Dankzij een ingenieus systeem van haakjes en schroefjes kunnen de meeste juwelen uit de koninklijke collectie onderling gecombineerd worden. Een deel van een diadeem kan bijvoorbeeld dienst doen als broche, en een amband met rode stenen kan getransformeerd worden naar oorhangers. Onlangs keken we al naar Máxima's mix- en matchwerk op het gebied van haar citrienen, en vandaag zijn de saffieren aan de beurt. 

Laten we beginnen met een mooie foto, want dat is natuurlijk altijd een goed idee. Deze foto, genomen in Denemarken, is inmiddels tien jaar oud. Ik herinner me het moment nog als de dag van gisteren, want de verjaardag van koningin Margrethe dreigde toen in de soep te lopen door een vulkaanuitbarsting, waardoor het vliegverkeer grotendeels plat lag. Gelukkig lieten de Oranjes zich niet kisten en kwamen ze per trein, anders hadden we misschien nog wel veel langer moeten wachten op deze mooie jurk en oorhangers. 

Door de jaren heen hebben we Máxima met negen verschillende saffieren oorhangers gezien. De meeste stenen die je hieronder ziet, komen van het huwelijksdiadeem van koningin Wilhelmina. Na haar dood is dat juweel opgebroken en onder de vier Soestdijk-prinsessen verdeeld. Op foto 1,2 en 4 zien we de prinses/koningin met de saffieren oorhangers die haar schoonmoeder van de erfenis liet maken. Op foto 3 zien we het schakelstuk van de robijnen Mellerio parure, gecombineerd met de stenen van foto 2. Op foto 5 zien we de hangers die prinses Margriet van haar deel van de saffieren liet maken. Best bijzonder dat Máxima juist deze juweeltjes droeg op de dag van de inhuldiging. 

Op foto 6 zien we de steker en het schakelstuk van de Robijnen Mellerio Parure, gecombineerd met een druppelvormige saffier. Op foto 7 zien we hetzelfde idee, maar dan met de saffieren van foto 2,3,4. De oorbellen op foto 8 zou ik kunnen omschrijven als oud & nieuw, want hier zien we Máxima's oorhangers van de Turkse juwelier Kafkas, gecombineerd met de druppelvormige saffier van foto 6. En last but not least zien we de steen van 2,3,4 en 7 weer, maar nu gecombineerd met een ronde steker van diamant. 

 

Vanmiddag vertelde ik aan Justine Marcella, hoofdredacteur van Vorsten én sieradenontwerpster, over mijn plannen voor dit artikel. Spontaan bood ze aan om een paar oorbellen à la Máxima te verloten. En wel deze hangers van lapis lazuli à 20 euro. Dus wil jij net als Máxima shinen met een paar blauwe stenen in je oren? Stuur me dan even een mailtje: modekoninginmaxima@gmail.com. Zijn de hangers niet naar jouw smaak, maar zoek je nog wel een paar leuke bellen voor het voorjaar? Neem dan gerust een kijkje in de webshop van Justine. 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Suus

Suus

zondag 01 mrt 2020 - 21:50

Prachtige sieraden. Dat blauw is zo prachtig, zou het graag in mijn sieradenkistje hebben, vooral de combinatie met witgoud vind ik stunning.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 29 feb 2020 - 22:08

Schitterend die safieren! En heel handig dat ze zo verstelbaar zijn. Voor elk wat wils...
Het plaatje uit Denemarken is waanzinnig!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 29 feb 2020 - 21:47

Onvoorstelbaar schitterende juwelen ! En een prachtige asymmetrische jurk, in passend matchende kleur en design ! Op de achtergrond het mooie paleis Fredensborg. Máxima, toen nog kroonprinses, stond er 's avonds in een rij met de andere jonge, bloedmooie kroonprinsessen van Europa (enkel Mathilde ontbrak), die allen in luxe wedijverden met hun verrukkelijke avondtoiletten en hun adembenemend mooie en dure juwelen ! Een ongelooflijke oogstreling !!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 29 feb 2020 - 17:25

Wat mooi!!! Ik ben dol op saffieren, heb zelf een ring met deze steen.
Ik blijf het fascinerend vinden hoeveel combinatiemogelijkheden er zijn met de diverse onderdelen uit de Koninklijke sieradencollectie. Een lust om daaruit te kunnen kiezen lijkt mij.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 29 feb 2020 - 14:33

Hier kan een mens toch alleen maar van dromen? Prachtig, zelf heb ik meer met saffieren dan met robijnen, hoewel prinses Irene een werkelijk schitterend kado kreeg van het Nederlandse volk toen zij achttien jaar werd. Het was een prachtig model briljanten ring met een robijn. Die was supermooi. Ik geloof dat ze hem verkocht heeft... . Maar eigenlijk zou ik ook wel wat meer over de broche en het diadeem willen weten van de eerste foto.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 29 feb 2020 - 14:14

Heel mooi, maar Máxima en blauw... ik heb er niets mee.
Mis wel de grote vierkante saffieren oorhangers in dit overzicht.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 01 mrt 2020 - 13:52

Dat zijn geen saffieren

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 02 mrt 2020 - 17:39

Oh echt? Wat voor stenen zijn dat dan?

afbeelding van Lina

Lina

maandag 02 mrt 2020 - 19:02

Tanzaniet
https://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-accessoires/de-oorbellen-v...
Maar neigt meer naar paars als je goed kijkt.

“Tanzaniet (zoisiet groep)
De bijzondere, exotische edelsteen tanzaniet heeft zijn naam te danken aan de juwelier Tiffany uit New York. Bijzonder voor deze edelsteen is dat tanzaniet pleochroïsme vertoont. Dit houdt in dat de edelsteen meerdere kleuren kan hebben in verschillende kijk-richtingen. Voor de tanzaniet is dat paars, blauw en (burgundy) rood. De edelsteen kan dus van de bovenzijde paars lijken, en vanuit de zijkant blauw. Tanzaniet wordt gevonden in Oost-Afrika in Tanzania. En is een zeer zeldzame edelsteen.”
https://taxatie.juwelierdetijd.nl/tanzaniet-edelsteen-het-zeldzame-gesch...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 02 mrt 2020 - 19:57

Dank! Weer iets geleerd.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 29 feb 2020 - 14:42

Dat komt waarschijnlijk, zo heb ik weleens gehoord, omdat Maxima een Zuid Amerikaanse is en de Zuid Amerikanen zijn gek op robijnen, rood wat ook meer past bij hun, temperament, warmte, ect. Mensen op het Noordelijk halfrond schijnen meer te hebben met saffieren, blauw, nuchter, koel etc.
Dat hoorde ik eens die juwelier zeggen die bij Blauw bloed ook wel eens aanschuift. Grappig toch, ben ik nooit vergeten, zit wel wat in. Vandaar dat we altijd rode kleding en bijv. De Mellerio parure zo mooi vinden staan bij de Koningin, omdat de kleur rood haar van nature (Zuid Amerikaans) er gewoon inzit.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 29 feb 2020 - 11:12

Mooi

Ben overigens echt verbaasd dat ook voor komende dikke week de agenda leeg is!
En dat ze haar moeder hielp met verhuizen is natuurlijk heel fijn maar ze was wel ook gewoon in musea en ballet voorstellingen dus dat is dan toch niet echt als reden aan te voeren.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 02 mrt 2020 - 17:50

Misschien wordt ze ergens medisch aan geholpen?Wellicht een ooglid-correctie?? Oh nee die heeft Máxima al gehad, maar ik bedoel maar kan toch? Niets alles gaat ons aan toch?

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 02 mrt 2020 - 18:33

Op de agenda van het koninklijk huis staat dat ze vandaag in Ede is ..

afbeelding van Doro

Doro

maandag 02 mrt 2020 - 19:01

Is denk ik een foutje want de docentendag in ede is 26 of 27 maart

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 02 mrt 2020 - 19:19

Zal wel foutje zijn , ik vond het al vreemd omdat de agenda leeg was.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 03 mrt 2020 - 11:26

Is inmiddels gecorrigeerd.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 29 feb 2020 - 16:41

volgens mij maakte niemand opmerkingen destijds als Claus een minder gevulde agenda had. We zijn de afgelopen jaren erg verwend met een zeer actieve Maxima die een variëteit aan events en locaties bezocht van clubs die 5, 10 jaar etc bestonden waar ik mij soms over verbaas. Ze hoeft geen excuus te hebben om dat niet te doen in die frequentie.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 01 mrt 2020 - 14:51

Dat vind ik eigenlijk wel. Ze heeft vast genoeg uitnodigingen van initiatieven die een flinke (promotionele of mentale) opsteker verdienen. Ze zal vast werk achter de schermen hebben hoor maar ik verbaas me er wel een beetje over.
Vergelijkingen met Claus gaan niet op, hij wilde graag werken en een zinnig bestaan hebben maar dat kon om meerdere redenen niet.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 01 mrt 2020 - 08:14

Destijds was er ook nog geen sprake van social media of blogs. Bovendien was Claus ziek. Ik vind niet dat we 'verwend' zijn door een 'zeer' actieve Maxima. Ik vind het niet meer dan normaal dat ze dingen doet die in de spotlichten staan, tenslotte betalen wij met zijn allen haar zeer riante salaris.Wat ze overigens helemaal niet nodig heeft, de Oranjes hebben geld zat van zichzelf.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 29 feb 2020 - 17:55

Ik weet niet waarom de agenda van Maxima zo leeg is, ik wil daarover ook niet oordelen, maar de ( geestelijke) gezondheid van Claus maakte ook dat hij niet veel kon doen.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 29 feb 2020 - 18:34

Elisah, niet overdrijven. Marc van der Linden had kort geleden kontakt met de rvd en toen bleek dat er ook een staatsbezoek niet door was gegaan waardoor ze minder te zien was geweest, én dus dat ze een paar weken samen met haar moeder het huis van haar moeder hadden opgeruimd. En wie weet heeft ze veel werk achter de schermen.
Het is trouwens vaker de eerste maanden van het jaar dat ze niet veel te zien is zoals ik me van vorige jaren herinner

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 29 feb 2020 - 19:46

Ik weet niet waarin ik overdrijf, wilde alleen ermee zeggen dat we Claus niet met Maxima moeten vergelijken.
Heb verder geen idee of mening over de lege agenda .
Maar ik vind het gewoon leuk om ons koningspaar te zien .

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 29 feb 2020 - 19:58

Elisah, je vergelijkt Máxima juist wel met Claus ;) Je zegt dat hij “ook” niet veel kon doen door zijn gezondheid.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 29 feb 2020 - 21:41

Ik gebruikte het woord ,ook, niet om te vergelijken met Maxima, maar om te benadrukken dat hij door zijn ziekte ook niet veel meer kon werken .
Dus is misverstand , sorry hoor.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 29 feb 2020 - 17:42

Inderdaad. Helemaal mee eens.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 29 feb 2020 - 14:16

Wie weet staan er wel wat werkbezoeken gepland en zien we haar onverwacht... Ben eigenlijk benieuwder of het staatsbezoek door zal gaan ivm Corona virus. Verbaast me niets als dat op het laatst nog afgezegd wordt...

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 03 mrt 2020 - 11:34

Uit inside information van vanmorgen weet ik dat het vooralsnog door gaat.

afbeelding van Molly

Molly

zaterdag 29 feb 2020 - 18:06

Daar zat ik ook aan te denken.

afbeelding van Maria04

Maria04

zaterdag 29 feb 2020 - 10:22

Schitterende juwelen....letterlijk en figuurlijk!

afbeelding van Anouk

Anouk

zaterdag 29 feb 2020 - 07:57

*zucht* saffieren zijn zooooo mooooooi! Ik zou willen dat ik mooie mix &match saffieren had :-) Wellicht iets voor Erwin om een verhaal bij het bovenstaande diadeem op te tekenen?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 28 feb 2020 - 23:52

...prachtige fotoserie. Wellicht kunt U ook de herkomst van het prachtige diadeem op de bovenste foto duiden en waarom het zo zelden wordt gedragen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?