatsbezoek? En dat was toch dit bezoek?

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 30 mei 2015 - 17:51

Ze kleurt heel mooi bij het schilderij! (En bij de parketvloer ;)). Zonder gekheid, dit is een OK pakje, beetje simpel voor wat we van haar gewend zijn bij een staatsbezoek misschien. Haar haar vind ik erg leuk zo.

afbeelding van LG

LG

zaterdag 30 mei 2015 - 17:57

hahahahahaha

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 30 mei 2015 - 18:06

Ik moest nog veel harder lachen om jouw strapless opmerking :)))))

afbeelding van Philip

Philip

zaterdag 30 mei 2015 - 16:28

Leuk setje! Ziet allemaal verzorgd uit en haar eindelijk keer mooi in een staart. Ja ik ben tevreden!

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 30 mei 2015 - 16:17

Leuk stelletje is dit, vooral de top is helemaal mijn smaak!! mooie kleuren en wat staat een staart haar toch leuk. !Eenvoudig met een groot effect.
Ze heeft het met dit staatsbezoek heel goed gedaan, verzorgd en stijlvol, en ook heel afwisselende kleuren gedragen, dat maakt het steeds weer verrassend.

afbeelding van Marga

Marga

zaterdag 30 mei 2015 - 16:10

Ik vond de jurk van overdag al zo mooi. Had ze best aan mogen houden. Maar dit pakje als alternatief ook erg mooi. Vond het in Duitsland al zo mooi staan. Nu in combinatie met een paardenstaart ook erg geslaagd. Mooie afsluiting van dit staatsbezoek.

afbeelding van Arianne

Arianne

zaterdag 30 mei 2015 - 16:08

Heel erg leuk en chique. Maxima kiest vaker voor chique tegenwoordig. Ze wordt natuurlijk ook een dagje ouder. Ik vind Maxima niet te mager. Hoop dat ze trots is dat ze dit resultaat behaald heeft. En inderdaad alleen Maxima kan weten hoe dit komt.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 30 mei 2015 - 15:53

Lijkt me een heel mooie set. Alleen zou ik de print van de rok wat van dichterbij willen zien. Hopelijk komen er nog duidelijke foto's

afbeelding van Henny

Henny

zondag 31 mei 2015 - 00:32

Dank je wel, Karpathos. De print is mooier dan ik had verwacht. Mooie kleuren ook. :))

afbeelding van Kaatje

Kaatje

zaterdag 30 mei 2015 - 19:17

OMG...... ik was zelf ook best benieuwd naar de rok maar snap zo'n fotograaf niet. Dat een foto als dit op het wereldwijde web terecht komt.

Enfin.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 30 mei 2015 - 15:49

Eindelijk een foto van de kleding van gisteravond toe kunnen voegen!

afbeelding van Merel123

Merel123

zaterdag 30 mei 2015 - 15:23

Netjes, maar een beetje saai voor een staatsbezoek.
Terugdenkend aan Japan ben ik nu een beetje teleurgesteld.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 30 mei 2015 - 14:51

ik vind dat deze top haar niet mooi past ,hij kuipt naar boven dus is ergens te smal
verder hou ik wel van de rok en de top
ik denk dat maxima voortdurend vermagerd en weer bijkomt dus ik denk niet dat er een speciale reden is ik vind ze niet te mager

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 30 mei 2015 - 14:43

Voor DIT staatsbezoek aan een belangrijk en bevriend land zoals Canada, onze bevrijders notabene, had Maxima van mij allemaal nieuwe kleding moeten dragen van Nederlandse ontwerpers en geen kringloop, wij hebben veel goede coutouriers in Nederland die prachtige kleding voor haar kunnen ontwerpen.

afbeelding van Sofia

Sofia

zaterdag 30 mei 2015 - 17:19

Eftichia: Helaas zijn de grootste couturiers van Nederland overleden.De jongere generatie moet het nog waarmaken mijns inziens.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 30 mei 2015 - 20:13

Sofia@ Ja dat is mij bekend maar ik heb toch al heel wat prachtige ontwerpen op de t.v. voorbij zien komen van o.a. Addy van den Krommenacker, Paul Schulten die Maxima prachtig zouden staan.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 30 mei 2015 - 17:47

Sofia, dat is toch meestal zo, met een jonge generatie, dat ze zich nog waar moeten maken. Moeten ze wel de kans krijgen...

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 30 mei 2015 - 18:04

Zijn de anderen dan indiscreet geweest (met je eens dat dat niet de bedoeling is)? Ik heb daar nooit iets over gelezen (maar goed, ik ben ook niet zo van de 'indiscrete media').

afbeelding van Sofia

Sofia

zaterdag 30 mei 2015 - 18:14

Merel. Discretie staat bij de jongere generatie helaas niet meer hoog in het vaandel.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 30 mei 2015 - 19:12

Ik heb het idee dat Claes Iversen best discreet is. Ik heb geloof ik nog geen enkele keer bericht terug ontvangen van hem. En discreet? Is dat de Argentijnse ontwerper Benito Fernandez die heel trots de roze jurk van Maxima laat zien op zijn facebook en twitter? Dan zou ze daar ook geen kleding meer van hoeven te dragen, dus ik geloof daar persoonlijk niet zo in.

Waarom ze dan wel de Nederlandse ontwerpers links heeft laten liggen: geen idee! Ergens vind ik het wel een gemiste kans. Maar tegelijk, als ik de huidige collectie van Taminiau zie, mwah. Niet echt denderend. Maar ook dat zal een kwestie van smaakverschil zijn. Mattijs van Bergen kon natuurlijk niet. Iversen had te maken met de Deense link. Addy wordt al door verschillende leden gedragen. Van welke ontwerper had ze volgens jullie nog meer kleding kunnen dragen? k Ben benieuwd wie jullie als een ideale ontwerper voor Maxima zien!

afbeelding van elise1

elise1

zondag 31 mei 2015 - 10:18

Ik ben ook geen kenner van alle ontwerpers, maar met een beetje speurzin is er vast talent te vinden dat mooie kleding voor Maxima kan maken. Koninklijk, bijdetijds en representatief, daar gaat het om. Ze hoeft wat mij betreft geen 'modekoningin'te zijn. Laat dat over aan filmsterren, Gooise vrouwen of jetset-figuren. Een koningin staat daar boven.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 30 mei 2015 - 23:22

Misschien een eigen haute couture naaister?

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 30 mei 2015 - 22:40

Sofia, waar baseer je dat op? En Natan praat ook over zijn koninklijke klanten.

afbeelding van Sofia

Sofia

zaterdag 30 mei 2015 - 18:00

Merel.Helemaal waar .Maar de jonge generatie ( op misschien JT na) vindt zichzelf veel belangrijker en zijn niet altijd even discreet.En dat is nu net wat er wel gewenst wordt door het koningshuis.

afbeelding van AnneR

AnneR

zaterdag 30 mei 2015 - 16:36

Als ik lees dat de staatsbezoeken aan Canada en de VS ook in het teken staan van dankbaarheid tegenover hen als onze bevrijders 70 jaar geleden, dan vind ik dat ze beiden er in geslaagd zijn door hun grotendeels ingetogen stijl van kleden. In dankbaarheid uiten zit iets ingetogens. Dat doe je niet uitbundig. Ik vermoed dat ze ook heel goed de mentaliteit van oostelijk Canada hebben aangevoeld, een soort behoudendheid ? Maar dat zal Maria vast beter weten dan ik hier in Nederland.
En natuurlijk zou het leuk geweest zijn als Nederlandse couturiers daar iets in hadden mogen doen. Maar dat is niet gebeurd. Ik vind het nogal denigrerend om de toch prachtige kleding als 'kringloop' te bestempelen.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 30 mei 2015 - 17:46

Ik vond de kleding niet opvallend ingetogen; eigenlijk vond ik het 'gewoon Maxima'. Felle kleuren, bijzondere stoffen, torenhoge hakken, meest aansluitend, behoorlijke hoeveelheid sieraden, giga hoed, aanwezige make up. Ik vond het prima voor de gelegenheid (en de outfit met de witte jurk werkelijk prachtig); het heeft mij in ieder geval nergens gestoord (behalve dat ik het 'tijgerhaar', zoals Maria het noemt (net wel om moeten grinniken ;) ) echt niet mooi vind, maar dat is toch vooral smaak, ik kan het niet ongepast vinden).

Ik vind het heel opvallend, en jammer, dat na de staatsbezoeken aan Japan, Korea en Denemarken, met een behoorlijk aandeel nieuwe en herdragen kleding van Nederlands couturiers (Taminiau, Mattijs, Iversen) nu in Canada helemaal niets van een NLse ontwerper is gedragen. Korea en Japan zijn ook best conservatieve landen. En daar droeg ze toch best gewaagde (in de allerbeste betekenis van het woord) ontwerpen. Dus ik denk eigenlijk niet dat ze de NL ontwerpers links heeft laten liggen omdat die te spannend zouden zijn voor Canada.

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 30 mei 2015 - 17:39

De rode jurk met tijgerhaar vind ik niet ingetogen. Dat geeft dan al aan dat we er allemaal een andere mening op na houden.

Waar ik benieuwd naar ben, en de tijd zal het leren, is of Max volledig strapless gaat tijdens een diner in de USA. Wat dat betreft is Noord-Amerika wel behoudender dan Europa denk ik. Niet dat er hier geen mensen strapless gaan, maar ik weet niet of dat tijdens officiele diners etc. de gewoonte is.

Volgende opmerking: wat bedoelen we met 'oostelijk Canada'? Ga maar op de kaart kijken, valt zuidelijk Ontario daar dan nog onder? 'Wij', Ontarians, verschillen toch behoorlijk van Quebec, en nog meer met de oostelijke provincies: PEI, NB, NF/Labr.

En met wie zullen we de kleding van Max vergelijken? Met de upper-upper class (ik zag hier kritiek op de jurk van de vrouw van de gouverneur), de upper class, de middenklasse (hier vallen de Hollandse ondernemers onder, bijv. de orchid kweker die ze hier vlakbij bezochten - en die grotendeels Protestantse Hollandse migranten verschillen ook weer van Canadian middle class), of de gewone man? Toen ik hier pas woonde, was ik altijd overdressed lol. Nu dus niet meer, soms een beetje. Maar opnieuw, hangt af van de gelegenheid.

Als je bij RR gaat kijken naar de dames bij de orchid kweker (foto 92), dan zie je sandalen/slippers die hier heel veel gedragen worden, ook bij zulke gelegenheden. Ik vind dat niet kunnen, dat is geen geklede schoen. Maar dat is hier heel gewoon. Op foto 87 zie je meer dames die 'zakelijk' gekleed zijn, die hebben wel een hakje. De burgemeester, foto 92, uiters rechts, heeft ook een hakje, dat is beter. Ook zijn alle pantalons te lang, in mijn ogen. Sommige jasjes zitten niet dicht. Dus het ziet er netjes uit, maar ook weer net niet.

Even over die 'tulip chairs'. Als wij naar Toronto zeilen, dan gaat de boot hier in een dock: https://rcyc.ca/. Heerlijk.

afbeelding van LG

LG

zaterdag 30 mei 2015 - 17:53

"Toen ik hier pas woonde, was ik altijd overdressed lol" Maria dat is zo herkenbaar. B.t.w. I always dress strapless for work but then I put my clothes on ;-)))

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 30 mei 2015 - 18:05

Haha! Goede middag, LG :)

afbeelding van LG

LG

zaterdag 30 mei 2015 - 19:57

Hi Maria, het is net middag hier ik zit in the Central Time Zone:)

edited

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 30 mei 2015 - 19:43

Ah, ok. Ik zit in Est. :)

afbeelding van LG

LG

zaterdag 30 mei 2015 - 19:59

That's what I thought the de Royal Canadian Yacht Club gave you away:)))

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 30 mei 2015 - 20:23

should have known :)

afbeelding van Sjanine

Sjanine

zaterdag 30 mei 2015 - 13:51

Super pakje !!!! Had echt gehoopt dat ze het nogmaals zou dragen... En ziedaar!! Mooi gecombineerd met ander kapsel en make- up!!

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

zaterdag 30 mei 2015 - 13:24

Haar haren zitten prachtig..mooie kleur voor haar huid en geweldige sieraden! TOP!

afbeelding van JoJo

JoJo

zaterdag 30 mei 2015 - 13:19

Leuk dat ze dit pakje weer draagt!
Ik vind haar haar in een staart erg leuk staan :)

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 30 mei 2015 - 12:47

Mooie hoed, ook qua kleur. Mooie top. Haar erg verzorgd. Fijn om dat weer te zien.
Toch even een vraag: ik vraag me af of Maxima is afgevallen door stress of doordat ze heeft gelijnd? Ik sluit zelf niet uit dat het door het eerste komt. En dat zou niet goed zijn, want dunner worden is niet verantwoord. Je kunt haar ribben nu zien. Zou graag jullie mening horen voor wat betreft de oorzaak van haar gewichtsverlies.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 30 mei 2015 - 18:29

Ik vind Maxima niet bepaald een gestrest typje. Ijdel is ze denk ik wel. Dus ze zal gelijnd hebben.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

zaterdag 30 mei 2015 - 23:10

Hahaha nee ze komt idd niet gestressed over! Maarja je weet natuurlijk nooit wat zich achter de paleisdeuren afspeelt.

Ik vind het fantastisch hoe ze eruit ziet! Dikker kan ze heel d'r bejaarde leven nog zijn. En ze wordt vast prima gecoached lijkt me zo tijdens haar work outs.

afbeelding van Gert

Gert

zaterdag 30 mei 2015 - 14:09

De enige die dat kan beantwoorden is Maxima zelf. Toch?

afbeelding van AnneR

AnneR

zaterdag 30 mei 2015 - 14:01

Paula, ik vraag me af waarvoor je de mening zou willen weten van anderen over iets waar we geen van allen waarschijnlijk ooit iets over te horen zullen krijgen? En wat ons ook niet aangaat m.i.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 30 mei 2015 - 17:13

Nou, omdat ik bezorgd ben.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 30 mei 2015 - 22:30

Paula, dan kan ik nog wel een aantal mensen noemen over wie jij je dan zorgen kunt maken.
Ze ziet er gewoon goed uit, al dan niet iets slanker.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 30 mei 2015 - 23:20

orchidee@ Wij moeten niet vergeten dat Maxima een stevig gebouwde vrouw is, zij is vaak gefotografeerd met allerlei dieet potjes in haar handen, zij heeft er alles voor over om dit slanke figuur te behouden, zodat ze er beter uitziet in haar kleding maar dit is een race tegen de klok nog even en de hormonen gaan meer en meer opspelen.

afbeelding van Gert

Gert

zondag 31 mei 2015 - 13:10

Een stevig gebouwde vrouw? Nou...heb je haar ooit in t echt gezien of de tentoonstelling over haar kleding bezocht op het Loo? Je kunt veel zeggen, maar stevig gebouwd vind ik haar zeker niet!

afbeelding van Suyari

Suyari

zondag 31 mei 2015 - 00:31

*LOL* een stevig gebouwde vrouw? Jij hebt haar dan blijkbaar nooitt in het echt gezien...

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?