In het Grand Palais in Parijs is momenteel een prachtige tentoonstelling te zien over het luxueuze juwelenhuis Cartier. Naast de nodige informatie over de geschiedenis zijn er ook enkele koninklijke juwelen te vinden, zoals de verlovingsring van Grace Kelly en het huwelijksdiadeem van hertogin Catherine. Van de Nederlandse koninklijke familie zijn er geen juwelen tentoongesteld, maar in de kluis zijn er (voor zover nu bekend) dan ook geen bijzondere sieraden van Cartier te vinden. Wel heeft koningin Máxima een horloge en enkele oorbellen in haar eigen juwelencollectie, dus wie weet gaat ze ons in de toekomst nog verrassen met een mooie art deco-broche of een collier met mooie edelstenen en diamanten. Ik hou het in de gaten en zal jullie uiteraard berichten als ik een nieuwe aanvulling signaleer. 

In 2001 zagen we Máxima met haar bekendste juweel van Cartier: Haar Tank-horloge, model Louis. 

Máxima met het horloge tijdens een van haar eerste fotosessies met de prins: 

Naast het horloge zagen we in 2001 ook vrij onopvallende creolen van Cartier in diverse kleuren goud. De laatste jaren heb ik ze helaas niet meer gesignaleerd. 

Máxima met de creolen: 

 

Heel anders, maar ook van Cartier zijn de gouden oorringen die Máxima draagt sinds 2007. 

Foto's met dank aan: 

DPP 
PPE 
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Frederickk

Frederickk

dinsdag 28 jan 2014 - 12:15

Maxima cartier horloge is; Tank louis Cartier large model 18k.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 15 jan 2014 - 09:38

Het lijken mij vrij gangbare sieraden qua model en ik vind ze niet erg bijzonder. De grootste gouden oorringen vind ik dan nog het meest apart. Nét niet over de top.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 14 jan 2014 - 21:12

De sieraden van cartier zijn prachtig, de 'tank' is een absolute klassieker en Maxima combineert 'm vaak op eigen wijze met haar verjaardag armband, erg leuk. De 'trinity' oorstekers zij klassiek en makkelijk te combineren, past goed bij eenvoudige dagkleding. De grote creolen eisen de aandacht op, kan soms heel mooi zijn maar Maxima moet zich daar wel bewust van zijn. Ik vind alledrie de stukken erg mooi, tijdloos ook.

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 14 jan 2014 - 16:15

Wat een mooie sieraden zijn dit! Dat horloge vind ik ook prachtig, maar ik zou hem zelf niet bij avondkleding dragen. Dat steekt te veel af. De onderste creolen vind ik ook mooi. Eerst moest ik er echt ff aan wennen, maar nu vind ik ze super. Die ander creolen zijn ook echt van een ander formaat. Jammer dat ze ze niet meer zo veel draagt, want ik vind ze super mooi en ze staan haar ook erg goed.

afbeelding van zara

zara

woensdag 15 jan 2014 - 12:36

Nee, niet helemaal mijn smaak, deze stukken van Cartier. Van het horloge vind ik de wijzerplaat rommelig (ook omdat het Romeinse cijfer IV foutief als IIII is afgebeeld) en niet handig in gebruik, en het zwarte bandje oersaai. De creolen met drie kleuren goud zijn wel prachtig gemaakt, maar inderdaad, bij Maxima vallen ze een beetje 'weg' en net als Sofia vind ik ze prima voor op vakantie. De onderste oorringen lijken me nog het meest functioneel, Maxima kan ze nog prima dragen, ze zijn goed combineerbaar.

afbeelding van Sofia

Sofia

dinsdag 14 jan 2014 - 12:28

Prachtig horloge zeker met een leren bandje. Gouden band vind ik te veel van het goede,heeft dit horloge niet nodig.
Kleine creolen zijn mooi om te dragen tijdens een vakantie.De grote creolen staan Maxima heel mooi.

afbeelding van Nienke

Nienke

dinsdag 14 jan 2014 - 12:20

Ik vind het horloge en de grote creolen best mooi, hoewel wel wat plastic staan voor die prijs zou ik ze zelf wel willen hebben en dragen :)

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 14 jan 2014 - 12:14

Het horloge is tijdloos mooi. Maar gezien de zwarte leren band niet goed te combineren met een gala jurk o.i.d. Voor de grote oorringen loop ik niet warm ; een beetje kitscherig. De creolen daarentegen vind ik heel mooi en zijn op dit moment, gezien de 3 kleuren goud, helemaal hot.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 14 jan 2014 - 12:05

De "Tank Americaine" is de langwerpige versie van de "Francaise"!
;-))

afbeelding van Nova

Nova

dinsdag 14 jan 2014 - 11:58

Het model boven is een tank francaise, Maxima heeft een tank americaine. De ene is vierkant, de andere langwerpig. Zijn er in kleine en grote (dames+heren) uitvoering.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 14 jan 2014 - 12:03

@Josine:
Het model bovenaan is een ander model dan Maxima heeft, is de "Tank Francaise". Maxima heeft het klassieke model met de fijnere rand, de "Louis"!
;-))

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 14 jan 2014 - 10:45

De creolen vind ik mooi. Ook het horloge maar ik zou voor een gouden of platina band hebben gekozen. Steekt minder af wanneer ze het draagt bij gala- of cocktailjaponnen. Ze hoort dan eigenlijk geen horloge te dragen maar dat doet ze toch en ik vind een leren band dan niet mooi.

afbeelding van Krissi

Krissi

dinsdag 14 jan 2014 - 10:45

Uurwerk tijdloos, kleine creolen (3 kleuren goud) heel erg in nu die die kleuren , maar te klein voor maxima, zijn wat anders gewend. De grote creolen vindt ik maar iets goedkoops aantonen alhoewel zou de prijs wel eens willen weten, niet mijn ding!

afbeelding van Esther6

Esther6

dinsdag 14 jan 2014 - 10:06

Thks :-)
Misschien word het eens tijd voor een nieuwe toevoeging aan de huisige Oranje tiara / diademen collectie. Ik opteer voor een van Cartier ter gelegenheid van Maxima een mooi huwelijksjubileum van haar en Willem Alexander misschien..

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 14 jan 2014 - 09:45

heel mooie juwelen sober van stijl en kunnen daarom bij veel gedragen worden van de prijzen heb ik geen idee

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?