Tijdens een zakelijke reis naar New York in 2007 verscheen koningin Máxima in een bruine mantel, die afgezet was met een bontrand. Ook voor de nieuwjaarsrecepties in 2009 en 2011 werd de mantel,die ze kocht bij modehuis Natan, weer uit de kast gehaald. Omdat alle drie de bezoeken weinig media-aandacht hebben getrokken, is de jas nog bontmantel nog relatief onbekend en zal het me niks verbazen als we er Máxima de komende winter mee gaan zien. Wat mij betreft prima, maar dan wel zonder de onderste laag bont, die de jas wat mij betreft iets te massaal maakt. 

Máxima met de mantel in New York:

Nieuwjaarsreceptie 2009. (Wat zie de koning er hier leuk en verzorgd uit. In een jaquet heeft hij zo'n andere uitstraling!)

Nieuwjaarsreceptie 2011. Op de mantel draagt Máxima nu haar citrienen broche, wat ik erg mooi vind staan. 

Máxima is niet de enige die een mantel van deze bruine stof met print bestelde bij modehuis Natan. Ook Mathilde van Belgie heeft een soortgelijk exemplaar in de kast hangen. 

Foto's met dank aan: 

Albert Nieboer via www.royalpress.nl 
VN 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 26 nov 2013 - 07:14

mooie jassen ik vind die bij maxima het mooiste ik ga geen dieren doden of gevangen houden voor het bont

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 26 okt 2013 - 16:06

Bedankt voor de link!

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 26 okt 2013 - 10:25

Jas is prachtig MET bontrand aan de onderkant, zo is ie ontworpen dus lekker zo laten! Vind trouwens de hele bontdiscussie overdreven, in het buitenland draagt de "adel" gewoon bontjasjes/kragen/randen/mutsen en daar wordt, bij mijn weten, nooit een punt van gemaakt, maar wij Nederlanders moeten overal voor op de barricade! Ik vind het heel persoonlijk of je zoiets dragen wilt of niet, het zegt wel wat over de betrokkenheid van de persoon bij de bont-kwestie. Ik zou het zelf niet dragen, maar laat een ander maar lekker doen waar hij/zij zin in heeft! En wat als je moeder/oma een prachtige bontjas bezit, doe je die dan weg als ze er niet meer zijn? Het leed is dan al geschiedt.......dus een 2de hands/vintage is dan zo verkeerd nog niet!
Zo, dat wilde ik even kwijt ;>))

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 26 okt 2013 - 16:06

Ik ben het dus helemaal niet met je eens en vind het jammer dat je er zo over denkt maar goed ik neem aan dat dit niet de plaats is voor een bontdiscussie (ook als je bont draagt middels een oude jas van je oma, promoot je bont). En in het buitenland wordt er wel degelijk gereageerd door dierenorganisaties (ben lid van diverse organisaties) op het dragen van bont door royalty, maar waarschijnlijk niet heftig genoeg, in ieder geval niet middels een dom bontje verkiezing helaas!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 26 okt 2013 - 08:42

Wat een geweldige jassen! Daar zou ik er graag 1 van hebben.
Met laarzen een geweldig plaatje, dus ik hoop dat we deze jas deze winter weer gaan zien!

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

vrijdag 25 okt 2013 - 23:07

Ik vind beide jassen van maxima en die van Mathilde erg mooi. Ik kan dan ook niet kiezen welke ik het mooiste vind. Ik vind alleen Mathilde mooier gekleed,alhoewel ik de outfit van 2009 het mooiste vind bij Maxima.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 25 okt 2013 - 22:39

Prachtige mantel van Maxima en niets aan laten veranderen. Ik vind hem met bont schitterend!. Ik hoop dat we hem nog vaak terug zien. Het model van Mathilde vind ik niet zo leuk. I s niet mijn smaak.

afbeelding van sofia

sofia

vrijdag 25 okt 2013 - 21:07

Heel mooie mantels. Het "Afghaanse"model van Maxima is wat sportiever dan het "Russische" model van Mathilde.Zelf vind ik de jas van Mathilde mooier.Zeker zoals zij de jas draagt,met laarzen en muts.

afbeelding van Jadau

Jadau

vrijdag 25 okt 2013 - 20:28

Een super mooie mantel. Zo ook de mantel die Josine via de link laat zien. Ik hou wel van afwisseling in kapsels. Het hoeft wat mij betreft niet altijd keurig opgestoken. Het ligt ook aan wat voor gelegenheid ze bezoekt.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 25 okt 2013 - 18:24

Ik weet niet of jullie het woord kennen maar ik vind Mathilde zo'n 'zege' tante (ik het het even opgezocht en het bestaat dus echt) , er straalt niets van af, ik vind ze van plastic. Geef mij Maxima maar, wat slordiger is dan tenminste meer mens.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 25 okt 2013 - 20:08

Nou meer "mens" dat zou ik zo niet zeggen . Het is meer karakter denk ik . En ja die zijn echt verschillend van de dames , maar ik vind het boeiend om te zien . Ik denk dat Mathilde meer zo is doordat ze ook in wat "hogere" kringen is opgegroeid , en Maxima niet.

afbeelding van Elise

Elise

vrijdag 25 okt 2013 - 16:34

Ja Janette, dat vind ik nou ook. Mathilde ziet er altijd net iets chiquer en verfijnder uit dan Maxima. Maxima heeft op haar beurt meer uitstraling en expresie maar ik denk dat ze van nature gewoon wat nonchalanter en uitbundiger (Latino!)met haar kleding is dan Mathilde.
Als prinses en nu als koningin moet het nu allemaal wat formeler, maar iets van dat nonchalante en uitbundige zie je toch zo nu en dan wel terug. Bijvoorbeeld haar losse piekhaar met uitgroei (dat zul je bij Mathilde nooit zien) . Maar ook in haar juwelenkeuze (veel, groot, kleurig en vaak goud en zilver, echt en nep door elkaar).
Grappig om te zien!

afbeelding van Janette

Janette

vrijdag 25 okt 2013 - 15:57

Mooie jassen allebei . Maar Mathilde is , vooral sinds ze koningin is , vaak net wat meer afgestyled -;) dan Maxima . Net of ze wat beter geadviseerd wordt . Maar misschien ligt het aan de dames zelf , de een wat meer koningklijk dan de ander . En de bontrand ,mooi laten zitten, leuk !

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 25 okt 2013 - 15:43

Ik ben tegen bont, hoe dan ook, nep of echt. Dus ik vind deze jas niet mooi. Ik denk ook niet dat Maxima deze jas met bont nog zal dragen gezien ze (vorig jaar dacht ik) tot dom bontje is benoemd en daarna de bontkraag van een andere jas verwijderde. Maar ik meen dat ik ze daarna toch wel weer met een bontkraag heb gezien dus misschien trekt ze zich er niets van aan op den lange duur.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

vrijdag 25 okt 2013 - 16:22

Ja dat dacht ik ook gelijk Iris, dat van dom bontje, ze zal hem daarom niet meer dragen denk ik .Wat ik dan weer jammer zou vinden !

afbeelding van Elise

Elise

vrijdag 25 okt 2013 - 13:38

Niet echt mooi, lijkt allemaal wat rommelig. Maar dat komt volgens mij ook door het losse piekhaar dat op de bontrand valt. Als ze haar strak in een knot heeft is het misschien wel mooi.

afbeelding van Molly

Molly

vrijdag 25 okt 2013 - 13:34

Zou je een keer aandacht willen besteden aan Maxima's sjaals? Volgens mij draagt ze die niet vaak. Wel af en toe een pashima, maar sjaals niet? Of heb ik het fout?

afbeelding van Henriet

Henriet

vrijdag 25 okt 2013 - 12:55

Deze keer legt Maxima het af tegen Mathilde; wat ziet deze er chique uit met bijbehorende hoed en laarzen...geweldig!

afbeelding van sjanine

sjanine

vrijdag 25 okt 2013 - 12:26

Gave jas, mooi hoor! Vooral bij nieuwjaarsreceptie 2009 vind ik het een mooi totaalplaatje. Komt ook denk ik omdat de coltrui er niet onder zit, daarom mag van mij de bont- rand er wel onder blijven zitten.
Mathildes jas vind ik minder uitgesproken.

afbeelding van Annelies

Annelies

vrijdag 25 okt 2013 - 12:11

Op zich een mooie jas, maar Maxima moet zich er wat meer bij afkleden...
Zoals Mathilde op de foto hierboven, prachtig met die hoed en lange laarzen.
Dat is een verzorgd totaalplaatje.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 25 okt 2013 - 11:33

Ja, van mij ook :) Maar deze jas vind ik ook erg mooi, vooral op de linkse foto van bezoek aan New York :)

afbeelding van Caren

Caren

vrijdag 25 okt 2013 - 10:40

Zonder colltrui is het leuker, het is werkelijk een super mooie mantel! Ik zie hem ook graag terug:)

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 25 okt 2013 - 10:16

De jas van Mathilde vind ik mooier. Daar zit niet zoveel bont aan.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

vrijdag 25 okt 2013 - 10:09

Heel koninklijk. De bontrand van onderen is idd beetje te veel, maar zou die eraf gehaald kunnen worden?

afbeelding van BeccaD

BeccaD

vrijdag 25 okt 2013 - 10:06

Ja mooi hoor! Ik vind alleen de coltrui eronder niet mooi dan krijg je zon korte/ geen nek.. Het lijkt of ze op de nieuwjaarsrecepties iets anders eronder heeft?

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 25 okt 2013 - 09:58

Het zijn mooie mantels van Màxima en Mathilde. Ik vind de bontrand niet misstaan aan de onderkant maar de jas is mooier zonder denk ik. Zou alleen geen broche hebben gedragen op deze mantel. Het patroon en de afwerking vraagt al veel aandacht en een broche erop is net iets teveel van het goede.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?