Na een week vol rouw en verdriet, zal ook deze week voor de koninklijke familie ongetwijfeld heftig zijn. Toch kiezen ze ervoor om, voor zover nu bekend, de afspraken de komende weken niet af te zeggen en gewoon te beginnen aan een druk programma. Ook koningin Máxima zal 2 september weer aan het werk gaan en de universiteit van Wageningen bezoeken. Tot die tijd zal ik, net als voorheen, dagelijks twee logs proberen te plaatsen over de koninklijke garderobes van de koningin en prinsessen. Ondanks dat het soms wat dubbel voelt vanwege het verdriet binnen de familie heb ik besloten wel door te gaan. Wel zullen de onderwerpen iets aangepast worden en zien we de komende 2 weken bijvoorbeeld een uitgebreid overzicht van de afgelopen maanden en ook de sieraden zullen uitgebreid aan bod komen. Vandaag in deze log aandacht voor een collier dat Máxima droeg op de eerste officiele portretten met prinses Amalia. 

Koningin Máxima heeft in haar collectie veel sieraden die ze slechts enkele malen heeft gedragen. Een voorbeeld hiervan is het gouden collier met een oranje/gele steen in het midden. Ik vermoed dat het sieraad een cadeau is voor de geboorte van Amalia, want de eerste keer dat we het zagen was op het officiële portret na de geboorte van Amalia. Het collier heeft een heel andere stijl dan de rest van Máxima's collectie. Ik vermoed dat dit de reden is dat we het tot nu toe slechts vijfmaal hebben gezien. Ik vind het niet Máxima's mooiste collier, maar wat mij betreft zien we het de komende tijd weer een keer terug bij onze mooie koningin. 

Het eerste officiele portret van Amalia:

Máxima in 2005 met het collier:

In 2006 ging het collier mee in de koffers naar Mongolie:

In 2007 tijdens een ontmoeting met Ban Ki-Moon in New York, 18 januari. 

Máxima in 2008:

Wat vinden jullie van het collier?

Foto's met dank aan DPP en PPE

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 20 aug 2013 - 23:00

Ik zou het collier graag willen hebben dat zegt genoeg toch......

afbeelding van Germaine

Germaine

dinsdag 20 aug 2013 - 22:08

Leftover van -circa- de jaren tachtig vorige eeuw?

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 20 aug 2013 - 12:46

Prima collier, niets mis mee.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

maandag 19 aug 2013 - 23:26

Ik vind dit wel een mooi collier,en ik vind dat Maxima het best kan dragen,aan gezien dat een ouder iemand schreef dat het meer iets voor haar zou zijn. Nou daar ben ik het niet mee eens. En dan kan het dus een geschenk zijn van Wille-Alexander voor Maxima of van Beatrix of van Maxima,s moeder voor Maxima.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 19 aug 2013 - 19:36

Mooi collier, maar ik weet eigenlijk niet so goed wat ik ervan vindt. Het hangt misschien ook af van de kleding die ze erbij draagt. Jasjes maken het een erg klassieke combinatie die ze ook goed kan dragen als ze ouder is.
@Josine, wat goed dat je rekening houdt met de verdrietige tijd die de koninklijke familie doormaakt.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 19 aug 2013 - 18:30

Ik vind dit ook niet een van haar mooiste colliers, maar ze kan hem prima dragen. Normaal gesproken vind ik schakels altijd een beetje ouwelijk overkomen, maar bij dit collier ligt het er maar net aan welke kleren ze erbij draagt. Vooral de combinatie op foto 2 vind ik erg mooi. Haar kapsel zit daar ook zo leuk. Dit collier kan ze ook mooi combineren met haar citrienencollectie!

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 19 aug 2013 - 15:21

Ik vind de steen erg mooi, maar de schakels minder. Josine, weet je hoe deze soort schakels heten? Zal vast een naam hebben.

afbeelding van Esther

Esther

maandag 19 aug 2013 - 21:10

De schakels worden heringbone genoemd

afbeelding van Karin

Karin

maandag 19 aug 2013 - 14:40

Ik vind het collier niet zo bijzonder.Lijkt wat op Pandora, bovendien ben ik niet weg van de kleur geel in het algemeen.
@Josine, ik lees nog niet zo erg lang hier omdat ik het gewoonweg niet wist. Las het in een dagblad.
Ik vind het geweldig hier, en ben altijd benieuwd wat er weer op geplaatst is. Super! I love it.
Dank, lieve groeten van een grote fan van ons koningshuis.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 19 aug 2013 - 10:48

Dank jullie wel voor de lieve woorden!

afbeelding van Marietje

Marietje

maandag 19 aug 2013 - 10:47

Helemaal eens met vorige schrijfster. Josine,jij doet het toppie en hoe mensen reageren hoeft en kan niet op jouw bordje komen. Ik refereer nogmaals naar de engelse site, the royal order of sartorial splendor, daar staan soms meer dan 300 tot 600 reacties op. Teveel om allemaal te lezen. Mensen vinden nou eenmaal dingen en dat mag. Als je de beleefdheid hebt om het op een nette manier te zeggen, heeft niemand daar moeite mee , lijkt mij. Ik ben al jaren fan van je site,ook de oude was weergaloos met allerlei verrassende foto,s . Om ons bekende redenen moest je daar helaas mee stoppen, daar staat tegenover dat je op dit moment de meest actuele Nederlandse site hebt. Normaal plaats ik commentaren onder de naam Annetje.
Ook ik vond het decolleté van maxima teveel evenals haar sieraden,teveel en haar schoenen te opzichtig.
De ketting is mooi, zoveel nieuwe gekochte sieraden, draag ze zou ik zeggen.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 19 aug 2013 - 10:12

Josine je doet het geweldig en zeer integer.Ik geniet elke keer weer van je log.Al meer dan 60 jaar ben ik fan van de Oranjes.
Ik wil even reageren op de reactie van Chantal, omdat ik vind dat iedereen vrij is om op gepaste wijze zijn mening te geven en hiervoor geen excuses hoeft te maken.
Het collier zou ik graag voor mijn verjaardag willen hebben.
Het past niet zo bij Maxima, iets te ouwelijk.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

maandag 19 aug 2013 - 09:43

Ik ben niet weg van dit collier. De schakels vind ik niet geweldig. Ik zou er meer voor voelen de steen in een mooie ring of broche te zetten..

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 19 aug 2013 - 22:37

Precies hetzelfde dacht ik ook!

afbeelding van Chantal

Chantal

maandag 19 aug 2013 - 08:14

Josine wat een mooi gebaar om je logs aan te passen. Ik heb bij je vorige log over het decoletee van maxima geschreven. Misschien was dat niet netjes, het spijt me als ik anderen tegen de borst stuitte, het was 'just an opinion' en absoluut niet bedoeld als kwetsend. Het viel me alleen direct op En ja dan hoef je het niet direct te zeggen misschien. In elk geval oprechte excuses aan hen onnodig last hadden van mijn observatie.

afbeelding van LG

LG

maandag 19 aug 2013 - 23:24

No excuses neccesary:)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?