Zoals geschreven in de log over de balkonscene en rijtoer vandaag, werd Koningin Margrethe vanochtend gewekt door zang en muziek. Wat ik nog niet eerder gezien had, is het feit dat een groot deel van het Koninklijk gezelschap buiten stond te kijken. Zo stonden alle kinderen en kleinkinderen van Margrethe er, en het Zweedse, Nederlandse en Belgische Koningspaar! Erg leuk dat we ze toch nog even zagen! Een fotoserie is hier te vinden. 

Kroonprinses Mary draagt een strakke broek met een wijde grijze cape er op. Verder draagt ze zwarte enkellaarsjes. Koningin Mathilde draagt een lichtgrijs jurkje van Natan, gecombineerd met een sjaal.

Koningin Maxima draagt haar rode mantel van Natan, op een lichtgrijze broek. Ze draagt een grijze clutch, donkerrode pumps en enorme oorhangers in goud en rood.

De clutch is van Valentino:

En nieuwe oorhangers van Monies:

 

screenshot live uitzending DR.dk, overige afbeeldingen ©Natan

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 18 apr 2015 - 09:54

hele mooie foto's van zeer dichtbij wat een mooie kleding echt genieten

afbeelding van AnneR

AnneR

zaterdag 18 apr 2015 - 10:56

LG, dank voor de schitterende link ! Prachtige foto's waarop in detail zoveel te zien is (bijv. blote voeten in dichte of open schoenen, de make-up, diademen, zelfs een horloge (!)). Op deze foto's is de japon van Máxima beter te zien, en dan geniet ik van het vakmanschap, hoe het is gemaakt. Voor mij is daar niets goedkoops aan, net zo min als ik de japonnen van de andere dames zie.
Wat me opvalt is dat het diadeem dat Máxima draagt de vorm (van haar diadeem) overeenkomt met de rand 'daisies' geborduurd in haar japon (zowel aan de top als in stroken in de rok). Mooi detail!
En LG, ik mis je Engels. Ik vond dat juist zo veel meerwaarde hebben, juist omdat je woordgebruik (in het Engels) iets toevoegt aan deze site. Maakt het ook net een tikkeltje internationaler :-)

afbeelding van LG

LG

zondag 19 apr 2015 - 01:34

:-)))

afbeelding van BeccaD

BeccaD

vrijdag 17 apr 2015 - 15:32

Echte degelijke stappertjes van maxima, zouden zo van Beatrix geleend kunnen zijn en zo'n pantalon, erg oubollig. De jas op zich vind ik mooi!
Die pantalon en schoentjes, voor mij geven ze ook aan dat maxima idd eigenlijk geen eigen stijl heeft. Ze vindt volgens mij gewoon heel veel leuk en heeft af en toe een schot in de roos, maar meestal is het het allemaal net niet..

afbeelding van marinde

marinde

vrijdag 17 apr 2015 - 17:31

Dat ze heel veel leuk vindt is dan misschien haar stijl. De rode jas vind ik geweldig. De oorbellen zijn een Deens product (Monies). De pantalon vind ik minder.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 17 apr 2015 - 14:55

Weet je waar ze in Denemarken over praten trouwens? Niet over de oorbellen of jas van Máxima, maar de schattige high five die ze aan Vincent gaf!

afbeelding van Marije

Marije

zaterdag 18 apr 2015 - 13:22

Heb je daar een foto van, Josine?

afbeelding van Marije

Marije

zaterdag 18 apr 2015 - 17:44

Oké, dankje!
Maar dit is toch Christian en niet Vincent? :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 17 apr 2015 - 17:12

Leuk! Waarschijnlijk hebben de kinderen Willem-Alexander en Maxima tijdens het staatsbezoek ook wel ontmoet, zou het niet? Daardoor kennen ze hen misschien ook nog vrij goed.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 apr 2015 - 16:00

Lief!!!

afbeelding van LG

LG

vrijdag 17 apr 2015 - 14:40

Mijn koningin is leuker/mooier dan jouw koningin.
Ik ben benieuwd wat mijn president vandaag draagt en of hij met z'n stropdas de aandacht naar zich toetrekt?
Oh well, ik ga weer van de speelplaats af en naar m'n werk toe, have a nice day ;-)))

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 17 apr 2015 - 14:54

Kijk uit, anders mag je niet om mijn feestje komen. Neem je wel je zwemspullen mee? We gaan karten :P

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 apr 2015 - 15:13

Karten? Hoe moet dat in mijn prinsessenjurk?!?

afbeelding van Emmy

Emmy

vrijdag 17 apr 2015 - 13:22

Ik vind Mary er het leukste uitzien. En zo mooi! En toegankelijk!

afbeelding van zara

zara

vrijdag 17 apr 2015 - 11:41

Ik weet niet hoor, Mary heeft natuurlijk een prachtig figuur en waanzinnig haar, maar haar kleding (hoewel het haar goed staat) vind ik hier eigenlijk maar behoorlijk saai en obligaat, meer iets voor een wandeling op de hei of zo. De kleurencombi van grijs, zwart en 'purper' doet mij ook niet veel. Geef mij maar die leuke knalrode mantel van Máxima, maar dan wel met een wat flitsender pantalon eronder.

afbeelding van M

M

vrijdag 17 apr 2015 - 11:40

Mathilde ziet er mooi uit hoor, niets mis mee. Het is idd een beetje de oud geld stijl, wat ik over het algemeen erg mooi vind, het is alleen wel een jammer als dat het enige is dat je aan kan trekken. Licht blauw mantelpakje, hermes sjaal en chanel tas en dat steeds weer opnieuw....tsja. Ik houd ook niet van logo's maar kan de stijl van Maxima (die dat ook niet draagt) wel errug waarderen, het geeft ruimte om creatief te zijn en nieuwe dingen te proberen en dat kan niet met de oud geld stijl. Er zit toch nog heel veel ruimte tussen oud geld stijl en de Gooische vrouwen look hoor (Maxima bijvoorbeeld). Die oorbellen van Monies zijn helemaal fantastisch trouwens, die moet ik ook hebben! (hoezo too much met de rode jas??)

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 apr 2015 - 15:11

Niet eens. Je kan zeker wel varieren in oud geld stijltje, en Mathilde doet dat naar mijn mening ook: leren jurkjes, rokjes en jasjes, kleding van Dries v Noten en Veronique Branquinho, panterprintje, oh en een glimmende magenta avondjurk, etc. Binnen elke stijl kan je varieren. Maxima heeft niet echt één stijl waarop ze varieert, het gaat alle kanten op, van tuttig tot sexy, van ouderwets tot avantgarde, van fleurig naar gedekte tinten. Wel afwisselend om naar te kijken, maar mss niet heel handig qua beeldvorming, en uiteindelijk haal ik meer inspiratie uit iemand die stijlvast is, welke stijl dat ook is (Catherine, Mary, Letizia, MM vind ik allemaal redelijk stijlvast). Maar dat is mijn mening natuurlijk, iedereen haalt haar inspiratie ergens anders vandaan.

Overigens, voor goede orde, reageerde ik met mijn oud vs nw geld stijl verhaal op de vraag van Kuifje over of wij in NL ook zoiets kennen als de stijl van Mathilde, en zei ik daarmee niets over Maxima, en bedoelde ik ook niet iets te zeggen over Maxima.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 17 apr 2015 - 11:37

Ik vind het heel leuk dat Maxima voor de rode jas heeft gekozen, fleurig en fris zo op de vroege . Dat ze voor een makkelijke schoen heeft gekozen kan ik begrijpen als je een lange vliegreis moet maken..
Mary is zoals we gewend zijn weer helemaal in de juiste stijl gekleed. Vlot en jong, ook de kinderen zijn altijd zo leuk gekleed, wat een zorg en aandacht wordt daaraan besteed, ik word daar blij van.
Als ik Mathilde was had ik zeker voor een broek gekozen, het komt zo zielig over om steeds die brace te zien. ................

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 apr 2015 - 12:52

Natuurlijk kies je voor comfort als je lange vliegreis moet maken (althans, zat laatst 10 uur lang naast vrouw in kokerrokje, dunne panty, hakken, blouse; en ze stapte ongeschonden uit, ongelooflijk...); maar... er zijn toch ook leuke hippe doch comfortabele broeken en platte schoenen??? Een strakke stretch broek met platte laarsjes, en een wijde top, bijvoorbeeld.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 17 apr 2015 - 11:11

De rode jas vind ik hier nou juist echt prima staan! Leuk voor de gelegenheid. Fris voor een "wake-up call". De rode schoenen, geloof ik, niet erg mooi maar ik kan het ook niet heel goed zien.Verder vond ik Mary er hier super uit zien, heel hip, modern, en casual chique.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 17 apr 2015 - 10:46

Vreemd dat er zo'n ophef gemaakt wordt over de rode mantel en oorhangers.
Wanneer je direct door moet naar een andere bijeenkomst, kleed je je niet nogmaals om.
Wat m.i. meer uit de toon viel was de schreeuwende kleur van de japon van Mathilde tijdens het diner. Van haar had ik niet verwacht dat ze de aandacht zo naar zich toe zou trekken, in plaats van op de jarige.

afbeelding van Anneke Bouman

Anneke Bouman

vrijdag 17 apr 2015 - 13:31

Persoonlijk vind ik die jurk van Mathilde helemaal niet overdreven. En zeker niet aandacht trekkend. Ik geloof zeker dat Mathilde zo niet is. Ik vond hem erg mooi, en heel geschikt voor de gelegenheid.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 17 apr 2015 - 10:54

Haha ,was Mathilde toch een keer niet SAAI ---)

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 apr 2015 - 12:12

maar ook dan is het niet goed ;)

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 17 apr 2015 - 10:45

Ze is zelf blijkbaar nogal verliefd op die rode oversized mantel. Ik heb het nu wel gezien.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 apr 2015 - 10:42

Och Sofie en Gert, zo bedoel ik dat natuurlijk niet! Ik doelde op het hele plaatje! Josine schreef zelfs ook hele grote oorbellen.... Daar klinkt ook niet echt uit dat het verfijnd overkwam wel?
maar goed, blijkbaar geven jullie liever commentaar op medelezeressen dan op de mode van de besprokene en waren jullie in voor een kinderlijke reactie. Ook een keuze, prima hoor, ieder zijn lolletje

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 18 apr 2015 - 20:14

Klopt Doro, vreemd dat Josine het op die manier brengt. Niet echt objectief. En dan ook nog schrijven dat je hoopt dat je dochter (die nog niet eens 1 jaar is) later niet voor dergelijke oorbellen zal kiezen. Tja...wat een modeblog....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 18 apr 2015 - 20:21

Ik weet niet zeker over welke opmerking je het hebt, maar ik heb deze post geschreven (later aangevuld door Josine). En dat betekent dus dat je mij 'de schuld' mag geven van het schrijven over 'enorme oorbellen'. Dat is inderdaad mijn eigen mening, en ook een blogger mag gelukkig nog steeds een eigen mening hebben en geven in Nederland. Wat uiteraard niet betekent dat je het daarmee eens hoeft te zijn, en dat kun je dan ook gewoon aangeven in je reacties ;-).

afbeelding van marinde

marinde

vrijdag 17 apr 2015 - 17:28

Blijkbaar snel op je teentjes getrapt.......

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 17 apr 2015 - 10:03

Leuk ze zo informeel te zien. De rode jas en oorbellen van Máxima vind ik erg leuk, maar Mary heeft de hipste outfit wat mij betreft. Mathilde is klassiek chique, maar had wat mij betreft voor iets anders mogen kiezen. Máxima ging erna door naar een VN vergadering dus kan me voorstellen dat ze met een aantal uur vliegen voor een dergelijke outfit kiest. En rood is nu eenmaal haar kleur, maar van mij had ze voor een skinny jeans met hippe laarzen mogen kiezen.

afbeelding van Huubke

Huubke

vrijdag 17 apr 2015 - 09:16

Ik geloof dat Máxima niet doelbewust de aandacht opeist, haar kledingkeuze is - net zoals bij de meeste van ons - een weerspiegeling van haar persoonlijkheid. En je kunt veel van haar zeggen, maar niet dat ze een grijze muis is, juist warm en "vibrant". Daar komt nog bij dat de rest van het gezelschap kleedde zich in gedekte grijze, bruine, zwarte tinten op deze toch heuglijke dag.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 apr 2015 - 08:11

Iedereen ziet er 'normaal' uit, idd Mary
Heel goed, passend bij de gelegenheid. Mathilde, zoals ze van haar gewend zij .
Maxima, maxima, maxima doet haar naam eer aan!! Wat overdreven om zo de aandacht op te eisen door de kledingkeuze en maximale oorbellen.nier chique, niet respectvol naar de jarige.
Wat een geweldig leuke foto's van margarethe 'hangend' uit het raam!!

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 17 apr 2015 - 08:33

Ik moet vrijdag naar een heel chique verjaardagsfeest. Ik hoop maar dat ze mijn oorbellen als respectvol waarderen.

afbeelding van Gert

Gert

vrijdag 17 apr 2015 - 09:02

@Sofie: denk inderdaad goed na over welke oorbellen je gaat dragen op dat verjaardagsfeest. Want iedereen weet toch dat je met de keuze voor oorbellen aangeeft of je respect voor iemand hebt of niet? :-)

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 18 apr 2015 - 20:13

haha, inderdaad, pas op hoor! Mensenkinderen, wat een geneuzel toch weer.
w: oh dit antwoord komt weer vreemd terecht. Het was een opmerking in antwoord op Sofia en Gert...

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 17 apr 2015 - 09:48

Het is zeer persoonlijk ,zegt iets over je karakter ,opvoeding en milieu waar je in opgroeit denk ik ?
Naar een chique verjaardagsfeest zou ik idd niet dit soort oorbellen dragen ,maar ik zou me er ook niet aan storen als iemand daar wel behoefte aan heeft -;)
En het past idd bij het karakter van onze koningin om dit soort " dingen " te dragen en ik denk dat iedereen wel weet dat ze graag de aandacht heeft .
Overigens niks mis mee ,ze is de koningin tenslotte .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 17 apr 2015 - 11:39

Ik vind Máxima's oorbellen persoonlijk niet storend en overdreven, maar Doro mag dat toch gewoon vinden? Mijn ouders zijn ook niet zo van de oorbellen (vinden het al snel ordinair), dus daar hou ik dan ook rekening mee als ik naar ze toe ga. Grotere ringen of lange hangers blijven lekker thuis. (En stiekem hoop ik ook dat Lieke later niet zulke gevallen draagt. Vind ze absoluut niet stijlvol. Maar dat is maar mijn mening.)

Gelukkig is Margrethe zelf heel uitgesproken qua kleding, dus die zal Máxima's keuze vast wel kunnen waarderen.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 apr 2015 - 16:02

Dank Josine!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 17 apr 2015 - 11:47

Ah super, Josine, dat je de oorbellen gevonden hebt! Bedankt voor je aanvulling van de oorbellen en clutch! Ik vind ze zo op het plaatje wel leuk!

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 17 apr 2015 - 07:57

Mathilde straalt de "Belgische chique" uit. Ik vraag me af of jullie dit in NL ook hebben zo iets. Dat is zo de Stijl voor de vrouw van de dokter, bankier, notaris, etc de bourgeoisstijl dus (dus diegenen die zich verheven voelen boven het grijs en grauw ...) Handtas van Delvaux, sjaal van Hermès, etc. Dus niets spontaans en nogal ouwelijk en saai.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 apr 2015 - 08:46

Zo ziet in NL oud geld er ook uit. Ik zie dit liever dan het Gooische stijltje (nieuw geld: bling, bont, logo's, hair extensions, siliconen, ...). Het is allebei duur, maar ik waardeer de tijdloosheid van het oud geld stijltje. Het zijn stukken die je aan je dochter doorgeeft, en eigenlijk alleen maar mooier worden.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 17 apr 2015 - 15:48

Klopt Merel ,ook ik zie veel liever de tijdloze chique uitstraling .
En dat is iets wat Mathilde gewoon "is".
Je uitdrukking is inmiddels denk wel bekend hier en oooo zo waar ,wat mij betreft dan ,
"Mathilde is niet ordinair te krijgen ". -----)!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 apr 2015 - 12:03

Haha, ja dat roep ik weleens geloof ik ;)

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 17 apr 2015 - 09:45

Ik hou ook niet van bling bling hoor en zeker niet van opzichtige logo's. Tenslotte worden wij niet betaald door deze bedrijven om voor hen reclame te maken. Velen lijken soms op een wandelend publiciteitsbord. Maar soms lijkt iedereen een copie van elkaar. Er bestaan ook heel wat klasseproducten zonder dat je hoeft te zien of het een Delvaux, Hermès of Channel is.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 apr 2015 - 12:11

Helemaal eens Kuifje dat het niet de meest verrassende stijl is. Vaak wel mooi. Maar ook niet altijd, ik houd bv helemaal niet van de Chanel tassen (maar die zijn ook geadopteerd nieuw geld...), wel erg van de Chanel pakjes. En een Hermes shawl, ja, dat vind ik wel prachtig. Maar het gaat me om de stijl en kwaliteit, niet om de logo's, juist niet. Zonder logo is het aller chicst...

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 apr 2015 - 07:38

Leuke traditie!

Mary ziet er heerlijk vlot uit met de strakke broek, enkellaarsjes en cape, heel erg fris. Mathilde de keurige dame zoals we haar kennen. De jas van Maxima vind ik leuk en modern en super van kleur, en de oorbellen lekker gek, maar die grijze broek en schoenen met halfhoge hakken, sorry, maar wat ontzettend ouwelijk en saai... Waarom geen strakke broek met een laarsje of ballerina, of een echt wijde broek met een laarsje met hoge hak? Ze is net in de 40, dit soort broeken en schoenen kan ze over 30 jaar aan doen, en dan liever nog niet.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 17 apr 2015 - 07:19

Leuk !
Voor mij persoonlijk vind ik Mary in de meeste gevallen er het leukst ,vlot en toch klasse uitzien .
Met het staatsbezoek vond ik ( niet altijd ) Mary toch de winnaar voor mij .
Nou ja ,in hoeverre je van een winnaar kunt spreken ,ze zijn allebei anders ...en moet je niet vergelijken .
Zij inspireerd mij het meest in kleding ,net even wat vlotter dan onze vorstin .
Hoewel Maxima nu met de verjaardag van Margrethe wel met een nieuwe zwarte creatie komt ,die verassend is dat wel ,vind ik het toch net niet .

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?