Tijdens de kennismakingstour na de inhuldiging trok niet alleen de kleding van de koningin de nodige aandacht, maar ook haar juwelen. Overduidelijk had ze goed haar best gedaan om koninklijk en schitterend voor de dag te komen. Opvallend hierbij was haar voorkeur voor haar armbandenset van diamant, robijn, saffier en smaragd, die ze al jarenlang regelmatig draagt. De eerste keer dat ik zeker weet dat ze de sieradenset draagt is tijdens het 25-jarig huwelijksjubileum van het Zweedse koningspaar in 2001, maar het zou maar zo kunnen dat ze de set al wel vaker heeft gedragen zonder dat het goed in beeld is gekomen. De herkomst van de prachtige armbanden is helaas nooit bevestigd, maar ik vermoed dat ze afkomstig zijn van een juwelier met het signatuur BHJ (Beverly Hills Jewelry?). Op een website van een luxueus veilinghuis heb ik namelijk precies dezelfde armbanden gevonden, die deze handtekening dragen. Wellicht weet een van de bezoekers meer te vertellen over de mogelijke afkorting, zodat we eindelijk dit raadsel hebben opgelost?

Close up van de set:

Het gebeurt regelmatig dat Máxima een of twee armbanden draagt in plaats van de gehele set:

Máxima met de armbanden tijdens Prinsjesdag 2002:

-

In 2006: 

In 2013:

-

De armbanden op de website van een veilinghuis:

Ander model, maar wel dezelfde kleurencombinatie:

Fo111to's met dank aan: 

DPP 
PPE 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 07 jan 2014 - 11:11

Mooie, klassieke set. Zowel los van elkaar als de hele set vind ik mooi!

afbeelding van Sofia

Sofia

zaterdag 04 jan 2014 - 14:03

Heel apart deze armbanden.Vind ze enkel mooi maar al droeg ze er 6 bij elkaar zou ik het ook mooi vinden.Het is een mooi strak ontwerp.

afbeelding van Emmy

Emmy

vrijdag 03 jan 2014 - 21:30

Knap zoekwerk hoor, Josine!
Vind de armbanden niet lelijk en niet prachtig...

afbeelding van MirjamV

MirjamV

vrijdag 03 jan 2014 - 20:38

Twee armbanden tegelijk is net iets mooier dan drie. Wat leuk dat je erachter bent gekomen dat ze dus al heel lang in Máxima's bezit zijn. Je bedoelt dat ze ze droeg bij de paarse avondjurk?

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 03 jan 2014 - 18:13

Ik vind ze heel mooi en ze zijn ook alle 3 samen goed te dragen, mits de rest van de outfit heel rustig is. Bijv. bij een effen rode of effen blauwe outfit. In combinatie met de outfit, die ze draagt op de foto met haar duim omhoog, is het te druk, omdat er al een bewerkte bies langs de mouwen zit. Bij oranje kleuren de armbanden ook niet mooi.

afbeelding van LG

LG

zaterdag 04 jan 2014 - 03:27

I agree with you Henny, she has such an enormous collection of jewelry and at times she does such a poor job either combining it with the wrong color clothes and or other jewelry and other accessories. Look at "looks" created by Silpada jewelry, at times a lot of jewelry is used, not always my taste but it looks good. As after thought the combination of a lot of Silpada jewelry has nothing to do with being latin:) https://mysilpada.com/shop/shop-by-look

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 03 jan 2014 - 16:56

Vooral de combinatie robijn en saffier vind ik mooi. Alledrie samen geven een wat bonte indruk. Zijn ook heel goed los te dragen. Denk dat dat wat verfijnder uitziet.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 03 jan 2014 - 17:41

Hier ben ik het helemaal mee eens!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?