Koningin Máxima draagt doorgaans pumps, maar af en toe maakt ze ook een uitstapje naar laarzen. Daarom in dit blog een overzicht van haar laarzencollectie. 

Drie keer een knielaars van Natan: 


Foto: PPE

Suède laarzen met biesjes van zwart leer à 910 euro. Ontwerper: Sergio Rossi, de vader van Gianvito Rossi. Voor wie deze naam niets zegt: Gianvito is momenteel Máxima's favoriete schoenontwerper. 


Foto: PPE

Bij haar bruine robe manteau van modehuis Natan heeft Máxima twee paar laarzen gedragen. Links zien we cognackleurige exemplaren met een kleine plateauzool en rechts bruine laarzen met een gouden hak van Stella McCartney. 


Foto: PPE

Van keurig cognac gaan we door naar sexy zwart. Tijdens de uitreiking van de edisons wist Máxima vriend en vijand te verrassen met een leren jurk én leren laarzen met een dikke plateauzool. Het gewaagde schoeisel komt van -hoe kan het ook anders- Sergio Rossi. 


Foto: PPE

Dat Sergio Rossi van alle markten thuis is, kregen we te zien tijdens een bezoek aan Duitsland in 2017. Op de eerste dag droeg de koningin opvallend ingetogen laarzen van de Italiaanse ontwerper. 


Foto: PPE

In de sneeuw zijn hakken natuurlijk niet zo handig. Daarom droeg Máxima tijdens een fotosessie in Lech praktische stappers van een onbekend merk. 


Foto: PPE

Nummer 8: zwarte exemplaren met hoge hak, waarvan de ontwerper helaas nog onbekend is. 


Foto: PPE

Tijdens Jumping Amsterdam kregen we ook nog andere zwarte laarzen te zien: 


Foto: PPE

Máxima zou Máxima niet zijn als ze ook niet wat kleur in haar laarzencollectie zou brengen. Nummer 11 komt van Sergio Rossi. 


Foto: PPE

Begin dit jaar dook dit opvallende paar van Paris Texas op. Materiaal: kalfsleer met kroko-effect. 

Deze warme enkellaarsjes doken in Davos op: 

Voor de VN-reis naar Pakistan zocht Máxima deze rode eyecatchers van Gianvito Rossi uit: 

Ze heeft ze ook in het beige. 

Links: Enkellaarsjes van Gucci. Rechts: enkellaarsjes van Stella McCartney.

Mis je nog een recent paar? Dan hoor ik het graag via het mailformulier of een reactie. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 26 okt 2020 - 00:02

Ik hoop de Koningin heel gauw terug te zien, het liefst met een van haar schitterende laarzenparen, of zelfs met nieuwe ? Heb ondertussen nog eens heel erg genoten van deze oogstrelende keuzecollectie door Josine (inderdaad, wat zijn ze toch allemaal mooi en chic !!), én van alle heerlijke commentaren - want ook dát is precies een van de prettige dingen aan deze weblog - zeker in deze tijden !

afbeelding van Els

Els

dinsdag 21 jan 2020 - 16:36

Ik ben gek op de over-the-knee laarzen bij nr. 1. Laurentien had destijds ook een outfit met limoengroene laarzen bij de doop van een van haar kinderen, helemaal passend qua kleur. Ik vond die outfit met die laarzen zo geweldig.
Verder ben ik niet zo gek van laarzen die niet de juiste kuitmaat hebben. Zo'n open stuk aan de bovenkant waar je je hand nog in kan laten verdwijnen vind ik niet charmant. Dit hoort wat mij betreft aan te sluiten aan de kuit. Dus nr 4 Stella McCartney vind ik niet mooi aansluiten.
Voor mij vind ik van Maxima outfit 5 nog steeds fantastisch (heb de jurk met laarzen nageaapt ;-) en de laarzen van nr 12 zijn ook geweldig, de crocoprint is het helemaal op het moment.
De laarzen staan haar veel beter dan de peeptoes met overhangende tenen :-(

afbeelding van Elles

Elles

maandag 20 jan 2020 - 10:03

Destijds vond ik outfit 3 geweldig en dat vind ik nog steeds!

afbeelding van 29novmode

29novmode

zondag 19 jan 2020 - 20:36

Een mooi overzicht van de laarzen van Maxima.Jammer dat ze, ze niet vaker draagt De laarzen tot over de knie vindt ik niet mooi en het lijkt mij ook niet lekker zitten.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 19 jan 2020 - 09:18

Wat heeft ze eigenlijk voor broek aan bij die foto in de sneeuw? Lijkt een culotte (maar dat was toen nog geen mode) of ouderwetse knickerbocker (dat was in de jaren 70 in de mode samen met een pierrot blouse)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 19 jan 2020 - 21:21

Nee Doro,is een donker. strak skipak geen culotte foto is uit 2007 laarzen van torfs via limone..

afbeelding van Jens

Jens

zondag 19 jan 2020 - 22:09

Zo te zien een driekwart of 7/8 broek met onderaan een boord met drukknoop.

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 18 jan 2020 - 15:47

Nummer 4 (de Stella's met goud) en de Gianvito Rossi's van nummer 14 en 15 zijn mijn favorieten. Ook de nieuwe laarzen met kroko-effect vind ik prachtig! Snap het helemaal dat ze af en toe laarzen draagt, toch een stuk warmer in de winter en het draagt lekker krachtig. Ook heel leuk om haar outfit een andere uitstraling te geven. Jaren geleden had ik zelf ook de suède over knee's van Natan maar vond ze net wat te hoog qua hak in combinatie met de keien op straat. Leuk om te zien dat Maxima zich altijd goed staande weet te houden.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 18 jan 2020 - 11:30

Oh wat staan die laarzen Máxima toch mooi. Ze mag ze van mij veel vaker dragen. Eigenlijk zijn ze allemaal mooi.
Al jaren favoriet: de overknee laarzen van Natan (1). Laurentien heeft ze ook in een hele toffe fel groene kleur. Maar ook de nieuwe bruine laarzen (12) en de beige laarzen (15) mogen zo bij mij in de collectie. Ook heel leuk de enkellaarsjes van Gucci. En van mij mag ze de toffe jas van foto 8 ook weer eens uit de kast halen. Tof met een leren broek en een paar bruine enkellaarsjes!

En droeg ze tijdens NL doet in oa 2016 en 2018 ook geen (enkel) laarzen?

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 18 jan 2020 - 00:12

Ik hou zelf erg van suède laarzen/laarsjes, dus minder van die glimmende leren. Ik vind het ook mooier als je overknee-laarzen draagt, dat dat het beste staat bij kortere jurken/rokken, zoals op foto 1 en 1a. Zoals op foto 10 vind ik het niet mooi. Wat een prachtige outfit op foto 2!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 17 jan 2020 - 17:42

Wat een mooie collectie laarzen! Vaker dragen zou ik zeggen ;-)

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 jan 2020 - 17:09

Wat ontzettend jammer dat ze zulke mooie laarzen (die met die gouden hak, de blauwe met t leren randje, de licht grijze hoge, de bordeaux uit Pakistan en Die petrol en zo nog wat anderen maar 1 of enkele keer droeg in het openbaar!
Is er een foto waar ze de laarzen draagt van die onderste foto van Stelle Mc C??

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 17 jan 2020 - 15:37

Absoluut, maar ze mag hem voor mij ook met pumps dragen, als deze mooie mantel maar gedragen wordt !!!

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 17 jan 2020 - 14:55

Mooie en minder mooie laarzen. . In elk geval genoeg om jassen , broeken en jurkjes mee te combineren. Ik hoop dat Maxima er warme voeten in houdt. Lieve lezers dat is voor mij een heel groot probleem. Wat ik ook draag, aan sokken, maillot, laarzen, enkellaarsjes gevoerd, "warme"sloffen.....het werkt niet. Wie heeft er een tip. Wisselbaden helpen hooguit een half uur.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 18 jan 2020 - 11:16

Ja heel tof. Zo’n mooie outfit!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 17 jan 2020 - 23:20

Ja heel graag! Maar ik vrees dat die iets te strak zal zitten nu en dat dat niet mooi staat. En al helemaal
niet mee laarzen want als de jas te strak zit wordt je ook korter en dan zie je wellicht een stuk been tussen laars en jas: brrr

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 17 jan 2020 - 19:17

Absoluut, Josine ! De altijd zo elegante Mary droeg toen zelf prachtige taupe laarzen, zoals je in dat blogje liet zien. Die zie ik hier ook op foto 11 : ze glimmen zacht en zijn bijzonder verfijnd qua design ! Dank nog eens voor dit mooie, oogstrelende overzicht !

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 18 jan 2020 - 15:48

Och ja! Die Mary destijds droeg waren ook super mooi indd!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 18 jan 2020 - 22:43

Ja, Marjet, Mary draagt vaak laarzen, en altijd prachtige ! Mathilde droeg er als kroonprinses ook dikwijls (van Natan), en wel heel chique knielaarzen, maar als Koningin zie ik er haar maar heel zelden meer mee.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?