Zoals al wel vaker is opgemerkt, draagt koningin Máxima de laatste tijd vaak een handschoen aan haar linkerhand tijdens de wat formelere bezoeken. Een ontwikkeling waar ik erg blij mee ben, omdat het een chique en koninklijk totaalplaatje oplevert. De reden achter Máxima's keuze voor een handschoen aan haar linkerhand en de andere in haar tas leverde echter ook veel vragen op. Hoog tijd dus om hier eens aandacht aan te besteden. Wie de laatste Vorsten heeft gekocht kan in mijn rubriek Máxima's Wereld lezen dat etiquettedeskundige Anouk van Eekelen toelichting geeft op Máxima's keuze voor het dragen van een handschoen. 

 

Volgens etiquettedeskundige Anouk van Eekelen is Máxima's keuze een prima keuze, die past bij de hedendaagse etiquette. “Dames mogen handschoenen dragen bij tenue de ville en mogen die, in tegenstelling tot de heren, aanhouden na aankomst. Hoewel Máxima in theorie beide of zelfs geen handschoenen zou mogen dragen, is haar keuze voor maar 1 handschoen een heel begrijpelijke keuze. Het is immers een mooie gebaar naar het volk, dat niet iedere dag een handdruk krijgt van de koningin. Etiquette is niet in beton gegoten, maar moet ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt. Máxima heeft dat goed door.”

Een tip aan Máxima: het staat mooier als hanschoenen worden vastgehouden bij de vingers van de handschoen.

 

Foto's met dank aan DPP
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van NN

NN

zondag 17 nov 2013 - 09:04

Claus was als tüchtige Duitser en ex-diplomaat met ambitie, vriendelijk maar zeer formeel gedurende die eerste 20 jaar. Toen zijn 3 jongetjes zo'n acht a negen jaar waren stonden ze als aangeklede aapjes met blazertjes en stropdasjes bij officiële gelegenheden. Dat was in de hippy-tijd nogal bizar. Claus vond dat kennelijk prima of lied in ieder geval toe dat Beatrix de kinderen zo toetakelde.
Toen hij prinsgemaal werd en steeds meer ging leiden onder het ijzeren regime van Beatrix en ziek werd, probeerde hij eronderuit te komen. Die show met de stropdas was daar een uiting van.

afbeelding van JAusten(FrenchGirl)

JAusten(FrenchGirl)

zaterdag 24 aug 2013 - 11:43

according to what I have been taught, while outdoors, when you have to shake hands with a lady who is more aged then you are and who does not wear gloves, you should take off your glove (only the hand involved).
And generally speaking, a lady keeps the gloves while outside, but take them off while entering a room.
A man always take his gloves off while shaking hands with a lady and if he shakes hands with a young man, the later has to copy the older.

afbeelding van Marietje

Marietje

zaterdag 24 aug 2013 - 01:24

Laten we het nu eens zien in de geest van prins Claus. Hij had de euvele moed om in zijn toespraak alle mannelijke aanwezigen op te roepen om de stropdas af te doen. Hij deed het voor en mannen aarzelden lang en sommigen durfden niet., om het wel of niet te doen. Josine, jij weet vast wel een linkje op you tube of zo . Het is al al heel lang geleden. Lees allemaal, lieve lezers het boek van Jutta Chorus : "Beatrix ". Superboek, zet alles in een andere contekst. Wat wil ik zeggen, prins Claus gruwelde van die stropdas, was wars van protocol en etiquette. Dus vertel mij , ik zeg tezamen met Claus, fuck off die etiquette, doe normaal. Uit die handschoenen, volkomen achterhaald.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

vrijdag 23 aug 2013 - 22:40

Ik vind dat het niet uitmaakt of Maxima één of twee hand schoenen draagt. Dat moet Maxima zelf weten wat ze doet. Maar Maxima mag je zonder handschoen de hand geven,maar bij koningin Elizabeth mag je haar alleen een hand geven als ze handschoenen draagt. Die mag je nooit (zelfs niet bij warm weer) de hand geven als ze geen handschoenen aanheeft. Maar ik vind het mooi als Maxima ze draagt. (zie hierboven).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 23 aug 2013 - 21:43

Wat een geweldige look, Máxima weet echt hoe het hoort. Ik vind het erg stijlvol, past helemaal bij de koninginnelook (Beatrix drieg ze ook altijd, maar dan aan haar tas).nde enige keer dat ik het wat minder passend bij de outfit vind was bij de opening van het Máxima park.
In Madrid is een fantastische handschoenenwinkel waar je ze in alle kleuren kunt kopen, dus wie weet komt daar een deel van de collectie vandaan. Ze zag er in Duitsland, Maaike in Denemarken super uit. Dat belooft veel goeds voor het najaar!

afbeelding van Christa

Christa

vrijdag 23 aug 2013 - 19:57

Ja....wel of geen handschoenen....."that is the question"..... Ik vind het wel mooi (bijna 60 ;-)) en dit zijn beslist géén winterhandschoenen, want met zijde gevoerd! Maar goed, Bea draagt nooit handschoenen voorzover ik weet, maar heeft ze vaak wél bij zich in haar tasje! Én als je ze dan toch draagt, graag de handschenen met de vingers ín de hand anders lijkt het zo'n verlept bosje en als ze in het tasje zitten de vingers naar binnen!

afbeelding van LG

LG

vrijdag 23 aug 2013 - 17:41

Josine would it be possible to have a like/dislike, a checkmark option or a voting up or down option under peoples reactions? I notice that at the end of the day a lot of people have checked the page and it would be interesting to know what statements others agree with.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 23 aug 2013 - 18:33

Beste LG,

Ik begrijp niet helemaal wat je voor ogen hebt. Kan je me misschien mailen via info@modekoninginmaxima.nl?

Gr. Josine

afbeelding van Eleonore

Eleonore

vrijdag 23 aug 2013 - 16:52

Completely agree.

afbeelding van Marietje

Marietje

vrijdag 23 aug 2013 - 15:33

Ik vind het een achterhaalde en compleet overbodige gewoonte, etiquette of niet! Ze ziet er potsierlijk uit met één handschoen in een zomerjurk. Boeketje of niet, handenschudden of niet ook etquette kan aangepast worden . Alles evolueert immers, waarom dan halsstarrig vasthouden aan een super ouderwetse gewoonte. Geen gezicht anno 2013. En voor ik de hele goegemeenschap over mij heen krijg, ik ben de zestig jaren al ruimschoots gepasserd en weet waarover ik spreek,

afbeelding van Eleonore

Eleonore

vrijdag 23 aug 2013 - 13:42

Maar wat is de functie van die ene handschoen dan?

afbeelding van Germaine

Germaine

vrijdag 23 aug 2013 - 13:17

Heel goed; handschoenen. Goede keuze ook; één aan en één niet. Ik kies ook altijd voor één handschoen aan. Dat oogt veel vlotter. Je kunt dan tenminste ook nog een ring met opbouw aan de handschoenloze hand dragen. Immers, je krijgt een handschoen vaak niet over een wat grotere ring aan.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 23 aug 2013 - 12:05

Wow, wat een leuke log, Josine! Ik houd van zulke onderwerpen!
Grappig om te zien dat ze haar gebruiken aanpast!
Ik vind het een goede zaak dat ze handschoenen draagt. Het lijkt mij niet altijd lekker zitten, bijv. bij warm weer, maar het staat wel erg koninklijk.
Wat zag ze er mooi uit in Denemarken! Ik hoop dat ze die jurk nog vaker gaat dragen. Ook met die fascinator erbij. Het kapsel van haar zat ook heel mooi.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 23 aug 2013 - 11:35

Ergens vind ik het een beetje jammer dat Máxima een handschoen draagt. Juist aan deze hand draagt ze vaak een mooie ring.

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 23 aug 2013 - 11:07

Wauw, hartstikke mooi hoor. Mag ze vaker doen, super!
Wanneer is die laatste foto genomen?

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 23 aug 2013 - 11:20

Carmen, de laatste foto is genomen op 25 juni 2013 in Kopenhagen.

afbeelding van Los

Los

vrijdag 23 aug 2013 - 11:02

Josine; leuke log.
Heeft ze nou bij (bijna) alle gelegenheden dezelfde armband?

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 23 aug 2013 - 11:09

Die gouden bedoel je? Is dat niet die armband met verschillende stenen, met de naam van een gezinslid bij elke steen?

afbeelding van Los

Los

vrijdag 23 aug 2013 - 17:13

Nee die zilverkeurige met die vierkantjes...

afbeelding van BeccaD

BeccaD

vrijdag 23 aug 2013 - 10:04

Als het idd zo is zoals je zegt dat ze al arriveert met 1 handschoen aan, dan vind ik wel dat ze de andere handschoen netter in het handtasje moet dragen. Nu lijkt die er soms een beetje ingepropt. En eens, het oogt erg chique en koninklijk dus helemaal voor! Maar ook weer niet altijd..

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 23 aug 2013 - 10:02

Erg koninklijk! Ik bedenk me nu opeens: je zult ook altijd maar zo'n bosje bloemen in je handen moeten houden, zelfs als het heet is etc. Dan is het wel prettig als daar een handschoen tussen zit!

P.S.: wat zag ze er toch prachtig uit bij het bezoek aan Duitsland!

afbeelding van Los

Los

vrijdag 23 aug 2013 - 09:45

Heeft ze nou bij alle gelegenheden dezelfde armband?? :)

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

vrijdag 23 aug 2013 - 09:38

Handschoenen maken een outfit helemaal af, echt een meerwaarde, het maakt de outfit nog koninklijker. Bij Dodenherdenking ofzo vind ik het mooi als ze allebei de handschoenen aantrekt. Goed dat ze als ze mensen ontmoet kiest voor 1 handschoen...

afbeelding van Eleonore

Eleonore

vrijdag 23 aug 2013 - 08:31

Sorry, ik begrijp hem niet. Ze arriveert toch gewoon met twee handschoenen, en de rechter doet ze dan af? Om echt contact te maken met het volk? Het is toch geen 'begijpelijke keuze' om 1 handschoen te dragen, dat is dan toch gewoon een logisch gevolg. Of snap ik het nou niet xx

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 23 aug 2013 - 08:42

Nee, ze arriveert vaak gewoon met een handschoen :) En het is geen logisch gevolg, want volgens de etiquette mag ze ook beide handschoenen aanhouden.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 23 aug 2013 - 08:13

Heel leuk dat Maxima vaak een handschoen aan haar linkerhand draagt.Daar moet ze echt mee door gaan.
Op alle foto`s ziet ze er ook zo chic uit.Echt alles perfect.
Wat was je vanmorgen al vroeg ,geweldig Josine!!!!!!!!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 23 aug 2013 - 08:25

Ach ja, dat krijg je als je man elektricien is ;) Dank je wel!

afbeelding van Esther

Esther

vrijdag 23 aug 2013 - 08:09

Ps: misschien ook eens een blog over de handschoenen die ze bij een gala draagt... Maxima kiest hier weinig voor volgens mij. Scandinavische royals zie ik vaker met handschoenen bij een avondtoilet.

afbeelding van Esther

Esther

vrijdag 23 aug 2013 - 08:04

Kun je wat vertellen over de makers, materiaal- en kleurkeuze van de handschoenen?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 23 aug 2013 - 10:25

Ik heb eigenlijk geen idee waar ze haar handschoenen koopt. Ik heb wel wat namen van de tentoonstelling, daar kan ik er wel een paar van opsnorren!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?